Šta je novo?

Ne mogu instalirat win7 -cannot boot cd code 5

• Začetnik teme Začetnik teme mile64
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mile64

Cenjen
Učlanjen(a)
14.06.2012
Poena
169
Konfiguracija iz potpisa,neće da krene instalacija javlja se cannot boot cd code 5
inače sa tog diska sam instalirao već na jedan komp bez problema
jel moguće da matična ne podržava sedmicu,imate li neki predlog?

Ukratko imas bas stariju plocu Asrock koja nece da botuje windows 7
Skini ultimate boot cd i narezi na cd imas tutorials ispod ,cd mora biti bootabillan.
U biosu namesti da ti prvo bootuje sa dvd.
Kada ucita disk na nemu se nalaze razni programi za testiranje i popravku hardvera.
pomocu strelica izaberi Filesystem Tools-Boot Managers-Smart BootManager
kada ucita program izvadi cd pa stavi dvd windows 7.
prelistas do CD0 i pritisnes ENTER.

Poslednja izmena:
našao sam baš kao što si napisao HDD>Boot Management>Smart BootManager
al kad stisnem enter izbaci disk error
pa sam išao na F2 SAVE i onda enter počeo je da učitava,pa se pojavi ova slika na ekranu prazna

čekam dva tri minuta ne kreće dalje,koliko treba da čekam...?

Kada ubacis windows dvd prelistas do CD0 i pritisnes ENTER

Izvadi disk obrisi ga pa probaj ponovo.
Ako ne, oda ti nije dobro narezan ili je ostecen.

Ako imas vistin disk mozes da resis problem.
Kada vista krene sa instalacijom izaberi jezik ides next i izaberes Repair my computer
Kada se otvori sledeci prozor izaberi command promt
Izvadi vistin dvd ubaci windows 7
ukucaj E: ako ti se tako zove cd drajv pa idi na enter
ukucaj-cd sources pa idi na enter
ukucaj-setup pa idi na enter pokrenuce se instalacija.

Poslednja izmena:
uspeo sam ,samo je trebalo strpljenja,e sad nemam internet i zvuk,ovo kucam sa drugog kompa,trebaju mi driveri imate li iskustva sa skidanjem drivera,ja sam našao ovo ali svi su isti fajlovi neki driver detektor http://www.driverplatform.com/file_k7s41gx-motherboard.html koliko vidim to neće raditi
odakle da skinem drivere asrock k7s41gx driver for windows 7

nakon godina korištenja WINDOWS XP konačno sam prešao na WINDOWS 7
iako je starija mašina ne primećujem da sistem radi ni brže,a bogami ni sporije
evo ocene

Ne trebas da skidas nikakve drajvere to ce uraditi windows samo update i opet update do kraja.
Skinuce ti sve drajvere koji nedostaju.

morao sam jer nije radio internet ali izgleda da sam "ubo" od prve ovaj sis 900 based pci fast ethernet driver,zvuk sam dobio i sa sis 7012 driverom,ali sam ipak pustio update na c media ac"97 mada je stariji driver
vidi se na slici

Poslednja izmena:
Ne mogu instalirat win7 -cannot boot cd code 5...REŠENO

danas sam ponovo radio sistem jer sam pustio da sve živo apdejtuje pa mi je usporio net...
no danas je išlo lako a i ukapirao sam gde sam prvi put pogrešio
ukratko redosled radnji
1.narezati butabilni CD -Ultimate Boot CD (UBCD) 5.2.4
2.u biosu namestiti prioritet da butuje prvo sa CD
3.ubaciti CD sa (UBDC) i restartovati kom
4.kad učita ući u HDD>Boot Management>Smart BootManager
5.kad se obeleži Smart BootManager i stisne ENTER učitava se i pojavi se prozor sa opcijama ništa dirati tad
6.izvadise CD sa UBCD u ibaci disk sa Windows 7
7.sad se izabere opcija CD0 i ENTER
iskočiće prozorčić Saves changes y/n tu pazite kako vam je podešena tastatura treba da odaberete y(ja sam ranije zapravo kucao z pa mi je izbacivalo error disc,al sam se ispetljao nekako) i to je sve...
samo da dodam da instalacija u početku ide sporo,pojavi se prazna slika win7,ništa se ne dešava stoji tako ekran cca 6 minuta dok ne počne da nudi opcije....set up starting traje punih dest minuta...čista instalacija nešto manje od sat vremena...

...ipak sam se vratio na XP SP3,računar radi ok na sedmici ali na XPu leti...

...ali sad mi nedostaju neke stvari sa sedmice pa sam se vratio opet na nju🙂
ali sad imam manji rating,bilo je 3,5 sad 2,0 zbog grafike...
sta li je to sad

Poslednja izmena:
skinuo drivere,instelirao,+DX i restartovao kom,za par minuta postavljam rezult kad testiram...

Ala si se ti napatio brateee.

ma nisam,zahebancija...nego ipak je primetno sporiji računar sa sedmicom ,probao sam da se naviknem,ali ne ide ...sporo je to za staru konfiguraciju...ma mogao sam i da znam,al morao sam probati...dobro nešto sam i naučio,koristiće ako nabavim nešto novo....ipak je velika razlika u godinama između OSa i računara...i ovo je neko iskustvo,ali za nešto drugo,za ovaj procesor i ploču je XP optimum!

Pa ako mislis da teras Win 7 na 1 gb ram-a nece da moze...zato i primecujes usporenje...Ubaci ako imas jos 1 gb i bice dosta bolje....

nema šanse ,ploča ima samo dva slota,trebale bi mi 2 memorije DDR1 od 1 Gb,to je preskupo...ma odlično radi sa xp...

Ali Win 7 je mnogo bolji... 🙂

Nazad
Vrh Dno