Šta je novo?

HTC One X

probao, verzija je 4.0.3 i kaze da nema update-a za mene.

Obzirom da mi na wifi koji pravi DHD sve radi normalno, isprobacu prvo jos neki wifi pre nego odem da se zalim..

a za touch dugmice na dnu ekrana, da li ti svetle ili ne?

EDIT: nasao objasnjenje za softkeys http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1596322

Poslednja izmena:
Posle OTA,treba nekih 7-10 dana da se normalizuje to treperenje, bilo je price o tome.

Prekrij light senzor pa će ti zasvetleti dugmići (pod uslovom da je automatic brightness namešten).

A shto mu treba 7 do 10 dana da se stabilizuje, zar se ne stabilizuje treperenje odma posle updejta?

Pa na osnovu koriscenja vrsi se neka optimizacija osvetljenja...bilo je reci o tome ranije. Na kraju sve legne na svoje mesto. Cak mislim da treba da bude na auto brightness,dok traje proces optimizacije.
Da ne lupam sta se tacno desava ali znam da treba nekoliko dana

Zna li neko da li bi ovaj fon nastavio da dobija redovne updateove od HTCa ako bih ga rutovao? Nista drugo ne bih menjao (ubaciovao nove romove itd) nego cisto zbog titanium buckupa i jos par programa koji zahtevaju root...

Zna li neko da li bi ovaj fon nastavio da dobija redovne updateove od HTCa ako bih ga rutovao? Nista drugo ne bih menjao (ubaciovao nove romove itd) nego cisto zbog titanium buckupa i jos par programa koji zahtevaju root...

Naravno...Ali, bez kuvanih romova uvek ćeš da žešće kaskaš za ostalima...recimo trenutno je zadnji oficijelni htc 1.29... , a u kuvanim već imaš 2.05...test bazu koja iako test znatno nadmašuje 1.29 u svemu, a posebno trajanju baterije, brzini sistema i gejming iskustvu i sl...

ali nece moci da radi OTA azururanje...

Izgleda da su poboljshali fps na ovom modu, na stock romu sam pa ne mogu da proverim , aj neka neko ubaci pa neka javi kakav je fps

Poslednja izmena:
Koliko ima realnih razlika, primetnih u radu, brzini i fluidnosti, autonomiji i kameri, između stock roma (1.29.401.11) i ARHD 7.2?

O ovome je sigurno bilo reci, ali ko ce da prolazi kroz 129 strana komentara.. Moze neka preporuka za case, kao i foliju za ekran :D (moze i prodavnica na PM, jer realno nemam pojma gde da trazim). Ovo je za mene bas ono sto trazim, ali koliko vidim, u prodavnici koja kod nas prodaje case-mate, ovog modela nema.. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=YQfMUmhaQNw

Unapred hvala!

dobro izgleda.. podseca me malo na CM barely there po nacinu na koji lezi na telefonu, i to je ono sto me plasi, jer mi se jos nikada nije desilo da mi tel ne ispadne bar par puta tokom perioda u kojem ga koristim, a barely there pri prvom udarcu o tlo bukvalno sleti sa telefona, i onda.. :whip:

zato mi je interesantan ovaj model smooth sa linka, jer mi se cini da nema nikakve sanse da se odvoji od telefona

da li je istina da su sve zastitne folije manjih dimenzija od samog ekrana, tj. da su uze po oko 2-3mm sa svake strane? prodavac tvrdi da bi se u slucaju da su istih dimenzija odlepljivale jer ekran nije ravan do ivica

bilo bi super ako bi neki zadovoljni korisnik folije poslao na pm koju foliju koristi i gde je kupio

O ovome je sigurno bilo reci, ali ko ce da prolazi kroz 129 strana komentara.. Moze neka preporuka za case, kao i foliju za ekran :D (moze i prodavnica na PM, jer realno nemam pojma gde da trazim). Ovo je za mene bas ono sto trazim, ali koliko vidim, u prodavnici koja kod nas prodaje case-mate, ovog modela nema.. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=YQfMUmhaQNw

Unapred hvala!

hm, svasta, jos ga nisu ni okacili na zvanicni sajt:
http://www.case-mate.com/HTC-One-X-Cases/HTC-One-X-Cases.asp

sto je najgore, evo 10ak dana od svih modela i boja, za One X imaju samo Barely There pink :mad:

Ja sam kupio ovu za 800din:

4-1_1.jpg

Plastika je bas cvrsta i solidno fleksibilna. Tako cvrsto stoji oko telefona da sam siguran da ne postoje sanse da spadne.

@Zare. Ja takodje imam isti problem sa GPS-om. Imam telefon skoro dve nedelje i pre par dana sam primetio da sa GPS-om nesto nije kako treba. Ubacio sam Sygic zbog rezolucije i radi na celom displeju, medjutim primetio sam da cim malo usporim autom navigacija totalno poludi, pocne da lupa skreni levo,desno,polukruzno,ovo,ono.... i nakon nekog vremena se vrati u normalu. Medjutim takva nije uopste upotrebljiva. Pomislio sam da nije mozda do sygic-a i ubaci sam i NDrive i ista situacija. onda sam prebacio stari dobri Igo koga koristim na Desire hd i HD2 i kad je i on pokazao iste simptome znao sam da nesto nije u redu sa telefonom. Takodje sam probao i google maps, gde lociram telefon i u startu omasi lokaciju za dobrih 30 do 50 metara, i onda ona strelica krene da seta po tudjim dvoristima,zgradama, ma ludnica(da napomenem da se ovo isto sa gugl maps-om desava i na ostala dva HTC telefona koja imam, ali njima navigacija radi super). Pokusao sam sa iphone-om da lociram telefon i on to radi neverovatno precizno.
Kao sto i Zare rece sve ostalo radi pez problema, nemam nikakvog drugog kvara na telefonu. Ovih dana ga nosim na reklamaciju pa cu videti sta ce reci. Zva sam radnju gde je telefon uzet i objasnio im u cemu je problem, pri tom sam im reko da se jos mnogo ljudi po forumima zali na isti kvar i rekli su da im odnesem telefon. Videcemo sta ce biti....
Inace telefon je kupljen u Swajcarskoj.

Ja sam svoj telefon danas predao Telenor-u, oni ga šalju dalje u Begram... Rekli su mi da ću do kraja nedelje dobiti odgovor. Nisam primetio da još neko na forumu ima ovakav problem sa GPS-om? Samo nas dvojica ili ljudi slabije koriste tracking aplikacije?

Ja jos nisam koristio igo. Imam u telefonu cisto ako zatreba ako odem u neki grad ili bas ako ne znam neku ulicu kod mene,pa koristim.

Ja sam svoj telefon danas predao Telenor-u, oni ga šalju dalje u Begram... Rekli su mi da ću do kraja nedelje dobiti odgovor. Nisam primetio da još neko na forumu ima ovakav problem sa GPS-om? Samo nas dvojica ili ljudi slabije koriste tracking aplikacije?

Nisi trebao da ga nosiš u telenor... Trebao si direktno u begram...

@zare. Druze, ja sam se sa mojim one x pozdravio. Bio sam pre par dana u Swisscom-u, objasnim im lepo koji problem imam i dobijem objasnjenje koje nikako nisam zeleo cuti. Decko koji bio za pultom mi kaze da se to ne moze popraviti. Poslednjih desetak dana su samo u toj filijali dobili 15 reklamacija na one x zbog gps problema. zvali su htc i rekli im kao da ubrzano rade na resavanju problema, ali kad ce to biti ne znaju. Vratili su mi taj felerican fon i predlozili da uzmem samsung ili iphone, medujutim nisam nikako hteo da se tako lako odreknem one x-a. Uzeo sam novi, ali na moju veliku zalost ista prica. Vratili su mi i taj fon i uzeo sam galaxy s3. Navigacija radi. medjutim ono sto sam opisao da se desava sa google maps, desava se i na galaxy-ju. Sa htc-om sam zavrsio bar za neko vreme. Posle desirea, 4 modela hd2, desirea hd i sensationa doslo vrme da se rastanemo. Kada budem imao malo slobodnog vremena opisacu prednosti i mane galaxy modela u odnosu na one x. Pozzz.

Sta se to tacno desava? Koristio sam navigon pre par dana,bilo je ok skroz,ne uzimajuci u obzir lose mape

Meni je jedini problem što nekad pobrljavi kada se uspori ili stane ali posle par sekundi sve se vrati na svoje, a baš isto koristim navigon. Iskreno ne vidim to kao strašnu manu. Više me nervira neimplementiranost kompasa u pojedine programe za navigaciju.

Ni meni se to još nije dešavalo, isto sam koristio navigon...

P.S. ovaj slim ics opasno izgleda, a i radi jako dobro...mada, baterija mu dođe na isto kao i sense romovi...

Poslednja izmena:
Sta se to tacno desava? Koristio sam navigon pre par dana,bilo je ok skroz,ne uzimajuci u obzir lose mape

Na osnovu mog iskustva problem se javlja pri manjim brzinama i kod potpunog mirovanja. Kod navigacije nije toliko uocljiv jer se uglavnom koristi u kolima pri vecim brzinama, i kod navigacije ima mnogo vecu toleranciju na odstupanje od stvarne pozicije jer "vozi" po unapred određenom vektoru tj. putu iako realna pozicija malo šeta levo, desno, napred, nazad... Problem sa navigacijom najuočljiviji je na semaforu kad su auto i uređaj u mirovanju. Onda počinje da se gubi i da menja trenutnu poziciju, da predlaže novu putanju... Vrlo neprijatna situacija u nepoznatoj sredini - gde se GPS uglavnom i koristi :)

Mnogo gora situacija je sa tracking aplikacijama kao npr. My Tracks, Endomondo, Sports Tracker, Runkeeper, mIcoach, Nike+... Tu snima putanju kretanja, brzinu, visinu i izgleda vrlo loše, nema puno veze sa putanjom koju stvarno napravim. Brzine koje detektuje u stanju mirovanja idu nekad i preko 200 km/h a moja trenutna pozicija zna nekad da "skoči" i preko 2km od moje realne. Evo par screenshotova: HOX stoji mirno na fiksnoj podlozi, pun GPS signal, otvoreno nebo... za 15-tak minuta mirnog stajanja "pređe" oko 2km dostižući brzinu od 150 km/h!

Ljudi, molim vas da probate sa nekom od pomenutih tracking aplikacija da snimite neku kraću putanju pešačenja ili trčanja, kao i jedno mirovanje od 15 min. I zbog provere svojih uređaja (sa kojima nadam se imate više sreće) a i zbog eventualne pomoći nama koji imamo ovaj problem.

Hvala unapred!

Prilozi

• 1.png
    1.png
    207.4 KB · Pregleda: 146
  • 2.png
    2.png
    267.6 KB · Pregleda: 142
  • 3.png
    3.png
    383.6 KB · Pregleda: 138
  • 4.png
    4.png
    142.7 KB · Pregleda: 131
  • 5.png
    5.png
    134.3 KB · Pregleda: 127
da, kada je clove izbacio ovo svi su vikali fake, ali oni nisu jedini koji ga prodaju..

@neomckane super izgleda i jako dobra cena (moze na PM ime prodavnice i lokacija :)

sta znam, mozda bih ga uzeo, zavisno od boje... Crna ne dolazi u obzir, jer imam bijeli One X. Mozda neki svijetlosivi da izbace (jer bijeli tesko da ce, previse bi se prljao).

Inace, za DHD imam skoro sve od Case Mate-a: Barely There, Pop i Tough :D

Vrh Dno