Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne drže šipke baš sve. Koliko sam ja skontao, ide osnovna priprema - betoniranje temelja za vertikalne šipke koje se posle pričvršćuju na sam temelj (mislim da ima i ubacivanja samih šipki u temelj par metara), pa potom pakovanje horizontalnih šipki i dodatnih podupirača. U principu, temelj je tu 24/7 (pored reke) sa postavkom za montiranje i potrebno je samo sve to složiti pre nailaska vode. Naravno, visina brane je modularna i ide do nekih 2.5 metra.

Koliko ima o tome na internetu, to je deo od oko 37km protiv poplavne zaštite u Austriji vredan oko 140 miliona eura i treba da bude kompletiran 2015. Ima i nasipa u tom projektu, nije baš sve ograđeno čelikom. :)

Poslednja izmena:
Ne drže šipke baš sve. Koliko sam ja skontao, ide osnovna priprema - betoniranje temelja za vertikalne šipke koje se posle pričvršćuju na sam temelj (mislim da ima i ubacivanja samih šipki u temelj par metara), pa potom pakovanje horizontalnih šipki i dodatnih podupirača. U principu, temelj je tu 24/7 (pored reke) sa postavkom za montiranje i potrebno je samo sve to složiti pre nailaska vode. Naravno, visina brane je modularna i ide do nekih 2.5 metra.

Koliko ima o tome na internetu, to je deo od oko 37km protiv poplavne zaštite u Austriji vredan oko 140 miliona eura i treba da bude kompletiran 2015. Ima i nasipa u tom projektu, nije baš sve ograđeno čelikom. :)

http://derstandard.at/1369362744386/Mobil-und-millionenteuer

evo link ima i slika sa detaljima tog zida ..... jako jednostavno a vidi se i efikasno :)

I Slovaci imaju isti sistem za odbranu od poplava:

mur.jpg

_MG_2785-r280-st.ir2-_s900.jpg

Ovde ima jos slika: http://www.sme.sk/c/6825289/povoden...t-metrov-nabrezie-aj-stary-most-uzavreli.html

Uh, kako je ovo knap u Austriji, neverovatno. Malo je falilo ni ovo da im ne bude dovoljno :)

Pričao sam sa jednim alasom danas, on tvrdi da kod nas neće biti kritično jer je Dunav pun razliva i kubika i dosta je širi nego gore kod njih. Kaže da nema šanse da bude toliki nivo.

stvarno ljudi, ubiste :) ajmo smesne slike i zanimljive :)

tumblrlrwqn8ir7v1r2g6oyo.gif

Uopste mi nije jasno na koju foru ova proteza ispravlja ovako zube?!

Pa kad bar dve godine stoji u ustima, a vilica i zubi se razvijaju.

Ja reko neko cudoviste...

Pa ova žica konstantno vuče zube tako da se vrati u položaj u kojem je napravljena, a to je "idealan" položaj zuba. Postavljaju se bravice tačno na sredinu svakog zuba i onda se tuda provuče ta specijalna žica (luk) i redovno se rade neka podešavanja.

Ljudi, koji to bolovi mogu da budu, ja u startu nisam mogao da zagrizem sredinu hleba, jeo plazmu i mleko, čorbice i sl. prvih par nedelja.

Ljudi, koji to bolovi mogu da budu, ja u startu nisam mogao da zagrizem sredinu hleba, jeo plazmu i mleko, čorbice i sl. prvih par nedelja.
Ovo sam od svih cuo i uzasno sam zahvalan svojim roditeljima sto su me kao dete vodili kod proteticara da nosim one privremene proteze, tako da sam se veoma kratko mucio jer su zubi jos uvek rasli. Inace bih prosao kroz slicno mucenje kao i ova devojka u gifu :)

Pa ova žica konstantno vuče zube tako da se vrati u položaj u kojem je napravljena, a to je "idealan" položaj zuba. Postavljaju se bravice tačno na sredinu svakog zuba i onda se tuda provuče ta specijalna žica (luk) i redovno se rade neka podešavanja.

Aha, znaci cika zuba vrsi konstantno neka zatezanja... ***a, morao si to da istrpis, vjerovatno sada imas normalan raspored zuba i oblik vilice. Isplati se.:)

Prilozi

• 0000064678.jpg
    0000064678.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 464
random slike, iii... sramota... on so many levels :D

184.jpg

jos

333.jpg

6SXB8j0.jpg

Poslednja izmena:
Ovo sam od svih cuo i uzasno sam zahvalan svojim roditeljima sto su me kao dete vodili kod proteticara da nosim one privremene proteze, tako da sam se veoma kratko mucio jer su zubi jos uvek rasli. Inace bih prosao kroz slicno mucenje kao i ova devojka u gifu :)
I ja sam nosio te proteze kao klinac, baš dugo, i sve se ispravilo, ali sam imao problem jer mi je jako uska vilica pa jednostavno nisu svi zubi mogli da mi stanu normalno. Kada su krenule da mi rastu osmice sve se poremetilo ponovo, a tada više nije bilo šanse da se ispravi sa tim privremenim protezicama. Inače, najveći problem sam imao sa jedne strane gde sam imao devetku :zgran:, posle sam izvadio sve osmice i tu devetku :d, sad je sve ok hvala Bogu.
A sta drzi te bravice? Jesu li zalepljene?
Da, nekim specijalnim lepkom, a skidaju se dosta lako, nekim kleštima se stegne na jedno mesto i deformiše se bravica i spadne
Aha, znaci cika zuba vrsi konstantno neka zatezanja... ***a, morao si to da istrpis, vjerovatno sada imas normalan raspored zuba i oblik vilice. Isplati se.:)
Otprilike na 2-3 nedelje su kontrole, menja se taj luk ako se deformisao, stavlja se prvo najslabiji jer se zubi nisu navikli na to naprezanje, pa sve jači i jači, i onda nosiš do kraja neki najjači luk. + uz to ponekad se nose neke gumice koje se kače za pojedine bravice da bi se položaj vilice promenio (ko na primer ima izbačenu donju vilicu, to je nenormalno teško srediti).

A znate kako je čudno bilo kada sam skinuo protezu, 3 dana sam se samo oblizivao, ništa mi nije jasno :d

Poslednja izmena:
A sta drzi te bravice? Jesu li zalepljene?

Lepak koji se posle fino skida (nekim polirajucim alatima) jer moze dovesti do pojave karijesa, tako je meni receno. Najgore je kada se otkaci neki visak zice pa se ono zabije u meso, jos ako je vikend ili jos gore praznik, jedini spas je neka plastika koja se stavi oko zice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno