Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pozdrav, nisam bio odavno na forumu, potpuno sam bio off sto se it svijeta tice, poceo sam da citam o ovome prije par mjeseci, ali me nesto nije interesovalo, sad sam odlucio da pokusam, pa sta bude, mada ne mogu bas sve da pohvatam :$ pa ako moze neko ukratko da napise, koji program da skinem, sta i kako da uradim. Hvala unaprijed!

Probaj sa prvim postom u ovoj temi.

Jel neko kopa na 50btc? Od 2h jutros stoji da ni jedan worker ne radi, a svi rade i ne prikazuju gresku, samo balance novcica stoji u mestu.

KOd mene sve normalno radi .

Koja bi bila optimalna podesavanja za 6850 iz potpisa?

Tretnutno mi 50btc sajt pokazuje 187Mh/s ... a GUIMiner 151Mhash/s.

Ne gledaj brzinu na sajtu nego preko cega radis ...

Koja bi bila optimalna podesavanja za 6850 iz potpisa?

Tretnutno mi 50btc sajt pokazuje 187Mh/s ... a GUIMiner 151Mhash/s.

Optimalno ti što više na def naponu, ali može i sa malo dignutim pa klok na ~ 950MHz, tada dobijaš oko 245Mhash sa podešavanjima -v -w128

Memoriju treba da smanjis da bi ti se manje grejalo i manje trosilo struje ;)

60c ne prelazi....a struja ***, ovo je samo testiranje da vidim kako izgleda sve to.

Sta dobijam sa 2 miner-a koji rade u isto vrijeme na kompu? Po pola od resursa graficke ?

Poslednja izmena od urednika:
Double trouble :D... nista rade samo po pola, meni nekad diablo zeza, pa onda stavim uporedo guiminer da sam preuzme kad ovaj zaglavi, ali posto je diablo dominantniji cim proradi preuzme ceo hash rate.

Ok, stavio sam da isprobam guiminer i 50miner (sa sajta). Gui prikazuje 170mhash a 50miner 1.2MHms...

^ :D

E ovo je zezancija ali opet mi palo na pamet da sam hteo da pitam već: kako namestiti backup pool recimo u guimineru (eventualno diablu)? Jel ima negde lako, jednostavno objašnjenje ili može neko i u 2 rečenice ovde da ispriča ako želi :). Možda je i bilo reči o tome ali sad ne znam da li je na 17oj ili 33oj strani pa da ne tražim u ovoj ogromnoj temi.

I još jedno pitanje (malo da se edukujem i utvrdim gradivo ;)), do sada nisam razmišljao o extenderu iz PCIe 16x slota jer mi je trebao samo iz 1x --> 16xPCIe, ali će mi trebati za Hydru za 2 PCIe 16x slota 2 ektendera: jel odgovara ovaj 1-->16x ili mi treba 16-->16X riser? :D Možda je glupo pitanje ali nemam 100% tačan odgovor.

ajde da malo demantujemo dulsrulza :)

Ne treba ti 16->16x ekstender, cak ti je i bolje da stavis 1x->16x jer zauzima manje mesta (tanji je flet kabl) pa kartice koje ostanu povezane direktno na plocu imaju bolje provetravanje izmedju.

Dakle za mining sigurno mozes da koristis 1x->16x ekstender na 16x slotu bez ikakvog uticaja na performanse.

Potvrdjeno u praksi ;)

Nisam probao u praksi al mi nekako logicno, a i procitao sam tako na par mesta ... Al ako kazes da si probao, onda da ti verujem ;)

Nisam probao u praksi al mi nekako logicno, a i procitao sam tako na par mesta ... Al ako kazes da si probao, onda da ti verujem ;)

Isprobano definitivno, vidi se na slikama mojih "rudarskih" polica sto sam kacio u litecoin temi.

I mene je edukovao covek koji mi je prodavao ekstendere, koji je rekao da vise ni nece uzimati 16->16 ekstendere jer za mining nemaju uopste smisla. Em je siri kabl, em nije toliko fleksibilan kao sto su ovi 1x .... Jos ako im se nakaci napajanje preko molexa zauzimaju prostora skoro kao da je cela grafika u slotu ;)

Ako može 1-->16 onda još bolje, malo su i jeftiniji ako budem naručivao, a i bolji je tanji kabel zbog provetrenosti. Hvala Srga.

Ali ti ih držiš na PCI-e 1x, a ja treba da ubodem na 16x pa sam zato pitao za svaki slučaj ;). Btw kažeš da ti perfektno šljaka sve na H61 (ili tako nekoj) ploči jel? koja je tačno? Možda ni ja nisam morao uzimati Hydru ali išao sam na sigurno..

@Monk Psycho - pa ajd možemo razmotriti ali ja još nisam naručivao do sada, poslaću ti pm kada bude aktuelno ovih dana

Poslednja izmena:
^? Ako pitaš mene, x1-->16x naravno

85 evreja :D

Nazad
Vrh Dno