Ne drže šipke baš sve. Koliko sam ja skontao, ide osnovna priprema - betoniranje temelja za vertikalne šipke koje se posle pričvršćuju na sam temelj (mislim da ima i ubacivanja samih šipki u temelj par metara), pa potom pakovanje horizontalnih šipki i dodatnih podupirača. U principu, temelj je tu 24/7 (pored reke) sa postavkom za montiranje i potrebno je samo sve to složiti pre nailaska vode. Naravno, visina brane je modularna i ide do nekih 2.5 metra.
Koliko ima o tome na internetu, to je deo od oko 37km protiv poplavne zaštite u Austriji vredan oko 140 miliona eura i treba da bude kompletiran 2015. Ima i nasipa u tom projektu, nije baš sve ograđeno čelikom.![]()
Nadolazi postepeno, nije to cunami.
Smoriste sa ovim poplavama....
Ovo sam od svih cuo i uzasno sam zahvalan svojim roditeljima sto su me kao dete vodili kod proteticara da nosim one privremene proteze, tako da sam se veoma kratko mucio jer su zubi jos uvek rasli. Inace bih prosao kroz slicno mucenje kao i ova devojka u gifuLjudi, koji to bolovi mogu da budu, ja u startu nisam mogao da zagrizem sredinu hleba, jeo plazmu i mleko, čorbice i sl. prvih par nedelja.
Postavljaju se bravice tačno na sredinu svakog zuba i onda se tuda provuče ta specijalna žica (luk) i redovno se rade neka podešavanja.
Pa ova žica konstantno vuče zube tako da se vrati u položaj u kojem je napravljena, a to je "idealan" položaj zuba. Postavljaju se bravice tačno na sredinu svakog zuba i onda se tuda provuče ta specijalna žica (luk) i redovno se rade neka podešavanja.
Ljudi, koji to bolovi mogu da budu, ja u startu nisam mogao da zagrizem sredinu hleba, jeo plazmu i mleko, čorbice i sl. prvih par nedelja.
I ja sam nosio te proteze kao klinac, baš dugo, i sve se ispravilo, ali sam imao problem jer mi je jako uska vilica pa jednostavno nisu svi zubi mogli da mi stanu normalno. Kada su krenule da mi rastu osmice sve se poremetilo ponovo, a tada više nije bilo šanse da se ispravi sa tim privremenim protezicama. Inače, najveći problem sam imao sa jedne strane gde sam imao devetku :zgran:, posle sam izvadio sve osmice i tu devetku :d, sad je sve ok hvala Bogu.Ovo sam od svih cuo i uzasno sam zahvalan svojim roditeljima sto su me kao dete vodili kod proteticara da nosim one privremene proteze, tako da sam se veoma kratko mucio jer su zubi jos uvek rasli. Inace bih prosao kroz slicno mucenje kao i ova devojka u gifu![]()
Da, nekim specijalnim lepkom, a skidaju se dosta lako, nekim kleštima se stegne na jedno mesto i deformiše se bravica i spadneA sta drzi te bravice? Jesu li zalepljene?
Otprilike na 2-3 nedelje su kontrole, menja se taj luk ako se deformisao, stavlja se prvo najslabiji jer se zubi nisu navikli na to naprezanje, pa sve jači i jači, i onda nosiš do kraja neki najjači luk. + uz to ponekad se nose neke gumice koje se kače za pojedine bravice da bi se položaj vilice promenio (ko na primer ima izbačenu donju vilicu, to je nenormalno teško srediti).Aha, znaci cika zuba vrsi konstantno neka zatezanja... ***a, morao si to da istrpis, vjerovatno sada imas normalan raspored zuba i oblik vilice. Isplati se.![]()
A sta drzi te bravice? Jesu li zalepljene?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari