Šta je novo?

Microsoft Windows 8 Pro upgrade za 14,99$

Windows 8 upgrade sam uradio na poslu ( pravila firme), preko win 7 pro.
Oba O.S su legalna, preko OVS-a, mak vlk kljuc.

Posle 7 dana koriscenja , jos jednom sam sebi potvrdio da Win 8 nece kod mene kuci
na racunar. Nema sanse.
Win8 = Win7 + Metro.
Metro mi ne treba.

Meni nije jasno bas ovo... cemu davanje 15$?

Taj windows kupljen po ovom upustvu realno nije legalan.
Jasno je kad je taj windows legalan, tj ako vec imate win7 kupljen u zadnjih, bese 6 meseci? Inace je 40$ ako vec imate win7, takodje legalan. Ako nemate onda kosta koliko su vec planirali da cepe (190$ ako se ne varam?!)...

Znaci ako vec piratujete, ne dajte im ni tih 15$ :)

Licno imam legalan w7 na lapu i ne bi mi palo napamet da kupim ovo **vno za 40$ :) Na desktopu imam ubuntu i to je to. Zao mi je samo sto nemam gde da igram svoj legalan witcher trenutno, ali bice za neki sledeci laptop :)

gde ti je logika u tome da ljudi ne kupe original os za 40$, nego neka ga uzmu za 190$?

Da li se Win8 kupljen ovim putem vezuje za informacije koje se ubace prilikom kupovine, tj. da li se preko jedne kartice mogu uzeti win8 serijali koji ce moci da se koriste totalno razliciti useri? Pitam za ovo jer nemam internet karticu, i interesuje me da li neko drugi moze da mi odradi ovakav deal i samo mi prosledi serial a da win8 ne pravi probleme kasnije [da me prilikom instalacije ili neke web provere indentifikuje kao Petra Petrovića iz Petrovca na Mlavi i sl :D].

Poslednja izmena:
Meni nije jasno bas ovo... cemu davanje 15$?

Taj windows kupljen po ovom upustvu realno nije legalan.
Jasno je kad je taj windows legalan, tj ako vec imate win7 kupljen u zadnjih, bese 6 meseci? Inace je 40$ ako vec imate win7, takodje legalan. Ako nemate onda kosta koliko su vec planirali da cepe (190$ ako se ne varam?!)...

15$ ili 40$ je svejedno, tj. nigde se ne vidi da li si koristio ili nisi kupon za popust, koji da kazemo na caku dobijes, pa bolje je izabrati manju cenu :) ... znaci u svakom slucaju se dobija legalan originalni win 8 kljuc...
e sad, nemas da kazemo racun i medij, ali kljuc je originalan, znaci ako bi neko proveravao, neka proverava kljuc, ti mozes da kazes da si kupio online, digitalnu verziju, odstampas mail ili sta vec...
na kljucu ne pise da je upgrade kljuc, a vec su ljudi rekli da radi i sa clean install...
pa ako te neko i pita na sta si ga apgrejdovao, kazes imao sam win7 originalan, kad sam presao na 8, negde se zagubio :)

to je ako hoces bas da ulazis u pravnu legalu :)

a zasto bi fizicko lice uzimalo... pa recimo da se ne muci sa krekovima i aktivacijama koje ce ko zna kada da prorade, sa osecajem da imas nesto legalno sto koristis svaki dan, i jednostavno sto da ne kad je cena vise od 10x puta manja od realne...

druga je stvar, da li se nekome svidja, u svakom slucaju OS nije los, mozda i bolji od sedmice, a Metro moze da bude diskutabilan, ali ili se navici jer moguce da ce sve vise da se forsira, ili jednostavno koristiti neku zamenu za klasican start meni...

Da li se Win8 kupljen ovim putem vezuje za informacije koje se ubace prilikom kupovine, tj. da li se preko jedne kartice mogu uzeti win8 serijali koji ce moci da se koriste totalno razliciti useri? Pitam za ovo jer nemam internet karticu, i interesuje me da li neko drugi moze da mi odradi ovakav deal i samo mi prosledi serial a da win8 ne pravi probleme kasnije [da me prilikom instalacije ili neke web provere indentifikuje kao Petra Petrovića iz Petrovca na Mlavi i sl :D].

sto se tice kupovine moze, bar mislim, ali ne znam da li se kljuc generise na neki nacin za tvoj hardware...

znaci, najbolje je ako mozes da program pokrenes na tvojoj masini, a podatke o kupovini, tj. kartici ubacis od nekog drugog...

Kažeš generiše na moj hardwer, a šta ako mi crkne računar i to bi onda značilo da na novi ne mogu da ubacim taj ključ...

Ma nema sanse da se generise ista za hadver, mozda eventualno samo provere cookies-e pre nego sto ti daju legit kljuc.

Zasto treba da se radi secure erase ssd-a i sta znaci to pokrenuo si inicialno ssd??

Radi eksperimenta želeo sam da probam čistu instalaciju, a mislim da čistije od urađenog secure erase ne može biti. A kako je ovo prvi legalan Win, reko da SSD bude u tip-top formi. :p
Pod inicijalizacijom sam mislio na ono što se radi i novim hard diskovima kad se priključe na komp, opcija odabira kako da bude particionisan disk MBR/GPT. Znam da mi je Acronis nije prepoznavao neinicijalizovan SSD, i Paragon takođe, pa sam hteo da budem siguran da ne bih morao da izlazim iz instalacije Windowsa. Da li je zaista potrebno, ne znam, ali sam išao na sigurnu varijantu.

Ma nema sanse da se generise ista za hadver, mozda eventualno samo provere cookies-e pre nego sto ti daju legit kljuc.

cookie sigurno gleda pri odobravanju popusta, zato nekome trazi validaciju a nekome ne, e sad da li ima neke veze kljuc sa masinom nemam pojma, neka neko proba da ga instalira na nekoj drugoj masini :)

u svakom slucaju dobijen ISO kod mene i drugara se razlikuje u nekim bajtovima... Kod mene je 2.832.072.704b... a koliko kapiram trebalo bi da bude isti, obe masine su win7 64bita... e sad, da li taj iso, tj fajlovi mogu da se iskoriste za instalaciju na drugoj masini, to ne znam...

Poslednja izmena:
Kažeš generiše na moj hardwer, a šta ako mi crkne računar i to bi onda značilo da na novi ne mogu da ubacim taj ključ...

pa ako ti crkne racunar... nisi nikad ni mogao isti kljuc da instaliras na drugom... eventualno da zoves MS podrsku, i d akukas kako ti je crkao, da ti daju drugi, to je bar uspevalo...
jednom kad se aktivira, aktivacija se vezuje za hardver...

Ovaj ključ za 15/40$ se ne vodi kao OEM ključ, već kao retail ključ, tako da se može preneti na drugu mašinu. Samo ga je potrebno prethodno ukloniti sa prethodne mašine. Ako kojim slučajem to iz nekog razlofa ne prođe samo treba zvrcnuti M$ da skinu flag.

Prilozi

• licence.jpg
    licence.jpg
    158.1 KB · Pregleda: 207
Ovaj ključ za 15/40$ se ne vodi kao OEM ključ, već kao retail ključ, tako da se može preneti na drugu mašinu. Samo ga je potrebno prethodno ukloniti sa prethodne mašine. Ako kojim slučajem to iz nekog razlofa ne prođe samo treba zvrcnuti M$ da skinu flag.

Jos bolje :)

Samo ne znam na koji nacin misle da se ukloni, tj. izvrsi transfer... ili veruju na rec :)

ma ovo je super, meni sve ovoli lici na pocetak neke nove pc ere, i da krecu na foru apple-a sa os x, s tim sto bez obzira na sve vi mozete da kupite za 30$ tj 29$..znaci izgleda mi da pucaju na to, jer misle da mogu da dobije vise korisnika, legalnog windows-a.

A meni vise lici, da ih je mnogo ljudi ispljuvalo zbog metroa, i da realno nemaju sanse da dobiju ikakve pare, pa bolje da uzmu nesto nego nista. Cak se ni pirati ne trude da izbace aktivatore.

A meni vise lici, da ih je mnogo ljudi ispljuvalo zbog metroa, i da realno nemaju sanse da dobiju ikakve pare, pa bolje da uzmu nesto nego nista. Cak se ni pirati ne trude da izbace aktivatore.

Kako bilo, "akcija" im je više nego uspela.

http://hexus.net/business/news/gene...-million-windows-8-upgrades-first-three-days/

Microsoft CEO Steve Ballmer has announced that four million Windows 8 upgrades have been sold to consumers in the first three days of availability. This is a better sales performance than Windows 7 at the same stage, three years previously, he claimed. Mr Ballmer said that additionally “tens of millions” of copies of Windows 8 have been sold to corporate customers.

Ne znam da li e neko od vas raspitivao o legalnosti ove kupovine, ali u zemlji Srbiji nadogradnja na ovaj nacin nije legalna. Zvao sam MS Srbija da pitam sta oni misle o tome, i dobio sam odgovor da svaka zemlja ima svoje zakone, i da ne mogu da potvrde da je ovakav nacin kupovine legalan za nasu zemlju. Nije mi samo jasno da li onda oni krse zakon ako na njihovom sajtu na srpskom jeziku nude istu kupovinu, koja nije leglana po nasem zakonu?

Pa treba vam legalni broj i tu sila boga ne moli, a to da gde je kupljen zaista verujem da se ne proverava.

Pa treba vam legalni broj i tu sila boga ne moli, a to da gde je kupljen zaista verujem da se ne proverava.

Do sada nije bilo tako. Inspektori koji su isli u kontrolu softera su trazilai i fakturu na kojoj pise da je kupljena licenca, a ovde se ne dobije nikakav racun (ne racunam online racune koje moze bilo ko da falsifikuje).

E j..... ga. Kod nas i u 21. veku ništa bez pečata i potpisa. Ceo svet prelazi na digitalnu distribuciju i online prodaju, a mi se zamajavamo sa fiskalnim računima.....

Ne znam da li e neko od vas raspitivao o legalnosti ove kupovine, ali u zemlji Srbiji nadogradnja na ovaj nacin nije legalna. Zvao sam MS Srbija da pitam sta oni misle o tome, i dobio sam odgovor da svaka zemlja ima svoje zakone, i da ne mogu da potvrde da je ovakav nacin kupovine legalan za nasu zemlju. Nije mi samo jasno da li onda oni krse zakon ako na njihovom sajtu na srpskom jeziku nude istu kupovinu, koja nije leglana po nasem zakonu?

Aaaaa, znaci ti si taj sto je zvao

Fck, traži mi validaciju! Kako da zaobiđem to?

To sam ja gore pokusao da objasnim...
Ovo nije legalno, za firmu nije legalno nikako, jer nema fakture i ostalih kerefeka, a pojedince jos niko nije uzeo da proverava (niti si duzan da cuvas fakturu ako nisi firma) :)

Meni nije jasno da posle toliko godina ljudi i dalje misle da je za inspekciju bilo koji kljuc legalan.

Mora faktura i za windows i za ostale bitnije programe. Ne mozete kupiti ni Photoshop online za US dolare vec mora od domaceg distributera ako hoceste da ste "legalni".

Naravno da je legalno. Ako dodje do povuci potegni uvek mozes da das telefon cika inspektoru nek zove Microsoft i nek pita da li je legalan. Ako neko bas oce "papir", odstampaj potvrdu o kupovini koju dobijes na email (valjda se dobija tako nesto). Takodje mozes za svaki slucaj da uradis izvod iz banke gde se vidi naplacen iznos od strane Microsofta. Ako se ne varam, u slucaju sudskog postupka tuzbu pokrece u sustini ostecena strana (vlasnik nelegalnog softvera koji koristis) a ne drzava. Posto vlasnik nije ostecen, nema ko da pokrene tuzbu. Meni izgleda da si zasticen sa svih strana osim malo neprijatnosti sa inspektorima (eee... ma kako to elektronski... jel smo srbi ili niiiiismo...)

Ako neko može da mi generiše jedan ili dva koda za popust, bio bih mu zahvalan :) Mejlove dostavljam u privatnoj poruci, javite mi se :) hvala :)

Cini mi se da su nesto izmenili - sada ti salje emailove kada proces fejluje.
Da li ovo i dalje funkcionise?

Meni ovo ne radi. Trazi mi key za Win 7 na drugom koraku.

@Jovy, pa sta ce ti kada mozes da uzmes dzabe na faxu?

Nazad
Vrh Dno