Šta je novo?

Targo Telekom

Cujem na SBB forumu da je Targo u procepu, da nema dovoljno korisnika, da se ne siri i da je ponuda kanala losa sa mizernim brojem HD kanala. Tacno?
Što se tiče širenja juče mi je promoterka iz Targo telekoma u Ušću rekla da od marta kreću od Dorćola. E sad ako nije opet neka dezinformacija.

... posle dodju "domaci crnci" treba ima za porciju heroina ili kokaina, testerica i secnu bakar i na otpad a mi se slikamo sa telefonima i internetom.

Mozda im je trebalo za leba, malo salame, mleka, da se pojede danas nesto... ?
Nije da ih branim ili da mi je zao lopova, stetocina i sabotera, sto smatram da svi koji ovo rade jesu i da im za unistavanje telekomunikacione infrastrukture bilo koje i bilo gde treba rebnuti barem 5g robije i suditi im za ukupnu direktnu i indirektnu stetu koju pricine vlasniku isecenog kabla i svim korisnicima usluga koje su opsluzivani tim kablom, ali da su bas "na belom" ... pa ne verujem, pre ce biti da su na brlji ili im je trebalo decu da nahrane...

Kako uopšte nadležni deklarišu takve prekršaje (mislim na krađu kablova i sl)? One koje uhvate, po nekoj logici stvari treba optužiti za krivično delo teške krađe za koje je predviđena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Znaci TT polako napreduje... bice ga u Nisu za nekoliko godina... a sto se tice kako se regulisu kazne za kradju kablova, pa moraju paziti da ne budu rasisti. Ako Srbin ukrade kaznice ga a u drugom slucaju... to nije ljudski...

Mozda im je trebalo za leba, malo salame, mleka, da se pojede danas nesto... ?
pa ne verujem, pre ce biti da su na brlji ili im je trebalo decu da nahrane...

Ocito da ne gledas ni TV kad su uskakli u sredinu Brankovog mosta i seckali kablove a panduri ih jurili. To ne rade oni kojima treba za leba vec upravo oni koji su na belom prahu,
bilo i to u novinama za neke koje su pohvatali. Ispascu neki rasista ali svojim ocima sam video kad ide jedan ugladjeni on samo obija kola a za njim sekundarac sa triciklom i kradu akumulatore.
Posteni sekundarci skupljaju karton i staru hartiju, ciste, rade nesto, ubacuju oglase u sanducice, lako je natrtiti zenu i 10 dece i onda kukati kako su diskriminisani.

Zanima.me da.li za Wifi mogu da koristim alsvoj ruter ili samo njihov? Sve sam blizi odluci da predjem na Targo, samo moje da ubedim da su FOX kanali ****** i da cu ima skinuti sve serije sa neta...

Ti možeš da se nakačiš na wireless od ONT-a sa svojim ruterom, ali ako misliš da li možeš od njih samo da tražiš kabl, bez ONT-a, ne možeš jer ONT ima ulaz za optički kabl i izlaz za UTP i koaksijalni kabl koji posle ide u televizor(e), i 2 antene za wi-fi.

P.P. Danas sam video kamionče sa nekom malom dizalicom i velikim koturom nekog crnog debljeg kabla, i iza kamiona na kuku zakačen generator u Goce Delčeva. Na kamionu stoji Targo telekom logo. Moguće je da sada više nemaju podizvođača već da sami sve rade?

Poslednja izmena:
Mozes slobodno da njihov ONT stavis u bridge mode i da nastavis sa koriscenjem svog WiFi ili LAN rutera.

Uvodjenje po kucama rade podizvodjaci, meni su radili neki ljudi iz NS, sasvim druga firma.

I meni je radio podizvođač (kanalice i optički kabl, a ONT su postavljali ljudi iz TT). Doduše, to je bilo krajem oktobra. Možda su počeli da formiraju svoje ekipe za sve faze radova.

Ili su samo napravili dil za reklamu na kamionima :) Tipa dobices posao, ali da nosis reklamu... Ko zna.

Ja sam kod okretnice tramvaja uzeo.

Sada sam saznao informaciju da Targo Telekom stize u Mirijevo u Martu 2013. Sada su u Mite Ruzica (kod Cvetkove pijace).

Izgleda da stvarno Targo stiže u Mirijevo, danas su osvanule njihove koverte u našim sandučićima. Drage komšije... ćemo... predsedniku skupštine stanara ponuditi...

Kada kažu mart, misle jun? :)

A bio sam na koji dan od prelaska sa Oriona na PTT. Valjda je Kutuzov rekao Kada nisi siguran oklevaj. Hvala onom ko mi ga je citirao.

Izgleda da stizu u Mirijevo danas sam kod drugara u zgradi video njihov plakat zalepljen na ulaznim vratima da ce poceti skupiljanje potpisa. Mirijevo 4 je u pitanju.
Ja pre 3 meseca potpisao na dve godine kod telekoma 5/1 :S::mad:

Ma polako ljudi, nece oni jos do juna barem nista tamo "pustiti" u pogon, pa tako je bilo i na NBG, ima jos toga toliko radi neresenih problema sa kucnim savetima kojih nema ili cije se ingerencije preklapaju, dvovlasca, gluposti i pokvarenosti ljudske (namerno necu da kazem komsijske...), tako da na ono sto "kazu" dodajte JOS BAREM 3-6 meseci...

kod drugara dolazili u Mirijevo 3 ovi iz targo telekoma da traze dozvolu od skupstine stanara da, izgleda da dolaze u Mirijevo sto me uopste ne cudi jer uglavnom tamo je PTT KDS a 90% ljudi u tom naselju su uglavnom na ADSL-u a posto tamo nema konkurencije neke tako da je ovo dobar potez Targa imo :)

Poslednja izmena:
Bas to ovo je dobar potez targa, mirijevo ima dosta stanovnoka a skoro svi su na adsl-u tako da bi u mirijevu mogli da imaju brdo musterija :D

Narednih mesec-dva su u Mirijevu sa masinama i ekipama za montazu. U prvom naletu besplatno instaliraju opremu po zgradama ako se obezbedi saglasnost skupstine stanara. Kada odu iz Mirijeva, bice teze da se zgrada prikljuci i bice potrebno da se plati za naknadno izvodjenje radova. Kazu da je i to problem u Novom Beogradu, jer sada iz nekih zgrada ih cimaju za montazu, ali ekipe su na drugom mestu i nemaju mogucnosti da odmah reaguju i instaliraju opremu.

Ako ste iz Mirijeva, alarmirajte komsiluk da daju saglasnost, jer ih nista ne kosta.

Sto se problema sa YouTube tice, kazu da samo tablet uredjaji koji preko wifi izlaze na net imaju seckanje pri gledanju youtube klipova. Meni je ovo malo cudno objasnjenje, tj. ne verujem u to. Nisam pratio razvoj situacije sa TT vs YT. Da li su to sredili ili i dalje ima seckanja?

Poslednja izmena:
Poceli da stavljaju vertikalu u zgradi u bloku 33. Koliko je vremena potrebno do ulaska u stanove, jos nam nisu nista ponudili ...

Sto se problema sa YouTube tice, kazu da samo tablet uredjaji koji preko wifi izlaze na net imaju seckanje pri gledanju youtube klipova. Meni je ovo malo cudno objasnjenje, tj. ne verujem u to. Nisam pratio razvoj situacije sa TT vs YT. Da li su to sredili ili i dalje ima seckanja?

Mislim da su to još pre nekog vremena sredili, danas sam se nagledao spotova i trailera u 1080p i nije bilo nigde seckanja.

Meni torrenti du i do 40 iako imam 20 konekciju.
Pitanjce, da li je neko primetio u setovanju rutera opciju koja meni lici na neki hardwerski firewall a to je iskljuceno.
Drugo pitanje kako staviti da ruter radi tor relay, kod strog rutera to se sve samo podesavalo samo u Vidaliji setuje da to sredi

Kod mene YT radi sasvim normalno, kacio sam masinu i preko wi-fi, sve ok
Kad planiraju e-mail server, kad se potpisivao ugovor, zaokruzivano je polje u kome se izjasnjavam da li mi treba e-mail ili ne

Lepe vesti da se Targo siri. Kad li ce krenuti ka Banovom Brdu, Vidikovcu ?

Narednih mesec-dva su u Mirijevu sa masinama i ekipama za montazu. U prvom naletu besplatno instaliraju opremu po zgradama ako se obezbedi saglasnost skupstine stanara. Kada odu iz Mirijeva, bice teze da se zgrada prikljuci i bice potrebno da se plati za naknadno izvodjenje radova. Kazu da je i to problem u Novom Beogradu, jer sada iz nekih zgrada ih cimaju za montazu, ali ekipe su na drugom mestu i nemaju mogucnosti da odmah reaguju i instaliraju opremu.

Ako ste iz Mirijeva, alarmirajte komsiluk da daju saglasnost, jer ih nista ne kosta.

Ako moze bez oznaka mirijevo 3 ili mirijevo 4 dajte malo preciznije tipa dom zdravlja,toplana,stara toplana,stanica milicije,velika posta i tako da znamo gde su jer nekima je doslo pisamce sa obavestenjem a nekima koji su tu jako blizu nije stiglo nista.

Nazad
Vrh Dno