Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Uzeo N4 pretpostavljam :)

Narode, imam jedan zanimljiv problem...
Pre jedno mesec dana mi je krenula muka sa Bluetooth slusalicom i telefonom. Naime, kad pričam preko B. slušalice iz čista mira mi se desi da se upali mikrofon na telefonu pa je razgovor nemoguće nastaviti jer umesto sagovornika čujem samo šuštanje od strane mikrofona sa telefona. Kada telefon skinem sa slušalica (u toku razgovora) i opet vratim, sve se vrati na normalu..... do sledećeg puta:mad: Probao sam sa hard resetom, wipe-om, u par navrata sam rasparivao uređaje i opet uparivao (kao novi uređaj) i ništa nisam postigao. U pitanju je stock rom 4.1.2. Zna li neko o čemu je reč? :d

Probao druge slusalice? :) Mislm ako si sve probao sa telefonom, jos jedino da vidis sluske da li mozda eto pocele da lude...

Sad ce vecina vas da se iznervira, ali treba mi mala pomoc. Odradio sam root na S3 4.1.1 i posle toga nisam dobio update (vip) jer ne radi sofrware update. Sad hocu da predjem na 4.1.2 pa me interesuje jel treba nesto da uradim (unroot) pre nego sto sto stavim 4.1.2 i jel mogu da uradim sim unlock na 4.1.2. I Ako neko ima neki dobar tutorijal kako da odradim sve to bio bi jakozahvalan. Unapred hvala.

Probao druge slusalice? :) Mislm ako si sve probao sa telefonom, jos jedino da vidis sluske da li mozda eto pocele da lude...

Nisam probao sa drugom slušalicom. I ja sam razmišljao o tome, ali nemam drugu za probu pa mi je suludo da bacam pare na novu slušalicu ako je problem u nečem drugom. Najviše me buni što mi telefon pokazuje da je konektovana slušalica, a pali mikrofon na telefonu! Pritom ne pali zvučnik telefona:( najgore je što mi se to dešava u vožnji pa ispada da je bezbednije da pričam telefonom nego da se bakćem sa slušalicom. Slušalica je inače Plantronics (nije neki kinez pa da kazem da je definitivno do nje), koja je dve godine radila bez ikakvih problema

Sad ce vecina vas da se iznervira, ali treba mi mala pomoc. Odradio sam root na S3 4.1.1 i posle toga nisam dobio update (vip) jer ne radi sofrware update. Sad hocu da predjem na 4.1.2 pa me interesuje jel treba nesto da uradim (unroot) pre nego sto sto stavim 4.1.2 i jel mogu da uradim sim unlock na 4.1.2. I Ako neko ima neki dobar tutorijal kako da odradim sve to bio bi jakozahvalan. Unapred hvala.
Ne treba unroot. Flesuj odinom 4.1.2 (imas na samfirmware i download link i uputstvo) i rutuj PhilZ-ovim recovery-jem

Ok, hvala. I jel moze da se otkljuca sa galaxsim unlock aplikacijom? Sa tom sam otkljucavao prosli put.

Nisam probao sa drugom slušalicom. I ja sam razmišljao o tome, ali nemam drugu za probu pa mi je suludo da bacam pare na novu slušalicu ako je problem u nečem drugom. Najviše me buni što mi telefon pokazuje da je konektovana slušalica, a pali mikrofon na telefonu! Pritom ne pali zvučnik telefona:( najgore je što mi se to dešava u vožnji pa ispada da je bezbednije da pričam telefonom nego da se bakćem sa slušalicom. Slušalica je inače Plantronics (nije neki kinez pa da kazem da je definitivno do nje), koja je dve godine radila bez ikakvih problema

Pa jedino da odeš negde gde možeš da probaš neke BT sluske, pa probaj, ako već niko kod tebe u okolini nema neke sluske...

Koliko vas "tera" I9305 LTE verziju ? Kakvi su utisci ako moze za mozda buduceg korisnika :)

(Nisam zahtevan korisnik i ne zelim S4 jer S3 po meni ima sve sto ce mi biti skorije potrebno)

ri93it.png

Features
  • June 22, 2013
  • Firmware: XXUFME7 NeatROM Full, JB-Leak (4.2.2)
  • Build date: Tue May 21 18:14:15 KST 2013
  • Modem: XXUFME7
  • CSC: OXAFME7
  • Change List: 702147
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • Updated SuperSU
  • Available languages in Rom: Azerbaycanca, Bahasa, Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Eesti, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Euskara, Francais, Gaeilge, Galego, Hrvatski, Icelandic, Italiano, Latviesu, Lietuviu, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Ozbek, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Tieng Viet, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Makedonski, Korean
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support

eg3eyw.png
672qvc.png

11uu3xl.png

June 22, 2013
XXUFME7 NeatROM Full
XXUFME7 NeatROM Full Mirror
MD5 Sum: 3e2f121c29187594c2ed150bd0912da0

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

Koliko vas "tera" I9305 LTE verziju ? Kakvi su utisci ako moze za mozda buduceg korisnika :)

(Nisam zahtevan korisnik i ne zelim S4 jer S3 po meni ima sve sto ce mi biti skorije potrebno)

LTE kod nas ti sad i u bliskoj budućnosti neće biti od koristi.
Što se tiče 2GB RAM-a itekako se primeti u zahtevnim igrama i prilikom multitaskinga. Ako imaš prilike uzmi baš tu LTE verziju samo zbog 2GB RAM-a.

Izvinjavam se na noobish pitanjima
Imam s3 gt-i9300 4.1.2 andorid, i9300xxemc2 ver.

1. cf root preko odina (CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5)
2. neat rom (I9300XXEMD3_NeatRom_Lite_v4.3) iz recoverya
3. neki kernel ili ostavljam ovaj iz neat-a ?
4. Triangle away ako treba i sim unlock?

Jel ovo generalno procedura ili masim nesto krucijalno.Ne treba mi nista sa telefona ali da li treba neki backup sys fajlova ili necega?
Hvala

Imas na prvoj strani neat roma detaljno objasnjenje, ali to je to sto si ti nabrojao...

LTE kod nas ti sad i u bliskoj budućnosti neće biti od koristi.
Što se tiče 2GB RAM-a itekako se primeti u zahtevnim igrama i prilikom multitaskinga. Ako imaš prilike uzmi baš tu LTE verziju samo zbog 2GB RAM-a.

Ma realno te mreze me i ne interesuju.. Bitno mi je da to radi ok po mogucstvu i sa dosta procesa/aplikacija. Ekran je taman, 4 jezgra i to je to... Bateriju sam navikao da punim svaki dan tako da mi ni to nije nista vazno...

j13pg9.png

Features
  • June 23, 2013
  • Firmware: XXUFME7 NeatROM Lite v5.1 JB-Leak (4.2.2)
  • Build date: Tue May 21 18:14:15 KST 2013
  • Kernel: XXUFME7 Stock - Repacked
  • Modem: XXUFME7
  • CSC: OXAFME7-Multi
  • Change List: 702147
  • Available languages in Rom: Azerbaycanca, Bahasa, Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Eesti, English (Australia), English (United Kingdom), English (United States), Espanol, Euskara, Francais, Gaeilge, Galego, Hrvatski, Icelandic, Italiano, Latviesu, Lietuviu, Magyar, Nederlands, Norsk bokmal, Ozbek, Polski, Portugues, Romana, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Tieng Viet, Turkce, Uzbek, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Serbian, Makedonski, Korean
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU-Updated
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support
  • Tweaks
  • Init.d Tweaks
  • Build.prop Tweaks
  • Fully Optimized
  • Fully Tweaked
  • Improved Virtual Memory
  • Kernel Debugging - Disabled
  • Reduced Home button Lag
  • sysro/sysrw
  • Default Language - English
  • No Auto Converting messages to MMS
  • Unlimited Contacts to SMS,MMS
  • Enabled More Contacts (990)
  • No SMS MMS in Call Log
  • Display Sent Time instead of the Received Time
  • Disabled Scrolling Cache
  • Call Recording
  • No Increase Ring
  • No end Call Delay
  • Enabled Camera Sound Menu
  • Black Status Bar
  • OpenVPN
  • Enabled All Languages for Samsung Keyboard
  • Large Apn List
  • 4 Way Reboot Menu
  • Enabled Multiview for all apps
  • NeatROM Bootanimation
  • Removed Bloatware
    and many more...
    I probably forgot something

eg3eyw.png
672qvc.png

11uu3xl.png

June 23, 2013
XXUFME7 NeatROM Lite v5.1 JB-Leak (4.2.2)
XXUFME7 NeatROM Lite v5.1 JB-Leak (4.2.2) Mirror 1
MD5 Sum: 8fb2bc414414975b3abd2789ab594777

ME7 Removed Apps
ME7 Removed Apps Mirror

Complete NeatROM File Mirror is available here Thanks to ApriliaM3

Ajde drugari pomoc, glup sam, nekako sam rotiotirao ekran i ne mogu da vratim vertikalno :)

atebeqav.jpg

Poslednja izmena:
Koji launcher? U novi pod look & feel imaš opciju da forsiraš orijentaciju, verovatno i u apexu

Nova. Jeste. Hvala. ;) fora je sto tu nisam ulazio sigurno, ima neki shortcut za to verovatno :)

Zini da ti kazem :p

Ako koristis novu, a lici mi, mada moze da bude i apex i holo i jos brdo slicnih launchera, ali ovo pricam za novu, onda odes settings nove, look and feel i odes i podesis screen rotation na force portrait...

P.S. Eh dok ja iskucam.... :D

Jbes ga :D stare kosti :D :D

Da li je neko imao problem sa novim Neat-om. Ja nikako da prodjem Samsung SIII logo. Uradio sam wipe i format svega.

EDIT
Prebacio sam zip na eksternu sd i radi, slicno mi se desavalo i na Note-u.

Poslednja izmena:
Uvek kada skines bilo koji rom proveri md5

Mislis da je zbog toga pravio problem na internoj?

Vrh Dno