Šta je novo?

AMD Radeon 7950 zvanična tema

1050MHz, def napon i kao sat sljakaju, nisam jurio da vidim koliko mogu. Koliki je tabi asic? Aj nadji pa napisi, bas me zanima koliko tvoja ide na deff.

.

asic - 60.2% , danas je drzim na 1060Mhz , pa cu videti da li moze i da li moze jos.

Meni je takodje na 1060 MHz kad kopa na default naponu. ASIC 63%

@Rapture,Dulse cije su karte sa tim ASICima

Asus.

63% su i ove safirke 19 20G. Nema cipva sa ASIC 80-90 , ovima sa 63% je plafon 1200 na 1.2V

Nema sada, ranije ih je bilo.
Moje MSI su sve bile preko 86.

63% su i ove safirke 19 20G. Nema cipva sa ASIC 80-90 , ovima sa 63% je plafon 1200 na 1.2V

Primetio sam da je tu negde oko 1200 MHz wall, ne vredi dizati napon, bez veze se greje karta. Al zato na mom primerku bez dizanja napona za memoriju izvlacim komotno 1680 MHz za memoriju, a sa dizanjem moze i preko 1750 MHz :)

Za mining ti to nece znaciti previse. Def napon je keva, tu ih treba limitirati. Steta sto AMD nije izbacio neku BTC edition kartu sa zakljucanim def naponom i krstenim hladjenjem i samo da ih stancaju. Nista boost, nista gluposti. Karta u kartonu i cao ;)

7950 je BTC edition, sama sebi je tu titilu dodelila. :D

bice dobra fora kad se budu prodavale jednog dana,pa fora kao "prodajem 7950,nije rudarila" :laugh:

Ako je u još podužoj pisanoj garanciji, šta te briga jel' rudarila ili nije... Možda još bolje ako jeste, pa crkne u garanciji a ti dobiješ neku 8870 u zamenu, koja će biti isto brza ali će manje da troši...

Karta puca na defaultu dok kopa,jel je to siguran znak da je pokvarena? Prvo sam mislio da je los primerak,da nece ni na 950 mhz da ide,ali posle sam izvalio da drajver puca i na defaultu.

Asus dcu2t je verzija

Probaj je u Furmarku pa vidi sta se tamo desava sa njom . Nego koje napajanje imas i koje si drivere probao ?

Drajveri poslednji oficijelni sa amd sajta. 13.1 ako se ne varam. Napajanje cm ultimate 900w. Mogu da probam sa 1250w. Mislio sam da pustim warhead da vrti ili crysis 2 benchmark.

Pusti nesto od tih benchova pa javi stanje ;)

Zasto bi smanjivao Intesity ako je graficka na def clockovima ?

Javljam kada budem kod kuce,kada istestiram kako valja.

Ispostavilo se da slot ne valja i da je bagovao zbog njega.

@sunce
imam ja , karta ima nizak ASIC tako da joj je potreban malo veci napon, na biosu 1 radi na 1.169V i stabilna ja na 1050Hz sa power limitom -15.....

Ima li neko ovaj primerak?

http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-7950-sapphire-dual-x.11.html?productId=33120

Ne mogu da skontam kako da smanjim voltazu, baguje se msi afterburner nekad prihvati unofficial overclocking, nekad ne... jel postoji neki drugi program za voltazu da menjam?
imam ja,kartica je odlican kloker,na trixu smanjis napon,meni je na deff zakljucan na 1.250v, 1150mhz radi na 1.162v pri temp na nekih 60c i 48% vent,zavisi od ambiujentalne ,a evo jedan primer u ovim hladnijim danima ;)

Prilozi

• 1200mhz.JPG
    1200mhz.JPG
    257 KB · Pregleda: 73
A računar ti je na terasi? Ja na 1.1v i 1100mhz sa ventom na 55% imam temperaturu od 64*C (11196-16-20G kartica)

Meni na 4x 19-20G Sapphire DualX nije mrdnuo napon od tih 1.25V šta god očitavao Trixx/Afterburner, ako može samo neka preporuka za BIOS ili verziju kojom je ovo izvodljivo pošto preko 1100 ništa nije stabilno, a deluje mi da im je i previše 1.25, ali se ne daju spustiti.

A računar ti je na terasi? Ja na 1.1v i 1100mhz sa ventom na 55% imam temperaturu od 64*C (11196-16-20G kartica)
nije,u dnevnoj sobi je,samo sam ostavio prozore otvorene ,tj tako mi je vec mesec dana,promaja je zakon,e sad je dosta hldano pa i te temperature,dok je bilo toplo na 1150mhz imam 62-63c na 1.162v

Mene zanima koja je bolja saphire dual x ili vaporx model. Znam da su prve serije vaporx imale problem sa vrm pregrevanjem, da li je i dalje tako? Jos jedno pitanje, koja je najbolja dual slot 7950 koja moze da se nadje kod nas?

Hiljaditi put, Vapor-x! Mnogo bolja karta (pod uslovom da je 2x8pin). Sada je to karta sa najhladnijom naponskom.

Meni na 4x 19-20G Sapphire DualX nije mrdnuo napon od tih 1.25V šta god očitavao Trixx/Afterburner, ako može samo neka preporuka za BIOS ili verziju kojom je ovo izvodljivo pošto preko 1100 ništa nije stabilno, a deluje mi da im je i previše 1.25, ali se ne daju spustiti.
dal stvarno treba da se crta :
imas dual bios na toj sapphire , kad pritisnes ono dugme na kome pise S (na samoj kartici) onda ukljucis prvi bios koji inace nije boost i tu imas napon od 1.169V, kada ponovo pritisnes ono dugmence ono se iskljuci i onda je ukljucen boost bios i napon je 1,25V.
ako i sad nisam bio jasan onda prestajem da se trudim da objasnjavam kad se niko ne trudi da shvati

P.S.
pre nego sto menjate bios morate ugasiti racunar ne moze na zivo !!!!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno