Šta je novo?

Opet SjBB prekida?

Kod mene je takodje pucala veza po 10-ak puta dnevno pa mi je zamenjen webstar sa cisco modemom pre neki dan i od tada samo jedanput je pukla veza ali generalno mislim da nije do modema koliko do samog skrnavog cvorista i "suma" pri opterecenju sto mi je jedan lik iz teh. podrske i sam rekao.
E sad sto oni nece da uloze/poprave ili poboljsaju signal a vole malo-malo da povecaju cene... :mad:

Poslednja izmena:
Zamenili stari za novi cisco juce - rezultat je da nemam net jos uvek;)
Kakva bezobrazna firma to je uzas. Organizacija nemacka (sve mora da saceka neku proceduru) a rad srpski...
Prosto mi se vraca na telekom iako je 16 max. I ispada 4500. Barem je radio!
Ovde ne smem da se zalim, uvek mi vise naprave stete nego koristi.
/Rant off za sada.
Btw, jedna dobra stvar je sto sam se igrao mobilnim netom i svidza mi se kako radi kod mene! Mts 3/3

ja sam digao ruke od sbb posle 2 meseca jurcanja i moljakanja i vracam se na telekom i ni manje ni vise nego na 1.5 mb xD

Bravo za tebe

pa msm, svaki 3ci dan idem u centralu, onaj nesto iskucka na kompu, kaze doci ce neko, medjutim poslednjih 5,6 puta nisu ni dolazili, a ja da placam internet koji ne radi ne planiram ;)

Meni je juce 3 puta u toku dana pukao net, 2 puta sam restartovao modem i proradio je a treci put se sam vratio.
Dosta sam tolerisao, sad idemo na bezobrazluk.

Vi koji imate problema treba da znate da:
downstream power level idealno 0, prihvatljivo od -12 do +12
downstream signal to noise, mislim da treba da bude vise od 32dB ali radi i sa ~30
Upstream power level idealno oko 44, nevalja da je vise od ~54 i manje od 38 i tu negde

Ja sam ih smarao prosle godine jer mi je pucao net par minuta na dan i to par puta telefonom ali oni klipani sto dodju malo cacnu pojacivac i NEMAJU TRI CISTE!

e tada evo moj recep, uardis detajnje screenshotove ping-a, pucanja veza, statistike modema sa tacnim vremenom kad puca i napises jedan OGROMAN post na njihovom forumu

E tada me zvao baja koji zna dosta toga, i kaze od danas nadgledam tvoj modem i pratim ga 24h :)
Sledeci put kad je pukla veza zove kaze puklo samo u tvojoj zgradi kad sledeci put pukne saljem ekipu!

I eto posle par dana do sad kvalitet signala u moedemu je idealan, i od tada nisam imao ni jedan prekid!

Istina je da dosta diletanata radi na terenu, ne treba sumnjati da je u "visim" strukturama stvar jos gora. Covek koji je meni svojevremeno proveravao link utvrdio je gubitak od nekih 10dB (recimo) zato sto majstor koji je napravio setup modema nije dotegao kablove u razdelniku. Ali je onda i on pokazao strucnost, jer nije iskljucio neispravan ruter kao moguci razlog sporog dobijanja IP adrese, i otisao je od mene nezavrsenog posla. Jesam ga i ja naveo svojim "ne verujem da je ruter" pretpostavkama, ali njegovo je da istera stvar do kraja, a ne da slusa korisnika. Malo posle njegovog odlaska ja ipak proverim bez rutera i skontam da je do njega. Banalna stvar, tim pre ne bi smelo da se desava.

Evo kako kod mene izgleda sa novim cisco modemom.
Za sada nema pucanja konekcije.

Prilozi

• Cisco_modem 1.JPG
    Cisco_modem 1.JPG
    35.2 KB · Pregleda: 73
  • Signal_1.JPG
    Signal_1.JPG
    29.1 KB · Pregleda: 69
  • Signal_2.JPG
    Signal_2.JPG
    25.8 KB · Pregleda: 58
Da kucnem u drvo, od kad su promenili, ako izuzmemo sto im je trebalo j***nih 2 dana da preknjize modem, nema prekida. Mada imam utisak da je sporiji net, barem UL i ping.

2 DANA DA PREKNJIZE MAC ADRESU FFS!!!!!!!!!!

U mom slucaju je trebalo dan i po s obzirom da sam ih zvao jedno 5-6 puta a najveca glupost im je sto su prebacili teh.podrsku u Beograd dok u Ns-u vise nema pa sam morao jos licno da odem da proverim jel' lik iz beograda poslao e-mail ovom adminu iz ns-a. Profesionalci...

Jel imate i dalje problema? Meni povremeno prekine, i to uglavnom ujutru. Strasno, a dve godine je radilo super.

Koliko sam primetio, nije prekidao od promene modema.
A od kad su promenili FW, ne mogu ni da vidim Log modema pa da znam da li sam nesto propustio :D

Koje ste modeme tacno menjali? Meni je Cisco 2100 model, ne znam da li da im onda trazim novi jer u poslednjih par meseci cesto zeza konekcija.

Cisco EPC3212 sam dobio.

Jel' nasao neko login/password za njega????
(admin/cisco, W2402 i altanta ne rade)

Poslednja izmena:
Iii.............. opet poceo da zeza - tollenti rade na 15/5KB/s :D

Iii.............. opet poceo da zeza - tollenti rade na 15/5KB/s :D

Da li se mozda tebi desava da dok skidas nesto preko torrent client(najcesce vikendom) da sve padne na 0kbps i onda odjednom ponovo radi normalno i tako u krug?

Meni se vrlo cesto desava da signal bukvalno nestane i nema ga par sekundi i onda se ponovo vrati...

I meni je počeo da prekida po nekoliko puta na dan, a do pre mesec dana mi je radio besprekorno :(

Da li se mozda tebi desava da dok skidas nesto preko torrent client(najcesce vikendom) da sve padne na 0kbps i onda odjednom ponovo radi normalno i tako u krug?

Meni se vrlo cesto desava da signal bukvalno nestane i nema ga par sekundi i onda se ponovo vrati...

Takođe i meni kad skidam utorrentom, restartuje se modem i nastavi se skidanje. Tako par puta na dan.

Ja nemam problema, meni je konstantno 1.8/1.9 MB/s skida sa utorrent-a... Padne nekad na 1MB/s al to traje 2-3 sekunde, pa se opet vrati na max...

Ranije mi se desavalo tako (pre koju godinu dok sam tada bio na SjBB-u).
Od avgusta, kada sam opet na SjBB, od pocetka je stucao mnogo vise nego na sekund.. pa su zamenili modem sredinom avgusta - od tada je ovo stvarno prvi problem.

Meni je sa torentima sve ok, ali mi povremeno pukne veza, to se desava u poslednjih par meseci, pre toga nije bilo.

Pa zovi stalno dzibere, dok im ne napravis 100 reklamacija ne rade nista :(

Malo se vratilo na normalu sada.

Da, ali time se ne dobija nista osim uklanjanja login dela;)

Capture.PNG

...Ovo je sve što može da se dobije od informacija sa ovim modemom...

Moglo je vise pre update-a firmware-a.
Barem je mogao LOG.

Koji je postupak dobijanja novog modema? Ako to ikako resi problem.

Ovo vise postaje nepodnosljivo bukvalno, imam uporedo i adsl i ne secam se kada je pukao a ovo puca na pola sata po minut-dva, strasno.

Nesto su zeznuli oni, dve godine nikakvih problema i odjednom ucestali prekidi.

Poslednja izmena:
Postupak je da se zalis svaki moguci dan, i nekoliko puta ako mozes - ignorisi sto ti kazu da vec postoji reklamacija.
Kad im dosadis posalju novi modem, jer im je to najlogicniji problem iz nekog razloga.... mada je meni prosli put ispalo da je do coax konektora u zidu, ali ovaj put do modema.

Vrh Dno