Šta je novo?

Novi Baldur's gate ?

Odlicna vijest, bas me je obradovala! :;)

Ja sam u nekoliko navrata bio raspoložen da počnem BG2, ali uvek me nešto sprečava, nisam je na žalost igrao u vreme kada me je drugi 'lebom 'ranio, a danas više nemam vremena ni živaca da se patim sa prastarom rezolucijom i čitanjem kilometara teksta. Ako bi to izašlo grafički doterano i sa nasnimljenim glasovima rado bih pokušao ponovo, BG igre su bile zaista neponovljive.

BG igre su izuzetno modabilne, a jedan od tih modova je i widescreen mod koji omogucava igranje infiniti engine igara u prakticno bilo kojoj rezoluciji. BG2 izgleda jako lepo u 1080p, a cak bih rekao da je i funkcionalnost igranja podignuta na visi nivo, zbog bolje preglednosti terena. Sto se tice brda teksta tu ne mogu da ti pomognem. :)

Drago mi je sto se ee bazira na bg2 rulesetu, on je ipak superioran u odnosu na bg1 u svakom pogledu. Nadam se da ce krajnji produkt da ispadne dobro, a ako ne uvek nam ostaje bg2 sa svim modovima.

^ Zar likovi i objekti nisu previse sitni u fullHD? U 1024x768 je bilo po nekad mucenje igrati (u odnosu na default 800x600 i 640x480)

Here's a collection of Baldur's Gate: Enhanced Edition tidbits gleaned from Trent Oster's twitter feed. I'll summarise, rather than linking and fully quoting each one:

- "There will be two games. Baldur's Gate: Enhanced Edition and Baldur's Gate II: Enhanced Edition #bgee=BG+TotSC, bg2ee=bg2+ToB"
"new content for the game you love, made by some of the original team members"
- "...Beamdog exclusive. As for other platforms, tune is same time next week"
- "We take mods seriously. (I led NWN after all) mods both current and future are important. More announcements to come"
- "We're using the 2nd Edition D&D rules"
- "Infinity Enhanced is based off the latest Throne of Bhall codebase"
- "We're 2D isometric all the way"
- "We're going to stay with the BG model of only voicing some of the content. We feel it allows for more in-depth writing."
- "We are trying hard not to break mods"
- In answer to comparing the look against BG + Widescreen mod: "it will be better. We've got the code to rework the UI and rendering"

2d isoimetric - ooooo hvala ti boze.... Konacno neko shvata da neke igre treba da budu isometric :)

Hahahah najlepsa vest koju sam danas cuo :D 2d ftw!

Sta je tu u stvari enhanced ako ce da bude ista igra, sa istim 2nd edition AD&D pravilima u istom 2D engine-u i istom pricom? :)
Sto rece G, da je nova igra sa svim ovim stvarima pa da se radujemo, ovako ja ne vidim sta ce nam ovo doneti u odnosu na originale (osim mozda da nas natera da je ponovo igramo, sto opet nije lose :) )

Poslednja izmena:
^ Infinity engine ce biti zestoko modifikovan, tako da ce podrzavati moderno renderovanje terena i UI ce biti zestoko updateovan. To + full HD rezolucija i mi stari fanovi ima da pevamo od srece. :) Za jedan kultni naslov kakav je BG, vise od toga ne da nije potrebno, nego je cak suvisno. ;)

^ Zar likovi i objekti nisu previse sitni u fullHD? U 1024x768 je bilo po nekad mucenje igrati (u odnosu na default 800x600 i 640x480)

Bas naprotiv, po mom misljenju, igra tek u fullhd izgleda onako kako bi trebalo. Uostalom sa tab se mogu osvetliti skoro svi bitni objekti u igri. Jedini problem je sto se tekst ne skalira, pa postaje jako sitan. Medjutim posle 10 prelazaka ionako znam sve napamet pa i nije neki problem. Planescape torment sam prvi put prelazio upravo sa widescreen modom i mnogo sam se namucio citajuci sav onaj tekst.

Torment ima mod koji povecava tekst, bez toga ga ne bih sigurno prelazio na ovim vecim rezolucijama

Unapred se radujem jer nisam igrao BG, samo BG2 !

Da li se zna hoce li set pravila ostati isti ili ce staviti neki noviji? 3.5 po mogucnosti.

Ne znam koja je poenta, prica je zavrsena sa ekspanzijom za dvojku. Odabrao si dal ces da zamenis tatu Bhaala ili ces da ostanes smrtan, svi detalji su poznati. Igra je bila pravljena kao trilogija (Throne of Bhaal je trebalo da bude BG 3, a ne ekspanzija za dvojku, ali su procenili da je engine zastareo).

^ Infinity engine ce biti zestoko modifikovan, tako da ce podrzavati moderno renderovanje terena i UI ce biti zestoko updateovan. To + full HD rezolucija i mi stari fanovi ima da pevamo od srece. :) Za jedan kultni naslov kakav je BG, vise od toga ne da nije potrebno, nego je cak suvisno. ;)

Neka srede malo i doteraju sprajtove, likovi su bili jako kockasti, izvodili kockaste specijalne efekte i pričali u kockastim fontovima. :) Igra stvarno mora da se vizuelno dotera, bar na nivo Arcanum-a.

Druga stvar, morali bi i da dosta poprave i pojasne interfejs, ko se nije razumeo u D'n'D pravila nije mogao da se lako snađe. A tad još nije bilo interneta da mogu prosto da pogledam šta mu kog đavola znači Turn Undead.

Neka srede malo i doteraju sprajtove, likovi su bili jako kockasti, izvodili kockaste specijalne efekte i pričali u kockastim fontovima. :) Igra stvarno mora da se vizuelno dotera, bar na nivo Arcanum-a.

Jel to zezas? :) Arcanum je nesumnjivo odlicna igra i igrao sam je sa slicnim uzivanjem kao i Baldurs, ali grafika u Arcanumu mi je bila odvratna cak i 2001, a kamoli sada (btw, instalirao sam ga pre neki dan :) )
Dok, s druge strane Baldurs Gate 2 je bio vrlo dopadljiv graficki.

Ne znam koja je poenta, prica je zavrsena sa ekspanzijom za dvojku. Odabrao si dal ces da zamenis tatu Bhaala ili ces da ostanes smrtan, svi detalji su poznati. Igra je bila pravljena kao trilogija (Throne of Bhaal je trebalo da bude BG 3, a ne ekspanzija za dvojku, ali su procenili da je engine zastareo).

pa ako nisi znao, bg3 je ukinut kada je bio gotovo zavrsen, tamo negde 2002. jer je interplay izgubio licencu za baldur na pc-u

eve ga link http://en.wikipedia.org/wiki/Baldur's_Gate_(series)#Baldur.27s_Gate_III:_The_Black_Hound

Ja BG2 vise ne mogu da igram, ne znam koliko da ulepsaju grafiku. Ponovo sam ga presao pre godinu dana, tako da sam se bas nadao nekom nastavku :)

Uf, ja se bas radujem ovoj vesti, probao sam onaj mod u full hd-u ali mi se nije nesto previse svideo. Nekako sitno :( Ovo ce da bude taman :D

pa ako nisi znao, bg3 je ukinut kada je bio gotovo zavrsen, tamo negde 2002. jer je interplay izgubio licencu za baldur na pc-u

eve ga link http://en.wikipedia.org/wiki/Baldur's_Gate_(series)#Baldur.27s_Gate_III:_The_Black_Hound

Zasto mi je onda ostalo negde u glavi da je TOB u stvari 3. deo BG trilogije, isforsiran zbog pregazenog infinity engine-a ali sa kompletnom pricom predvidjenom za trojku? Sta je onda sad taj otkazani BG 3, nastavak na TOB?

pa majku mu zar je toliko tesko bilo kliknuti na link :)

The Black Hound was originally going to be a departure from the high-powered epic of the Bhaalspawn saga to a low-key, roleplaying plot. With protagonists progressing to around level four at the end of BIS' typically enormous campaign and a hard cap at level eight, gameplay was refocussed to a flat and wide adventure emphasizing quests over combat. In fact, the game was only titled "Baldur's Gate" due to Interplay having lost the general D&D license to Atari, but still retaining the right to make "Baldur's Gate" and "Icewind Dale" branded D&D games (the same reason as for BGDA's title.)[2] The game was not going to be connected to the previous Baldur's Gate series in any way and would start a new series, the Black Hound series. Like Bioshock Infinite it would have been a sequel in terms of gameplay and not story, it would continue some parts of the Icewind Dale II story though.
The game was announced in 2002 and was said to have used the 3rd Edition Dungeons & Dragons ruleset, the gameplay of the previous Baldur's Gate games would have been updated to fit the ruleset. Many new gameplay features were also going to be added to fit the 3rd Edition Ruleset better, elements from the Dark Alliance series would have also been borrowed. The game used the Jefferson Engine which featured 3D effects such as casting dynamic shadows. The game was 75% finished before it was canceled. Its cancellation happened due to Interplay losing the right to publish Baldur's Gate games on the PC yet retaining the Baldur's Gate name for consoles, the result of this was Baldur's Gate: Dark Alliance II

ali to je sve praistorija vec, tuzna ali istinita, malo je falilo da dobijemo pravi i fo3 i bg3

pa majku mu zar je toliko tesko bilo kliknuti na link :)

The Black Hound was originally going to be a departure from the high-powered epic of the Bhaalspawn saga to a low-key, roleplaying plot. With protagonists progressing to around level four at the end of BIS' typically enormous campaign and a hard cap at level eight, gameplay was refocussed to a flat and wide adventure emphasizing quests over combat. In fact, the game was only titled "Baldur's Gate" due to Interplay having lost the general D&D license to Atari, but still retaining the right to make "Baldur's Gate" and "Icewind Dale" branded D&D games (the same reason as for BGDA's title.)[2] The game was not going to be connected to the previous Baldur's Gate series in any way and would start a new series, the Black Hound series. Like Bioshock Infinite it would have been a sequel in terms of gameplay and not story, it would continue some parts of the Icewind Dale II story though.
The game was announced in 2002 and was said to have used the 3rd Edition Dungeons & Dragons ruleset, the gameplay of the previous Baldur's Gate games would have been updated to fit the ruleset. Many new gameplay features were also going to be added to fit the 3rd Edition Ruleset better, elements from the Dark Alliance series would have also been borrowed. The game used the Jefferson Engine which featured 3D effects such as casting dynamic shadows. The game was 75% finished before it was canceled. Its cancellation happened due to Interplay losing the right to publish Baldur's Gate games on the PC yet retaining the Baldur's Gate name for consoles, the result of this was Baldur's Gate: Dark Alliance II

ali to je sve praistorija vec, tuzna ali istinita, malo je falilo da dobijemo pravi i fo3 i bg3

Upravo to. Fallout je nazalost izgubljen zauvek, ali eto ako se barem BG opet uzdigne, bice dobro.

Quote sa DSOGaming:
Taking a closer look at the website’s code, we can see a hidden message that was added in July 23rd and reads:

“Evil” is a term wept by the weak and the defeated. What have I done? I have cleansed the world of a band of treacherous dogs.”

Uh druze to sto si ti igrao nije Baldurs Gate lol
BG za konzole je skroz druga igra, akcioni hack and slash sa blagim RPG elementom, zabavan jeste bio, ali ni blizu PC originala.

Uh druze to sto si ti igrao nije Baldurs Gate lol
BG za konzole je skroz druga igra, akcioni hack and slash sa blagim RPG elementom, zabavan jeste bio, ali ni blizu PC originala.

Iskreno taj BG na PC-u nisam ni igrao a sada sam pogledao na cega je to licilo i iskreno nije mi se sada svideo a neverujem ni da bi mi se pre 14 godina kada je izasao svideo.

Iskreno probacu novu verziju kada se pojavi ali nesto ne verujem da ce me privuci igra. Samim time sto uskoro nabavljam D3 i TL2 pa tako da ne verujem da cu imati vremena za ovo, a jos se uskoro pojavljuje Dark Souls tako da pored te tri igre neverujem da cu nesto drugo imati u planu da igram a i sta vise pozeleti pored tri dobra naslova. A leto je pa treba otici na bazen ili dunav... izaci iz kuce prosetati odmoriti se od svega toga pa malo se provesti sa prijateljima. Uh ko ce sve to uklopiti.

Nazad
Vrh Dno