Šta je novo?

Targo Telekom

Ovi će izgleda do kraja ove nedelje da imaju štand ispred mog ulaza (O.Ž. 44) :D

Dugačka zgrada sa mnogo duša, logično da ste im zanimljivi. Pitam se koliko su uspeli da pridobiju korisnika kod vas, Mimago pored tebe imaš li informaciju koliko je tvojih komšija postalo targo korisnik?

Kod mene u ulazu, ja sam prvog dana kad su pustili signal bio četvrti od 76 stanova.

Pošto su stanovi manje kvadrature (37 do 45kvm), u ulazu je sigurno više od trećine podstanara, koji i ako hoće da menjaju ISP-a moraju da jure vlasnike stanova.

Targo eta portas :D

Koliko vidim od kada je odredjeni broj korisnika dobio Targo, nesto je tema zamrla :).

Poslednja izmena:
Koliko realno traje prikljucivanje na net, od trenutka potpisivanja ugovora?
Oni mi rekose do 2 ned. to mi nesto dugo pa da proverim. Inace sam na Nbg kod Hale Sportova.

Ja sam čekao nekih 13 dana, mada kada su radnici stigli rekli su mi da sam imao sreće pošto sada imaju posla više nego ikad, tako da može lako da se desi i da bude duže od dve nedelje. Po ugovoru su dužni da ti instaliraju opremu u roku od mesec dana od potpisivanja ugovora.

Ja sam cekao 2 dana, a rok je valjda 2 nedelje od zakljucivanja ugovora.

Ok hvala puno, i jos samo jedan info jel mora prilikom potpisivanja da bude vlasnik stana ili mogu ja direktno? Citaj, da ne cimam caleta bez potrebe.

Ja sam cekao 2 dana, a rok je valjda 2 nedelje od zakljucivanja ugovora.

Kao što rekoh, po ugovoru rok je mesec dana.

@Vatrogasac

Ja svoje roditelje nisam cimao već sam lično potpisao ugovor iako stan ne glasi na mene, ali bolje da pitaš ove iz Targa preko call centra.

Не мора власник стана да потпише уговор, нити да буде сагласан.

To da moze neko drugi da potpise ugovor je ok, ali bas da vlasnik stana ne bude saglasan i da oni svejedno buse nekom rupu u stanu i da uvode kablove... to vec zvuci malo cudno

Pa mozda ako si podstarnar mora vlasnik da da saglasnost, a ovako nece ti neko od roditelja praviti problem, ako je kuca/stan na njima :D

Meni stan , da izvinete, jos glasi na buduću ženu i ništa mi nije tražio agent.Ja čak nisam ni siguran da je ona i bila tu kad smo pričali...
Doduše ja zbog onih peripetija sa "šahtom" iako imam net još nisam potpisao onaj formular o prijemu usluge...

Било ко затечен у стану са личном картом може да склопи уговор. Не траже никакав доказ о власништву нити адреси. Из Л.К. са чипом не изчитавају податке о адреси.
Причам из личног искуства приликом закључиваља уговора.

Danas su zvali da će sutra da dođu da instaliraju opremu :D Prolazno vreme 7 dana nakon potpisivanja Ugovora :D
@Bivis: Uf, ne znam stvarno. Što reče mighty ne samo njegov ulaz nego cela zgrada ima dosta podstanara. Samim tim i moj ulaz. Veliki je broj penzionera i starosedeoca, većina mladih je otišla dalje (ja i burazer vadimo prosek starosti na spratu :D). Mada, poznajući mentalitet mojih komšija, cenim da je oko 15-20% stanova potpisalo neki od Ugovora sa Targom.

Poslednja izmena:
Dakle još uvek samo BG, KG će verujem za jedno 3 i po godine...?
Jel ima neko info kada će krenuti po drugim gradovima?

Mene su zvali iz TT ujutro pre 9 da dođu da instaliraju od 10, ukazao im se slobodan termin, a ja ne mogu da izađem s posla i izričito sam tražio popodnevnu ugradnju opreme prilikom potpisivanja ugorvora.
Opet me zovu uveče i pitaju da li mogu sutra pre podne.
Stvarno nisam u mogućnosti da odsustvujem s posla ceo dan zbog uvođenja TT. A njima svi popodnevni termini zauzeti...

Nešto me zanima. Imam Belkin Enhanced Wireless Router. Da li će mi biti dovoljno da 2 kompa UTP-om povežem sa njim i onda on da se bežično kači na ONT? Tj. da li je neophodno da taj ruter ima UTP vezu sa ONT-om?

Ako taj ruter ima AP clinet mod onda moze kako si zamislio.

ONT ide u bridge mod ako ga povezuješ kablom na neki drugi ruter i tada taj drugi ruter preuzima kompletno rutiranje. Nisam siguran da ONT može da se bridguje preko wifi-a.

Poslednja izmena:
E to je ključno pitanje:
Nisam siguran da ONT može da se bridguje preko wifi-a.
Treba da pomognem prijatelju da ovo ostvari između ONT i postojećeg TP-link wifi rutera i to bez kabla, pa me interesuje je l' neko uspeo da odradi ovo.

Pa zar ti nije lakse da ugasis TP link i okacis racunare na ONT preko WiFi?

Meni su oba računara koja imam od ONT-a udaljeni nekih 10m (mereno dužinom UTP kabla koji bi mi trebao za povezivanje kompova sa ONT-om). Ja bih da kompove međusobno umrežim preko ovog Belkina št imam i onda preko njega bežično da se kače na ONT.

E to je ključno pitanje:

Treba da pomognem prijatelju da ovo ostvari između ONT i postojećeg TP-link wifi rutera i to bez kabla, pa me interesuje je l' neko uspeo da odradi ovo.

Ako ONT ubaciš u brigde mod, on praktično postaje glupavi kablovski modem i onda moraš da ga kablom zakačiš na WAN port od TP Linka. Ne možeš da odradiš bridge preko WiFI-a u ovoj kombinaciji,

Zašto ti je neophodno da radiš Bridge preko WiFi-a?

Poslednja izmena:
Jedini nacin je kao sto je Vuk napisao. Ako taj BELKIN ima client mod onda je moguce nakaciti ga na ONT.

Meni su oba računara koja imam od ONT-a udaljeni nekih 10m (mereno dužinom UTP kabla koji bi mi trebao za povezivanje kompova sa ONT-om). Ja bih da kompove međusobno umrežim preko ovog Belkina št imam i onda preko njega bežično da se kače na ONT.

Belkina postavi u AP client mod i zakači ga na WIFi od ONT-a. Tada on više neće raditi nikakvo rutiranje, bukvalno će biti zamena kabla od ONT-a do računara.

ONT će biti zadužen i za rutianje i za DHCP, Wireless, sve ostalo.

Nazad
Vrh Dno