Šta je novo?

ZTE Grand X

Da se razumemo o2x je softwareski stvarno retardiran, al izrada je neverovatna. Samojim primerkom sam prezadovoljan i evo koristim ics bez hardwareske podrske, radi bolje nego neki sa oficijalnim icsom.
Nemojte uporedjivati zte sa lg koji nije ni blizu. :)

kupih u ponedeljak zte grand X, koliko se ja razumem u telefone, meni je super... Samo mi je malo problem sto moram 2 puta dnevno da ga punim a preko noci guta bateriju samo tako... Da li mozda neko ima neki predlog sta da uradim da mi se smanji potrosnja baterije, ili da ga pak gasim u toku noci kako bi ocuvala bateriju? hvala unapred...

wifi je iskljucenm a 3g nisam ukljucivala.... nasla sam na nekom tamo stranom sajtu da zte grand x ima slabu bateriju, ako ga koristis standardno traje 5h a ako igras igrice neprestalno SAMO 2 h, jezivoooo.... :((

kupih u ponedeljak zte grand X, koliko se ja razumem u telefone, meni je super... Samo mi je malo problem sto moram 2 puta dnevno da ga punim a preko noci guta bateriju samo tako... Da li mozda neko ima neki predlog sta da uradim da mi se smanji potrosnja baterije, ili da ga pak gasim u toku noci kako bi ocuvala bateriju? hvala unapred...

Ako ti telefon puno trosi bateriju kad ga nekoristis ( preko noci i kad je u stand by ) to znaci da ne ulazi u deep sleep mod. Neka aplikacija mu to nedozvoljava. Skini program BetterBatteryStats i tako ces videti koja aplikacija pravi problem.

:)

Ako ti telefon puno trosi bateriju kad ga nekoristis ( preko noci i kad je u stand by ) to znaci da ne ulazi u deep sleep mod. Neka aplikacija mu to nedozvoljava. Skini program BetterBatteryStats i tako ces videti koja aplikacija pravi problem.

da li moze juice defender da bude zamena. na onoj njegovoj prodavnici ne mogu da nadjem taj program, a ovaj je lepo ocenjen i pohvalili su ga...?

da li moze juice defender da bude zamena. na onoj njegovoj prodavnici ne mogu da nadjem taj program, a ovaj je lepo ocenjen i pohvalili su ga...?

Taj program imash na PM. Neznam za Juice Defender koliko dobro radi i kako radi ali mogu da kazem da 2X Battery radi dobro sto se tice ustede energije. On gasi data i wifi konekciju cim telefon ode u deep sleep i automacki ih ukljucuje cim ukljucis ekran. Ja ga nekoristim posto mi ne treba ali sam ga instalirao drugaru i ekstra je zadovoljan.

planiram sutra da odem u telenor da ga uzmem ako neko ima krupnu zamerku na njega neka mi odgovori dok jos nije kasno :)

wifi je iskljucenm a 3g nisam ukljucivala.... nasla sam na nekom tamo stranom sajtu da zte grand x ima slabu bateriju, ako ga koristis standardno traje 5h a ako igras igrice neprestalno SAMO 2 h, jezivoooo.... :((

Mislim da nema sanse da toliko slabo traje baterija bez obzira jel kineski ili nije!Moje iskustvo sa ovim telefonima(za sad imao 2,blade I skate)govori da softver moze dosta da I'm poboljsa rad.Pa tako posle instalacija odredjenih romova,skate radi mnogo bolje,bolje nego onaj stockovani koji nisam koristio ni sat vremena.Baterija mi sada traje 2 dana,kada ne visim na tel.Naravno kad stalno po nesto carkas mozes je potrositi I za pola dana.Tako da ako ti programi koje su ti preporucili ne pomognu, mozes razmisliti o instalaciji nekog custom roma(ako ih ima, jer je telefon noviji).
@dacho. Ako ovi kinezi zaostaju po necemu od drugih to je onda po slabijoj kameri I izradi.Ali druge stvari uopste ne.Meni skate sada radi brzo kao I s2,drug koji ima s2 nije primetio neku razliku u brzini(naravno da bi je bilo kad bi se ozbiljnije testirali,ali onako u obicnom radu ne).A iako mu ona plastika ddluje krhka,meni je padao sto puta,cak I sa visine od 2 m,ali osim ogrebotina na plastici, nista.Csk se nije ni gasio prilikkom padova.

Elem grand x se pojavio i u vip-u!
Jel zna neko uopste tacan model tog telefona sto ga imaju u telenoru? Nasao sam kod kineza da ima tri modela pod imenom grand x: v970, u970 i n970 plus verzije in i lte...
cisto koji je 970 u pitanju, nisu male razlike u specifikacijama?

E ovako da kazem, moj slatki "mali" grand X je vec imao bagove, tipa da pocrni skoro ceo ekran i ne mogu nista da radim, dugme za gasenje ne reaguje pa sam morala bateriju da mu izvadim da bi se od slogirao... Mali pad od par centimetara na mekano dozivljava kao stres... Jednom se zapucao tako sto nije hteo da mi prebaci na android tastaturu a mene je ona dr strasno nervirala, da bi povratila android tastaturu morala sam da ga vratim na fabricka podesavanja...
Ali u sustini meni je telefon dobar :) Android cini cuda... :)

Jos uvek nisam nista instalirala da mi cuva bateriju ali evo pokusacu sa tim programima koji ste mi preporucili, posto onaj stari nije nista radio...

Sve ti je to najverovatnije softwerski problem.Znaci nista sto instalacija drugog roma ne bi resila :).

Telenor smanjio cenu ovog modela, sad je u prenesi i surfuj 500 12 k a bio je 19k.

Isti je cenovni rang kao onaj alcatel 995 odnosno telenor smart hd.

Šta preporučujete između ova dva modela ?

Od danas je cena 12,600 din na paketu Prenesi i Surfuj 500! :)
Dobra stvar je sto ga mozes uzeti na 6 mesecnih rata, pa ispadne 1000 + 2100 (za telefon). Mislim da je odlican telefon za te pare. Izadje malo jace od 100 evra, a za te pare ce se tesko naci bolji telefon (plus garancija na dve godine).

Ej, moj drug ima taj Alcatel 995 i uzeo ga je za 1 din. u Telekomu. :)
Medjutim, uporedjivao sam ih jutros i mogu da ti kazem da mi se ZTE vise dopada i po dizajnu i po nacinu rada. Razlika na mom paketu je 1000 din, sto je nista.
Ne kazem da je los Alcatel, ali posto vec pitas, moj ti je savet ZTE. Ne znam da li ce biti podrske za ICS na Alcatelu, ali za sad je nema. I da, kamera na Alcatelu nije bas na zavidnom nivou u nocnom rezimu, a ni kvalitet snimka takodje. Ovaj sam probao malopre i mogu da ti kazem da je skrooooz ok. :)

Poslednja izmena od urednika:
Meni ovaj Grand X lici na Nexus a malo i na matori Nexus S.. deluje ok ali sam gledao neki review pre neki dan, secam se da nekim stvarima nisu bili bas odusevljeni al se ne secam sta je u pitanju :d

Bas me zanima tehnologija displeja.. Inace to sto je Tegra nikako nije kul.. tezak bedak.

Poslednja izmena:
Zato sto je Nvidia proizvodjac, a kod njih je sve closed source. Drugim recima, nista ne moze zajednica da ocekuje od njih za custom ROMove, tek kad izadje oficijelni softver mogu i neoficijelni, a to cesto bude jaako kasno. Vidi pod: LG O2X.

Mozda je bilo ali kako ovde lici na Nexus, kada je ovako dark i stealth..

[YOUTUBE]kuqoUi1igy4[/YOUTUBE]

Steta sto je Tegra, cene kod operatera su stvarno ok..

Sutra ga najverovatnije uzimam pa ću baciti neke utiske. Svestan sam mana i prednosti .

Kod telenora u ovom rangu nema bolje ponude, možda je ta tegra problem ali vidim da zte pominje i jb za njega tako da neće biti baš veliki problem.

Kakva je ostala ponuda telenora ovaj telefon je ok. Ovi iz više klase su preskupi , takođe htc desire c i galaxy ace plus ne vrede ove pare sa njihovim malim ekranima.

Ja sam dosao do ove teme jer mozda ostanem na telenor mrezi, vip od danas ima mnogo losije pp pakete nego do pre 24h i mogu da potvrdim da je ovo best buy kod telenora (na bolje android telefone mislim). Huawei P1 i Nexus su skupi (za taj kes prakticno u oglasima mogu da se pazarea + da zahtevas da ne uzmes telefon u telenoru i da ti prepolove mesecnu pretplatu ako podneses zahtev za prenos broja).

Ako dobije JB i ako sve dobro bude radilo mogu prokuvani romovi i da sacekaju ali ja sam uvek sumnjicav prema kinezima, posebno prema ZTE mada devojka ima zte racer aka vip droid i kakav je-takav je hardverski i softverski ali nije pobrljavio, sve radi kao prvog dana posle skoro 2 godine, cak i plastika nije pukla nigde a crkavanje zvucnika, ekrana, brzo pucanje plastike- to su moje predrasude prema jeftinim kineskim telefonima al me taj zte demantovao. Ovaj moze da bude samo mnogo bolji ;)

Iskreno ako ostanem na telenoru uzeo bih ovaj zte za smesan kes i prodao, najverovatnije, i dodao za Nexus :D

Zato sto je Nvidia proizvodjac, a kod njih je sve closed source. Drugim recima, nista ne moze zajednica da ocekuje od njih za custom ROMove, tek kad izadje oficijelni softver mogu i neoficijelni, a to cesto bude jaako kasno. Vidi pod: LG O2X.

Po tvojoj logici onda ne valja ni Tegra 3 na Nexus 7!!!

Nije da ne valja tegra,ali u poredjenju sa qualcomm su 0 :)
S4 pro quad ce biti mnogo bolji.
Ja sam je imao na One X i mogu reci da igrice bolje rade na nexusu,tegra je totalno neoptimizovana jos uvek bar na htc-u za nexus 7 ne znam.

Po tvojoj logici onda ne valja ni Tegra 3 na Nexus 7!!!

Moja logika je pokrivena iskustvom.

Inace, Nexus 7 ce biti podrzan driverima od strane Nvidie, u to nema sumnje, ali to recimo za HTC One X ne igra nikakvu ulogu jer su hardverski razliciti, i njemu je dzaba sto isto ima Tegru 3.

Zakljucak: u neku ruku, da - u smislu razvoja zajednice, ni Tegra 3 nije u sjajnom polozaju. Kao parce hardvera, ne sumnjam da je odlicna.

baterija mu definitivno nije sjajna, muci se da sastavi 24h

2g i bez automatskog sinhronizovanja....doduse povecala je trajanje od prvog dana ali i dalje nisam zadovoljan

Ako te ne mrzi okaci neku sliku u odgovarajucoj temi, bas me zanima kakva je kamera.

Izgleda je autonomija bas losa..

[YOUTUBE]kmyhvhLXN7c[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno