Šta je novo?

Samsung Galaxy S III Mini

Slažem se da je cena visoka, ali šta se svi sada ponašate kao da godinama kupujemo premijum telefone za 200 dolara.
Google nudi nexus jeftinije kako bi "napakostio" američkim provajderima (u slučaju telefona, ili jer ne postoje na tržištu, u slučaju tableta).
Nadam se da se varam, ali mislim da je n4 samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Pojavio se kod nas u prodaji, cena je oko 320 eur i svaki dan ide po malo na dole, valjda su naši prodavci za početak podigli cenu dok je model nov. U svakom slučaju, za oko 300 eur je ovo best-buy. Neko je spomenuo GS2 kao bolji? Gs2 jedino ima za 0,3" veći ekran, ali iste rezolucije, sve ostalo je isto ili lošije kod njega, a cena mu je veća, ne razumem vašu logiku?

Da li je neko kupio ovaj tel, da čujemo utiske? Ja bi ga rado pazario ako je dobar kako mi se čini po specifikacijama i ceni.

Neko je spomenuo GS2 kao bolji? Gs2 jedino ima za 0,3" veći ekran, ali iste rezolucije, sve ostalo je isto ili lošije kod njega, a cena mu je veća, ne razumem vašu logiku?

GSII ne samo da ima veci, vec ima bolji ekran jer nije PenTile. GSII ima bolju i zadnju i prednju kameru (ako to nekome znaci). Takodje, GSII ima jaci chipset (i CPU i GPU). Tako da GSII i jeste bolji telefon za isti novac.

Evo i uporednog testa: http://uk.hardware.info/reviews/344...eview-a-small-s3-test-results-cpu-performance

Poslednja izmena:
Pa i ne kosta bas malo.. mada opet i nije toliko los telefon osim sto je meni bar dizajn odvratan i sto je od socijalne plastike.

Evo recimo u poredjenju sa Sony Xperia P :
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4436&idPhone2=5033

Sony ima 10x bolje alu kuciste i 10x je bolje dizajniran, rezolucija ekrana je mnogo bolja, ima malo bolju kameru (ne zbog 3mpix vise) ali i 1080p kamkoder..
Sa druge strane Samsung ima bolji prikaz crne boje ali primetno losiju rezoluciju ekrana, micro sd slot, 195mAh veci kapacitet baterije..
Oba telefona su trenutno sa ICS i dobice JB, 1Gb rama i isti dual core..

Znaci Sony je ipak u blagoj prednosti osim sto je sto se tice kucista (materijala) i displeja bas u velikoj prednosti.

Samo ja za oba ova modela ne bih dao vise od 250e, plafon :)

Corvux, rekao bih da Xperia P i Galaxy mini imaju isti cipset kao SGS II ali su im procesori na 1Ghz za razliku od 1,2Ghz kod SGS II a u sintetici Xperia P ima losije skorove jer se Mali-400MP lakse bori sa 480x800 kod SGS II nego sa qhd rezolucijom kod Xperie P mada je mozda gpu kod Sony-a na nizim klokovima.. ovo bi trebalo da znaci da ce i Galaxy Mini imati bolje skorove u gpu sintetici.

Poslednja izmena:
GSII ne samo da ima veci, vec ima bolji ekran jer nije PenTile. GSII ima bolju i zadnju i prednju kameru (ako to nekome znaci). Takodje, GSII ima jaci chipset (i CPU i GPU). Tako da GSII i jeste bolji telefon za isti novac.

Evo i uporednog testa: http://uk.hardware.info/reviews/344...eview-a-small-s3-test-results-cpu-performance

Jos kad na to dodas zajednicu, opremu, status legendarnog telefona...

Ne bih za te pare ni na tren razmisljao o SIII Mini. O SII vec bih.

Jos kad na to dodas zajednicu, opremu, status legendarnog telefona...

Ne bih za te pare ni na tren razmisljao o SIII Mini. O SII vec bih.

I ja bi rado uzeo SII za te pare, da ima. SII koliko vidim kosta blizu 400 eur, dok SIII mini kosta kod nas oko 300. Meni je to, za blagu prednost koju SII ima, no-brainer. Ne bih dao 400 eur za telefon, makar to bio i "legendarni telefon".

A vi koji kukate da vam je 300 eur puno za SIII mini, ja sam pre godinu dana kupio ubogi Ace za 200 eur, kad pogledam sta danas moze da se kupi za 300 eur, ne verujem!

I ja bi radio kupio SIII mini za 150-200 eur da ima, sto ne bi. Ali to ne da nije realno za takav telefon, nego je smesno to i ocekivati. Mozda za 2 godine. Dual-core SOC, 1GB RAM, Super Amoled ekran 4"... nadjite mi nesto slicno za 200 eur da odma kupujem. Plus SIII mini dolazi unapred sa JB.

Pa i ne kosta bas malo.. mada opet i nije toliko los telefon osim sto je meni bar dizajn odvratan i sto je od socijalne plastike.

Evo recimo u poredjenju sa Sony Xperia P :
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4436&idPhone2=5033

Sony ima 10x bolje alu kuciste i 10x je bolje dizajniran, rezolucija ekrana je mnogo bolja, ima malo bolju kameru (ne zbog 3mpix vise) ali i 1080p kamkoder..
Sa druge strane Samsung ima bolji prikaz crne boje ali primetno losiju rezoluciju ekrana, micro sd slot, 195mAh veci kapacitet baterije..
Oba telefona su trenutno sa ICS i dobice JB, 1Gb rama i isti dual core..

Znaci Sony je ipak u blagoj prednosti osim sto je sto se tice kucista (materijala) i displeja bas u velikoj prednosti.

Samo ja za oba ova modela ne bih dao vise od 250e, plafon :)

Corvux, rekao bih da Xperia P i Galaxy mini imaju isti cipset kao SGS II ali su im procesori na 1Ghz za razliku od 1,2Ghz kod SGS II a u sintetici Xperia P ima losije skorove jer se Mali-400MP lakse bori sa 480x800 kod SGS II nego sa qhd rezolucijom kod Xperie P mada je mozda gpu kod Sony-a na nizim klokovima.. ovo bi trebalo da znaci da ce i Galaxy Mini imati bolje skorove u gpu sintetici.

Xperia P ima LCD ekran i slabiju bateriju, te dve stvari zajedno znace autonomiju od jednog dana maksimalno. Da ne spominjem da mi se uopste ne svidja njegov dizajn, skroz mi je zenski sa onom linijom koja svetli plavom bojom, uzasan mi je, ali to je vec stvar ukusa. Ne svidja mi se ni interfejs koji ima Sony, sve mi je previse sitno kod njih. I glavni nedostatak, Sony dolazi sa 2.3, treba da se uradi update na 4.0, dok SIII mini dolazi sa JB.

Ovo je idelan telefon za nekog ko hoce telefon da mu stane u jednu saku i sve da radi jednom rukon na telefonu i hoce novi model.

I ja bi rado uzeo SII za te pare, da ima. SII koliko vidim kosta blizu 400 eur, dok SIII mini kosta kod nas oko 300. Meni je to, za blagu prednost koju SII ima, no-brainer. Ne bih dao 400 eur za telefon, makar to bio i "legendarni telefon".

A vi koji kukate da vam je 300 eur puno za SIII mini, ja sam pre godinu dana kupio ubogi Ace za 200 eur, kad pogledam sta danas moze da se kupi za 300 eur, ne verujem!

I ja bi radio kupio SIII mini za 150-200 eur da ima, sto ne bi. Ali to ne da nije realno za takav telefon, nego je smesno to i ocekivati. Mozda za 2 godine. Dual-core SOC, 1GB RAM, Super Amoled ekran 4"... nadjite mi nesto slicno za 200 eur da odma kupujem. Plus SIII mini dolazi unapred sa JB.

Ti to gledas cene po radnjama? Gledaj po oglasima neki nov sa provajdera sa garancijom, i videces da razlika u ceni nije kao sto si napisao, a zapravo je najbolje uzeti tel koji je sa domaceg operatera.

Xperia P ima LCD ekran i slabiju bateriju, te dve stvari zajedno znace autonomiju od jednog dana maksimalno. Da ne spominjem da mi se uopste ne svidja njegov dizajn, skroz mi je zenski sa onom linijom koja svetli plavom bojom, uzasan mi je, ali to je vec stvar ukusa. Ne svidja mi se ni interfejs koji ima Sony, sve mi je previse sitno kod njih. I glavni nedostatak, Sony dolazi sa 2.3, treba da se uradi update na 4.0, dok SIII mini dolazi sa JB.

Xperia P ima cetvrti, beli subpixel i tehnologiju za stednju baterije, uglavnom ni Xperia ni Mini nece izdrzati duze od 24h prosecne upotrebe a ne zaboravi da super amoled stedi samo pri prikazu crne boje, surf na super amoledu kolje bateriju ;)

Sto se tice dizajna ja skoro nisam video odvratnije telefone od SGS III i GS III Mini, s'tim sto mi je mini jos odvratniji i ima gej dizajn + plastiku uzasnog kvaliteta.
Xperia P lici na stare cybershot SE telefone, konkretno me podseca na k810i npr koji sam imao, u crvenoj boji i jeste za zene ali ostale 2 boje su skroz ok i telefon ima indastrijal/minimal dizajn a sve to kad se spoji sa aluminijumom dobija se nesto odlicno ali kao sto si i sam rekao, sve je to subjektivno. I ne znam sta je problem sto ona plastika svetli belo/plavo, da je roze ili tako neka zenska boja pa da se nerviram.

Da, sad videh da Mini dolazi JB, Xperia P ima ICS sada, u mom slucaju opet Mini nije u nekoj prednosti jer ce Sony XP svejedno dobiti JB.

Pre bih uzeo kvalitetnije odradjen telefon sa primetno boljom rezolucijom ekrana i boljom kamerom i kamkoderom koji ce uskoro biti na JB ;)

Xperia P ima cetvrti, beli subpixel i tehnologiju za stednju baterije, uglavnom ni Xperia ni Mini nece izdrzati duze od 24h prosecne upotrebe a ne zaboravi da super amoled stedi samo pri prikazu crne boje, surf na super amoledu kolje bateriju ;)

Sto se tice dizajna ja skoro nisam video odvratnije telefone od SGS III i GS III Mini, s'tim sto mi je mini jos odvratniji i ima gej dizajn + plastiku uzasnog kvaliteta.
Xperia P lici na stare cybershot SE telefone, konkretno me podseca na k810i npr koji sam imao, u crvenoj boji i jeste za zene ali ostale 2 boje su skroz ok i telefon ima indastrijal/minimal dizajn a sve to kad se spoji sa aluminijumom dobija se nesto odlicno ali kao sto si i sam rekao, sve je to subjektivno. I ne znam sta je problem sto ona plastika svetli belo/plavo, da je roze ili tako neka zenska boja pa da se nerviram.

Da, sad videh da Mini dolazi JB, Xperia P ima ICS sada, u mom slucaju opet Mini nije u nekoj prednosti jer ce Sony XP svejedno dobiti JB.

Pre bih uzeo kvalitetnije odradjen telefon sa primetno boljom rezolucijom ekrana i boljom kamerom i kamkoderom koji ce uskoro biti na JB ;)

Koliko sam te razumeo, tebi je Sony bolji prvenstveno zato što ti se više sviđa njegov dizajn, što je ok, nema potrebe da to dodatno potkrepljuješ nekim izvedenim dokazima. Jedina realna razlika između ova dva telefona je to što Sony ima za nijansu veću rezoluciju, za nekih 10-15% je veća što nije "primetno bolje" kako ti kažeš.

Sa druge strane, Sony je skuplji, tako da kad se sve sabere i oduzme, uopšte ne vidim njegovu prednost.

U svakom slučaju, ako ti se Sony više sviđa po dizajnu, kupi ga i uživaj, nema potrebe da druge ubeđuješ da je njihov ukus pogrešan, ili "gej", biraj sam za sebe šta ti se sviđa i dozvoli da su neke stvari jednostavno stvar ukusa. ;)

Ti to gledas cene po radnjama? Gledaj po oglasima neki nov sa provajdera sa garancijom, i videces da razlika u ceni nije kao sto si napisao, a zapravo je najbolje uzeti tel koji je sa domaceg operatera.

Hvala na savetu, ali držim se oduvek načela da je kupovina ukradene robe direktno podržavanje krađe. Novu robu kupujem isključivo u prodavnicama.

Btw, ima kod cige lopova u kraju još jeftinije...

О чему ти човече причаш? Каква украдена роба?

Smesno je uopste uzeti u razmatranje ovaj telefon kada se uzme u obzir njegova cena od 300£ u UK ili 350€ u Evropi.
Dok Acer S500 kosta 290£ i 290€ a telefon je jedno 3 puta bolji. Dizajn i kvalitet izrade je toliko hvaljen po testovima kao i procesor i brzina rada, ekran za koji mnogi kazu da je bolji i od iPhone 5 i Nexus 4.
Nikada ne bih uzeo ovu plasticnu precenjenu glupost od sljamsunga. Dosta mi je njihovog glupiranja.

Tog Acera bih rado posedovao ali ne vidim gde ga ima u prodaji, u Švajcarskoj recimo nema.

Smesno je uopste uzeti u razmatranje ovaj telefon kada se uzme u obzir njegova cena od 300£ u UK ili 350€ u Evropi.
Dok Acer S500 kosta 290£ i 290€ a telefon je jedno 3 puta bolji. Dizajn i kvalitet izrade je toliko hvaljen po testovima kao i procesor i brzina rada, ekran za koji mnogi kazu da je bolji i od iPhone 5 i Nexus 4.
Nikada ne bih uzeo ovu plasticnu precenjenu glupost od sljamsunga. Dosta mi je njihovog glupiranja.

Ako padne cena ovom GS III Mini nece biti toliko losa kupovina za one koji pate da moraju da imaju Galaxy i ako mogu da se pomire da odvratnim dizajnom i losom plastikom.

A taj Acer ce kod nas biti prava retkost a svaki S4 Sony sa 4,3'' 720p displejom je realno bolja opcija..

Poslednja izmena:
covece koju ti mrznju imas prema galaxy seriji. jeftina plastika??? ruznoca??? verovatno je 30+ miliona ljudi slepo i nema culo dodira cim su ga kupili. Ja razumem da je Samsung na neki nacin izneverio Bada korisnike, ali tvoja mrznja prelazi granice.

Ja mislim da tvoj fanbojizam prevazilazi razum :)

Nemam ja nikakav problem sa Samsungom, da mi bada toliko smeta prodao bih wave odavno i kupio neki socijalni android, smeta mi ali moze da se zivi ;) Nisam mentol da pljujem neki Android model zbog toga sto je Samsung ispalio sa badom.
Da izbace sada normalno dizajniran Android sa kvalitetnim kucistem, 720p 4,3'' ekranom, dobrom kamerom i zvukom naravno da bih ponovo kupio Samsung, za sada nemaju nijedan model koji mi odgovara. Mozda GNexus al mi ne treba tolika ekrancina.

Samsung je sa Galaxy serijom uspeo da uradi nesto slicno kao Apple, da stvori armiju zombija. Zato i stede na Galaxy telefonima, odlican hardver pakuju u kucista koja su 2-3 klase ispod. Niko ne trazi da prave telefone od metala ali je kvalitetnija plastika neophodna. Dizajn je subjektivna stvar, meni je recimo GS I lep telefon (i solidno kvalitetan), GS II onako, plastika je bolja nego na GS III i kvalitetnija je sama izrada a dizajn mi se vise svidja kod GS I. GS III, kao sto znas, mi je jbno odvratan a plastika dno. To je samo moje misljenje i nema potrebe da se paranojises toliko, znam da imas GS III.

A to sto je 30 miliona ljudi pazarilo GS III.. pa hajp i nedostatak konkurencije :) One X ne moze da bude bolji od GS III pa sam isto ovako bio napadan od HTC zilota :) Jednostavno ljudi su kupili trenutno najbolji telefon na svetu cak i pored kucista neprimerenog kvaliteta za tu klasu, Samsung je to znao a racunaj da su na jeftinoj plastici ustedeli po 3$, 30 miliona x 3 $.. sve ti je jasno, danas se stedi na svemu.

SIII mini kod nas košta oko 300 eur. Molim da mi neko navede neki jednako dobar (a može i bolji) telefon koji košta isto. Samo mi nemojte navoditi dizajn kao prednost drugih telefona, iz očiglednih razloga (stvar ukusa).

Ako padne cena ovom GS III Mini nece biti toliko losa kupovina za one koji pate da moraju da imaju Galaxy i ako mogu da se pomire da odvratnim dizajnom i losom plastikom.

A taj Acer ce kod nas biti prava retkost a svaki S4 Sony sa 4,3'' 720p displejom je realno bolja opcija..

Evo ja ne patim da imam Galaxy, ali ne vidim da postoji kod nas na tržištu ovako dobar telefon za 300 eur, ispravi me ako grešim, pošto bi voleo da potrošim manje novca ako mogu.

meni je recimo GS I lep telefon (i solidno kvalitetan), GS II onako, plastika je bolja nego na GS III i kvalitetnija je sama izrada a dizajn mi se vise svidja kod GS I. GS III, kao sto znas, mi je jbno odvratan a plastika dno.

A meni GS I izgleda kao plasticna igracka za decu, GS II kao cigla crne boje, a GS III izleda bas lepo i kvalitetno, i konačno su sa S III napravili nešto svoje, umesto da kopiraju Apple u nedogled. U svakom slučaju, S III mini je dobio odlične kritike na sve strane, jedino izgleda u Srbistanu ima dežurnih hejtera koji ne mogu da svare ništa novo.

Opusteno, ne moras da vezes 3 posta za redom :d

Kao prvo mini kosta negde oko 350e u proseku i prosto je nebulozno dati tolike pare za ovaj telefon. Isto tako ni Sony Xperia P ne vredi 350e, oba ova telefona ne bi trebalo platiti vise od 250e, to je plafon.

Videcemo da li ce i kada, po kojoj ceni da se pojavi GS III mini kod nekog operatera. Ako cena bude ista kao Sony Xperia P onda ce nijanse odluciti, sta kome vise odgovara, ako npr Xperia P kosta 20k din u odredjenom paketu a u istom tom GS 3 Mini 25k din nema smislja davati jos 5 crvenih za Samsung.

Opusteno, ne moras da vezes 3 posta za redom :d

Kao prvo mini kosta negde oko 350e u proseku i prosto je nebulozno dati tolike pare za ovaj telefon. Isto tako ni Sony Xperia P ne vredi 350e, oba ova telefona ne bi trebalo platiti vise od 250e, to je plafon.

Videcemo da li ce i kada, po kojoj ceni da se pojavi GS III mini kod nekog operatera. Ako cena bude ista kao Sony Xperia P onda ce nijanse odluciti, sta kome vise odgovara, ako npr Xperia P kosta 20k din u odredjenom paketu a u istom tom GS 3 Mini 25k din nema smislja davati jos 5 crvenih za Samsung.

Nije 3 nego 4. :)

Mini kod nas košta od 320 eur, šta me briga za prosek, kupiću tamo gde je najjeftiniji, zar ne?

Ako ima negde za 250 mini, Xperia P ili neki drugi telefon sličnih karakteristika, molim te reci, još uvek nisam dobio tu informaciju. Ima recimo HTC Desire X za 250 eur, ali je on po svemu za nijansu lošiji.

Btw, čačkao sam danas Xperia P u Handy radnji, definitivno nije za mene, dizajn mu je po mom mišljenju blagi užas, kao cigla crne boje, a onaj donji deo mu je kao odsečen zbog one providne crte, izgleda kao da će otpasti. Plus to što svetli plavo ta crta meni izgleda potpuno ženski, ima ga moja prijateljica i njoj savršeno pristaje. U svakom slučaju, dizajn je 100% stvar ukusa, meni dizajn nove game Xperia telefona nikako nije dobar, ali poštujem ukus drugih, naravno. ;)

A meni GS I izgleda kao plasticna igracka za decu, GS II kao cigla crne boje, a GS III izleda bas lepo i kvalitetno

Jer s3 je od metala ;) Jel si ti uopšte držao neki od tih telefona? S3 i kvalitet u istoj rečenici hahaha, da izgleda lepo ajde, ali telefon ima osećaj kao svaki samsung u prethodnih 3-4 godine, minus izdržljivo "staklo" za razliku od dečije igračke i crne cigle.

Poslednja izmena:
Pa ako gledas tako dobices telefon koji realno vredi 250e nov za 320e ali sa imaginarnom garancijom ili sa samo 6 meseci na softver :d
Ja ni za Xperiu P ni za GS III mini ne bih dao vise od 250e jer za 280e moze da se uzme prakticno nov Galaxy Nexus ili Xperia S, Motorola Razr.. iz oglasa.

Znaci nesto sto svetli plavo deluje zenski, zanimljivo :) I mene smara ta providna plastika jer deluje kao da ce da otpadne, bas kao sto si ti rekao.

Ali stvarno me zanima kako GS 3 Mini koji ima zaobljen, klasican zenski dizajn, jos sa sve onako neznom plastikicom i u beloj boji, kao neko zensko sapunce, predstavlja muski telefon a crni ili sivi sony sa ostrim linijama i indastrial dizajnom ima zenski izgled:d :d al dobro.

@ telep, haha sad vidim, nisam stigao da ispratim svih 8 postova koje je napisao za redom :d

Njemu je ladno SGS I igracka a SGS III vrh izrade, pa vidi se da nije drzao nijedan telefon, kao sto mu je SGS 3 Mini (ej nesto sto je mini i lici na plasticni sapun) muski telefon a crni Sony Xperia P zenski model :d

Poslednja izmena:
Pa to staklo drzi telefon a ujedno sluzi kao nosac(armatura)cele konstrukcije telefona.:D

Jer s3 je od metala ;) Jel si ti uopšte držao neki od tih telefona? S3 i kvalitet u istoj rečenici hahaha, da izgleda lepo ajde, ali telefon ima osećaj kao svaki samsung u prethodnih 3-4 godine, minus izdržljivo "staklo" za razliku od dečije igračke i crne cigle.

Držao. Moćan je. S1 mi izgleda kao jeftina kineska plastikaner igračka. S3 je strava.

Pa ako gledas tako dobices telefon koji realno vredi 250e nov za 320e ali sa imaginarnom garancijom ili sa samo 6 meseci na softver :d
Ja ni za Xperiu P ni za GS III mini ne bih dao vise od 250e jer za 280e moze da se uzme prakticno nov Galaxy Nexus ili Xperia S, Motorola Razr.. iz oglasa.

Znaci nesto sto svetli plavo deluje zenski, zanimljivo :) I mene smara ta providna plastika jer deluje kao da ce da otpadne, bas kao sto si ti rekao.

Ali stvarno me zanima kako GS 3 Mini koji ima zaobljen, klasican zenski dizajn, jos sa sve onako neznom plastikicom i u beloj boji, kao neko zensko sapunce, predstavlja muski telefon a crni ili sivi sony sa ostrim linijama i indastrial dizajnom ima zenski izgled:d :d al dobro.

@ telep, haha sad vidim, nisam stigao da ispratim svih 8 postova koje je napisao za redom :d

Njemu je ladno SGS I igracka a SGS III vrh izrade, pa vidi se da nije drzao nijedan telefon, kao sto mu je SGS 3 Mini (ej nesto sto je mini i lici na plasticni sapun) muski telefon a crni Sony Xperia P zenski model :d

***, o ukusima ne vredi raspravljati, ja tebe nisam ismevao, samo sam rekao šta mislim, ali dobro, svako ima svoj nivo.

Jaka mudrost otići u radnji i čačkati telefon, naravno da sam ih držao i njakao sva 3. To što vi ne možete da prihvatite da neko drugačije misli, vaš je problem, ne moj.

Ja nisam spominjao beli Mini i S3, više mi se sviđa ona teget-crna boja, a kod Xperia P mi baš ta stakleno-providna linija daje žensku notu, izgleda kao deo nakita, 100% ženski, ali to je samo moje mišljenje, da sam kao ti verovatno bi te sad još i ismevao. :p A nisam nigde ni rekao da je S3 ne znam kako muški model, ali mi je jednostavno lepši od Xperia P modela koji odlično ide uz npr. neke staklene minđuše. :D

P.S. Ti slobodno kupi "iz oglasa, skoro nov", itd, ja kupujem isključivo novo sa 2 godine garancije, takvog sam i našao za 320 eur, pogledaj na mobilnom svetu npr. cene, dobre radnje sa pravom garancijom prodaju po tim cenama, ne znam šta ti nije jasno?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno