Šta je novo?

Archos GamePad (Oko 150e)

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
gsmarena_001.jpg

http://blog.gsmarena.com/archos-gamepad-combines-7-android-ics-tablet-with-hardware-gaming-controls/

RETRO GEJMING DRIM MAŠIN! :D

^ Skupo? Ili jeftino pa mislis da nece biti ok?
Meni je 150e ok cena za ovakav hardver, samo da ne bude krs rezolucija ekrana tipa 800x480.

Deluje mi zanimljivo ovaj koncept. Odlicno bi legli emulatori i brdo ROM-ova. :)

E sad, nisu spomenuli par stvari:
- Kolicina RAM-a
- Interna memorija
- Podrska sa SD
- GPS
- WIFI (mada bi ovo trebalo da ima)
- Trajanje baterije kada se igraju igre

Moje dosadasnje iskustvo sa Archos tabletima je lose, cest isti problem ekrana, zato mislim da je 150e mnogo ali mozda su se popravili.......

Pa i ja se bojim da ne use*u nesto.

Special Features - Full set of gamepad buttons,- Touch panel emulation for compatibility with all games
Screen -7’’ capacitive 1024 x 600 16/9
CPU clock speed - Dual Core 1.5 GHz, Quad-core GPU
Android version Android 4.0 - ICS
RAM 1 GB
Mini HDMI
Micro USB host
Micro SD slot
Applications store - Play Store ,Google Apps
Archos Game Tablet.jpg

Ovo ce verovatno biti Promasaj. Archos je Brand otprilike u rangu sa Prestigiom, znaci nesto malo Kvalitetniji Kinez. Zato me i ne cudi sto kopiraju ovaj Kineski JXD 7100, koji postoji odavno i koji ni sam nije nesto uspesan. Mnogo je to Glomazno za prenosnu KOnzolu sto bi trebalo da bude N0.1 namena.

7 inca pa jos ako bude izgledao kao na slici sa debelim plasticnim ramom, plus ova dva dela gde su tasteri, a to se sve odrazava i na tezinu. PSP je 4.3 inca a Vita 5 , sto je neki podnosljivi maksimum , ko stvarno hoce da se igra van kuce, kod kuce valjda ima komp. Videcemo dal ce moci da prestignu obicne Kineze koji jos nisu uspeli ni u jedan model Android konzola da stave pravi Analog kao sto ga ima PSP.

Nije bas tema da raspravljama archos/prestigio ali ovi novi modeli prestigia pocev od 5080,5080c, 5097 i sad 5197 su ogromna razlika uodnosu na archos cena kvalitet.Imao sam prilike da koristi i jedne i druge nebo i zemlja..........
Da se vratimo na temu, meni se ovo nesvidja pogotovu od nekog ovakvog proizvodjaca ali ako spuste mp cenu na nekih 10,000-12,000 mislim da ce kod nas ljudi kupovat.

..........
Da se vratimo na temu, meni se ovo nesvidja pogotovu od nekog ovakvog proizvodjaca ali ako spuste mp cenu na nekih 10,000-12,000 mislim da ce kod nas ljudi kupovat.

Malo realnosti u životu nije na odmet. Pogledaj kakav tablet može da se kupi za cenu od 10-12 hiljada dinara, pa ponovo razmisli da li Dual Core 1.5 GHz sa Mali-400 GPU-om i ekranom od 7 inča (1024x600) može da se kupi za slične pare.

Na papiru odličan uređaj sa korektnom cenom. Problem Archos-a je što većina njihovih uređaja je odlična na papiru, a u praksi uvek im nešto fali.
Archos je želeo da predstavi nešto dugačiji tablet. Da je predstavio uređaj bez mehaničkih kontrola ne bi se razlikovao od bilo kog drugog tableta od 7 inča a trenutno drugi proizvođači u toj dimenziji ekrana imaju bolje proizvode.

Očekujem da će mnogi imati dilemu, pred kraj godine, da li da kupe Archos GamePad za 150€ ili Nexus 7 16Gb za 250€.

Pozdrav

Ja mislim da tu dileme nema. Nexus 7 je bolji tablet dok je ovaj Archos je u stvari prenosna konzola i to pre svega za ljubitelje emulatora.

Ja ne bi imao nikakvu dilemu izmedju ova dva uredjaja, nexus bi pobedio iako sam za to da tablet bude 10-inca.

Ja mislim da tu dileme nema. Nexus 7 je bolji tablet dok je ovaj Archos je u stvari prenosna konzola i to pre svega za ljubitelje emulatora.

Dilema nije da li je Nexus 7 bolji uređaj već da li vredi 100€ više. Mislim da će sa ovim hardverom GamePad moći da bez problema potera sve igre bez problema, i da prednost Tegre 3 neće biti vidljiva u realnom radu. Android nije optimizovan za rad sa više jezgarnim procesorima tako da je moguće da dobar visoko klokovan dvojezgarni procesor bude brži od četvorojezgarnih http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tx_t_and_v_benchmarks_are_here_promising_too-news-4722.php
Nexus 7 bi trebalo da ima prednost po pitanju kvaliteta ekrana IPS (1280x800) ali je bilo puno povika na kvalitet tog ekrana tj. neujednačenog kvaliteta.
Dakle pitanje je da li treba dati 100€ više za Nexus 7?

Archos jeste prenosna konzola što je veliki plus u odnosu na "klasične" tablete za one kojima je igranje jedan od prioriteta. Mislim da funkcionalnost GamePad-a kao "klasičnog" tableta neće biti narušena, tj. moći će da radi sve što mogu i "klasični" tableti. Zašto "i to pre svega za ljubitelje emulatora" ako može da pokrene bilo koju Android igru?

Pozdrav

Android jeste optimizovan za rad sa vise jezgranim procesorima, ali je taj proc koji se nalazi u tim Xperia-ma bolesno dobar (Krait architecture). To mu dodje kao Sandy bridge :D i3 vs. Althon x4

Android jeste optimizovan za rad sa vise jezgranim procesorima, ali je taj proc koji se nalazi u tim Xperia-ma bolesno dobar (Krait architecture). To mu dodje kao Sandy bridge :D i3 vs. Althon x4

Intel laže? http://www.knowyourmobile.com/blog/...dual_and_quad_core_processing_says_intel.html
Evo i jednog komentara sa GSM Arene:
"A higher clocked dual core CPU performs better in regular basis than a lower clocked quadcore. you see, android does not devide one process by 4 if your phone have 4 cpu cores. Instead, it does this single process only in one core, no matter how tasky this process is. Same with dual cores. Only if your phone have multiple heavy processes at the same time does it decide to pass other processes to other cores. So a SINGLE, heavy task is performed only by ONE SINGLE CORE.
That is the reason for the claim that, even though android supports multicores, android is not optimized for it." Možda ova tvrdnja nije tačna ali je meni bila logična pa sam iz tog razloga napisao da Android nije optimizovan za multicore procesore.

Pozdrav

"A higher clocked dual core CPU performs better in regular basis than a lower clocked quadcore. you see, android does not devide one process by 4 if your phone have 4 cpu cores. Instead, it does this single process only in one core, no matter how tasky this process is. Same with dual cores. Only if your phone have multiple heavy processes at the same time does it decide to pass other processes to other cores. So a SINGLE, heavy task is performed only by ONE SINGLE CORE.
That is the reason for the claim that, even though android supports multicores, android is not optimized for it."

Pa ovo bi se moglo reći za bilo koji aktuelni operativni sistem. Ako *aplikacija* nije napisana tako da lansira više threadova koje bi OS mogao da razbaca po jezgrima, OS-u su vezane ruke. Bio Android optimizovan za multi-core ili ne, Intel trenutno nema multi-core CPU za telefone pa je ovo izjava "kiselo je grožđe".

Poslednja izmena:
Da su stavili Tegru i vecu rezoluciju pa I da razmisli covek ovako...

meni se ovo sviđa. koji tablet od 7" ima za 150e sa ovakvim hardverom? ti dodatni hardverski tasteri mogu samo da budu bonus... kad oćeš da se igraš, igraš se ko čovek... kad nećeš, koristiš ga kao normalan tab....

evo i specifikacija:
http://www.archos.com/products/gamepad/specs.html?country=gb&lang=en&#a
http://www.arctablet.com/blog/featu...-portable-console-review-part-1-introduction/

meni je skroz kul...

ko kod nas prodaje archose? šta mislite hoće li ga biti kod nas?

Ili ce biti u tehnomaniji ili ce biti brendiran kao Prestigio, bar je praksa do sad bila takva..

pa to... a s obzirom da je kod nas prestigio bio samo par soma kinti skuplji nego inače, što je kul, obično je 50% skuplje nego u kulturnim zemljama :D

pa da, 4 sata video reprodukcije je neki lik dobio na testu... koliko je to igranja, a koliko čitanja knjiga kad se prevede otprilike?

Nazad
Vrh Dno