Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Nisam detaljano pratio temu (post po post), pa se izvinjavam unapred ako ponovim pitanje. :) Interesuje me da li iko zna kada izlazi oficialni update 4.2 za Gnex. Ne bih da eksperimentisem sa custom stvarcicama (iako nemam nista protiv njih). I koji program se koristi za flesovanje Gnex-a? Kies ne pomaze.... Tel je uzet u Telenoru i trenutno ima 4.1.1.

4.2.1 je izašao i za takyu i jakyu. Ti verovatno imaš jakyuxw (kao što sam i ja imao), pa može da potraje malo dok ne gođe, ali ne duže od mesec dana.

Nisam detaljano pratio temu (post po post), pa se izvinjavam unapred ako ponovim pitanje. :) Interesuje me da li iko zna kada izlazi oficialni update 4.2 za Gnex. Ne bih da eksperimentisem sa custom stvarcicama (iako nemam nista protiv njih). I koji program se koristi za flesovanje Gnex-a? Kies ne pomaze.... Tel je uzet u Telenoru i trenutno ima 4.1.1.

Kako si uspeo da kupis Galaxy Nexus u Telenoru kad ga nema u ponudi? Kada si ga kupio?

EDIT... nasao sam ponudu, sad ga vise nema :(

Da li mi se isplati da mi donesu sim free Galaxy Nexus, za oko 300e? Ili da narucim Nexus4?

Poslednja izmena:
Iskreno, sa Gnex-om se neces pokajati. Da li ti treba quad... Kontam da je 300 za njega realna cena. Vredi svaki evro.

Немој да ти доносе. Узми га овде за те паре са огласа. Овде бар имаш неку гаранцију за не дај Боже.

Bas i nemas. Nasao sam desetak novih telefona na oglasima, svi su doneti odnekud i na pitanje o garanciji su me prosto iskulirali. Na kraju sam uzeo od pouzdanog dobavljaca, isto bez garancije.
Ima polovnih sa garancijom...

Bolje sa garancijom nov, ili star par meseci ocuvan. Nista ne fali nekom iz futrole ili folije.

Kod mene bese varijanta da ga kupim u Nemackoj (ili Austriji) za 20ak evra manje nego u Srbiji sa Telenor garancijom, i odabrao sam ovo poslednje.

Trenutno, inace, moz' se uzme za tek nesto vise od 250€ u Becu (nakon povracaja poreza, naravno). Pre neki dan bese akcija, mislim da jos traje.

Cekaj bre ja sad ovde nesto ne razumem. Pricate o nekoj garanciji a s druge strane menjanje romove na dnevnoj bazi, otkljucavanje telefona i ludila. Sta ce vam garancija ako sve to radite, ionako je nece uvaziti. Dobro, stock moze uvek da se vrati, ali masa tih telefona sa oglasa je otkljucana, ja zvao, trazio, kupovao...

Sam si rekao - moze se vratiti stock ROM uvek. To je kljucno. Sutra, kad odlucim da prodam telefon, vraticu stock i prodati ispravan telefon sa garancijom nekome kome je mozda ona kljucna jer nikad ne prcka po telefonu i nista ne menja na svoju ruku.

Meni kao meni garancija - ne treba. I vecinu telefona sam i kupio bez garancije. Pozeljno mi ju je imati samo i iskljucivo zbog dalje prodaje.

+1
A i bootloader se sa 1 klikom moze zakljucati. A da je stetno menjanje ROM-ova niko od nas to nikada ne bi ni pokusavao.
I da se odmah ogradim, ne nije napisano da je stetno, ali iz konteksta recenice sam razumeo tako.

Cekaj bre ja sad ovde nesto ne razumem. Pricate o nekoj garanciji a s druge strane menjanje romove na dnevnoj bazi, otkljucavanje telefona i ludila. Sta ce vam garancija ako sve to radite, ionako je nece uvaziti. Dobro, stock moze uvek da se vrati, ali masa tih telefona sa oglasa je otkljucana, ja zvao, trazio, kupovao...

Sto se ovih stvari tice, Nexus je mozda i najlaksi i najbezbjedniji za cackanje, jer se sve moze vratiti na postojece stanje za par minuta.

Cekaj, zasto bi ista vracao na postojece stanje? :p

Nisi ukapirao - ne vracas na postojece, nego na prethodno stanje... :p

Pametnjakovic... :d Opet imas visak slobodnog vremena. Nego proba li iko od vas u zadnjih par dana sta novo?

Poslednja izmena:
Pod postojece sam mislio na stanje kad je telefon kupljen ....smart ass

Ass mi je samo big... :D

@Gizmoid
Ma 'de imam, realno sam bas u frci ovih dana... Ali, kad si budala, uvek mo's bar da se glupiras. :D

A nisam probao nista, i prolazi me zelja za istrazivanjem... *** - sve radi kako zelim. Cudan je osecaj. :D

Jedino ono curenje baterije pri kraju...

Pametnjakovic... :d Opet imas visak slobodnog vremena. Nego proba li iko od vas u zadnjih par dana sta novo?

Ja danas ubacio AOKP 20121206+Trinityalpha7 i za sada radi ok. Nekako mi od svih romova AOKP (i za i9000 a i za i9250) najbolje "lezi" :)

Obrisi telefon "iz auta", upari ga pod novim imenom i pairing code-om i proradice ti. I ja sam imao taj problem i ovako sam ga rijesio.

Sve varijante sam probao ali nije pomoglo. Na kraju sam skinuo Factory Image "takju" 4.2.1 sa google sajta i ubacio ga preko toolkita, i evo vec dva dana radi sve normalno.
Izgleda da kada se krpi preko OTA, moze doci do problema.

U poslednjih par dana jako često gubim vezu sa Google serverom. Da li se to dešava i vama?
Sve stock 4.2.1

Ikonica za wifi i signal bude siva umesto plava. To znači da nema vezu sa Google serverom.

I šta mi se još dešava.
Kada preko play store na kompu instaliram nešto, na telefonu se ništa ne dešava. Tek kada otključam telefon i krenem da ga koristim malo on počne da skida ono što treba. Jako me nervira.

Nazad
Vrh Dno