Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

A jeli mora da se bude verified na bitstamp,tamo sam predao dokumenta ima vise od 2 meseca,i jos me nisu verifikovali,pisao sam im i odgovorili mi da imaju veliku guzvu,pisao bih im opet,ali na sajtu pise izricito da se NE salje ponovo mejl ako je u vezi istog problema!.sta da radim,jel mogu i ovako unverified da prodajem bitcoine i povlacim na Intezu?.

Do 10000 eura ne mora. Mada je pitanje dana kada ce se promeniti, malo su ih sve stisli, na mtgoxu postaje obavezna verifikacija

Team Viewer na Android, iOS ...

Pozdrav,

imam nekoliko pitanja, a thread je ogroman, tako da je nemoguce da izvucem sve informacije u nekom razumnom vremenskom periodu, trebao bih da citam 3 dana :)

1) Da li se isplati da se sada pocne sa BTC miningom?
2) Koliko pocetnog kapitala za hardver je potrebno da se stvori mesecni profit od nekih recimo 3 BTC-a (?). To je racunam trenutno oko 300-400$. Namerno nisam napisao u $, jer koliko vidim vrednost jednog BTC-a dosta fluktuise.
3) Da li postoji mogucnost kupovine ASIC chipova, ili da idem na graficke kartice? Vidim da je bilo problema na carini sa ovim Blade Erupterom koji je kobaya narucio nedavno.
4) Ako su ASICs chipovi nemoguci za nabavku u Srbistanu, koliko bi mi dedicated masina od recimo $1000 izminovala mesecno BTC-ova?

Bio bih zahvalan ako bi mi neko ukratko odgovorio na ova pitanja, ili bar uputio gde da nadjem odgovore u ovom threadu ili na internetu.

1.) I da i ne, zavisi koliko si spreman da rizikujes.
2.) Za to ti treba 2500 mhasha, to ti je recimo 4x 7970, svaka grafika je od 300e pa na gore plus sve ostalo recimo oko 1500-1600e.
3.) Postoji ali ces da se nacekas.
4.) Zavisi koliko te ukenja da platis grafike.

Ukratko.

Poslednja izmena:
bio sam jutros da potpisem izjavu, nema vise ono da se navodi nego zaokruzis, racunarske i softverske usluge tako nesto, samo to ima sa racunarima,
28. sam povukao 1198$ -15$ provizija bitstampa, stavio da mi posalju evre, danas stiglo 907 evra na racun, provizija banke 600din

Druze a preko koje domace banke si vrsio isplatu?

Pozdrav,

imam nekoliko pitanja, a thread je ogroman, tako da je nemoguce da izvucem sve informacije u nekom razumnom vremenskom periodu, trebao bih da citam 3 dana :)

2) Koliko pocetnog kapitala za hardver je potrebno da se stvori mesecni profit od nekih recimo 3 BTC-a (?). To je racunam trenutno oko 300-400$. Namerno nisam napisao u $, jer koliko vidim vrednost jednog BTC-a dosta fluktuise.
3) Da li postoji mogucnost kupovine ASIC chipova, ili da idem na graficke kartice? Vidim da je bilo problema na carini sa ovim Blade Erupterom koji je kobaya narucio nedavno.
4) Ako su ASICs chipovi nemoguci za nabavku u Srbistanu, koliko bi mi dedicated masina od recimo $1000 izminovala mesecno BTC-ova?

Bio bih zahvalan ako bi mi neko ukratko odgovorio na ova pitanja, ili bar uputio gde da nadjem odgovore u ovom threadu ili na internetu.

1) Racunaj da ce do kraja juna diff biti 30 miliona to znaci da ako sad ulozis oko 1200e =7950x3 (1650Mh) to je po kalkulatoru 2BTC-a mesecno.

2) Po trenutnom diff-u treba da izdvojis oko 1500e da kupis 4x7950 i da ih oveklokujes da bi dobio 3btc-a mesecno.

3) Postoji pitanje je koliko si spreman da rizikujes.

4) pogledaj pod 1)

Pozdrav,

Tebi je muka da traziš a meni iskreno muka da se po milioniti put isto piše po tredu!

1. Zavisi od tebe.
2. 2400 Mhash (nađi na netu koliko koja kartica daje hasha na kojim klokovima pa računaj)
3. Postoji, ali to je još uvek mačka u džaku. (Sem slika sa naše carine i tako nekih još uvek smo svi skeptici)
4. Again, otkud znam sve zavisi od tvog setup-a.

Do 10000 eura ne mora.

Kada neko ne baš mnogo upućen pročita koje se cifre ovde spominju, pomisli svašta i postane mu interesantno. Kakve su mu dalje ideje i akcije, zavisi od onoga čime se bavi.

@reiser

Da li se isplati to je pitanje koje se provlaci od samog starta, a sad neki od nas zaradise lepe novce. Trenutno izgleda cupavo, ali zar nismo to 100 puta do sada videli? Ja sam licno prodao svoje masine, ali ne zato sto se ne isplati, nego sam presao na unovcavanje bitstamp kodova ljudima, jednostavno mi je puno manji stres. Neprospavane noci, prebacivanje poolova i mnoge druge stvari da bi se izvukao maximum, a sve to na 30 masina su jednostavno lose uticale na moje zdravlje. Ovako sada mogu da spavam kao covek, vidim se sa 10ak ljudi dnevno i em ja zadovoljan, em ljudi srecni, gde ces lepse. Nisu pare kao sto su bile od mininga, ali je glava mirna. ASIc definitivno jeste buducnost, samo mi se cini da ta buducnost nece tako brzo ... A za cene, dobio si odgovor i od drugih :)

Kako sam presao na PPLNS The average per-share rate for the last 100 closed shifts was 0.0000017961369489 a za PPS se dobija 0.0000019027579994 po seru :)
Bolje da mi daju PPS na nula % da ih ne upropastim :)

Ja sam pa radio mesec dana na Slush-u, ajoj kakav je onaj score sistem isplate, ne sme da se secne rad mašine dok ne završi sat vremena ciklus. A dok sam se učio i podešavao mašine, dosta sam prekidao rad, i time gubio deo para... Sad sam na BTCGuildu na PPS, Da li po vama PPLNS daje više i koji su uslovi, da nema prekida ili? Mašine na koje sam nakačio kartice se koriste za posao, ima povremenih prekida.

Kopam BTC na Btcguild-u i imam 2 grafike na jednoj mašini i 2 workera. Može li se podesiti cgminer da loguje oba workera na pool, da bih imao obaveštenje ako neki od njih prestane sa radom. Ako se logujem sa jednim workerom na pool, neću imati e-mail obaveštenje o drugom.

Ima li neko rešenje?

Da li po vama PPLNS daje više i koji su uslovi, da nema prekida ili? Mašine na koje sam nakačio kartice se koriste za posao, ima povremenih prekida.
Trebalo bi da daje jer je provizija na PPS 7.5% a na PPLNS 3%. U praksi zadnjih dve nedelje izgleda ovako PPS Rate 0.0000019027579994 The average per-share rate for the last 200 closed shifts was 0.0000019019150794
Vise se isplatilo minovati na pps jer pool nije imao srece.

Da, ali naidje i period kad se rudari i po 50% vise od pps, milina :-D

dajte neki link da uputite nooba sta je pps i pplns?!

Imas to na svakom poolu gde se kopa sa obe metode sve lepo pojasnjeno ali na engleskom :p
BtcGuild PPLNS metod
Pay Per Last N Shares groups shares submitted by all users into a "shift." A shift is currently defined as ~25 million shares. Once a shift is completed, it is considered an "Open Shift". After 10 new shifts have completed, the oldest open shift is closed.

While a shift is open, any blocks the pool finds are paid out to all open shifts (10% of the block per shift). This means that you will continue receiving payments on completed (open) shifts even if you stop mining.

With PPLNS, each open shift is paid the following:
((Block Value + Transaction Fees) / 10) - Pool Fee (3%)

This amount is then split evenly among all ~25 million shares submitted during the shift.

PPLNS involves variance: If the pool is lucky, you can earn a lot more than normal. If it's unlucky, you will earn a lot less. In the long run (a few months or more), you can expect to earn approximately 5% more using PPLNS compared to PPS.

BtcGuild PPS metod
The PPS method offers the lowest possible variance of any pool payment system. With PPS, you are paid a guaranteed rate for every valid share you submit. This rate is calculated as follows:
(1 / Network Difficulty * 25) - Pool Fee (7.5%)

In simple terms, this means each share is valued at the average expected value at current network difficulty. A 7.5% fee is deducted from this rate because you are paid regardless of whether or not the pool solves blocks. The pool is absorbing the chance of "bad luck" or general variance, and offering you a flat rate.

The current PPS rate can always be seen in the top right corner of our website. Is is updated immediately whenever the difficulty changes (every 2 weeks). A log of your BTC earned is available under the 'Payments' section, which breaks down shares submitted per difficulty.

You can move between PPS and PPLNS payment methods on a per worker basis under the "Workers" tab. To use PPS, your miner must connect to a Stratum server (stratum.btcguild.com/eu-stratum.btcguild.com). Getwork miners will always be credited as PPLNS regardless of worker settings.

Poslednja izmena:
dajte neki link da uputite nooba sta je pps i pplns?!

PPS - Pay per share - vlasnik poola za veci procenat preuzima sav rizik na sebe i tebe placa po tacnoj matematickoj formuli, znaci zna se koliko je share, zna se koliko si odradio. Cena share X kolicina share = tvoja zarada u BTC

PPLNS - Pay per last N shares - nekom blesavom formulom se racuna tvoj udeo u svakom bloku i onda pool deli medju svima koji su radili na njemu. Vlasnici poola ovo vise vole jer je za njih 0 rizika. Ovo je maximalno uprosceno (malo je komplikovanija formula)

Sledece povecanje diff-a ce biti bas zestoko, oko 20%. :(

Isporucena je gomila USB asic minera

Poslednja izmena od urednika:
^ Ako ti nije problem pojasni i DGM metodu kopanja koja je na BItparkingu .

zmaje, vidjao sam te sa tvojih 40 GH tu i tamo. :D

pa kud se ne seti pa ne naruci nesto ovako za restartovanje masina?

http://www.berkprod.com/Product_Web_Pages/usb_v1_pc_watchdog.aspx

vrlo zgodna sprava koja u slucaju BSOD-a ili zakucavanja automatski restartuje masinu! sve ostalo (backup pool, nestanak struje, itd) moze da se softverski podesi.

Poslednja izmena:
Jel stigla nekom uplata sa MtGox-a, u ponedeljak sam pustio neku kintu, pa cisto ako ima neko neki info da znam kolko ce to da kasni.
Mozda se vise isplati da se povuce isplata i pusti preko bitstampa nego da se ceka?

zmaje, vidjao sam te sa tvojih 40 GH tu i tamo. :D

pa kud se ne seti pa ne naruci nesto ovako za restartovanje masina?

http://www.berkprod.com/Product_Web_Pages/usb_v1_pc_watchdog.aspx

vrlo zgodna sprava koja u slucaju BSOD-a ili zakucavanja automatski restartuje masinu! sve ostalo (backup pool, nestanak struje, itd) moze da se softverski podesi.

Neke stvari kao promena poola nikad ne rade automatski kako treba, pogotovo ne za WDC, CNC, FTC i ostale gluposti koje su se pojavile, ali je sprava prava stvar inace. Bilo je i 60000 khs na ltc :). Neka, sad je mirna glava, ovo unovcavanje je lep posao, ljudi sami zovu, ne moram da se cimam :)

O riziku gde riziku gde recimo vlasnik poola ima mesec dana za redom 93% pool luck, pa mu ljudi odu sa poola jer im ne odgovara, a on mora da isplati ljudima sta je obecao. Nemaju svi posla kao btcguild :)

@ ed

pa rizik je i vise nego veliki , da bi pool normalno funkcionisao mora da ima round luck iznad 100% , sve ispod toga je cist minus za vlasnika , npr. bitparking je imao 2 meseca round luck ispod 70% i vlasnik je morao da ukine PPS metod isplate jer je pool belezio samo gubitke... e sad da bi ti bilo jasno npr. kad je u pitanju PPS metod isplate ako su blokovi veci od prosecnog diffa pool belezi cist minus i sad napokon primer:
pre ~mesec dana na deepbit-u je bio monstruozni blok od 70 000 000 serova pa ja pool morao da isplati npr. po sadasnjoj ceni shera (70 000 000 * 0.00000199)= 139.3 BTC-a a za otvaranje tog bloka je dobio 25BTC-a pa sad ti vidi kolki je minus samo tu imao ...

mislim da ce sa vremenom svi poolovi da ukinu PPS ili ce fee da bude 10-15% da bi mogli da funkcionisu bez gubitaka ...

Poslednja izmena:
Uff ode dif u majcinu, sta je to pristiglo Avalon batch2 ili leptirici

Nazad
Vrh Dno