Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

^ U podesavanjima tastature?

Mislim da sam nasao ali jedva, hvala. Mislio sam da je dovoljno da iskljucim u Language & input opciju Spell Checker.

Pitanje za gospodina Gizma. Kada ce se pojaviti za juce ili danas obecani test?

Zvucnik nije bas jak, ali je jako dobar po kvalitetu zvuka. I jos nesto, zasto mi rezultate voice search-a ne izbacuje u onim onako poljima i sto ne izbacuje onakve odgovore kao sto su: Koliko je visok Vlade Divac ili tako nesto u instant odgovoru, a ne da mi to samo pretrazi na guglu?

Zato sto valjda Google Now ne podrzava (jos uvek) srpski, takve stvari rade samo na engleskom.

Meni se puni 3,5h sata u AC režimu preko punjača. Jel svima tako, nije to malo previše? I kad se ocekuje za nasu reviziju tableta upadete na 4.1.2 officijalnim putem? Ocemo i na to morati Čekati 3 meseca:-D salim se naravno B-)

Gresis druze.. Ja sam juce bas pitao o jeleni karleusi i dobio sve.. Kad znaju o njoj, kontam da ce znati o svakom... :) potrebno je u settings-u podesiti voice search na srpski i sve je full... :)

šit večeras sam čačkao malo nexusa u NS comtrade-u i izgleda ode moja lova :D

to je ta varijanta kad sam se nakon toga osećao kao malo dete kad dobije lego kockice (bar su meni uvek lego kockice bile vrhunac sreće :D)
najgore od svega je što znam da mi ne treba ali ga moram imati.

Kako se N7 Google Now snalazi sa srpskim jezikom? Ajd ako vas ne mrzi napravite YT snimak sa easy/medium/hard pitanjima [internet & device function related].

Meni se puni 3,5h sata u AC režimu preko punjača. Jel svima tako, nije to malo previše? I kad se ocekuje za nasu reviziju tableta upadete na 4.1.2 officijalnim putem? Ocemo i na to morati Čekati 3 meseca:-D salim se naravno B-)

Mnogo. Meni se napuni za sat i nešto.
Nemam ni ja update na mom u Kanadi tako da opušteno. Šta ste zapeli za tim updejtovanjem?

Meni se puni 3,5h sata u AC režimu preko punjača. Jel svima tako, nije to malo previše?
To i nije tako mnogo, telefonima treba u proseku 2h da se napune a imaju baterije 1300-2100mAh, dok Nexus ima bateriju kapaciteta 4400mAh. Ovde pise da mu treba oko 3h da se napuni, a ima i tabela koliko je to u odnosu na druge uredjaje:
http://www.tomshardware.com/reviews/nexus-7-test-jelly-bean,3249-6.html
Uzeci u obzir da nam je elektromreza ocajna, i da retko kad imamo stabilnih 230v, nije ni cudo da kod nas punjenje traje nesto duze nego na ovom testu.

Gresis druze.. Ja sam juce bas pitao o jeleni karleusi i dobio sve.. Kad znaju o njoj, kontam da ce znati o svakom... :) potrebno je u settings-u podesiti voice search na srpski i sve je full... :)

Gde si nasao da poredis Divca i Karleusu, ona je ipak Diva :d

Polako s update-om, pa koliko je Nexus-a isporučeno, ne verujem da će svima odjednom pustiti OTA.

A i možda prvo puste delu, pa ako vide da nema problema, pa ide ostalima. Što žurite da budete zamorčići :)

Poslednja izmena:
Citao sam neki clanak gde neko iz Google-a kaze da bi svi trebali da dobiju 4.1.2 na Nexus-u posle utorka.
Edit: evo ga bas na Benchu
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/android_4.1.2_donosi_vlasnicima_nexus_7_landscape_mod

Poslednja izmena:
Hvala za link. Samo nemam PayPal, tako da ću morati da nađem neko drugo rešenje. Ili ako neko možda planira da poručuje ovu futrolu, može da doda još jedan komad i za mene, pa ćemo se lako dogovoriti :D
Ja ću danas poručiti OTG kablić i neki minijaturni microSD card reader sa dx.com. Ako je još neko zainteresovan za ovo, nek se javi, pa možemo sve zajedno da poručimo

Registruj Paypal na Hrvatsku i registruj se na Entropay sajt i tamo prebaci pare i mozes da kupis. Provizija ti je 4.95%. Na eBay stavi svoju adresu u Srbiji i stici ce ti sigurno.
Sorry za off
Da li je nekom ponudio update za 4.1.2 kod nasih?

Dobar je ovaj tablet, lepo leži u ruci, izgleda kvalitetno, ekran je po meni odličan, pročitao jednu knjigu sa Sephia uključenom, nisam se mučio, probao par zahtevnih igara, ne greje se nigde specijalno, sve je tečno i glatko, ostane mi po 50 aplikacija u pozadini i ne primetim. Pošto koristim Google servise integracija u tablet okruženje je prirodna i odlična. Currents aplikacija je "zamena" za Flipboard i lepo radi.

Jedine zamerke su na mail klijente (gmail i mail) jer ne prilagođava format mejla ekranu već uvek postoji skrol levo-desno a nemoguće je uraditi pinč prstima i smanjiti veličinu prikaza. Da napomenem da se radi o html mejlovima gde postoji sadržaj u vidu slika i grafika. Takođe nedostatak 3G/LTE modema ali pretpostavljam da bi cena bila viša tako da za ovaj novac se dobija kvalitetna sprava.

Baterija se puni nešto kraće od 3 sata, sa non-stop uključenim gps, wi-fi, sa periodičnim korišćenjem aplikacija (social, vesti, novine, bez igranja zahtevnih igara, samo SongPop), sa uključenim tune-in radiom oko 2-3 sata dnevno i sa osvetljenjem na 1/4 postavljenim, meni baterija traje oko 36 sati (ujutru ga skinem sa punjačem i do sutra uveče se spusti na 10%).

Verzija je JRO03S. Ako vas još nešto interesuje, pitajte.

Hvala za link. Samo nemam PayPal, tako da ću morati da nađem neko drugo rešenje. Ili ako neko možda planira da poručuje ovu futrolu, može da doda još jedan komad i za mene, pa ćemo se lako dogovoriti :D
Ja ću danas poručiti OTG kablić i neki minijaturni microSD card reader sa dx.com. Ako je još neko zainteresovan za ovo, nek se javi, pa možemo sve zajedno da poručimo

Ako smislis neki efikasan nacin da mi platis, porucicu ti ja (vec porucio jedan komad sebi pre par dana), samo zato sto drzis moj grb u avataru. :)

Evo imas i jeftiniji otg:
http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-T...190?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d05ad4c86

I card reader:
http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-TF-...ory_Card_Readers_Adapters&hash=item1e6ea7f64e

Ovaj link za sd reader vodi na mini usb reader, treba ti obican usb ako ga kacis na OTG tako da proveri pre nego porucis.
Edit: ala sam se izlupao, tek sam naknadno video da su oba USB a micro/mini se odnosi na njihovu velicinu. Zaboravite da sam bilo sta rekao.

Poslednja izmena:
Nešto mi je palo na pamet: Onih 16GB jel su svi dostupni ili je proizvođač zauzeo određenu količinu pa je korisniku ostalo lupiću 10ak GB?

Nešto mi je palo na pamet: Onih 16GB jel su svi dostupni ili je proizvođač zauzeo određenu količinu pa je korisniku ostalo lupiću 10ak GB?

Od 16GB dostuno je 13.43GB.

Prostor je unificiran i možeš da ga koristiš za sve. Nije kao mnogih Android uređaja da imap 512MB ili 1GB za aplikacije, a ostatak da se prezentuje kao SD kartica, već možeš svih 13GB da koristiš i za aplikacije bez drndanja sa A2SD i sl.

Poslednja izmena:
JRO03S je noviji build od JRO03D (inače buildovi nisu sa dve nule u sredini, nego slovo O i 0 :) )

Verovatno da će nama malo kasnije uslediti OTA od onih sa JRO03D.

Sa XDA:

There are two JRO firmware versions on the Nexus 7...JRO03D which was released to the general public over the air, and then JRO03S which seems to have shipped on models purchased after mid-September 2012. The 4.1.2 OTA has been rolled out for devices running JRO03D, but so far nobody on JRO03S has received the update.

Ko nam je kriv kad smo dobili uređaje sa novijim FW.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno