Šta je novo?

Far Cry 3

Na steamu je počeo pre-load, ali, pošto se sve ubi igre u poslednje vreme "redirektuju" na uplay nakon startovanja sa steam-a, ne znam kako će biti vezano za crack. Samo znam da će se igra otključati sutra oko 5-6 popodne sa Australian VPN-om :) tada ću je, naravno, i probati :)

Ajde ljudi da ako je moguce imamo svi (ili sto vise nas) istu verziju igre,zbog eventualnih bagova,problemcica itd,tako da cim neko dodje u posed engleske verzije da nas obavesti.

Navodno 1920x1200 i sve napucano na max ni gtx680 ne moze da izvuce 40 fps u proseku. Sto je smesno, jeste ogromna mapa ali grafika deluje kao sareni FC2 sto naravno nije lose ali je daleko iza Crysis 2 na ultra, ovo je dx11 u pokusaju.

A sad nadjoh i ovo :
gpu
9yoNG.png

cpu
4VwfH.png

Poslednja izmena:
Nesto tu ne pije vode :D... 35 frejmova na gtx680 bez ukljucenog AA?

Pa ako je neoptimizovana igra i to je realno. Na osnovu onoga sto sam video na YT moje misljenje je da u full hd rezoluciji, sve na ultra i sa 2xAA ova igra mora da ima 50 fps prosek sa 6870 oc, stvarno ne deluje nista specijalno niti ja ovde vidim teselaciju, neke specijalne dx11 efekte, vidim samo fc2 u psy bojama ostrva.

Poslednja izmena:
Ma, lik koji je okačio gomilu klipova na yt-u je rekao da 660tka tera na ultra 50-60fpsa. Verujem da je tako, ovo je dunia engine sa dx11, umesto dx10 ovog puta. Sećam se kad sam imao 6970tke u cfx vrteli su se neki ludački frejmovi na benchmarku i preko 200fps-a

Pa nadam se da je tako, ne zato sto nemam odlican hw pa da mogu da nasviram sve nego sto na osnovu svega sto sam video ova grafika ne opravdava ludacku zahtevnost. FC2 sam presao na ultra i 2xAA sa matorom 4870, imao sam solidan fps, ovde cu biti zadovoljan sa ultra i 2xAA jer ipak nije 1080p rezolucija u pitanju (na osnovu ovoga sto si rekao da gtx660 tera na 1080p i ultra sa 60 fps).

Ono sto hocu da vidim je ovoliko ostrvo sa crysis 3 ultra grafikom, kapiram da bi taj tvoj sli jedva imao 60 fps :)

Realno u fc2 engine-u oni rade kompajliranje direktno preko editora, tako da to nije klasičan hard coded port, tj dosta im je lako da to testiraju i prilagode. Jedini eventualni problem bi mogla da bude dx11 implementacija, ali sumnjam...

Pa sa c2 sam imao oko 90+ average, videćemo šta će biti sa trojkom. 670tke sli na def.taktovima su inače po testovima 2% sporije od 690tke. Ako to ne pokrene krizu solidno, onda su ga baš oni usrali. Mada iskreno, nešto me cela ta priča sa krizom više ne dotiče...FC3 trenutno bar nudi neke nove i zanimljive stvari, dok će nova kriza biti isto što i dvojka samo sa novim nivoima....

Igra se otključava za sat vremena, tada će se i probati :)

Igra je extra,grafika je nenadyebiva,mada mi se cini da su boje prenaglasene.Nisam bas imao WOW efekat kad sam video grafiku ali je jedna od top 3.FPS oko 30-45 sve na ultra 1680x1050.Dx 11.Mapa je ogromna.Sto se mene tice-igra godine!!!

Igra je extra,grafika je nenadyebiva,mada mi se cini da su boje prenaglasene.Nisam bas imao WOW efekat kad sam video grafiku ali je jedna od top 3.FPS oko 30-45 sve na ultra 1680x1050.Dx 11.Mapa je ogromna.Sto se mene tice-igra godine!!!

Igras na masini sa foruma?

Kad pre dodje do zakljucka da je igra godine :)

Startujem igru :O hype!!!!

Da na masini iz profila igram.Pa igra godine,po svemu,sta ja znam,kad te igra privuce od starta,pazi igram je na ruskom a gluma je vrh.Grafika...nemam reci.Napucavanje....znas kad ti onako legne i ne pomisljas da nesto podesavas u opcijama.Face likova su meni bolje nego u AC3.Gameplay...klizi.Eto.

Ok, ****ni steam i finishing installation... čekam 10min, uz to što je 10x sporije jer sam na vpn-u.... Baciću neki screen, sa fps-om i podešavanjima ako nekoga zanima.

@gorgilije, jel radi? Aj baci na pm za eng pack ako mozes.

EDIT:
----------------------------------------------
Release note – PC patch 1.01

Multiplayer fixes for the patch:

General:
- Improved overall Multiplayer stability and performance.
- Added SHOW TOP, SHOW YOU, PAGE UP and PAGE DOWN options in Leaderboards.
- Fix the voice chat issue that would mute players by default.
- Lobby chat can now be accessed when a controller is connected

Co-op:
- Fixed graphical issues on loading screen hints.
- Fixed the issue that would prevent maps from being displayed or randomized the first time a user enters Public Co-op.
- Health regeneration option no longer has inverted functionality.
- "Flare gun" kills are no longer considered as Assist kills.

PVP:
- Fixed ground texture resolution.
- Grass surrounding fire spawns no longer remain red on Firestorm maps.

Map Editor:
- Improved white objects thumbnails legibility.
- Users can now start a private match in 1 player on user created maps.

Single Player fixes for the patch:

- Improved game stability and performance.
- Fixed issues with flickering on specific water textures.
- Fixed small UI glitches related to different display resolutions.
- “Weapon cache” mission: Mission Zone and Mission Marker no longer stays on mini-map and on screen after mission completion.
- Crafting items are now auto selected when entering a new crafting category
- Added sound when zooming in and out the camera with the mouse scroll button.

Hocu i ja, hocu i jaaa. :D

'oću ja i da kupim, ako ima po razumnoj ceni.

Cekaj, steam pokreće Uplay? :trust:

Uplay je ubisoftov pandan Steam/Origin store-a.

Da.

Aploadujem skrinove. Do tada, par utisaka :)

Sve na max, šta mi je tako, dx11, ssao method = hbao, vsync off, 30-40fps-a. Zanimljivo je što nikada ne padne ispod. Bez MSAA naravno, ne može to moja konfa da izdrži :D. Ok lažem, videćete na prvom skrinu je 20fps-a, ali posle te scene se diže na 30 i ne pada. Mada nisam zadovoljan, definitivno mi treba bolja grafička, a i gledaću da uzmem neku uskoro. Igra je vrhunska! Početak me je oduševio :D a u par navrata sam se prijatno nasmejao i oduševio zbog par stvari u gameplay-u. Sve je na mestu, od grafike, do akcije, kao i samostalnom prilaženju svakoj misiji, mislim odigrao sam jednu, ali sam video da sam apsolutno mogao kako sam hteo da je odigram, tako da sam počeo da se šunjam, ali me je džukac namirisao, počeo da laje, AI je čuo i došao da me nađe i ubije :D. Počeo na hard (poslednji) nivou težine, jer kontam da nema izazova niti zanimljivog u normal. Sve je tako ispeglano, lepo i glatko, ovo nije neoptimizovanost kao neko reče, igra je prelepa i jednostavno ZAHTEVA bolji i jači komp za dx11 mod. Sada ću probati u DX9, ali ova podešavanja su mi bila po defaultu čim sam startovao igru tako da ništa nisam ni menjao. Pokušavao da šaltam između SSAO-HBAO-HDAO, ali apsolutno nemam ni jedan fps gain or loss sa menjanjem podešavanja. Likovi, animacije, gluma, ne znam da li sam bolje video do sada, a možda i grafika, najlepša igra u ovoj godini, ako ne do sada. Crysis je bled u odnosu na ovo, ovo je stvarno extra!

Svaka im čast šta su odradili sa engine-om i igrom, prosto sam oduševljen :) čak nije ni toliko zahtevno ako ja na mom kompu mogu lagano da igram. Mada, **** me HDD jer u par navrata je bilo drndanja i tada mi je pao fps na sekund dva. Kada se slike aploaduju, kačim :)

Vrh Dno