Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Ili još bolje instaliraj lmt ako radi na tvom telefonu :)

Šta je lmt :)?

Wahad, prvi put da neko koji je presao iz Apple tabora, da se ovako odusevi nekim android telefonom :D

Nemoj lmt da instaliras :)

Meni se taj pie system nikako ne svidja, jeste kul neko vreme, ali posle se gubi to i pocinje da nervira.

pa zato što je to prvi kvalitetnije izrađeni android koji radi dobro bez nekog većeg laga...nije Wahad jedini, budi siguran da ih je još dosta prešlo sa IPa na Xperiu...prešli bi neki i na One ali kad bi mogli da ga nađu :D

Wahad, prvi put da neko koji je presao iz Apple tabora, da se ovako odusevi nekim android telefonom :D

Nemoj lmt da instaliras :)

Meni se taj pie system nikako ne svidja, jeste kul neko vreme, ali posle se gubi to i pocinje da nervira.

Video, neki launcher, ne sviđa mi se a i ne vidim zašto bih menjao ovaj :)

Inače, nisam jedini da, Sony je ciljao na iphone publiku i po utiscima na netu mogu da kažem da je uzeo jedan deo njih. Čak imaš zvaničnu aplikaciju prebacivanja SVEGA ŽIVOG sa iphone-a na XZ :D. Mislim to je pravljeno sa razlogom.

Kao što NSX reče, da nije ovako brz i da nije pouzdan (za sada) onda se ne bih oduševljavao ovoliko, ali telefon je stvarno brutalan u svakom pogledu pa i zvuku iako sam bio ubeđen da ne može bolje od iphone-a kod telefona.

Ova 2 mala moda, modifikovana pozadina, imam osećaj kao da nosim neki upgrade XZ-a :D.

Pored svega, Telenor je juče izbacio update .434 samog software-a a pročitao sam da će u sledećem tom malom update-u sony ubaciti White Balance Calibration i ostale *******cije za ekran jer je to sve da kažem osakaćeno da bi do izražaja došao BE2. Pored toga poboljšavaju WiFi i još par stvari. To je neki, kako mi se čini, insajder rekao na XDA-u, svi se slažu da je sve to realno, sem za kameru jer nisu apsolutno ništa napisali, očekujem da i to poboljšaju malo.

Za kameru bi bilo dovoljno da iskljuce koji god filter primenjuju, posto ocigledno ne radi. Burst mod bez filtera daje mnogo bolje slike od normal moda.

Ako modovi žele a i ostali članovi, ispisaću sutra tutorial na srpskom, tj prevesti oko rutovanja i instaliranja recovery-a i par modova koji su vredni pomena.

Mogao bi, ja ga skoro sigurno uzimam za 20ak dana.

javlja mi se lik malopre sasvim slucajno od koga nabavljam telefone i nudi mi ovu xperiu u zamenu za moj iphone 5,pa da pitam jel vredi da ja zamenim ovaj moj i5 za ovu xperiu Z?

Pitam da ne ispadne da ga zamenim,a posle par dana se kajem jer sam itekako u par navrata pravio greske oko mobilnih telefona pa ako je ovaj tolika revoulcija realno da li je pametno menjati ip5 za ovaj?

idi do vip-a ili negde a vidi kakav je z i odluci, msm samo ti znas sta ti odgovara
ja licno bi pre uzeo XZ :D

Pa to sam i planirao,mada kontam da ce da mi ta xperia dosaditi posle par nedelja ,nisam pametan sta da kazem..

Ako ti iphone nije dosadio nece ni ovo sigurno,veruj mi:)

a sto bi ti dosadila xz ? :D
msm veci ekran i skoro sve ide u korist xz, a sto se tice os to sve zavisi do tebe sta preferiras :D
ako nemas nista protiv androida onda uzmi xz, ako ne gotivis android i ne treba ti veci ekran nemoj da menjas iphone
e da ja mogu da biram izmdju xz i iphona :(

Na žalost, duvao vetar i voda bila mutnaaaaa.... :smash:

pa ne znam sta da vam kazem,mene ovaj iphone 5 odlicno sluzi,sve je full ali sigurno da tezim ka najboljem kao i svako,ukazao mi se taj XperiaZ ,slucajno citao i ovu temu ovih dana,pa sad gledam da kad bi ga zamenio jos u toku dana da mi se ne padne taj telefon sa slabijim ekranom a i malo sam skeptican oko sony-a i software-a,sve imam osecaj da ce da batale ovaj telefon posle par meseci oko update-a i slicno pa ce tako i cena mnogo brze da mu padne u odnosu na ip5 sto mi opet ne ide u prilog.Ispravite me ako gresim,to je ono sto sam uocio do sada.

U pravu si, ne kupuj Z, ne želim da je imaju na svakom ćošku. ;)

pa ne znam sta da vam kazem,mene ovaj iphone 5 odlicno sluzi,sve je full ali sigurno da tezim ka najboljem kao i svako,ukazao mi se taj XperiaZ ,slucajno citao i ovu temu ovih dana,pa sad gledam da kad bi ga zamenio jos u toku dana da mi se ne padne taj telefon sa slabijim ekranom a i malo sam skeptican oko sony-a i software-a,sve imam osecaj da ce da batale ovaj telefon posle par meseci oko update-a i slicno pa ce tako i cena mnogo brze da mu padne u odnosu na ip5 sto mi opet ne ide u prilog.Ispravite me ako gresim,to je ono sto sam uocio do sada.

Sto se cene tice 100% si u pravu vec se prodaju novi za oko 400-430e. Toliko i vredi nov ovaj telefon.
iPhone 5 jos drzi dobru cenu kao i obicno.

Za ovo ostalo mogu samo da nagadjam.

Gde :)? Link molim.

Video, epa da je bio pametan mogao je da uzme za manje pare ovaj telefon nego iphone 5, jer po mom mišljenju vredi i više para, a kamo li manje :)

malopre se promajao do grada,cackao telefon 2-3 min i reko ne hvala :) prvo onolki telefon nema gde da stavim,super ekran veliko i novi standardi i te fore ali danasnji telefoni izgledaju ko crepovi,a nekada su bili cigle.Telefon nije nista specijalno,bar sam ocekivao da bude koliko su ga reklamirali i pricali o njemu,kako na stranim tako i na nasim forumima pa sam bio spreman jos danas da ga uzmem.Sto se tice tog ekrana,koliko sam video nista posebno,u odnosu na normalne danasnje telefone od ~100-150e je bomba,u odnosu na ovaj moj iphone 5 nije uopste mnogo bolje iako je nesto bolje.Android ko android,ne razlikuje se od S3 i ostalih,jedino sto mi se svidja su ona ledja koja su materijala kao na ip4 i 4s.

sve u svemu,planirao sam da ga uzmem jos danas/sutra,ocekivao sam mnogo,na kraju ispalo ''samo'' ok.Jedini razlog menjanja ip5 je sto me je smorio iOS,najbolji sistem je to stoji,ali otkljucam u meniju sam,sta god da radim sve se na kraju svodi i vraca me na taj meni a koristim telefon za net,par aplikacija i manje vise to je to.

Nemoj da menjas iphone za android. ova xperia ce za par meseci kostati manje od 300eura a iphone ce biti oko 400. Tako da iphone uvek vredi. sacekaj novi iphone pa vidi sta ces.

upravo tako,nemam ja nista protiv ovog telefona,ali kada za par meseci izadju nove xperie i novi modeli ,prvo ce update-ovi da se smanje na min. a cena ce itekako pasti u skorije vreme,u telenoru danas gledam 80k puna cena a na oglasima ~420e.

Slavisa svaka ti cast na racunici, iP5 sada kosta oko 150 eura vise od Xperie Z a za par meseci ta razlika kako si i sam konstatovao bice i manja... A u medjuvremenu za 150 eura razlike mozes da uplatis aranzman sa prevozom u predsezoni na Halkidikiju a za sve to vreme ces imati bolji telefon, gledanje filmova i surf u kaficu na plazi na 1' vecem ekranu... Neprocenjivo... Bio si ubedljiv... :)

Da napomenem samo da mi se ovaj tel ne svidja, zbog ekrana najvise, mada sam ja verovatno drzao u ruci neki primerak iz prve serije... Medjutim njegova niska cena i pad iste je definitivno i potvrdio kvalitet, popularnost itd...

A o onim ljudima koji racunaju koliko ce izgubiti na onome sto vole, definitivno sve najgore...

Poslednja izmena:
zato cekas sledeceg nexusa ,em ce biti "jeftin" em ce biti u rame sa ovim azdajama em ces dobijati updejte od gugla 2 god minimum.. skoro sve u jednom pakovanju :D

Forum sa najvise stipsi. Em bi najbolji mob, em da ne gubi na ceni vrememom, što je nemoguće. Sigurno je da iPhonu najsporije pada cena ali kome ne smetaju sva ograničenja koja vuče sa sobom, neka ga kupi ali on i nije tema.

Nemoj da menjas iphone za android. ova xperia ce za par meseci kostati manje od 300eura a iphone ce biti oko 400. Tako da iphone uvek vredi. sacekaj novi iphone pa vidi sta ces.

Bez uvrede ali na žalost, zbog toga ljudi i ne žele da prelaze na android i zbog takvih sa mišljenjem kao ti, iphone-u se kreće cena kolika je.

@int+

Žongliranjem telefona na 2min ne možeš apsolutno ništa, ama baš ništa zaključiti. Ne vredi donositi zaključke na osnovu 2 minuta, kao što sam u više navrata rekao. Ceo forum je mislio da je telefon očajan i da 99% ekrana ima užasan view angle, onda smo uzeli MegaSkot i ja i baš je sve suprotno, a reprodukcija videa i slike je bolja nego na trenutnim konkurentima, kao što su svuda i kačili na youtube-u.

Globalno jednomišljenje čudo radi, pogotovo na forumima gde je većina okrenuta jednom brendu.

Poslednja izmena:
iPhone = golf

Sto bi cekao sledeci Nexus kada je i ovaj svez.

Te cene sam lupio, nisam gledo po sajtevima. Svakako ce iphone 5 biti skuplji, vredeti vise. Sto se tice uplate letovanja i gledanje filma, stvarno ne znam sto bi iso na letovanje i da gledam filmove, idem da se odmorim.

Imao sam iphone4 vise od 2 god. I od januara sam vlasnik prvo note2 a posle njega nexus4. Note 2 sam zamenuo jer mi telefon preveliki. Nexus4 je dobar, fluidan, ali i njega cu promenit cim izidje novi iphone. Niste ni svesni da sa ios moze da se radi isto sto i na androidu, naravno treba da se jailbrejkuje, a da bi android bio to sto jeste treba da se rootuje, tako da je to jedno te isto skoro. Iphone sam koristio skoro 2,5 godine, a u roku od mesec dana sam zamenio high klasu telefona, za drugi, a skoro cu i taj. Nije to to

Poslednja izmena:
@Wahad: baci tut za root i sl. :)

Nazad
Vrh Dno