Šta je novo?

LG Optimus L9

Pa uzeo dva najjaca uredjaja trenutno!...meni dosta da kazem "svi android uredjaji 4.0" ako vidis neki da ima ti mi posalji print screen molim te!!!:)

A zaboravio si da ovi imaju po 16gb interne memorije, a lg samo 4, ne znam kako vam je podeljeno 2 za aplikacije 2 za slike, muziku itd...

A zaboravio si da ovi imaju po 16gb interne memorije, a lg samo 4, ne znam kako vam je podeljeno 2 za aplikacije 2 za slike, muziku itd...

Ma jok, od tih 4 GB interne memorije korisniku je slobodno nesto malo preko 2 GB, i tu stavljas sta hoces.

Pratim ovu temu, vec duze vreme i imam jedno pitanje za korisnike L9 telefona. Prednja kamera je VGA ili 1,3 Mpix rezolucije?

Da li neko moze da uporedi L9 i L7 iz prakticnog iskustva. Pre svega interesuje me da li je L9 brzi u obicnom radu [ulazak u imenik, javljanje i pozivanje] od sedmice.
Imam L7 i jedina zamerka mi je lag koji ima pri tim osnovnim telefonskim operacijama...

Moj l7 Nema folije, masku, vrecice, futrole itd. Cesto mi je u dzepu sa kljucevima i nema ni jednu ogrebotinu. Ako devetka ima isti displej nema sta da brinete.

Vga je prednja kamera

I da brzi je od l7 osetno stim da naravno izoštrenom oku svaki telefon može da manifestuje lag (ko je pratio slll temu zna o čemu pričam) samo je on negde manji a negde veći :)

Poslednja izmena:
Evo moj Grand X ima ICS4.0.3 ,nije rutovan i ima opciju Move to SD.Ako treba okacicu slike.

Nego ljudi, da li je mozda neko update-ovao software? Kada ga povezem na komp preko usb, onaj lg program kaze da ima update, a kad na mobu kliknem na check for update, kaze da nema nista...
Inace, kupljen je u Telenoru, verzija 4.0.4.

Poslednja izmena:
ne treba aplikacija, ona služi da te obavesti kad neki novi program može da se prebaci na SD čini mi se, ja sam je odmah obrisao...
trebalo bi da za modele koji nemaju to po defaultu app2sd radi posao, ako su rootovani

Nikako da se odlucim dal da uzmem p1 ili l9 preko telenora za iste pare. :/

Bolji je huawei :D

Uzeo sam od keve dijamantski prsten, hoće neko da grebe po ekranu do nije primetila da nema nakita ?

Tetrice, sve je jasno, zavisi sta ti je vaznije:

Kamera - bolja kod P1, bez price, i video isto

Ekran - ako zelis veci, LG je u prednosti; inace, kvaliteta sto se tice, LG ima istu rezoluciju na vecoj dijagonali, ali je IPS dok je P1 Pentile AMOLED, tako da zavisi od tvojih preferencija - po mom misljenju je Pentile samo na HD zanemarljiv, pa mi je LG-ev ekran lepsi, uostalom znas kako sam svuda hvalio ekran O2X-a;

Podrska - Huawei uskoro dobija JB i tesko da ce dalje, ali on je siguran, dok se za L9 jos ne zna hoce li ga dobiti, a i ako hoce, nema potrebe da ti objasnjavam koliko bi to moglo da se ceka... Ipak, L9 vidim vec ima lepu podrsku na XDA, dok za P1 svi kazu da boljeg custom ROMa od stock-a nema. Dakle, ako ti se flashuje, LG je definitivno u prednosti;

Baterija - oba imaju dobru, mozda LG malo bolje, bar sudeci po GSMArena testovima;

Fluidnost - isti chipset, ali klokovan CPU kod P1 garantuju da ce on biti konkretniji u radu, posto je rezolucija ista;

Zvuk - nisam dovoljno detaljno gledao, P1 ima solidan, ne znam za L9.

Ostalo - L9 je malo jeftiniji, i jedinstven je: to je jedini telefon 4.7 ekrana koji nije flagship; pritom mislim da ce kod nas biti podrzaniji kako opremom tako i brojem korisnika, ako ti je to uopste bitno. Pritom, mislim da ce ga lakse biti prodati, ali ce mu i cena brze padati, ako se desi da LG zakaze sa update-ovima.

Eto, sad je odluka prelaka. :D

Nikako da se odlucim dal da uzmem p1 ili l9 preko telenora za iste pare. :/
Prednja kamera na LG je VGA, a kod P1 1,3 a o 8MP i 5MP LG-ija da ne trošim reči, a u prodaji je startna cena L9 300, a P1 500 jura, što nije beznačajno.
Za moj paket kod VIP-a razlika je bila gotovo dupla u korist L9 pa sam se zato za njega odlučio, inače bih uzeo P1.
L9 18 000 a P1 29 000 dinara.

Poslednja izmena:
Ja sam bas nesto gledao na xda, i nisam video da je jos dobio svoju temu L9 ili ja ne umem da nadjem?

Mene od LGja za sada samo kamera odbija za koju u testu na GSMareni kažu da je katastrofalna a kada pogledate sample slike vidite da nisu daleko od istine

dok je svet komljutera napisao da je odlicna, mada im je tekst kao placena reklama, i nije ni detaljan ni nista, tako da verujem ovima iz gsm arene:)

Nema svoj podforum L9 jos, na xda, ali glasaju da ga dobije, i bice sigurno mnogo ROMova za njega jer je hardver kao na LG Prada 3, Optimus 3D-u i Nexusu.

Čini mi se da moja Nokia E-72 pravi jasnije slike, a 5MP je u pitanju, ali su zato na L9 bolje nego na Nokiji C-6.
Razlika je vidljiva u detaljima kad se razvije slika preko ekrana monitora. Nisu slike katastrofa da se razumemo, ali malo oštrine bi dobro došlo.
Efekat je kao i u testu GSM arene kad se prikazuje video u TV rezoluciji i Full HD-u, a razlika jedva vidljiva golim okom.
Tako da to što stoji na papiru, često nije to u svakodnevnoj upotrebi.

Pa sta ja znam, razlika od 0.5 i nije neka za ekran. Podrska kod p1 je poprilicno dobra, a i da se ne lazemo stock android je win! :)

... ali i dalje u dilemi. :D

Vrh Dno