Šta je novo?

MNP u praksi - vase price i iskustva

Ako predjem sa mts na telenor da li ce ovi sto me zovu da cuju onu poruku da sam preletac?

Samo onaj ko poziva moze da trazi da se ukljuci obavestenje.

Eh,taj nick je iz dobrih starih vremena kad je i postojao mobtel i ja bio na 063 ...nisam bio nesto preterano kreativan pri biranju nick-a ali mi tako ostalo tako da i dan danas kad se negde registrujem koristim taj nick.

Inace dosta puta mi se desilo da hocu da se registrujem sa ovim nickom i kaze da je taj nick zauzet i da vec postoji korisnik sa istim nickom...
I ja pokusam da se ulogujem sa svojom sifromi udjem,a da se uopste nesecam da sam se tu nekad registrovao....***,kratko pamcenje....
Sorry za offtopic

Ajde ja opet malo da smaram.
Posle prebacivanja broja iz telenora u telekom na redu je prebacivanje iz vipa u telenor.

Uglavnom ugovor sa VIPom mi ističe u februaru 2013 godine a od VIPa dobijam signale da me maltene teraju od njih jer sve što sam tražio da bi obnovio ugovor nisam dobio a kod njih sam od 2006 godine.

Prebacio bih broj u Telenor i uzeo telefon pa me zanima kakva je situacija kada se prebacuje broj i uzima telefon? Jel se čeka da se odobri prelazak i da se dobije telenorova sim kartica pa se tek onda ide po telefon ili kako?

Druga stvar koja me zanima je kada da podnesem zahtev za prenos broja? Ugovor mi ističe 23.2.2013 a obračun u vipu mi startuje 22. u mesecu

Kod Vipa ugovorna obaveza ne traje 24 vec 25 meseci,milsim da je tako bilo kad sam raskidao pre par godina...

Mene interesuje jedna druga stvar,jel bolje da se prvo broj prebaci sa posta na pri pa tek onda migrira kod drugog operatera ili da se ceka na postu presek stanja pa da se bas na taj dan,ili dan ranije,podnosi zahtev?

Zahtev za prenos broja se podnosi na dan isteka, ili neki dan posle naravno :)
@velinov
bolje da ostane na postpejdu, i da se podnese zahtev uz ovo gore navedeno :)

A sto je bolje? Misis da ce brze da me prebace ?

Izmenju ostalog za Vip to Mts migraciju gde treba da se javim jel u Mts poslovnicu?

Ides u poslovnicu kod onog operatera u ciju mrezu prelazis... u tvom slucaju - mt:s.

I da... da se ne bi smarao po redovima u poslovnicama koje su ovih dana prepune - odradi sve k'o covek online. Imas odlican formular na njihovom sajtu, sve gotovo za 3 min.
I ako to odradis od 14h u tekucem danu, racuna se kao da si zahtev poslao istog dana. A neko ce te kontaktirati vec za sat-dva od popunjavanja zahteva. Veoma su azurni po tom pitanju :D

Ides u poslovnicu kod onog operatera u ciju mrezu prelazis... u tvom slucaju - mt:s.

I da... da se ne bi smarao po redovima u poslovnicama koje su ovih dana prepune - odradi sve k'o covek online. Imas odlican formular na njihovom sajtu, sve gotovo za 3 min.
I ako to odradis od 14h u tekucem danu, racuna se kao da si zahtev poslao istog dana. A neko ce te kontaktirati vec za sat-dva od popunjavanja zahteva. Veoma su azurni po tom pitanju :D
I nisu baš ažurni.
Ja sam podneo zahtev 20.12 u 02:30,i zvali su me tek 24.12.
I,evo, još mi nisu odradili prenos broja,a danas je 28.12.
U pitanju je (telenor) prepaid na (mts) postpaid.
Dok u obrnutoj situaciji,sa postpaida (mts) sam prešao na prepaid (telenor) i odradjeno je sve sa vrlo malo kašnjenja.

A *kada* ti je onaj prvi prelazak bio? Mislim da je to kljucno...

Nisi jedini sa ovim problemom u ovim danima, verovatno je zbog ove novogodisnje frke, ljudi kazu da je po poslovnicama opsti haos...
Moje licno iskustvo - u dva navrata, uvek je bilo identicno - po pitanju ovog "online MNPa" datira iz avgusta i oktobra.

Ne razumem ovo "Kada ti je prvi prelazak bio?"

Ma mislim na onaj sa mt:s-a na Telenor.

Istog dana,samo što sam otišao lično u Telenor i podneo zahtev da se sa mts-a (postpaid) prebacim na telenor (prepaid)

A to sada, u decembru... 20-og, isto kao i ovaj drugi slucaj?

A, onda se ispravljam, moja greska. Onda definitivno mt:s zabusava.

Da,sada 20-og... Oba broja

Jedno pitanje - juce mi je istekao ugovor sa VIPom, da li mogu da, recimo, za par dana, odem u MTS i podnesem zahtev za prenos broja - da li u tom slucaju placam penale zato sto kod VIPa postoji onaj fazon ugovora 24+1?

Ili se sve svodi na to da ce mi broj biti odmah (tj. u roku od par dana) biti prebacen na MTS a VIPu cu morati da platim jos jedan racun?

Tnx!

Jedno pitanje - juce mi je istekao ugovor sa VIPom, da li mogu da, recimo, za par dana, odem u MTS i podnesem zahtev za prenos broja - da li u tom slucaju placam penale zato sto kod VIPa postoji onaj fazon ugovora 24+1?

Ili se sve svodi na to da ce mi broj biti odmah (tj. u roku od par dana) biti prebacen na MTS a VIPu cu morati da platim jos jedan racun?

Tnx!

Kada prenosiš broj iz vipa u drugu mrežu ne postoji 24+1 mesec.
To što vip naplaćuje taj dodatni mesec i vadi se na foru da svaki raskid ugovora mora da odobri upravni odbor koji se sastaje jednom mesečno su priče za malu decu....

Broj ti kako si sam napisao prebacuju za 2-3 dana i plaćaš samo poslednji račun koji ti stigne od vipa za prethodni mesec....

Super, tnx, tako sam i mislio.. a jel ima ikakve poente da obracam paznju na obracunski period pa da tada podnosim zahtev za MNP ili je svejedno?

Super, tnx, tako sam i mislio.. a jel ima ikakve poente da obracam paznju na obracunski period pa da tada podnosim zahtev za MNP ili je svejedno?

kada prestane da ti radi Vip kartica, racun bi trebalo da ti stigne za saobracaj potrosen do tog momenta,a od tada ti stize racun za mts. s tim sto naravno gubis preostale "besplatne" stvari za taj mesec kod vipa...

Ako ideš u MTS, pokreni tamo 22-23 .... da dobiješ saobraćaj za ceo mesec u MTS, koji ćeš preneti u sledeći, a platićeš 4-5 dana račun ...

Pazite sada ovo, trazio sam juce prebacaj broja iz vipa u mts. Danas mi stize poruka od telekoma da me je vip odbio. Nazovem prvo vip (logicno mi je da njih prvo zovem jer me oni odbijaju), oni mi kazu da je odbijeno zato sto je ovo drugi podnet zahtev, ja kazem nemoguce jer je broj na mamu i ona mora da potpise i da smo sada prvi put trazili. Ja kazem ajde recite gde kada i ko je podneo zahtev, kaze ona ne moze da vidi. Zovem mts decko koji se javio mi kaze to isto samo da je to do vipa i da treba sa njima da resim. E sada jel moguce da su toliki dzukci iz vipa da su izmislili, jer fizicki je nemoguce da je neko podneo zahtev jer traze licnu kartu, a niko od nas nije lud. Idem sutra (ako rade) ili prekosutra da vipa da vidim sta oni izmisljaju. Takodje mi nije jasno ako vec postoji zahtev za prebacaj kako to da i dalje salju racune i da i dalje koristim njihovu mrezu.

Znaci odgovor iz vipa je neko je trazio prebacaj broja pre ovoga, a na pitanje kada, gde, ko i sta se desilo sa tim zahtevom nemaju odgovor, iako je za sve potrebna licna karta. Takodje momak iz mts-a mi je rekao da on za taj broj ima evidentiran samo zahtev od juce.

Poslednja izmena:
Možda je samo neko neiskusan čvakao po kompu kada si podneo zahtev, pa ga je proknjižio 2x. Pitanje koliko im je robustan sistem na sopstvene greške. Ispraviš lično i nema zime. Ne može broj imati više od 1 vlasnika. :)

Ne znam, strasno. I ja sam razmisljao o tome. Ali valjda bi videli da je isti dan podnet i da je greska. Valjda vide neke osnovne podatke (iako mozda nece da kazu), samo znam da mi je muka od vipa kada moram nesto da resavam, dok radi radi, ali kada treba nesto resiti dobijem ospice.

PS. i gde bi ja trebao to da ispravim kada mi ne kazu gde je i ko podneo zahtev, mts mi kaze da treba da vidim sa vipom a vip klasicno nema pojma o nicemu.

Edit. Zvao sam korisnicki servis vip i sada mi je ova rekla da vidim sa mts-om, prethodna mi to nije rekla. Videcemo sta je na kraju.

Poslednja izmena:
Imam dva broja i oba bih da prebacim u mts. Telenor i Vip su u pitanju. Da li se ukljucuje neka govorna posta ili slicno kada bi neko zvao, posle prebacivanja brojeva? Znam kada je drugar pre par meseci prebacio broj, govorna posta se ukljucivala sa recenicom broj je prebacen iz te i te mreze, molimo sacekajte da se uspostavi poziv.
Kako uopste funkcionise sistem sa tim prebacivanjem, recimo iz Telenora u Mts, preko cije bazne stanice ide poziv?

Nazad
Vrh Dno