Šta je novo?

Boot racer a.k.a. kome se brze dize

Pitanje, Jel' se to hvališ ili žališ. Ako je na čistom sistemu onda je odličo vreme a ako je sa puno startup stvari onda još bolje.

niti se hvalim niti se zalim. vreme je postignuto iz prve sa neodrzavanim SSD-om 85% punim i bajatim OS-om sa nekolicinom programcica u systray-u.

Pa ne radi se o tame da li se hvali ili želi, čemu hejt i obesmišljavanje posta? ,)
Čovek hoće da se malo takmiči, da vidi gde se on sa svojom mašinom nalazi ovde na Benchu, a usput i da čuje poneki ekstra trik kako da ima brži start up.
Mislim da je tema OK jer i mene zanima gde sam, tako da čim dođem kući postujem moj score. ;)

ma kakvo takmicenje i trikovi :) stavio sam cisto da se vidi koliko SSD-ovi ubrzavaju boot time u realnom radu. nije uopste cilj da se stavi svez OS bez icega pa da se meri ko ima veci (u ovom slucaju manji :D).

Boot.jpg

Relativno svež windows, instalirani svi potrebni programi, office i ostala sranjca. Takođe i Avira free.

skinucu pa probati bas da vidim koliko se dize windows 7 koji je instairan kada je izasao :D a i defragmentaciju nisam davno radio (naravno hard disk)
inace komp nikad ne gasim pa mi je boot time najcesce 0s :D

:smoke:

Prilozi

• boot.JPG
    boot.JPG
    73.1 KB · Pregleda: 174
Pa ne radi se o tame da li se hvali ili želi, čemu hejt i obesmišljavanje posta? ,)
Čovek hoće da se malo takmiči, da vidi gde se on sa svojom mašinom nalazi ovde na Benchu, a usput i da čuje poneki ekstra trik kako da ima brži start up.
Mislim da je tema OK jer i mene zanima gde sam, tako da čim dođem kući postujem moj score. ;)
Uh bre gde ti zabrazdi kakav het ??? To je možda tvoj sistem. Samo sam hteo da znam o čemu se radi, ja taj program upotrebljavam već koju godinu u starim izdanjima. Da sam hteo da se sprdam, nebih pitao dali je sa osnovnim ili dobro napunjenim sistemom. Očigledno mi je i da je sa SSD om i sve to, A ti bi baš mogao da se malo uzdržiš od kvalifikacija tuđih postova kad već tako slabo kapiraš.
Jeste tema je OK. dobro je znati. Potrebno je kad se već nešto upoređuje da to bude sa istim programom i istom revizijom da bi to nešto značilo. Ja sam na jednom svežem sistemu w7x64 izmerio nabolje vreme od 16,8 secundi, znači moglo bi i bolje što nije neka razlika ali ipak pokazuje da je potrebna mala optimizacija.

***, izvini, pogrešno sam skapirao!

Bilo bi lepo da neko ko ima Win8 i SSD da postavi rezultate. Nije toliko važno koliko se sistem brzo diže nego je to dobra indikacija i kako će da radi i u normalnoj upotrebi.

A bre ni prvu stranui nismo ispunili a već nesporazumi.
ccc
:p

Manje nabeđivanja, a više dizanja :)

^Slabo kace ljudi a samo pricaju...sporo se dize...a mozda i brzo pada :d

mozda se nekome ni ne dize :smoke:
obrisacu posle visak a vi slobodno postujte i boot time HDD-ova. mene recimo zanima koliko je u ovoj disciplini brzi novi Seagate u odnosu na kultni F3.

46143056.jpg
Prilicno svez Windows:)

Poslednja izmena:
Evo i mene sa mojim rezultatom, najbrže što je moglo je za 27 sekundi ali i ovo je OK.

Screenshot (20h 44m 20s).jpg Screenshot (20h 44m 55s).jpg

bajati win, ukljucen steam, dropbox, rainmeter, bitdefender i ostale dzidza bidze...

Prilozi

• bootracer.jpg
    bootracer.jpg
    86 KB · Pregleda: 151
Bogami impresivan rezultat ali sharpshooter za sad vodi!
Ja nemam SSD, znači klasično dizanje, samo osnovne aplikacije, kao i uvek.

Poslednja izmena:
i tvoj hdd se dobro drzi ;)
sa svezim winom, praznim hardom i osnovnim stvarima bi se sigurno jos brze dig'o, no nije to poenta :smoke:

Windows 7 instaliran kada je izasao. Stariji laptop, Intel Core2Duo, sata hdd popunjen skoro do kraja, steam i jos nesto se dize sa Winom.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    48.4 KB · Pregleda: 113
Matorac f3 se i dalje sjajno drzi. Ne pustam ga da ode u drugu masinu :)

Untitled.png

Shit ja sam se sad zabrinuo. Mushkin Chronos 120GB, malo manje od pola zauzeto. Win7 ima preko godinu dana na njemu ali sam tek pre mesec dana primetio da se malo sporije diže. Kačio sam neke HDD-ove pa menjao sa AHCI jer mi je ploča matora i ne podržavaju svi sata portovi AHCI tako da sam tu 100% nešto smrdao. Za mesec dana kupujem novu mašinu sa pločom koja ima Sata3, pa ću onda i svež Windows nabaciti. Onda kačim after sliku, ovo je before ;)

@vladimirdowla, Ista situacija i kod mene, jeste da je matora konfiguracija al opet...bas poredim sa Alisterom koji ima isti SSD, da li moze ostatak konfiguracije da toliko utice na boot time

Capture.PNG

Jel sam pobedio, jel mi najduzi?

Prilozi

• logon.jpg
    logon.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 110
Našao sam klip koji sam snimao kad sam ssd tek instalirao i od POST-a do desktopa sa word-om, notepad-om, steam-om i vlc-om mu je trebalo ravno 15 sekundi. Kako ovaj program računa? od momenta paljenja računara ili od POST-a do desktopa?

Vrh Dno