Šta je novo?

Kako je Samsung sistematicno kopirao deo po deo Apple IOSa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SEP patenti itekako donose ogromnu dobit vlasniku, svaki mobilni telefon ima placenu licencu za SEP patente, a Apple nije dobio milijardu dolara samo na racun trade dress-a vec i na osnovu softverskih patenata.

Donose kontrolisani dobit, kao u socijalizmu. Ne smes za robu da trazis onoliko koliko vredi no onoliko koliko ti neko kaze da vredi.

Donose kontrolisani dobit, kao u socijalizmu. Ne smes za robu da trazis onoliko koliko vredi no onoliko koliko ti neko kaze da vredi.

Niko nije obavezan da svoje patente uvrsti u SEP patente ali kada je prihvatio da patent postane SEP automatski se obavezao da te patente licencira po FRAND uslovima.

Sasvim oscekivano, ko je jos verovao da ce americki sud da osakati svoju kompaniju koja jedina u vreme krize donosi novac i to veliki.
Ne kapiram bas kako sve to funkcionise oko patenata jer majku mu sad treba da se pojavi neko i da tuzi sve pekare na svetu jer prave isti oblik hleba...

Sasvim oscekivano, ko je jos verovao da ce americki sud da osakati svoju kompaniju koja jedina u vreme krize donosi novac i to veliki.
Ne kapiram bas kako sve to funkcionise oko patenata jer majku mu sad treba da se pojavi neko i da tuzi sve pekare na svetu jer prave isti oblik hleba...

Dobro je da ih nisu bombardovali... Samo da i ovaj put ne pomešaju koju Koreju treba da srede :d

Ostavite temu još koji dan otvorenu, čisto da se lokalni Samsungaši isplaču nad sudbinom, to je jedino preostalo.

Ja mislim da presuda ima i pozitivnu stranu za Bench - kad neko ubuduće krene sa "Samsung nije kopirao Apple", neće biti više kilometarskih rasprava, samo mu linkujete presudu i to je to :)

“Today was an important day for Apple and for innovators everywhere.

Many of you have been closely following the trial against Samsung in San Jose for the past few weeks. We chose legal action very reluctantly and only after repeatedly asking Samsung to stop copying our work. For us this lawsuit has always been about something much more important than patents or money. It’s about values. We value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. And we do this to delight our customers, not for competitors to flagrantly copy.

We owe a debt of gratitude to the jury who invested their time in listening to our story. We were thrilled to finally have the opportunity to tell it. The mountain of evidence presented during the trial showed that Samsung’s copying went far deeper than we knew.

The jury has now spoken. We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right.

I am very proud of the work that each of you do.

Today, values have won and I hope the whole world listens.

Tim”

Poslednja izmena:
Zato što je USA svet, zar ne? Kakve veze ima USA presuda sa ostatkom sveta..... samsungaši će da plaču a vi ćete da se molite ispred slike SJ, za preporod koji je doneo na zemlju, a pre svega za vlastito blagostanje, saznanjem da je sud u USA done presudu u korist apple-a. Verovatno imate deo kuće gde vam je uokvirena slika verskog vođe...

Poslednja izmena:
Ja nemam verskog vođu, ja sam ateista :)

Nije USA svet ali je npr. S3 isti (u 99% slučajeva) u celom svetu, nije Samsung izbacio šestougaoni S3 samo za EU a u USA pokrao Apple :) Isti fon, isti patenti, ista krađa - ma gde na svetu. To ne znači da će u EU biti zabranjena prodaja, presuda se naravno odnosi samo na USA legalno. Ali ostaje taj gorak ukus...

I da, dobrodošli u suprotni tabor :) Sad makar legalno posedujete Apple fon, kako sud kaže xD Malo šale nije naodmet :)

Poslednja izmena:
^ legalni provokator :)

Sahranio je samsung jedan sony i noki-u pa sahranice i apple ne sekiraj se :) mada bi vise voleo da ostanu da se prepucavaju ovako od toga samo korist imamo mi korisnici :)

Naplatice to Samsung Appleu kroz delove.

Da, cene cpu će ići gore i tu će Samsung imati masnu zaradu kad izadje ip5. Očekuje se preko 250 miliona prodatih primeraka.

A što se sahrane tiče meni je žao Nokie. Zaslužili su bolju sudbinu.

Zamisli sad kao nekad što je MS spasao Apple, Tim Cook upumpa jedno 10 milijardi u MS i Nokiu kroz Windows Phone :) taman da se popuni rupa na tržištu

Poslednja izmena:
^ iskreno bi to voleo, da imamo 3 ozbiljna os-a sa ozbiljnim telefonima :) Prosto da uzivas kad odes da kupis telefon :)

Čitava ta priča o želji za "svetskom dominacijom" Apple-a je glupost...
Kompanija koja izbacuje samo jedan telefon godišnje i to u high end segmentu mobilnih uređaja, nikad neće imati dominaciju (iako ostvaruju najveći profit), jer se po prirodi stvari najviše prodaju uređaji srednje i niže klase.
Sama cena koju Samsung treba da plati je beznačajna i za jednu i za drugu kompaniju, ali ako će ova presuda da nosi implikacije u smislu da se spreči dalje besomučno kopiranje Apple uređaja, to je nešto što svakako pozdravljam.

da li su Appleu moć da unakazi bilo kog ko im stane na žulj. Stvarno nemam šta da dodam.

Znate kako se kaze what goes around comes around. Nicija ne traje doveka, apple to najbolje zna

Prosto je razocaravajuce koliko pojedinci ne vide sustinu i opasnost koju ova presuda uspostavlja kao model za sve ostale patentne procese koji, sasvim sigurno, slede u skoroj buducnosti.

Porota je odlucila da konceptualni patenti jesu validni - recimo, tehnicki patent touchscreen ekrana izjednacen je sa opisnim gde se neko prvi doseti da patentira da dodir sa dva ili sa tri prsta izaziva neku akciju. Cak su bili i vrlo revnosni u tome - oni nisu odbacili samsungove navodne optuzbe da Apple takodje krsi njihove patente zato sto su ti patenti nevalidni, vec zato sto je Apple njih dobio preko Intela, a Intel ih je dobio od Samsunga.

Obzirom da se americko zakonodavstvo i zasniva na presedanima ocekujem da Google sada bez problema dobije parnicu protiv Apple-a, sto nas uvodi u dalju spiralu gluposti kojima se nikako ne nazire kraj.

Kao i obicno sve ce da se zavrsi na ledjima krajnjih potrosaca - svaki glupavi patent koji mora da se plati podizace cenu proizvoda za 1,2,5,10,20 dolara. Dzaba sto je to samo Amerika, prilicno sam siguran da ce cene ici gore i na globalnom nivou obzirom da niko nece da propusti sansu da kaze - 'dragi nasi kupci, telefon bi bilo jeftiniji duplo da nije zlog krvozednog konkurenta'.

Sto je jos gore, ovo veoma lako moze da se preseli i na dva polja koja su do sada, koliko-toliko, bila postedjena - desktop OS/aplikacija i web aplikacija.

Ovo ne sme da zazivi. Google treba da odbaci tuzbe, a Samsung u zalbenom procesu mora da napadne validnost patenata. Najbolje bi bilo da se u USA koriguje zakon koji nas, srecom, kao i ogroman ostatak sveta, ipak ne dotice direktno.

da li su Appleu moć da unakazi bilo kog ko im stane na žulj. Stvarno nemam šta da dodam.

Promasio si, dali su moc Apple-u da unakazi svakoga ko bez dozvole koristi njihove patente, ogromna razlika. zasto samsung nije smislio nesto inovativnije od rubber banding-a, pinch to zoom-a, doubleclick zoom-a kada je vec znao da apple poseduje patente na njih? verovatno iz istog razloga sto su i kacili apple ikonice na svoj stand, napravili identicne punjace, identicne kutije, identican dock koji apple koristi... u krajnjem slucaju sud je presudio, to sto vecina ovde zna vise i bolje od ostalih (btw svaki clan porote je morao da prodje osnovnu obuku iz patentnog prava) mali uticaj ima na krajnji ishod stvari.

Pinch to Zoom i rubber banding (kao i veliku većenu drugih gestova) nije izmislio Apple...

Dali su Appleu legitimnost njihovih patenata koji nisu smeli da se usvoje jer ih oni nisu izmislili i zato što su suviše opširni, nedefinisasni i samim tim primenjivi na sve i svašta. Ako to ne kapiraš onda treba dobrano da se zamisliš šta uopšte misliš.

Poslednja izmena od urednika:
Što se mene tiče, apple je ovim sudskim postupkom postigao samo da njihov prozivod sad više ne bih kupio čak ni kada bi bio najbolji i najjeftiniji u ponudi.

A znamo da verovatno neće biti ni jedno, ni drugo.

Najbolji je Bill Cox iz Microsoftovog reklamnog odeljenja

"Windows Phone is loking goooood right now"

Ma sudija, porota, advokati, svedoci, veštaci - niko od njih veze nema.
Android fanovi su jedini koji imaju potrebno znanje da presude da li je odredjeni patent validan i da li ga je neko prekršio :smash:

Naplatice to Samsung Appleu kroz delove.

Trebalo bi da naplate kroz delove jer cifra moze da ode i na 3 milijarde:
Since Samsung's patent infringement was found to be willful in many cases, the $1.05 billion damages figure could go up. Patent law allows for up to triple damages in cases where infringement is found to be willful, although judges rarely grant that much in additional damages.
i u istoj sudnici bice proces za novije Samsung telefone:
This win also strengthens Apple's hand in a newer lawsuit [PDF] filed against Samsung in the same court. That lawsuit, scheduled to go to trial in 2014, accuses a newer generation of phones of infringing Apple patents and trademarks. Apple's position is that Samsung has continued to make illegal copies of its product, releasing no less than 17 phones in the last part of 2011 that infringe Apple patents, including various Galaxy II models, the Galaxy Nexus, the Stratosphere, and others.

Izvor: http://arstechnica.com/tech-policy/2012/08/jury-returns-verdict-in-apple-v-samsung/

Poslednja izmena:
http://www.gsmarena.com/htc_p3300-1693.php

http://www.gsmarena.com/hp_ipaq_rw6815-1803.php

Pravougaonik, touch screen, zaobljene ivice, moze se koristiti uz pomoc prstiju, nije isti iPhone, ali idejno resenje je prakticno isto :)?

Iz ove situacije najvise je profitirao MS,...

Jel si fleshovao barem WM jednom? Stylus je must ako hoces na pocetku da namestis vreme i datum. A i kasnije moras da je koristis hteo ne hteo. Sta mislis zasto su proizvodjaci smislili touchflo, touchwiz itd, ako je WM bio finger friendly?

Poslednja izmena:
cekajte, kada bi Samsung sada Galaxy S3 stavio klot Android da li bi bio banovan u USA? zanima me da li ovo dotice Google i sam Android u USA? da li ovo automatski znaci ban i za Motorola uredjaje? posto je google pre neki dan predstavio plan za povratak Motorole na vrh u USA?

Kakav *****izam...sad mi je žao što sam kupovao i taj ipad2 jedini koji sam imao od apple proizvoda...a, još kad se setim koliko puta sam preporučivao da neko uzme ipad umesto nekog android tableta...nikad više...

Nadao sam se da će Apple izgubiti ovu tužbu i da će, posle toga Google takođe izgubiti. Sada se nadam da će Google dobiti i da će Apple dobiti zabranu prodaje svojih proizvoda na tržištu jer je to jedini način, koji ja vidim, da se spreči Applekalipsa na tržištu.

M$ windows je bio loš, ali makar nije bio 100% zatvoren sistem i nije uspevao da sudski zabrani postojanje konkurencije. Apple je sve to uspeo. ________________________

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno