Šta je novo?

jaki sporo otvaranje excel 2010 file-ova

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Nakon instalacije windows 8 i microsoft windows office 2010 pro paketa, kad bootujem sistem,i hocu da otvorim neki excel file, na ovoj konfiguraciji, potrebno je barem 5 -6 sekundi da se otvori. Ovo me izludjuje jer ranije na windows 7 nije bio ovaj problem i nemam problem ni sa jednom drugom aplikacijom iz office paketa osim excel. Molim vas neki savet sta da radim da ovo resim.

hvala!

Probao reinstalaciju i pažljivije instairanje exela i dodataka za njega?

I koliko ti otvara prazan fajl? Ako je velika baza logično je da uspori prilikom otvaranja

Prazan excel file mi otvori odmah, dok bilo koji drugi , veca ili manja baza, otvara sigurno 5-10 sekundi, sto je prosto neverovatno da tako bude na SSD-u.
Kada sam instalirao Office 2010 Proffesional SP1, uvek sam vodio racuna, cak sam i u add-on iskljucio neki Adobe Reader add on, ali i dalje je isto...

Ne znam u cemu je problem.

Nakon instalacije windows 8 i microsoft windows office 2010 pro paketa, kad bootujem sistem,i hocu da otvorim neki excel file, na ovoj konfiguraciji, potrebno je barem 5 -6 sekundi da se otvori. Ovo me izludjuje jer ranije na windows 7 nije bio ovaj problem i nemam problem ni sa jednom drugom aplikacijom iz office paketa osim excel. Molim vas neki savet sta da radim da ovo resim.

hvala!

Jest da je kasno, al mozda nekom pomogne. Imao sam slican slucaj posle preinstalacije notebooka. Kad se file otvara direktnim dvoklikom to traje i traje. Kad pokrenes excel otvara se trenutno i ako kroz open file otvras taj dokument sve je dobro tj ocekivano brzo. Tragajuci za resenjem koje me nerviralo otkrio sam da je problem sa neinstaliranim frameworkom. Posle instalacije fw 3.5 sve radi normalno...

Problem generalno najcesce prave add-ons (npr. Babylon ume cuda da pravi), ali i poneki AV skenira excel fajl pre otvaranja, sto je dosta suludo.

Vrh Dno