Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Kod mene cm10.1 radi odlično sa Shiyan karnelom. Ali verzija od 21.02, kažu da ova od 22.02 nešto ne funkcioniše sa Shiyan_om

Sve je to ludo i brzo i do jaja nestabilno.

Pre cu da se pomirim sa tim da imam pola sekunde lag na dialeru nego da mi restartuje telefon u sred razgovora na rootboxu npr. Desilo se vise puta da napuni memoriju do kraja bez mnogo aplikacija otvorenih i opet restart.Viber i je blokirao nekoliko puta. Chrome isto i to u sred pisanja posa. Lepo je da se proba, ali nije za svakodnevno koriscenje, bar meni. Sve sam ovo imao u par dana koriscenja. Jedino je prvih 2 sata radio dobro a tada sam i napisao ishitren post da se na 4.1.2 ne vracam :)
Ljudi se sa pravom bune a odgovor developera je da uopste i nema s3 i u fazonu ko vas hebe ja cu da batalim da podrzavam s3 i onda ga ostali kao mole nesto.

Na cm10.1 nemam zamerki sem kamere i malo krace trajanje baterije.

Opet da ponovim, da sve radi kako treba bolje od neata nema, sad ce jos malo 4.2, strpite se :)

Pošto do sada nisam koristila Saletov rom, sačekaću da izbaci 4.2, pa da isprobam i to. Možda i probam ovaj 4.1.2 što ima, čisto da vidim sto ga toliko hvalite :p
Zanima me kako vam se pokazala baterija na tom rom-u?

Poslednja izmena:
CM je majka, apsolutno nikakvih problema, restarta i sličnih gluposti. Sa stok kernelom i novim mali drajverima (mada je i bez njih sve ok), sve leti, ni nalik lagfestu po imenu Touchwiz. Kamera hoće da se ruši kad je uključen blic pa se proba touch-to-focus, ali iskreno zabole me za to.

Ja sam na N7100 sa xposed app settings stavio da su mi dialer i poruke resident, i nemam vise lag. Uradite to i prestanite da kukate :p

Ja za par dana korišćenja cm 10.1 nisam imala problema. Kameru sam koristila malo i nisam primetila ništa, a baterija mi traje od prilike kao i na stock-u (moglo bi malo bolje) :D
Sviđa mi se i što ima tema mali milion ;)

Kad kažem lagfest, mislim na kompletan "doživljaj" koji zovu Touchwiz, a ne samo na dve aplikacije, koje uzgred i ne koristim često. Inače, pre nekoliko desetina stranica sam postavio jedan od načina da se problem sa retardiranim učitavanjem kontakata reši, ali nije samo u tome problem. Ceo framework je gadan i težak, ali činjenica je da sve opcije rade, a da će CM, po svemu sudeći, zauvek imati problema sa kamerom, tv out je out, itd...

off: U stvari, ja sam hteo da kupim Neksusa, al me jedan mladi forumaš ispalio, pa sam se zadovoljio S3jkom ;) Uz CM, patnje su mi malo lakše :D

Ponekad kad procitam necije komentare, pomislim kao da ne znam o kom telefonu se ovde radi :trust:

Hm ja sam u vise navrata imao root box i to malo vise od par dana i nikada nisam imao problema tipa restarti i FC. Cak ni kamera nije pravila problem. U principu vise volim cist aokp ali nazalost nije bas zastupljen za galaxy 3 dok mi je na dvojci bio nezamenjiv.

Instaliran 4.2.1.Čitam da se mnogi žale,ja mogu da kažem da kod mene skoro sve funkcioniše bez problema.Ne mogu da selektujem željrni font,zato što flipfonts izgleda ne radi.Toggles u notifikacionom baru se ne mogu menjati (redosled).Lockscreen ima samo nekoliko bezveznih vidžeta.Sporo ulazi u imenik i poruke,kao i na ranijim verzijama,mada mi to ne smeta.Kamera je OK,galerija OK,kod postavljanja pozadine,ulazak u galeriju traje čitavu večnost.TW je takav,kakav je i bio,bez poboljšanja,titanijum radi OK.
Pre instaliranja roma pokrenuo sam skriptu mega wipe sa ext.SD.Ona briše int.memoriju,tako da treba biti oprezan i sačuvati bitne stvari na ext SD ili na PC.Rom za instalaciju je na extSD,tako da posle brisanja,odmah pokrećete instalaciju roma sa ext.SD.Na taj način se izbegavaju mogući konflikti sa restlovima iz starog roma i novoinstaliranog roma.Moj savet je da se tako instalira svaki rom,ne samo 4.2.1.Titanijumom,vratite svije aplikacije za 5 minuta.Ceo posao traje 20 min.Zaboravio sam da kažem najbitniju stvar,nandroid bekap čuvajte na ext.SD.
Gore navedeni nedostaci će sigurno biti ispravljeni u konačnoj verziji,ovo je dobar početak.Evo i nekih detalja:

Screenshot_2013-02-23-19-14-19.png Screenshot_2013-02-23-22-23-34.png Screenshot_2013-02-23-22-23-55.png Screenshot_2013-02-23-22-24-30.png Screenshot_2013-02-23-22-24-48.png

Zaboravio sam da napomenem da nema:4 way reboot,call recording,skip media with volume button i ne postoji još uvek ni jedan mod,koji je kompatibilan sa ovim romom.Ali ovo je tek početak.Moj omiljeni kernel,syiah na ovom romu ne radi.Ako se setim još nečega da ne radi,dodaću.Čini mi se da se brzo puni,kratko ga koristim,ali mislim da ima dobru potrošnju baterije,brže se vezuje sa PC-em i brži je transfer podataka (možda je to zbog najnovijih drajvera).Dopada mi se što su omiljeni kontaiti sa velikim fotkama...
Zbog nekakve "multi-user implementation" sada imamo na internoj memoriji folder sa oznakom "0"sa svim folderima unutar foldera "0".Računar int.memoriju vidi normalno kao "Phone" ext.SD kao "Card".

Poslednja izmena:
A neki su pre tridesetak stranica mislili da ih je CM zayebo pa im sve prebacio u nesrećni folder 0 :) Dobrodošli u 4.2...

Jes bilo komentara ali na sve se covek navikne. CM sam uvek izbegavao delovao mi kao osiromaseni aokp ali cu sad morati da isprobam. Jel njegov kernel safe sto se tice "iznenadne smrti" i jel ima taj novi Mali driver

malo sam se distancirao sa omege poslednjih dana. instalirao sam miui india poslednju verziju i nekako mi.... odgovara!!! sve radi kao blesavo. bar za sad. nemam lagove i kojekakva gasenja aplikacija iz cista mira. koristim siyah kernel cisto da isprobam o cemu se radi. nisam imao vremena da opteretim telefon da vidim kako se ponasa ovi dana ali danas cu da ga nacepim sa MIUI cisto da vidim da nesto ne koci. javicu se da se pohvalim ili pozalim.... :)

Javljaju mi se ovi neki fajlovi kao na SS-u, na internoj memoriji... Jel zna neko sta pravi ove gluposti?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1361708483728.jpg
    uploadfromtaptalk1361708483728.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 148
Odmah brisem to djubre! Hvala puno! Nije mi bilo na kraj pameti, mislio sam da je nesto u vezi sa sistemom.

Pošto do sada nisam koristila Saletov rom, sačekaću da izbaci 4.2, pa da isprobam i to. Možda i probam ovaj 4.1.2 što ima, čisto da vidim sto ga toliko hvalite :p
Zanima me kako vam se pokazala baterija na tom rom-u?
Sta cu? Kad Jelena zeli, morao sam da pozurim sa 4.2.1 ;)

Instaliran 4.2.1.Čitam da se mnogi žale,ja mogu da kažem da kod mene skoro sve funkcioniše bez problema.Ne mogu da selektujem željrni font,zato što flipfonts izgleda ne radi.Toggles u notifikacionom baru se ne mogu menjati (redosled).Lockscreen ima samo nekoliko bezveznih vidžeta.Sporo ulazi u imenik i poruke,kao i na ranijim verzijama,mada mi to ne smeta.Kamera je OK,galerija OK,kod postavljanja pozadine,ulazak u galeriju traje čitavu večnost.TW je takav,kakav je i bio,bez poboljšanja,titanijum radi OK.
Pre instaliranja roma pokrenuo sam skriptu mega wipe sa ext.SD.Ona briše int.memoriju,tako da treba biti oprezan i sačuvati bitne stvari na ext SD ili na PC.Rom za instalaciju je na extSD,tako da posle brisanja,odmah pokrećete instalaciju roma sa ext.SD.Na taj način se izbegavaju mogući konflikti sa restlovima iz starog roma i novoinstaliranog roma.Moj savet je da se tako instalira svaki rom,ne samo 4.2.1.Titanijumom,vratite svije aplikacije za 5 minuta.Ceo posao traje 20 min.Zaboravio sam da kažem najbitniju stvar,nandroid bekap čuvajte na ext.SD.
Gore navedeni nedostaci će sigurno biti ispravljeni u konačnoj verziji,ovo je dobar početak.Evo i nekih detalja:

Pogledajte prilog 108063 Pogledajte prilog 108064 Pogledajte prilog 108065 Pogledajte prilog 108066 Pogledajte prilog 108067
Tasicu, potpuno se slazem s tobom u svemu. Mislim da je dobar start os Samsunga. Dodao bih samo da tapatalk radi mnoogo bolje, nema seckanja sa velikim stranicama.

Okacicu ovde rom, PREPORUCUJEM FULL WIPE i molim vas da ga ne sirite na xda do veceras

ri93it.png

Features
  • Latest Release: (February 24, 2013)
  • Firmware: XXUFMB3 NeatROM Full, JB-Leak (4.2.1)
  • Build date: Tue Feb 19 16:17:16 KST 2013
  • Modem: BUEMA1
  • CSC: OJKFMB3
  • Change List: 171637
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted
  • BusyBox
  • SuperSU
  • EFS Auto Backup
  • NO WIPE
  • Disabled Boot Sounds
  • Init.d Support
  • FULL WIPE IS HIGHLY RECOMMENDED

eg3eyw.png
672qvc.png

11uu3xl.png
Last release:
February 24, 2013
XXUFMB3 NeatROM Full

MD5 Sum: 4fdd1d68277895b187e432ba3b4a81fa

@tasic64
Taj 4.2.1 leak ima u sebi opcije za menjanje boja u notification baru ili si dobudzio?

Pa kad poželim mora tako i da bude... :D

I da, gledala kažete može da Shiyan karnelom bez problema?

Poslednja izmena:
Jelena nije Šijan nikog neće da šije, a vidim da stalno tako pišeš, nego je Siyah :)

Na 4.2.1 bez Siyah kernela.Ne postoji opcija da se menja boja u notifikacionom baru,budženo je.Najbolja varijanta za brisanje mega wipe https://dl.dropbox.com/u/92459760/MegaWipe_-_GS3.zip .Oprezno sa ovom igračkom,pokreće se sa ext.SD.Briše sve od rođenja do danas.Ko ne zna,bolje da ne koristi,ko proba,imaće telefon za primer.

Ja već pomislio da je neki novi kernel :)

Nazad
Vrh Dno