Šta je novo?

Windows 7 - crn ekran nakon logovanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
:mad:

vidim da na forumu ima samo jedna tema sa ovim problemom: link

a vidim da na internetu postoje kilometri i kilometri teksta na ovu temu: link ( ali BEZ RESENJA OSIM: REINSTAL / FORMAT / SYSTEM RESTORE)

dakle o cemu se radi:

nakon welcome ekrana, odabira usera i kucanja sifre, windows naizgled krene normalno da se bootuje... u trenutku kad treba da prikaze desktop, prikaze samo crn ekran sa kursorom (koji moze da se pomera).

- ctrl+alt+del ne reaguje. kao ni jedan shortcut sa tastature... (btw nemam lampicu na 40e. logitech tastaturi tako da ne znam da li caps-lock ili num-lock rade ali tastura je svakako radila prilikom logovanja, kada sam ukucao svoju lozinku). Safe mod radi, normalno i lepo, sve sa networkom :)

sta je prouzrokovalo problem? - sinoc sam instalirao FarCry 3 i Diablo 3. Far Cry 3 sam igrao ali se ne secam da li sam uopste restartovao sistem. Izgleda da se prilikom instalacije ove dve igre nesto pojebalo.

System restore mi je iskljucen jer imam samo SSD od 60GB u PCju.

sWinjdows necu da reinstaliram, nego cu teatralno zapaliti sr**nje ako ga ne popravim.

...sistem nisam reinstalirao ni 80tih; pa necu ni sad. to je prvi put postalo normalno sa Windowsom. (zato je valjda "sistem restore" OBAVEZAN deo svakog windowsa poslednjih 15 godina...)

uz poruku sam zakacio log iz Event Viewera za System. uvek je isti a poslednji upis je:

Information,18-Jan-13 3:35:58 PM,Microsoft-Windows-Kernel-General,12,None,The operating system started at system time ‎2013‎-‎01‎-‎18T14:35:58.125599400Z.

dakle od njega nema neke vajde...

da li neko ima ideju kako da vidim sta zakucava sistem? (ili zna u cemu je problem? ja sam odustao od citanja onih kilometarskih threadova na internetu jer se javi 100 ljudi sa istim problemom, i onda jedan "pametan" koji kaze: "reinstaliraj sistem")

Prilozi

• event-system.txt
    10.6 KB · Pregleda: 944
Poslednja izmena:
jos par ideja/informacija:

od programa koji se startuju preko HKEY_CURRENT_USER i HKEY_LOCAL_MACHINE > software > microsoft > windows > curentversion > run | runonce - stoji samo Realtekov Audio systray: RAVCpl64.exe -s

u StartUp-u nema nista.

EventViewr za Application ima poslednju stavku:

Information 3:34:22 Winlogon Windows licences validated.

EventViewr za Security ima poslednju stavku:

Audit Success 3:34:22 MS Security auditing. Special privileges assigned to new logon.
Subject Security ID: milan
i bla bla

Sad sam probao sa "base video driverima" i opet isto - dakle nije do drivera (i valjda nije do DirectXa, FC3 je juce updejtovao DX pa sam pomislio da mozda to ne pravi problem)

sad cemo da vidimo sta kaze boot.log... ZAKACEN uz poruku. poslednje sto je ucitao pre nego sto se ubio je:

Loaded driver \SystemRoot\system32\DRIVERS\USBSTOR.SYS

USB?... nemam nista od USBa osim tastature Logitech... neka... K220? ajd da probamo i bez toga!

nemam PS/2 tasturu. probao sam sa drugog USB i opet isto.

NOVI hint: kad ubacim USB Logitech wireless adapter, kursor na crnoj pozadini dobije i pescani satic i proradi mis. dakle windows je difinitivno ziv samo sto ne prikazuje desktop.

Prilozi

• event-system.txt
    10.6 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
ladno je prikazao desktop posle 5 minuta crnog ekrana!

:D :D

izvini Billi za sve lose sto sam rekao o tebi :d idem sad da igram FC3 dok se ponovo nesto ne po*******...

btw ovo je strano koliko je tesko naci kvalitetan savet za problem vezano za windows - izgleda da su se i korisnici i problemi toliko multiplicirali da je gotovo nemoguce naci dobar (lucidan) savet na internetu u moru budalastina!

tema je otvorena: ako neko ima ideju kako da se pronadje uzrok problema, neka slobodno pise. Ja cu sigurno danas/surta ponovo pokusati da ga otklonim jer necu da cekam pola dana da se ucita windows (ako uopste bude hteo sutra da se ucita :D)

Poslednja izmena:
Meni se cini da je neki servis zaglavio i dok ne skapira da nesto ne radi nece da pusti ucitavanje explorera. Da li su to bili pirati ili legalne igrice? Mozda si navukao neku napast? Potpuno te razumem, i ja mrzim da reinstaliram windows, vec se trudim da ga opravim.
Gledam log.. kaze da nema share c:\dead island, tj. obrisao si folder a share je ostao. Da li je zakacen za mrezu? Mozda je DHCP zaglavio.

Poslednja izmena:
Ja sam imao sličan problem, prvo mu je trebalo par minuta, onda po deset, na kraju je stajao na tom crnom ekranu sa kursorom i nije hteo uopšte da nastavi (iako sam reinstalirao windows). Zamenio hard disk i sada se pali normalno.

hvala obojici!

^^
provericu. kad sam instalirao one dve igre (sa piratebay, mislim da je skidmarks ili neki drugi poznati release - pazim kako bih smanjio mogucnost za zarazu :)) obrisao sam dead island. inace servise nisam dirao a najverovatnije si u pravu: servis samo ceka, ne zakuca se i zato ne ispise nista u log fajlu. nema explorera, nema ni task managera? right?

^
imam dva SSDa - jedan je OWC koji me je inace zezao u Mac-u. Probacu da ga odspojim. (mada problem je nastao posle instalacije one dve igre (i brisanja Dead Islanda)).

inace vreme za paljenje je i dalje 5 minuta :)
pronaci cu na netu spisak obaveznih servisa za Windows 7 - ostale cu da iskljucim da vidim sta ce se desiti... (btw ovo dodje kao igrica, nesto kao Myst :D)

Pretvori problem u igru i bice ti lakse i zanimljivije. :)

znaci ovo nema kraja...

pogasio sam sve servise (osim 10tak) i sad se sWinjdows pali brzo/normalno.

problem je sto Windows Audio Vugno servis nece da se startuje - kaze da zavisi od RPCa a RPC je naravno startovan....

----------

da li je moguce da IKO (a najveca TRAGEDIJA = 95% planete koristi :( :( :() ovo GOVNJIVO G0VN0 od operativnog sistema???

pa Atari iz 1995. radi 20x puta bolje od ovoga shit.jpg0cdb8283-ea41-4111-9cdd-b2269d8d882fLarger.jpg.

i na kraju cu da reinstaliram sistem jer ce to stvarno biti brze. kako neko moze da koristi ovo ????????????????????????????????
eh, da sam samo imao priliku na 10 sekundi da se sretnem Bill Gatesa 80tih - usrecio bih CELU planetu!

Sedmica jeste tezak shit, al sta nam preostaje :)

Ko ne ume sa Windows-om da radi, ne mora ni da ga koristi, ima drugih noob OS-a. :d

Stvar je u tome da se od Win 7 ocekivalo mnogo vise..

To se događa kad neko prebaci svoju nesposobnost na nekog drugog. Toliko problema nisam imao od kako je 7mica izašla, koliko neki neki u jednom danu. Ne može tek tako da se isključuju servisi napamet, kao slepa koka. Lepo piše za svaki servis čemu služi, od čega je zavisan i šta zavisi od njega. I nisu tu samo servisi, tu su još i tredovi i shared dll ovi i još svašta i sve se nadovezuje jedno na drugo. Ništa tu nije za džabe.

Poslednja izmena od urednika:
Neverovatno je kad neko instalira dve veoma zahtevne igre koje je kupio u istom danu jer su jeftine i onda nešto loše prošlo i odmah drvlje i kamenje po operativnom sistemu

^

drvlje i kamenje je zato sto neko pise kôd ko nogama.

drvlje i kamenje je zato sto neko ne ume cak ni da iskopira kako treba.

drvlje i kamenje je zato sto ne ume da napise Human Interface Guidelines decenijama!?!

drvlje i kamenje je zato sto "uper menadzment" nema IQ veci od broja cipela.

drvlje i kamenje je zato sto je "trziste" izabralo NAJGORE!

---

inace problem sam resio tako sto sam poiskljucivao sve servise koji nisu esencijalni i ukljucio one koje mi trebaju. jedan po jedan - trajalo je danima... :mad:

...i dalje ne razumem kako je ovo vugno od OSa postalo dominantno - zar su konzumenti bili tolike OVCE?
ali kad je Bill ***** Gates jednom uhvatio priliku, nije je ispustao! ... :mad:

Poslednja izmena:
Bez ljutnje molim ali je odgovor na tvoje pitanje je verovartno da bi te iste ovce mogle da instaliraju krekovane (kradene) igre tipa FarCry 3 i Diablo 3. Na drugim sistemima to ne može čitaj ne radi

Poslednja izmena:
Kad se nešto samo po***e na OSu onda možeš da se dereš na Čika Bilija ali kad neko brlja po sistemu napamet i kljuca ko slepa koka, instalira nešto što izričito ne kaže da je to baš za taj OS a i to je puno bagova, e onda nikako ne možeš da kriviš nekoga drugog a specijalno kad sam nemožeš da napišeš 3 linije coda u BASICu a kamoli nešto bolje. Još kad ti je sve besplatno, tj. lečeno, e onda je baš beypredmetno ljutiti se na nekog drugog. Ovako lepo baciš nekoliko stotina evra na neki Xbox ili tako nešto, stotinak na igru i još nekoliko stotina ili hiljada ne display, i no problem.
Imaš sajtove posvećene tim igrama, oni sigurno znaju nešto što ti neznaš o njma, tako ćeš verovatno dobiti mnogo bolji savet šta treba uradit.

^
^^

eh kamo srece da je ovo jedini problem sa sWinjdowsom... necu ovde siriti pricu, dovoljno sam napisao.
nazalost ne postoji lak i jednostavan nacin da vam prenesem sva moja iskustva i sve ono sto znam.

btw "ne mozes" se pise odvojeno.

inace, imao sam PS3. kupio sam ga da se ne bih jebavao sa sWinjdowsom ali dzaba kad ne postoji mis za PS3 :( tako da je PrC nuzno zlo.

edit

Poslednja izmena:
^ ma sad radi ok.

pogasio sam 80% servisa - cak se i brze bootuje. Ranije sam imao problema sa, navadno, prefetchom - nakon kucanja lozinke cekas jos toliko da se pojavi desktop. Kazem "navodno sa prefetchom" jer se prefetch uglavnom navodi kao razlog dugog cekanja...

^
^^

eh kamo srece da je ovo jedini problem sa sWinjdowsom... necu ovde siriti pricu, dovoljno sam napisao.
nazalost ne postoji lak i jednostavan nacin da vam prenesem sva moja iskustva i sve ono sto znam.

btw "ne mozes" se pise odvojeno.

inace, imao sam PS3. kupio sam ga da se ne bih jebavao sa sWinjdowsom ali dzaba kad ne postoji mis za PS3 :( tako da je PrC nuzno zlo.

Btw. "Ne mozes" se piše sa Ž ne sa Z kad si već navalio. Nove reči i rečenice posle tačke se počinju sa velikim slovom, code page se vrlo lako menja. Svi imamo probleme sa windowsima i niko nikada ne reče da su idealni ali kako ti reče jesu takoreći "nužno zlo". Mora mnogo strpljenja da se reše neki problemi. To je tako sa svim OS, nema nijedan da je perfektan. Radio sam sa raznim OSima od PCM, DOS, TOS, Unixom.... i zbog svakog od njih moj rečnik psovki se proširivao.

To je kovac. Zbog njega se otvara posebno odeljenje u Lazi.. samo cekaju da pukne. :)

Btw. "Ne mozes" se piše sa Ž ne sa Z kad si već navalio. Nove reči i rečenice posle tačke se počinju sa velikim slovom, code page se vrlo lako menja.

ne mesaj babe i zabe - ti ces "ne moze" napisati i na papiru, i na svakom BITNOM mestu!

Svi imamo probleme sa windowsima i niko nikada ne reče da su idealni ali kako ti reče jesu takoreći "nužno zlo". Mora mnogo strpljenja da se reše neki problemi. To je tako sa svim OS, nema nijedan da je perfektan.

otkud znas da je tako sa svakim OSom? koliko si OSa koristio?

Linux je kupus jos veci od sWinjdowsa, ALI ALI ALI UVEK postoji logicko resenje za svaki problem. (i community je ODLICAN! )

kod Windowsa resenje problema se (u 99% slucajeva) zavrsava sa: REINSTALIRAJ SISTEM!

e to je vec ATAK na zdrav razum!!!!!!

---

i gde si bio kad su aktuelni bili: YUSCII, Racunari I, Racunari II, MojMikro, JUS015, 852...

Radio sam sa raznim OSima od PCM, DOS, TOS, Unixom.... i zbog svakog od njih moj rečnik psovki se proširivao.
koje si godiste? kad si radio na STu?

ja sam '79.
i danas koristim TOS/MiNT.

- ova ****** koja se desavaju na windowsu su nedopustiva za operativni sistem koji koristi 95% planete!!!

Poslednja izmena:
windows je super jer meni radi lepo

ne mesaj babe i zabe - ti ces "ne moze" napisati i na papiru, i na svakom BITNOM mestu!

otkud znas da je tako sa svakim OSom? koliko si OSa koristio?

Linux je kupus jos veci od sWinjdowsa, ALI ALI ALI UVEK postoji logicko resenje za svaki problem. (i community je ODLICAN! )

kod Windowsa resenje problema se (u 99% slucajeva) zavrsava sa: REINSTALIRAJ SISTEM!

e to je vec ATAK na zdrav razum!!!!!!

---

i gde si bio kad su aktuelni bili: YUSCII, Racunari I, Racunari II, MojMikro, JUS015, 852...

koje si godiste? kad si radio na STu?

ja sam '79.
i danas koristim TOS/MiNT.

- ova ****** koja se desavaju na windowsu su nedopustiva za operativni sistem koji koristi 95% planete!!!

Godište sam 1948, žao mi je ali sam propustio one naše kompjutere, od 1974te do 1998me sam živeo u Kanadi pa nisam ni znao za njih. Posao mi je bio popravka, prepravljanje i projektovanje automatskih mašina za proizvodnju uglavnom u autoindustriji. To je bilo nedeljivo povezano sa kompjuterima daleko pre PC ere. Prvi kompjuter "per se " mi je bio neki Heathkit na bazi Osborna koji je došao u kitu i trebalo je puno lemljenja da se sastavi ( falilo nekoliko komponenti pa sam muku namučio da proradi ). Posle je došla mešavina CNC kontrolera. integrisanih proizvodnih sistema, mini IBM kompjutera i ponekog Sparka. U medjuvremenu sam se zainteresovao za "privatne " kompjutere počevši od onih igrica ( Yes Virginia, imao sam i ponga ) pa nadalje kako je sve nailazilo. Tu su bili i Timex-Siclair ZX81, Atari, 400itd. jedan po jedan do Falcona. nekako sam promašio celu gamu Comodora, nisu mi "ležali" . Imao sam i skoro sve Sinclair modele zaključno sa QLom. Mogu ti reći da sam se najviše "zaljubio" u Atari od 520 STa zbog GUI interfaca, 3 1/4 FDDa ( onog od 720 ) i mogućnosti povezivanja MFM hard diska od 40MB. Dodatak koji se stavljao preko Motorilinog procesora mi je omogućavao da hardverski emulira Makintoša a na 1040ST je radio softverski emulator za rani MS DOS i DR DOS. Prvi PC je bio stari IBM PC ( onaj sa 8088 čipom ). Nisam nameravao sada da se sada upuštam u istoriju kompjutera i svega kroz šta sam prolazio sa njima ali si me povukao za jezik misleći da si ti posisao svu mudrost o OSima i da niko nezna ništa ako se tim ne hvališe okolo. Pošto je ovo samo delić mog celokupnog rada sa kompjuterima (priznajem da mi je bar pola iskustva sa industrijskom automatizacijom i kompjuterima ) ali u sve to je vrlo umešan i rad sa individualnim i privatnim kompjuterima pa je bilo neizbežno da se bakćem sa skoro svim operativnim sistemima i više programskih jezika.
Molim te da mi takođe oprostiš malo lošiju upotrebu srbske gramatike, iz škole sam izašao pre mnooogo godina, 25 godina nisam imao mnogo prilike da vežbam i pišem a nisam baš neki književnik, kako si mogao i da zaključiš. Najviše što sam do sada pisao su bila uputstva za mašine itd. i to na engleskom.
Dobro si me potsetio za Atari, imam jednog 520ST i monohromatski monitor u podrumu ( bacili ga na đubre iz lokalne škole pre nekoliko godina), jedino nemam originalnog miša a obični RS232 neće da radi na njemu po moram da ga potražim. Skinuo sam sa neta nekoliko verzija TOSa pa ću možda da ga upalim kad nađem miša, nostalgije radi.

Tek sad videh da si '79o godište i vršnjak nekog mog petog ili šestog kompjutera so, Happy Birthday.

Sad pozdrav i smiri malo živce, polako i ubeđen sam da ćeš rešiti probleme koje imaš sa M$ Windows i tim igricama.

Poslednja izmena od urednika:
@CountMike

IZVINI!

hvala za post !!

Nemaš brige, ako kompjuteri ne mogu da pojedu živce onda neznam šta !!!

To si u pravu! :)

Nazad
Vrh Dno