Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ma taj speedtest uopste nije merodavan. I ja sam uzeo net 5, evo sta pokazuje.

Jednom mi je bio pokazao i 9.

Nigde se ne vidi. Ljudi nabadaju kao proroci.

Poslednja izmena:
Evo i ovde da pitam. Koliko traje procedura otkazivanja usluge ADSL (prošla mi je Ugovorna obaveza odavno), tj. period od vraćanja opreme do raskida Ugovora?

Samo odes u poslovnicu sa opremom i tu se sve odmah zavrsava

Poz svima,
imam adsl click 4 (ugovor prestao letos) i iptv od skoro, ali su razdvojeni, da li je moguce ispratiti Net 10/1? Po modemu moze, ali ne znam zbog iptv-a.
Hvala unapred

Pa trebalo bi da moze s obzirom da IPTV nosi svega 4 mbps. Ako si blize centrali i imas dobre SNR vrednosti, insistiraj.

kada je realno da posle ove akcije bude neka ili jeftinija ili na godinu dana?

Pa trebalo bi da moze s obzirom da IPTV nosi svega 4 mbps. Ako si blize centrali i imas dobre SNR vrednosti, insistiraj.

Mislim da je ipak manje od 4Mbps, evo šta piše na njihovom sajtu. Naravno ako mislimo na istu stvar :)

SD 720x576 sa video bitrate-om 2.5 Mbps
HD 1920x1080i sa video bitrate-om 8 Mbps

To je prosek. Uglavnom puste protok od 4 mbps koji je zaseban u odnosu na ADSL. Bar kod mene je tako. Uzeo sam net 5 i imam IPTV SD. Otvoreno mi je 9.

Poslednja izmena:
Ako je zasebno u odnosu na ADSL jel to znači da bi ja mogao da imam više od Click4, a već imam 2 IPTV-a + HD paket?
To sve radi bez problema, a od centrale sam udaljen oko 1900m koliko sam upoznat.

Protok je zasebno konfigurisan za IPTV i ADSL, ali dele istu liniju.

Poslednja izmena:
Aha, pa to sam i znao ne znam što sam se i istripovao...

Poz svima,
imam adsl click 4 (ugovor prestao letos) i iptv od skoro, ali su razdvojeni, da li je moguce ispratiti Net 10/1? Po modemu moze, ali ne znam zbog iptv-a.
Hvala unapred

A toliko puta je vec napisano u temi...
Moze maximalno da se uzme click6 + IPTV ili ovaj Novi 5/1 paket + IPTV. Veci paket na istoj liniji telekom nece odobriti. Mozes ti da budes 50 metera od centrale vece pakete od ovih sto sam naveo sa IPTV-om neces dobiti.

Ne znam sta da radim kod roditelja koji imaju adsl+iptv, sada ne postoji nikakva akcija kada se produzuje ugovor na obe usluge (tipa da iptv bude 1 din. sledecih godinu dana i sl.) vec se placa full cena i adsla i iptv usluge?
Da li postoji neki info da li ce opet biti takvih akcija do kraja godine?

@*P*A*B*L*O* @Packy hvala na odgovorima,
nije mi samo bilo jasno kad su iptv i adsl odvojeni ugovorima, da li je onda moguce Net 10. poz

Tehnicki je moguc, pitanje je da li hoce da ga daju. Posto imaju Box gde je net ogranicen na 6, verovatno ne zele da ga daju.

I da je tehnicki moguce nece da daju IPTV i NET10 mirnija im glava jer ce onda da ih cimamo jer nemamo brzinu koju placamo.

Tehnicki je moguc, pitanje je da li hoce da ga daju. Posto imaju Box gde je net ogranicen na 6, verovatno ne zele da ga daju.

Packy ipak je box paket jeftinija varijanta. Cene za posebno uzimanje ADSL + IPTV je ipak veca. Da li je neko ko ima IPTV probao da uzme paket 10/1? Mislim da lelekom nije toliko gadljiv na pare.

Cena je otprilike ista. Ja sam se dvoumio Box ili net 5 plus odvojeno IPTV. S obzirom da telekom daje 30% popusta ako uzmes dva dodatna paketa, recimo HBO i Cinemax, onda je ovako isplativije. Pitao sam da li ta povoljnost vazi i za Box, kazu ne. Jos ako uzmemo u obzir i dvogodisnju pretplatu i na IPTV, a pitaj boga sta ce biti s Arenom od Nove godine i ostalo... Ovako je bolje. IPTV mogu uvek da otkazem, ako nisam zadovoljan.

Btw, ako neko hoce da potpise ugovor i za IPTV, raspitivao sam se za History i TV1000, mrka kapa. Kazu do daljnjeg nista. S druge strane,mozda uskoro dobijemo Universal i SciFi. Jedino za Fox ne znam nista, ali cisto sumnjam da ce se i tu nesto promeniti u naredne dve godine.

Poslednja izmena:
Aj jedno pitanje...

Imam IPTV HD + Click 4

ADSL2+
Max Band - 27k
Band - 20k
snr down 32

Sto mi koji klinac ne daju da uzmem nov paket preko 6mb kad ionako sam im rekao da ne koristim IPTV i Net u isto vreme? Jel ima poente grudvati se sa njima ili?

Ja sam mislio da uzmem do 10/1, i da on radi kako radi kad ionako ne koristim u isto vreme jedno i drugo. Kontam da bi veza trebala da izdrzi i da je grunu na max 27k mada nema potrebe jer su mi rekli da IPTV HD "vuce" 12mb, sto znaci da komotno ostaje za tih 10mb...

I kad sam vec kod toga, vidim da se ljudi ubise od pljuvanja. Od trenutka kad sam presao na Telekom pre 2 godine, ja sam prezadovoljan. Kad sam uzeo i IPTV HD, poslali su coveka posle jednog poziva, koji nije hteo da se smiri dok nije naterao snr na 30+, dva dana je bio u zgradi, cistio parice, menjao kablove itd. Kad god sam ih zvao izasli su mi u susret trenutno. Drugar u zgradi pored mene ima KBCnet, drugi ima KDS net, obojici puca net non-stop, ping katastrofa itd...

Sad mi nude BOX paket, jer ionako kazu da ne moze preko 6mb net u kombinaciji sa iptv. To me samo sad nervira, mada bi mi box sa tih 6mb bio odlicna usteda jer bi on bio 3200 din dok sad trenutno placam adsl+iptv+tel+mob-tel nekihj 5000.

Aj neki predlog sta da radim za brzi net?

Poslednja izmena:
Postavili su oni to jos pre nedelju dana. Stvarno ga u**ase sa tom uo od 2 godine. Da je bez ugovora, bila bi dobra ponuda, i sa uo na godinu dana bi bila solidna, ali ovako je privlacna samo onima koji nemaju alternativu. Nadam se da ce u neko skorije vreme da ukinu klik pakete i da nas prebace na ove.

Tacno se sada vidi zasto je Telekom hteo da mu ovaj osnovni paket kosta 1000 dinara(jer su isli na uo od 2 godine). Ko zna, mozda je po tom cenovniku 10Mbps bilo oko 1500 dinara....

A cekajte sada koja je fora tu ako ne uzmes ugovor ne mozes da uzmes ove pakete?!?!?!?!?!?

bas tako, bez ugovora mozes da uzmes samo click pakete a net pakete mozes da uzmes samo sa uo od 2 godine... kao sto sbb ima za 1500 i nesto dinara prepaid dobijes 2mbita, postpaid 6 a na ugovor od godinu dana dobijes 10mbita... samo sto su ovi jos bezobrazniji :) koliko sam skontao telekom na svakih pola godine daje akcije tako da sledecu akciju ocekujte oko marta, aprila sl. godine a to bi mogao biti i neki vdsl

Poslednja izmena:
Kaze mi ortak da ih je video danas da postavljaju vdsl u jednoj centrali na NBG-u.

@mylo85 Dobra im je fora, iskusno su izbegli da povecaju brzine. Ja sam ocekivao da ovi paketi budu bez ugovora ili maks. do 1 godine. Ali... Trenutno kod sbb je bez ugovora 6, dok je kod Telekoma 1,5. Tako da je logicno da sam ocekivao da obaveza ne bude veca od jedne godine. Opet ponavljam, da je Telekom izasao sa onim cenama koje su navodili, onda bi i sa 2 godine to bila poprilicno dobra ponuda, ali ovako... Zadrzali su uo24, a povecali cene(posle intervencije RATEL-a). Nadam se da ce doci do neke korekcije u neko skorije vreme

Poslednja izmena:
Meni pogotovo deluje neverovatno, jer sam ja u poslednje 2 godine redovno na nekim akcijama, koje su mi bile dosta povoljnije od ove ponude. Prvo sam bio na onoj studenstskoj (klik4 po ceni klik1 i 3 meseca besplatno), pa onda ona 50% gde sam klik4 placao 1000 dinara, tako da mi ova ponuda i ne deluje nesto primamljivo. Valjda ce se smilovati i povecati ovu bedu od 1,5

Sto se tice kvaliteta interneta tu nemam nikakvih zamerki(sta vise...), ali brzine su stvarno smesne. Cak i ono prethodno povecanje(mislim da se niko od nas ne seca kad je bilo) je bilo smesno kad je osnovni paket u pitanju(1=>1,5).

Na kraju ce me jos i oterati na Targo

Poslednja izmena:
Taj paket od 512 je isao na 768 pa na 1Mb da bi na kraju izasao na 1.5Mb ;)
Akcije jesu bile dobre - ova sada nije losa za onoga ko nema alternativu ( sto je moj slucaj jer SBB nije prosao kroz moje mesto nego AVCOM ) ...

Nazad
Vrh Dno