Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to je bez poreza, s porezom je oko 900 i kusur, kao što je i bila cena poslednjih nedelja. Ništa se tu nije menjalo, sem što je u poslednjih dva meseca pojeftinio nekih 50-70 eur. Ali teško da će biti niža cena od ovoga, jer je i ovo bagatela. I ako neko povrati afu, ostaje mu carina i pdv, što je svakako skuplje nego ako bi se tv uzeo preko KP.

jel tebi stigao i koliko te izasao? izvini ako si vec odgovarao, al' kad vec razgovaramo...

Koliko sam video sve radnje su im u Budimpešti ona zadnja na spisku ga čak i nema. A Budimpešta daleko za 1.televizor ostaje da gledate nešto bliže. Tamo su televizori daleko povoljniji to može te videti i na pretraživaču Argep.hu tu tek cene extra dobre stim što većina tih trgovina je u Budimpešti treba 2puta ići do nje a to je +800km jer je od Segedina do Budimpešte oko 200km i sem toga parking preskup a i teško se nađe, plus vinjeta za auto put. Grad ogroman pa ko nije bio lako se i izgubi. Ima i par bližih a to su eDIGITAL Segedin, PCDREAMSHOP Kalocha 50-tak km od Kelebija ali nerazumeju ništa sem Mađarskog pa je malo teža komunikacija sa njima a na mejlove nerado odgovaraju. A dobri su sa cenama. Ima jedna radnja u Kečkemetu od tih sa Argepa al zaboravih ime. Nego drž te se vi Segedina bliži je a iz njega vam mogu doneti i ovi sa KP šta hoće te.

@ Madjija

Hvala na detaljnim pojašnjenjima. Inače, sve više naginjem ka Samsungu i to ovom modelu - http://www.comtradeshop.com/32/samsung_led_tv_32_ue32eh5000_full_hd-15509. Još samo nešto - možda je glupo što pitam, ali moji imaju običnu antenu (dakle, onu što je na krovu), pa me zanima - da li vredi uzimati ovakav TV ako misle da i dalje gledaju programe preko te antene (eventualno bi uzeli kablovsku, ali običnu, analognu)? Zapravo, zanima me razlika u kvalitetu slike u odnosu na trenutni, obični televizor marke Gorenje od 54 cm...

Pa slika ce biti losa bez digitalne tv. Ne mozes ocekivati bolju sliku ako je izvor slike slab, preko antene ne znam kakav je, kontam ocajan ali to je full hd tv. Sve mi se cini da je taj Samsung bacen novac u tom slucaju, mada to bi bolje znao sta ti vise odgovara...

Poslednja izmena:
Slažem se da je za običnu krovnu antenu to promašaj ali mislim da ga možeš popraviti digitalnim risiverom. Jel valjda u 2013 većina televizija prelazi na digitalni signal. Za to moraš nekog pitati ko ima iskustva s tim ja imam kablovsku SBB tako da neznam. Al u svakom slučaju kad budeš gledao neki film dal preko kompijutera il nekog DVD ili BLURAY plejara slika će biti daleko bolja. Ako imaš mogućnosti i planiraš uvoditi kablovsku za kablovsku će biti super još doplata za D3 i slika će biti extra(kod mene na SBB-u doplata za D3 je +200dinara mesečno). Izbor je na tebi.

Poslednja izmena:
@ Madjija

Hvala na detaljnim pojašnjenjima. Inače, sve više naginjem ka Samsungu i to ovom modelu - http://www.comtradeshop.com/32/samsung_led_tv_32_ue32eh5000_full_hd-15509. Još samo nešto - možda je glupo što pitam, ali moji imaju običnu antenu (dakle, onu što je na krovu), pa me zanima - da li vredi uzimati ovakav TV ako misle da i dalje gledaju programe preko te antene (eventualno bi uzeli kablovsku, ali običnu, analognu)? Zapravo, zanima me razlika u kvalitetu slike u odnosu na trenutni, obični televizor marke Gorenje od 54 cm...

Pazi,iskustvo iz prve ruke,juce sam gledao.Drugar je uzeo dvb-t2 tjuner,kosta 44 evrica,zakacis na njega najobicniju krovnu antenu(tu sto imas od pre)i imas 11 nasih kanala u digitalnom formatu,ako si negde u Vojvodini,mozda uhvatis i hrvate i madjare.Kao sto rece Madjija,od sledece godine ce biti vise kanala,jer moraju prelaziti i ostali,ne znam tacno do koje godine(valjda 2015).Drugar ima Samsung eu32d4000,hd ready,i slika je sasvim zadovoljavajuca.Plus,taj dvb-t2 tjuner ima i multimedijalne mogucnosti,tako da za te pare,sasvim ok uredjaj.Imas ga na KP.Razlika je drasticna u odnosu na klasican ctr televizor.MIslim da ce analognu da ugase za par godina i na kablovskoj,jer na novim tv je slika stvarno mizerna.Sve vise ljudi prelazi na plazma/lcd/led i zahtevaju dobru sliku,a to je moguce samo sa digitalnim signalom.Pozz

Poslednja izmena:
zelim ti puno srece i u zdravlju da ga korisis. javi se sa komentairma kada stigne, ako bude sve kako valja - posalji mi na PM kako si ga narucio.

Ja sam juče dobio dva TV - a od Andora, LG 42LM660s i SAMSUNG UE32ES5700, uz malo zakašnjenje sa isporukom, sve je bilo u redu.Sad je haos u HU oko katoličkog Božića za kupovinu tehnike.

@tatalo
Koliko te je izašao LG a koliko Samsung. Kavu si garanciju i račun dobio. Jeli račun original ili kopija.

@tatalo
Koliko te je izašao LG. Čemu služi taj risiver?

Poslednja izmena:
Koji model dvb-t2 i gde moze da se kupi za 44e?

Pazi,iskustvo iz prve ruke,juce sam gledao.Drugar je uzeo dvb-t2 tjuner,kosta 44 evrica,zakacis na njega najobicniju krovnu antenu(tu sto imas od pre)i imas 11 nasih kanala u digitalnom formatu,ako si negde u Vojvodini,mozda uhvatis i hrvate i madjare.Kao sto rece Madjija,od sledece godine ce biti vise kanala,jer moraju prelaziti i ostali,ne znam tacno do koje godine(valjda 2015).Drugar ima Samsung eu32d4000,hd ready,i slika je sasvim zadovoljavajuca.Plus,taj dvb-t2 tjuner ima i multimedijalne mogucnosti,tako da za te pare,sasvim ok uredjaj.Imas ga na KP.Razlika je drasticna u odnosu na klasican ctr televizor.MIslim da ce analognu da ugase za par godina i na kablovskoj,jer na novim tv je slika stvarno mizerna.Sve vise ljudi prelazi na plazma/lcd/led i zahtevaju dobru sliku,a to je moguce samo sa digitalnim signalom.Pozz

Koji model dvb-t2 i gde moze da se kupi za 44e?

FALCOM DVB-T2 T2200 digitalni zemaljski DVB-T2 prijemnik. . . hdmi, scart, USB. . .

Full HD DVB-T2 prijemnik
HDMI (1080p), 1000 kanala
USB, snimanje, MKV plejer
NTFS file support

Digitalni zemaljski prijemnik, za prijem domacih tv kanala, u DVB-T2 standardu sa Avalskog tornja, Crvenog cota i drugih predajnika sirom Srbije. Poseduje USB prikljcak za snimanje programa na USB Flesh memoriju i naknadnu reprodukciju ( PVR ) Mogucnost gledanja iskljucivo slobodnih HD kanala. Falcom T2200 digitalni zemaljski prijemnik svojim radom neutralisace sve probleme koje ste imali u prijemu analognih tv kanala kao sto su : refleksija u slici ( duh ) sum u slici ( sneg ) sum u tonu ( sustanje ) i druge moguce probleme. Naravno ovaj prijemnik za kvalitetan rad trazi odredjeni nivo ( jacinu ) signala i kvalitet. Ukoliko nemate minimalno potreban signal prijemnik nece raditi pravilno.

1. Solution: Mstar 7816
2. HD MPEG4 H.264 compliant
3. PVR: with USB HDD
4. Video Resolution: 1920X1080 (1080P)

1. MLStandard DVB-T2/ High Definition MPEG4 AVC/H.264
2. Automatic PAL/NTSC conversion
3. 2000 channels TV and Radio programmable
4. The maximum speed of the traffic flow of at least 50 Mbit
5. 8 different favorite groups selection
6. English German French Portuguese Spanish Italian U_Dutch Danish W_Swedish N_Finnish RUSSIAN Turkish
7. Fully support to 7 days Electronic Program Guide(EPG)
8. JPEG BMP GIF support, Flesh tone extension, Black/White
9. 4/8/16-bit OSD with anti-flickering
10. Channel search in automatic, manual and network search
11. Various channel editing, function(favorite, move, lock, skip, delete, rename, find, sort)
12. Parental control for channels
13. Plug and Play installation, with an ease to use Menu
14. Software upgrades through USB/Cardreader
15. Time set by GMT offset automatic and manual, Summer Time support
16. 5 event timers

Imas ga na KP za 45 eura:d,velicine je kao 2-2,5 paklice cigareta,na slici izgleda velik ali nije,ima daljinac i preko njega prebacujes kanale,pusta mkv,probali smo,vidi i titl.Vidim da ima u prodaji i skuplji modeli,neki mogu i youtube da otvaraju,ti su nesto oko 80eura.Zakacis na njega obicnu logu,i to je to.Slika je vise nego zadovoljavajuca,drugar hvata ovih 11 kanala.

P.S. Ima i ovaj model ,M-Star 7816 DVB-T2 digitalni reciver,on je 44 eura,stavili su istu sliku,pa ne znam koji je od ova dva tacno kod drugara,mogu da proverim ako te bas interesuje.Za ovaj drugi pise da ima dts podrsku,za onaj prvi nisam siguran,izgledaju identicno.:wall:

P.S. 2!
Sad sam procitao:"Model: M-STAR 7816 unapredjena verzija Falcoma"
Znaci,novija verzija Falcoma.

Poslednja izmena:
Pzdrav svima , vec par meseci gledam da kupim tv od madjara , cekajuci bolju cenu bolju za kupca dodje i dec a ja ne kupih tv, ne znam da li je pravi trenutak ili cekati jos? konkretno dvoumim se izmedju 40es6100 i 40es6540 a o lg nisam ni razmisljao? U sustini trebam i pomoc kako i preko koga sa kupujem prodajem da kupim tv da je sigaran i da je sto je moguce vise povoljan za kupca? Hvala unapred svima na pomoci i savetima.

@balkanac
Ja sm prethodno hledao taj samsung 6100. Mozes ka kod trgovaca naci po 580eura. Toliko su ga meni skinuli sa 620 cena koja je bila na oglasu. Odustao sam od njega zbog aktivnog 3D-a, dvoje naocara i garancija ne vazi u Srbiji. Mislim da bi trebao da sacekas jer Samsung je taj model predvideo za akcije sa telefonom samsung galaxy s2. U novom sadu je bila vec ta akcija u svim vecim prodavnicama televizora doduse samo po par komada i bila je cena 99999dinara a kod Madjara nije jos sa tim modelima. Taj telefon mozes lako prodati za 200eura i do u roku od odma kad ga okacis u neki valjan oglas. Ti oluci sta ces.

@balkanac
Ja sm prethodno hledao taj samsung 6100. Mozes ka kod trgovaca naci po 580eura. Toliko su ga meni skinuli sa 620 cena koja je bila na oglasu. Odustao sam od njega zbog aktivnog 3D-a, dvoje naocara i garancija ne vazi u Srbiji. Mislim da bi trebao da sacekas jer Samsung je taj model predvideo za akcije sa telefonom samsung galaxy s2. U novom sadu je bila vec ta akcija u svim vecim prodavnicama televizora doduse samo po par komada i bila je cena 99999dinara a kod Madjara nije jos sa tim modelima. Taj telefon mozes lako prodati za 200eura i do u roku od odma kad ga okacis u neki valjan oglas. Ti oluci sta ces.

I sta si na kraju kupio? Da ali to je 1ooooodin i jos treba nabasati na takvu akciju a da pri tom vec ne ode drugima u ruke! I sta je sa aktivni 3d sta tu ne valja?

@balkanac
Kupio sam LG 42LM660 imaš par stana unazad o tome. Aktivni 3d je na samsung 3d televizorima ako više gledaš 3d zna da boli glava od njega skuplje naočare i koriste neke baterije. Kod LG je pasivna tehnologija jeftinije naočare dobija se uz tv 4-7 komada i lično sam testirao gledao sam 3d film od 90minuta bez ikakvih glavobolja i neprijatnosti za oči. Taj tv sa telefono sam ti naveo kao primer. Ako si baš rešio taj 6100 nazovi tog lika što sam ti poslao meni ga je nudio po 580€. A mislim da je bolje sačekati posle nove godine biće boljih cena. I ja vam predlažem udružite se nađi te nekog da vam to preveze preko dobiće te bolju cenu kad se vas nekoliko udruži pa naruči primer 5 televizora. Jeste to malo komplikovano ovako virtuelno udruživanje al niko to neće uraditi umesto vas džabe. Taj što sam ti poslao u PP donosi na kućnu adresu. Prvo reši koji model hoćeš pa sve ostalo po redu. I pročitaj temu bar od pola pa do ove stranice dosta je pisano o svemu.

@balkanac

Evo ja cu mu platiti telefon 230 eura :), Tv mu dodje extra povoljno!

Ja i dalje cekam TV od Andora, ali mi se covek ne javlja na telefon ili mu je ugasen fon vec par dana. Narucio sam ga u prosli utorak (trebao sam dobiti TV za vikend)... Barem da znam sta se desava ali nemam nikakve informacije.

@tatalo
Jel znas mozda neki drugi kontakt telefon ili samo onaj sa KP?

Bio sam u subotu u Mađarskoj i zaglavio osam sati na granici. Verovatno je i to razlog zašto se dileri ne javljaju. Gužve u radnjama su grozne. Čekao sam TRI sata, samo da platim i pokupim Canon 650D.

A i Mađari ne rade za praznike ovih dana. Lik od kojeg sam ja poručio mi je rekao da tek u četvrtak ide za HU, pa će mi onda uzeti tv ako ga tada bude bilo na stanju... tako da ću izgleda čekati do vikenda, ako i dočekam tv u ovoj godini uopšte...

Generalno, ako se nekom prodavac ne javlja koji dan, uglavnom je to zbog toga što je u romingu, a ne jer izbegava nekom da se javi.

Sve je to OK ali trebao bi da ispostuje musterije... Da se javi na telefon ili odgovori na poruke i mejlove... A vremena nemam puno, ako ne kupim TV preko njega hocu da odem do radnje i pazarim TV do 31.12.2012 da bi dobio 5 godina garancije. Saljem mu mejlove, zovem ga skoro 3 dana i ne javlja se ili mu je ugasen tel. Cekam jos dan dva max i odo do radnje da kupim TV, barem se necu nervirati :D

Pa covek mi je reko da je TV kod njega, ali posto nije bio kuci u subotu pre podne dogovorili smo se uvece. Uvece se naravno nije javio, kontam aj bice u nedelju, kad ono krc :) ugasen telefon. Eto i danas ponedeljak ceo dan mu ugasen telefon? Sta bi ja sad treba da kazem?

Koliko SMS moze da kosta u romingu?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno