Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

definitivno umanjeni note2. lepsi je od s3, jer je manje zaobljen i ima tanje ivice. hw je namunjen, sto je logicno da urade u odnosu na prethodni model. dok ne izaje neki ozbiljan test, mozemo samo da balimo, ili ne, na specifikacije. sve u svemu, ako prodajom s3 i doplatom do max 100e mogu da uzmem s4, kupio bih ga. u suprotnom, jok.

Kao što je i s3 bio posle s2. Kažem ja priča se ponavlja, a ono na kraju pola foruma fura posle dve nedelje novi samsung.

Ne, citajuci komentare shvatas da je GS4 najvece razocarenje ikada (postoji razlika)... I misljenje je apsolutno opravdano svima koji nisu slepi fanbojevi.

Evo ti +1 od mene..

A 8800 Nokijin premium telefon od 800e je takodje imao i premium materijale ;)

Ne, citajuci komentare shvatas da je GS4 najvece razocarenje ikada (postoji razlika)... I misljenje je apsolutno opravdano svima koji nisu slepi fanbojevi.

Maltene se svi slazu ovde da je note 2 vrh tlefon, sad dobijes fizicki isti note samo manji ( sto je bar meni plus) u kome je jos bolji hw i full hd ekran koji za sad izgleda bolje nego sto smo ikad videli na trzistu.

i sto je razocaranje ?:)

Mislim da on nije legalan u mnogim zemljama, n808 sa srpskim softverom ga nema npr

Staviš verziju fw za balkan (ako je ko na starijim modelima) ako ti je bitan srpski ili za evropu i furaš. I nije nelegalan u Srbiji nego treba atest a ove iz Nokije boli k da ga rade pa ga samo softverski blokiraju. Ne bi imao na svakom ćošku one fm transmitere što se bodu u rupu za upaljač.

Poslednja izmena:

A meni je smešan iz puno razloga (drugi komentar ispod teksta sve objašnjava). Ali neću da navodim ništa jer ne bih da započnem raspravu, a "ain't nobody got time for that". :D Jedino sa čime se slažem je kritika za neproširivu memoriju kod HTC One. Iako je više od 10GB prazno na mom telefonu (od iskoristivih ~19GB), nebrojeno puta mi je bilo korisno da izvadim memorijsku karticu kako bih je nezavisno priključio na računar (bilo da prekopiram slike, video ili da ubacim novi ROM da oživim telefon :D).

Poslednja izmena:
^ Ma kakvi, sa tobom mozes imati konstruktivnu raspravu, a i rekoh po meni ;)

Kao sto sam bio rekao pre par postova unazad, GS4 je all in all, dok kod One-a imas "premium build"

Staviš verziju fw za balkan (ako je ko na starijim modelima) ako ti je bitan srpski ili za evropu i furaš. I nije nelegalan u Srbiji nego treba atest a ove iz Nokije boli k da ga rade pa ga samo softverski blokiraju. Ne bi imao na svakom ćošku one fm transmitere što se bodu u rupu za upaljač.

Znam da moze softver lako da se sredi, ali po defaultu u nekim zamljama nije dostupan. Mozda i nokia ima patent na to, pa niko ne zeli da rizikuje tuzbu.

Neverovatni ste... ajde da vas pitam, sta telefon treba da ima da bi ispunio vasa ocekivanja?

Tako nekako brate :)

Ne znam kakve revolucije ocekuju za godinu dana. Rugali su su Apple-u, a ni Samsung nista bolji nije :) PO meni ne mora telefon imati veci ekran, ili jaci CPU i sl od prethodnika da bi bio bolji i svakako isplativ za kupovinu. Ja bih vise volio da imam dobru podrsku, da se verzija kernela redovno updateuje, drajveri usavrsavaju, unapredjuju i updateuju, Android takodje, optimizuje i sl. nego da mi napucavaju tel brojkama svake godine. A lag je i dalje prisutan na dialeri i jos nekim stvarima~

Moje misljenje, da nije bas OK davati preko 500€ za telefon, kojem okrenu ledja posle godinu dana, a HW *ebe kevu za narednih 10 godina! I sta mi vrijedi dobar HW bez dobre iskoristenosti, i daljeg usavrsavanja, svakako njegove mogucnosti nisu ni blizu iskoristene. Ali svako ima neki svoj fazon.

Mogu li naraviti telefon da nije klizav. Operi ruke kabaš sapunom pa uzmi neki galaxy u ruke, ima da leti ko flak :)

o cemu ti govoris majke ti ?????
s4 samo ima veci ekran od s3 i bolji procesor, sve one male stvarcice ce najverovatnije dobiti is s3 sledecim updejtom
isto kao promena sa iphone 4 na 5

Samo?
Najverovatnije? A ako ne dobije?
A duplo više rama?
A 500mah jača baterija?

Ili još bolje pitanje i za tebe i za sve razočarane, šta to od danas dostupnih tehnoloških rešenja nemate na s4?

Zakljucak je nema dobrog HW-a bez dobrog SW-a. Ovaj telefon ce za dvije godine biti u rangu SGS1. Samsung ce ga ostaviti na verziji 5.1 mozda :d, a developeri dici ruke jer nemaju drajvera i dokumentacije! E onda ide telefon sa 16 jezgri i 4 GB RAM-a i 'ajmo Jovo na novo a problem i sustina ista!

Ne dozvolite da vam pune glavu glupostima, Android nije toliko zahtjevan, vrti ga jedno jezgro od 1Ghz bez problema. Svaka dalja verzije samo moze biti optimizovanija, i rilagodjena starijem HW.

Zato ja ne kupujem novi tel, treba sacekati da se izkristalise situacija, da se i Android malo usavrsi i stabilizuje, da se promjeni malo politika proizvodjaca, mozda i Google udje u posao. Treba razmisliti dobro i ne zaletati se ,nisu ovo male pare, pogotovo za nekoga u Srbiji, vjerujem da ih ima koji se zaduzuju da bi kupili ovo, ili bespotrebno vezu za operatera i placaju dvije godine ratu, kao da su auto kupili.

Opet kad pogledam bolje ove pare dati Apple-u barem znas sta si kupio, i imas odlicnu podrsku i nece ti okrenuti ledja. Po meni mnogo pametnija kupovina bez obzira koliko iOS bio ogranicen. Telefon ti treba za koriscenje app/games, interneta, muzike, stabilan i pouzdan rad, a ne za prckanje po sistemu i ostala customizacija!

Poslednja izmena:
tumblr_mbzxt23X8c1r3zat8.jpg

(Bez jailbreak-a ne može da se koristi u Srbiji osim kao dumb phone a android fino radi i bez root-a. Komplikovano kretanje kroz opcije, premali ekran...)

Što na s4 ne uradiše speakerphone sa prednje strane kao na novim tabletima (a i HTC na one)!? Baterija mislim da će biti slaba osim onima koji ih sunčaju na stolu. Trebali su da utrpaju bar ovu iz note2. Verovatno će kasnije biti jača kao i za s3 (sa leđima) al to je 40, 50 jura + deblji telefon.
I ne znam cene HTC one, sad kao prso je HTC, što je verovatno i istina al što ne spuste cenu. Ne može niko da me ubedi da zarađuju 10$ po komadu. Ako bi spustili osetno cenu zaradili bi na količini. Evo lg x4 300e (kod nas), počeli ljudi da ga kupuju a koliko čitam u Indiji ide do jaja (koliko ih je beše ima tamo, milijarda+). Ja se ne razmišljao između s4 i HTC one ali ako bi cena bila dovoljno različita isto se ne bi razmišljao, samo obrnuto.

Poslednja izmena:
Prvo, niko od nas ne zna koliko njih kosta telefon po jedinici u proizvodnji..tako da je svaka ta izjava bespredmetna bez tacnih podataka, koje nikada necemo imati

Maltene se svi slazu ovde da je note 2 vrh tlefon, sad dobijes fizicki isti note samo manji ( sto je bar meni plus) u kome je jos bolji hw i full hd ekran koji za sad izgleda bolje nego sto smo ikad videli na trzistu.

i sto je razocaranje ?:)

Ocekivali ljudi vise!
Uostalom, samsung je sam kriv, ***** li ***** za apple da ne inovira, i na kraju izbace isti fon i isti touchwiz kao prosle godine.

Lepo neko malo pre rece, na kraju ce ga opet svi kupiti, ali kupili bi ga i da je mnogo bolji, a mogao je biti, pa su ljudi masovno razocarani.

Kao sto sam bio rekao pre par postova unazad, GS4 je all in all, dok kod One-a imas "premium build"

gs4 jednostavno nije all in all, pocev od toga da nemas "premium build"

(Bez jailbreak-a ne može da se koristi u Srbiji osim kao dumb phone a android fino radi i bez root-a. Komplikovano kretanje kroz opcije, premali ekran...)

Nista od navedenog jednostavno nije tacno :)

Poslednja izmena:
Samo?
Najverovatnije? A ako ne dobije?
A duplo više rama?
A 500mah jača baterija?

Ili još bolje pitanje i za tebe i za sve razočarane, šta to od danas dostupnih tehnoloških rešenja nemate na s4?

baterija je skoro ista(veci ekran i veca rezolucija= vise se trosi baterija), to sto imas vise rama neces primetiti barem ne u skorije vreme sigurno...

Neverovatno kako se ovde prica napamet.
Razlika izmedju 1 i 2gb rama se itekako primeti, i to odavno...

Prvo, niko od nas ne zna koliko njih kosta telefon po jedinici u proizvodnji..tako da je svaka ta izjava bespredmetna bez tacnih podataka, koje nikada necemo imati
Kao što rekoh, zarada sigurno nije 10$. Onda nek drže cene i popasu patos.
http://m.tomshardware.com/news/iphone-5-cost-no-contract-apple-bom,17718.html
Analogijom...

Nista od navedenog jednostavno nije tacno :)

Odmah ću te demantovati:
nisi u pravu.

Poslednja izmena:
Ne dozvolite da vam pune glavu glupostima, Android nije toliko zahtjevan, vrti ga jedno jezgro od 1Ghz bez problema. Svaka dalja verzije samo moze biti optimizovanija, i rilagodjena starijem HW.
!

Ne bih se slozio.Sve je zahtevniji.Mnogo zahtevniji od IOS a...Zato i postoje lagovi na najjacim androidima...

Ne bih se slozio.Sve je zahtevniji.Mnogo zahtevniji od IOS a...Zato i postoje lagovi na najjacim androidima...

Jeste zahtjevniji od iOSa vjerovatno. Ne postoje lagovi zbog toga, pa koliko po tebi mora biti onda jezgri da ne laguje. Zar nije 8 malo previse, a lag je prisutan na momemnte i na S4 kao sto se moze vodjeti na mnogim YT klipovima.

Kako je zahtjevnija novija verzija, kad meni na S1 brze radi Jelly Bean, nego Ginger. Sta ti to govori!?

Po meni danas je extra neki Dual Core i 1GB Ram-a. Ne treba zuriti, koji ce im moj sada 8 jezgri, a sledece godine ce biti 16 :)

Stvar je u tome što se moraju nekako prodavati noviji modeli. Na hardver je najlakše jer se to ne može modovati. Softver je retko prodajna tačka jer postoje nezvanični ROMovi novijih Android sistema, kao i portovanje funkcija sa jednog na drugi telefon.

Pre, u vremenu glupih telefona, je bilo dosta lakše prodati telefon. Nemogućnost modovanja je za njih bio raj. Povećaju ekran, stave da bude na slajd, promene izgled ikona i prodaju kao najnoviji model telefona.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome što se moraju nekako prodavati noviji modeli. Na hardver je najlakše jer se to ne može modovati. Softver je retko prodajna tačka jer postoje nezvanični ROMovi novijih Android sistema, kao i portovanje funkcija sa jednog na drugi telefon.

Tacno, sustina. Negdje sam rekao da im je najlakse tako. Steta, krajnji korisnici na*ebu najvise! Android (ne OS vec telefone) sam i zamrzio zbog ne dobijanja update i kasnjanje po godinu dana jer mi je to najbitnije kod telefona uz prosjecan HW. Kad samo uporedim svoj S1 sa gingerom i ovim sada. Kakvi kao da sam novi tel kupio! :)

Poslednja izmena:
Tacno, sustina. Negdje sam rekao da im je najlakse tako. Steta, krajnji korisnici na*ebu najvise! Android (ne OS vec telefone) sam i zamrzio zbog ne dobijanja update i kasnjanje po godinu dana jer mi je to najbitnije kod telefona uz prosjecan HW. Kad samo uporedim svoj S1 sa gingerom i ovim sada. Kakvi kao da sam novi tel kupio! :)

Zna se šta se kupuje ako ti je najbitniji update. Nema razloga da mrziš nešto zbog svog lošeg izbora.

Nazad
Vrh Dno