Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Tek treba da se vidi koliko je Android optimizovan za tu budzevinu od BIG.Little chipa. Jel neko uopste zna kako se to ponasa, kada su aktivna spora a kada brza jezgra. Jer ako su samo pri zahtevnim operacijama (igre, dekodiranje video materijala visoke rezolucije) aktivna brza jezgra a kroz menije rade spora onda je za ocekivati da ovaj fon bude sporiji i od S3 u normalnom radu.

Snapdragon 600 je po meni mnogo bolje resenje od tog njihovog "octacore" Exynosa. A i pitanje je koliko ce da stedi bateriju.

verovatno u igrama jaca jezgra za sve ostalo slabija ... ko kupuje telefon da se igra njemu ce dobro da dodje ostalo je bleh

Može pojašnjenje za nas koji smo spavali?

Rec android je sinoc pomenuta samo jednom (tj koju verziju fon ima), a google ni jednom.

Aspolutno svaki google servis je zamenjen (trenutno dopunjen) njihovom alternativom (google now, play store, translate itd), tako da prakticno kada prosecan korisnik uzme GS5 sledece godine nece ni primetiti da je nesto drugacije ako fon bude na tizenu.

Poslednja izmena:
Rec android je sinoc pomenuta samo jednom (tj koju verziju fon ima), a google ni jednom.

Aspolutno svaki google servis je zamenjen (trenutno dopunjen) njihovom alternativom (google now, play store, translate itd), tako da prakticno kada prosecan korisnik uzme GS5 sledece godine nece ni primetiti da je nesto drugacije ako fon bude na tizenu.

Naravno da hoce, nedostatak jedno 750 000 aplikacija. Daj nemojte biti smesni sa ovakvim pricama. Samsung da progura neki OS :d
Neka se oni drze sminkanja tudjeg rada. Vidi kako im je prosla je-Bada i to su telefoni prodavani ispod cene samo tako. Mozda samsung ima aspiracije da ima svoj OS u buducnosti koji ce biti dominantan na trzistu, ali to ne znaci da ce ikad uspeti u toj zamisli.

Poslednja izmena:
a ima "malo" i onog:

Pogledajte prilog 109826
90% likova što ga pljuju ima telefon do 200-250€ uzet kod operatera. ali dobro :)

telefon fail, ništa posebno, očaj, razočarenje bla bla... a niko da pomene šta to ima bolje danas :D
ponegde se pomene kućište na one, ponegde olovčica na note2 (koji nije ista kategorija svakako)... i to je to :D
kao što je milion puta pomenuto, kod samsunga dobijete najbolji overall paket i zato su najprodavaniji, za svakog ponešto
- cpu/gpu
- ram
- ekran
- baterija
- kamera
- softverske džidža bidže, znam da to nikome ovde ne treba i svi to brišu i svi stavljaju custom romove ali opet ima to, za 99.999% populacije koja nema interesovanja kao članovi ovog foruma

svuda je ili najbolji solo, ili uz nekog, ili ima možda 1-2 bolja modela u tom segmentu

nego reče kamere ima slične ko sony, a onu foru je imao i lg, a htc ima bolje kućište... pa upravo si uporedio jedan telefon, jedan model sa 5 drugih brendova :D

a da ne pominjem priču oko dizajna, "ružan je" i to se uzima kao aksiom već. ko je bre merilo da kaže šta je bezpogovorno ružno?
vi niste čuli za ono "o ukusima se ne raspravlja"? ili lepota je u oku posmatrača? ili 100 ljudi 100 ćudi? :)
evo meni je lep. i šta sad? :D
ne verujem ni da su 40mil ljudi kupili s3 zato što je ružan :d da ne ulazimo u to zašto ga kupuju ali 99% ga sigurno ne kupi "zbog toga i toga, iako je ružan", nego im se svideo i izgled. tako će biti i sa ovim.

sve u svemu, opet najbolji :)

Konačno neko da ubode suštinu. Svi su odjednom stručnjaci, a i vidi se ko misli za sebe da je popio svu pamet sveta.

Ja bih samo dodao da nisu u pitanju ni telefoni od 200 do 250e, nego i jeftiniji. Eventualno polovni malo bolji, a ovde svima ovakav onakav. Tema je postala krajnje smešna.

Ако сад браћа тајванци не искористте тренутак за маркетинг прсли су вероватно на дуже стазе. А Самсунг телефон бих купио једино ако браћа из Северне Кореје преузму власт у јужном делу.

Konačno neko da ubode suštinu. Svi su odjednom stručnjaci, a i vidi se ko misli za sebe da je popio svu pamet sveta.

Ja bih samo dodao da nisu u pitanju ni telefoni od 200 do 250e, nego i jeftiniji. Eventualno polovni malo bolji, a ovde svima ovakav onakav. Tema je postala krajnje smešna.

Pa ako neko napise da je ruzan, to ne znaci da tvrdi da je on ruzan za celu populaciju planete,vec da je za njega ruzan. :D
Ja sam zato i napisao da je HW jak,prezentacija profi a dizajn ruzan.
Sa druge strane si u pravu: internet daje sansu bilo kome da postane filozof amater, kvazi ekonomista,menadzer,"strucnjak" za sve i svasta..Tu nema cenzure pa ima mnogo smeha,jada i chemera..Ali tako je to na forumima..

Ako je nešto smešno to je ona odvala da će samsung da odustane od androida-hoće ako budu želeli da propadnu:p

Dobar ovaj tekst sa bloga. Iako je lik malo preterao, ali ima neke poente.

Mene inace Samsung ne pali, tako da SIV najverovatnije svakako preskacem, a posebno imajuci u vidu da su mi neki drugi telefoni bolji.

Ma najbolje je uvek da se preskace po jedna generacija i to je to. Sa s2 je ovo vrhunski upgrade, da padnes na stražnjicu. Sa S3? Nista spec. Ako imas pare, why not

Delimicno je u pravu, ko stvarno koristi samsungove S-crap stvari, S hub, S store bla bla, nemam pojma ko to koristi. Toliko ljudi ima samsung telefone i nikada nisam cuo da je neko spomenuo da koristi te njihove usluge, inace ja sam ranije uvek prvo brisao te samsung aplikacije.

Delimicno je u pravu, ko stvarno koristi samsungove S-crap stvari, S hub, S store bla bla, nemam pojma ko to koristi. Toliko ljudi ima samsung telefone i nikada nisam cuo da je neko spomenuo da koristi te njihove usluge, inace ja sam ranije uvek prvo brisao te samsung aplikacije.

Ja te njihove aplikacije, sve od reda, odmah mičem iz telefona.:D

Sa druge strane si u pravu: internet daje sansu bilo kome da postane filozof amater, kvazi ekonomista,menadzer,"strucnjak" za sve i svasta..Tu nema cenzure pa ima mnogo smeha,jada i chemera..Ali tako je to na forumima..

Problem ove teme a i generalno ovog podforuma je sto ima mnogo dece. A klinci kao klinci, glasni i nadobudni i uvek spremni na fajt. Pogotovo kada je u pitanju tehnicki uredjaj koji predstavlja statusni simbol njihove generacije tj. smartfon.

Sto se tice telefona, prodaja ce ici odlicno. Jednim delom zahvaljujuci marketingu (koji je krajnje usiljen, ali dobro to danas prolazi kod mase) a ponajvise zahvaljuci kanalima distribucije sto niko nema kao Samsung. Kada udjes u radnju, kupices ono sto ima da se pazari. Dzabe HTCu i Soniju odredjene prednosti ako ih nema u ponudi ili na stanju. Ovog modela ce biti svuda, po velikoj ceni ali ce biti sveprisutan.

Meni nije cim da jurim Nexuse kojih nema u Srbiji, vecini ljudi jeste.

Moze da ima i I7 unutra sa 16 GB rama i DSLR kamerom dok to nije spakovano u kuciste/oklop sa makar 30% nekog drugog materijala osim pvc-a ja to necu kupiti ni za 150e ,a ne za 700, dalje kad se samo setim s3jke i glejz plastike digne mi se ovo malo kose na glavi...Samsung dalje ne razmatram za kupovinu, od mene dosta, cvrsto sam resio da kupujem/koristim samo nexus uredjaje i tacka.
SIV je stvarno siv :d i nisam ocekivao nista drugacije kuciste i bilo kakav dalji pomak od plastike koja svetli, sa druge strane ocekujem ponovo neki masan hardverski bag u duhu tradicije sljamsunga...

Poslednja izmena:
Naravno da hoce, nedostatak jedno 750 000 aplikacija. Daj nemojte biti smesni sa ovakvim pricama. Samsung da progura neki OS :d
Neka se oni drze sminkanja tudjeg rada. Vidi kako im je prosla je-Bada i to su telefoni prodavani ispod cene samo tako. Mozda samsung ima aspiracije da ima svoj OS u buducnosti koji ce biti dominantan na trzistu, ali to ne znaci da ce ikad uspeti u toj zamisli.

Pa nije ni bitno da li ce uspeti, nego da li ce pokusati, a sve trenutno upucuje na to :)

Poslednja izmena:
Pa svakako mogu da pokusaju, ali im nece uspeti...a razlog je koji je @telep naveo..mozda ako se budu stvarno mnoogo potrudili pa platili da se najpopularnije aplikacije portuju na Tizen, a ujedno ponude konkurentsko razvojno okruzenje Androidu..moozda

U ovom trenutku je verovatnije da kazu Google-u "thank you very much", preuzmu celu kontrolu i dodje do forka Androida, nesto nalik Amazonu ili onim nekim kineskim varijantama, sto se moze desiti u slucaju da u Google-u pocnu da razmisljaju na sledeci nacin: "zasto umesto Samsunga na vrhu ne bi bila Motorola, pogotovu sto smo pljunuli tolike pare za nju? " :)

Poslednja izmena:
Na ovom forumu sve eksperti po pitanju biznisa, ekonomije i marketinga :) Pitanje je da li iko od vas zna sta znaci podici jedan startup i napraviti brend od njega, a kamo li napraviti kompletno novu mobilnu platformu, obezbediti dobru podrsku, zainteresovanost razvojnih timova, marketing, infrastrukturu.... Cak i da je Tizen skriveni plan, proci ce jako mnogo vremena dok ne dodje u stadijum masovne popularnosti.

Takodje u ovoj temi se zaista svasta moze procitati - od toga kako je SGS4 ******, kako je dobar, odlican, jeftin, plastican.... Pitam se da li vi ljudi uopste ukljucite mozak kada kucate postove ili to radite samo da bi nabijali brojac postova? Na 70 strana, koliko ih ova tema ima, mogu se na jednu stranu staviti korisni i konstruktivni :)

Posto su ovde ocito svi eksperti za telefone, ja bih voleo da mi neko kaze sta 4. generaciji toliko fali? Plastika - dan danas je 99% telefona napravljeno od plastike, samo sto to nije plastika iz Pazove kako je neki ovde dozivljavaju nego neki drugi tip materijala. Softver - napravljen je za narodne mase, a ne za 0.1% tehnicki obrazovanih geekova. Dizajn TW - subjektivna kategorija, meni se ne dopada. Hardver - vrhunski, da li ima Snapdragon ili Exynos, Adreno ili Mali je, opet, nebitno za 99.98% populacije. BRz je, pravi dobre fotke i ima lep 5" ekran.

Kome ne odgovaraju dimenzije, nece ga kupiti. Kome se vizuelno ne dopada (meni se SGS3 zaista nije dopao i to je jedini razlog zbog kojeg ga nisam kupio), nece ga kupiti. Kome je plastika jeftina pa nece izgledati opasno u fensi kaficu, kupice iPhone. Ostalih 50-60 miliona ljudi ce jedva docekati da ga se docepa.

Poslednja izmena:
Ne vredi, ja sam par puta pisao nesto slicno, da ne kazem isto, ali uvek ces imati kontrasa, ljubomore, kiselog grozdja kako god da nazoves.

Pitam se da li ce te neko od ovih "novajlija" smeti citirati posto si mod i reci svasta, kao sto ima prilike da se vidi u temi, a samo cekam da pocnu da ti lupaju sad po +1 :D

Ljubomora, to je to!

Galaxy 4 trenutno najkompletniji(najbolji) telefon tacka
Napredak u odnosu na SIII da, evolucija nije.
Izgled samog uredjaja mi je ok, ali nikako mi se ne dopada sto je S4, ne to je Note2, ne, ne, ipak je SIII, mozda i jeste S4...
Dopadaju mi se softverska unapredjenja(ima lep opis tih unapredjenja na Bench-u).
Voleo bih da su prodajno pakovanje uradili "na oko", kada se raskopusa kutija Samsunga vidi se lep (premijum) telefon, kod nekih drugih brendova vide se Dre sluske, aluminijum, kevlar...mislim da je Galaxy serija "zasluzila" malo prateceg sadrzaja.
Iskreno, kada sam video sta je S4 malo sam hm, ne mogu napisati razocaran jer to nisam ali ocekivao sam "nesto opipljivije", to nesto nije savitljivi ekran(bar jos uvek) ali projektor svakako(`ajmo Note III :) ).
Posle splasnute premijere, ponovo sam procitao sta i kako i video da je ekran do ivice, da je telefon laksi i da bolje lezi u ruci (uzi je od predhodnika), da je kamera bolja(sa dosta softverski zanimljivih resenja), da je baterija jaca, da su tu nove softverske "cake", da je dodato kilo RAM-a, da je ekran u full-u :) ... Ako zanemarim "isti izgled", telefon je odlican.
Pitanje za sve koji su se razocarali u S4, sta ste ocekivali od ovog telefona?
Pitanje se moze citati i kakav bi voleli da bude NoteIII(ja napisah da bih vol`o projektor)?

EDIT: Zasto Tizen(kad tad), Android + Motorola a ne Android + Samsung.

Poslednja izmena:
Ljubomora, to je to!

Posto vidim da si se osetio prozvanim, da te pitam nesto, a da iskreno odgovoris.

Vidim razmatras da kupis ili ces kupiti Xperiu Z, cemu onda takva prica o GS4, ako nisi ni kupac niti bilo sta, nego eto, tako cisto radi reda...

XZ ima zastareli TFT, ono staklo mozes koristiti u SUP-u za ostavljanje otisaka kad se vade licne karte, a vec ima i stariji procesor S4 qualcomm, dok su HTC One i S4 (Usa varijanta) sa qualcomm 600, a izasao je sa 4.1.2 JB...

Mislim da je to dosta :)

Posto su ovde ocito svi eksperti za telefone, ja bih voleo da mi neko kaze sta 4. generaciji toliko fali? Plastika - dan danas je 99% telefona napravljeno od plastike, samo sto to nije plastika iz Pazove kako je neki ovde dozivljavaju nego neki drugi tip materijala. Softver - napravljen je za narodne mase, a ne za 0.1% tehnicki obrazovanih geekova. Dizajn TW - subjektivna kategorija, meni se ne dopada. Hardver - vrhunski, da li ima Snapdragon ili Exynos, Adreno ili Mali je, opet, nebitno za 99.98% populacije. BRz je, pravi dobre fotke i ima lep 5" ekran.

Ne treba biti ekspert da bi video da skoro sve što si napisao možeš da dobiješ na Galaxy SIII za 250 evra manje (dakle, sve što si napisao, to ne znači i isti telefon :) ):

-Hardver: "da li ima Snapdragon ili Exynos, Adreno ili Mali je, opet, nebitno za 99.98% populacije"- koliko je stvarno na novom moćniji, tih 99.98% populacije neće ni primetiti (a ovih 0,02% uglavnom samo u sintetičkim testovima), a najbitnije je koliko glatko i brzo mobilni radi. Radi li toliko brže od, recimo, Nexus-a 4 koji je 300 evra jeftiniji?
-Dizajn: skoro isti kao i prošle godine (u tome i jeste poenta-ako nešto plaćaš toliko skuplje, očekuješ da je unapređeno, pa tako i dizajn). Stvar plastike je u tome što istovremeno postoji HTC One, koji kad kupiš, bar imaš osećaj da si kupio nešto što toliko košta. Dakle, kritika dizajna se u ovom slučaju odnosi na to što je skoro isti kao prošle godine za 250 evra više (i nije baš tako subjektivna kategorija)
-Softver: ako je napravljen za narodne mase, po čemu je opravdano platiti ga toliko više?

Dakle, mislim da niko ne misli da je S4 loš telefon. Problem je kontekst: koliko se buke oko njega pravi u odnosu na to što on stvarno jeste i koliko ga svi sajtovi proglašavaju (neki direktno, neki bezuspešno diskretno) najboljim telefonom na svetu, i naravno, najvažnije - cena u odnosu na S3 i ostale aktuelne telefone. Zanemarujući taj kontekst je potpuno bespredmetno diskutovati koji je najbolji mobilni od trenutne vrhunske ponude. Verujem da su svi gotovo jednako dobri, sve je stvar ličnog afiniteta.

Tu ti je vec greska kako posmatras opravdsnost razlike u ceni.
Da li za 50% vecu cenu treba ocekivati i 50% vise telefona, 50% vise mogucnosti i sl..
Naravno da ne, pitanje je samo da li tebi licno kao kupcu ta razlika izmedju modela vredi 250e. Nije bitno da li je to 10% ili 50% razlike. Nekome je 250e mesecna plata a nekome je to manje od 10% plate, ova dva potencijalna kupca ce itekako razlicito dozivljavati opravdanost razlike u ceni...

Posto su ovde ocito svi eksperti za telefone, ja bih voleo da mi neko kaze sta 4. generaciji toliko fali?

Fali vidljiv napredak. Ovde je napredak malo veci ekran full hd rezolucije kao i mozda bolja kamera (to tek treba testovima i iz iskustva ljudi da se utvrdi). Ostalo je mali napredak u odnosu S3 a nikakav u odnosu na konkurenciju. Hardver tj. taj Exynos octacore je bezveze chip i smem da se kladim da ce i na testovima a pogotovo u realnom radu biti iza Qualcomm resenja.

Ovaj fon, kao ni iPhone od cetvorke na ovamo ne zavredjuje da se zove novom generacijom, vec vise nesto kao .x2 iteracija. Dok su HTC One a pogotovo Sony Experia Z poprilican napredak u odnosu na prethodnike. Da je Samsung hteo da napraviki iskorak kakav je napravila konkurencija za godinu dana, ovaj fon bi bio avion. Ovako je samo meh. Jedino sto znaju jeste da kopiraju Apple, to se vidi i po *****noj prezentaciji, hajpu, sveukupnom marketingu kao i po tome sto bitnije nisu menjali ocajan dizajn telefona.

Kao i iPhone 4s u odnosu na 4, ili iPhone 5 u odnosu na 4s, ovaj fon ne vredi novih 600 evra ili koliko vec kroz ugovor provuceno. Nije dovoljno napredovao da bi opravdao to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno