Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ставите screen shot од about phone када апдејтујете. Али тако да се и види инфо за кернел .

Posle 20 dana stigo mi je telefon iz telenora, promenili mi vibra motor i nisu pravili nikakav problem sto sam bio na cist yakju 4.1.2 ubacen preko toolkita.
Znaci traze samo da nije odradjen root i da nije otkljucan bootloader.

Sada sam i ja instalirao 4.2 preko OTA.

Poslednja izmena:
Да ли ово само мени не ради pinch to zoom у gmail апликацији?
Није лоша тастатура, али има само ћирилицу на српском.

Да ли ово само мени не ради pinch to zoom у gmail апликацији?
Није лоша тастатура, али има само ћирилицу на српском.

Мораш да активираш ту опцију у settings-u.

Ok stigao OTA. Nakom apdejta, uradio sam full wipe.... i sad telefon nece da se zakaci na moj wifi.... Ima neku ideju sta da radim?

Jesi li probao da obrises WiFi mrezu iz telefona, pa da skeniras ponovo i ponovo uneses password?

Probao vise puta, nije htelo. Flesovao sam yakju image i sad radi.
Sad samo da vidim moze li iz Toolkita da se rootuje.

Hvala, sad cu i root da odradim ;)

Root ne radi kako treba :(
Aplikacije koje traze root krenu ali nakon par sekundi kazu mi da nemam root

Скинеш најновији supersu, и флешујеш га преко cmwa или twrp-a. Овај други је мени доста бољи. Чак не мораш да флешујеш recovery, можеш само да га маунтујеш, одрадиш шта треба и после опет имаш сток рикавери.

Da li su isti problemi u yakju 4.2 update-u?

Izasao RasBeanJelly zasnovan na 4.2 - jos uvek je gotovo pa clean AOSP build, pa ce ga rascarlo tokom vremena modifikovati.

Ipak, i sad ima prituzbi od korisnika, a kako se taj December patch (nadam se ne samo za decembar) najavljuje uskoro, mislim da vredi sacekati.

Inace, polako se pojavljuju modovi koji Quick Settings tiles prebacuju u toggles, pa ce i rascarlo to sigurno ubaciti u RBJ, i cini mi se da cu na 4.1.2 ostati zapravo sve do toga. Posebno imajuci u vidu da sam juce izvukao 4h 20min ekrana na preko 18h rada telefona - ne znam kako. :)

Da li vama radio iGO na 4.2?Meni trazi da ubacim SD iGO card.Resenje problema?A radio lepo na 4.1.2

Poslednja izmena:
Meni nikada nije radio iGo kako treba na 4.1.X.
Da li vam radi glasovno navodjenje?

Neko je tražio screenshot 4.2 sa informacijama o kernelu, evo slike
uploadfromtaptalk1353496967883.jpg

Imam ja pitanje:

Ponudjem mi je u dzori Gnex, ali sam ja uzasnut kvalitetom S3 modela, a konkretno Gnex nikad nisam ni video uzivo. Posto su bratski telefoni, ako moze neko objektivmno da mi kaze, da li je Gnex kvalitetnije plastike od S3, jer je S3 meni licno kinder jaje telefon, a ne bih uzeo ni Gnex ako ce da izaziva isti efekat, isti osecaj .. ?

Izasao RasBeanJelly zasnovan na 4.2 - jos uvek je gotovo pa clean AOSP build, pa ce ga rascarlo tokom vremena modifikovati.

Ipak, i sad ima prituzbi od korisnika, a kako se taj December patch (nadam se ne samo za decembar) najavljuje uskoro, mislim da vredi sacekati.

Inace, polako se pojavljuju modovi koji Quick Settings tiles prebacuju u toggles, pa ce i rascarlo to sigurno ubaciti u RBJ, i cini mi se da cu na 4.1.2 ostati zapravo sve do toga. Posebno imajuci u vidu da sam juce izvukao 4h 20min ekrana na preko 18h rada telefona - ne znam kako. :)
Daj ss za to dok ne vidim ne verujem, znas sve poredu kako ide :) I ako je tako onda napravi iz novog cwm-a update.zip da ga fleshnem i da vidim dal ce meni 4:20 izaci :)

Imam ja pitanje:

Ponudjem mi je u dzori Gnex, ali sam ja uzasnut kvalitetom S3 modela, a konkretno Gnex nikad nisam ni video uzivo. Posto su bratski telefoni, ako moze neko objektivmno da mi kaze, da li je Gnex kvalitetnije plastike od S3, jer je S3 meni licno kinder jaje telefon, a ne bih uzeo ni Gnex ako ce da izaziva isti efekat, isti osecaj .. ?

Svo moje iskustvo sa S3 se svodi na cackanje po show room-ovima i slicno, gnex u ruci djeluje dosta "realnije" i ljepsi je osjecaj. Ne klizi iz ruke i vrlo je udoban za duze cackanje.

E sad, hw-ski S III je daleko iznad Gnex-a to i sam znas ali Gnex radi maltene perfektno sa 4.2.

Meni je mobitel yakju ali sam u nedostatku te verzije ROM-a instalirao takju, ima li sad potrebe instalirati ovu yakju verziju koja je izašla, da li je identična takju verziji osim naravno wallet-a koji na jednoj verziji dođe a na drugoj ne?

Po meni sto se tice dizajna i osecaja u ruci ta dva telefona ne mogu da se porede, zato sam i izabrao nexus a namera je bila da kupim S3, nekoliko puta sam se vracao u vip da preuzmem S3 i gledao oba ali nije bilo sanse da izadjem sa njim. Plastika je kvalitetnija, narocito na ledjima gde S3 ima kinder jaje approved plastiku, prednja strana telefona potpuno crna bez tastera gde ne razlikujes gde pocinje ekran, teziste telefona na donjoj strani i odlicno lezi u saci. Sto se tice HW sve vec znas, 4 jezgra i nije neka prednost jer nexus leti i sa svoja dva, kamera je losija i meni mozda smetaju softverski tasteri i jer je ekran zbog njih efektivno manji nego 4,65", kad gledas klipove tasteri se povlace i ekran je ceo dostupan.

Poslednja izmena:
Odlicno, hvala, to mi je green light da prihvatim zamenu! :) Gnex blago izgreban sa cistim ekranom + 200 evra za moj kineski 50cc skuter, Igoritza customized :p

Ne mogu da predjem preko S3 plastike, ono je blagi uzas, a Gnex cu da probam kako lezi, mada verujem da ce da me odusevi posto nisam HW freak da mi treba jace i od Sensation-a, to jes bilo kog Krait 3/OMAP 4

Vrh Dno