Šta je novo?

Huawei Ascend P1/P1 S

Probao sam jedan testni primerak inkognito, i vrhunski je, naročito u aspektu planirane cene!

Jedino me brine kada će zaista i biti dostupan na tržištu, da ne bude "Kasno Marko na Kosovo stiže".

I meni se jako svidja ovaj Huawei... I Quad bi mogao biti odlican.

Prevashodno mi se svidjaju zbog dizajna - taj napred crni, pozadi beli pristup mi je extra... :)

Jedino bi bilo bolje da je neki IPS mesto AMOLED-a, ali ***, ima i ovaj svojih prednosti... :)

To su oni SGS II sa garancijom dok ne izadjes iz lokala i 2 ulice jos :d

Tako je to sa budzacima, inace u oglasima mogu da se nadju odlicni primerci sa garancijama operatera.

U *** pa ovaj telefon ima istu kameru kao s3 ako ne i bolju :)

Odlican telefon :)

Jeste da je zadnja strana diskutabilna, trebali su da rese to jednostavno kao sto je i prednja strana a ne da kopiraju sgs II samo u malo izduzenoj formi :D Da su odradili ceo fon jednostavno kao LG 4X oslobodili bi se onog negativnog smeka kineskog proizvodjaca, steta.

Iznenadio sam se kvalitetom fotografija i 1080p kamkodera. Bio sam ubedjen da ce ovaj telefon imati odlican hardver i sve ostalo sto je potrebno za ICS ali sam nekako mislio da ce ipak malo zakinuti na kameri [primer LG 4X npr koji je ipak odlican].

Fotke i video sam proverio jos u Gizmovom testu pre par meseci ali nisam znao da li ce tako i ostati, sta znam, mogli su i da shebu malo kameru :) Fotografije su definitivno u rangu SGS II, mozda nekada i sa GS III mada je i poredjenje sa SGS II dovoljno. Dakle pored odlicnog hw i cistog androida tu je odlicna kamera, sasvim upotrebljiva i to je dovoljno :) 1080p takodje, 30 fps i solidan kvalitet.

Ali ovo nisam ocekivao :

Prety good audio output

The Huawei Ascend P1 did impressvely well in the active external amplifier part of our test. The smartphone got excellent scores all over the field and had average loudness, so it should do quite well, powering your car audio system.

The good news is that only one reading takes a serious hit when you plug in a pair of headphones. Granted, the stereo crosstalk spikes to pretty high levels, but the other aspects of the Ascend P1 performance remain great and the volume levels are still decent. A pretty solid overall performance, no matter how you look at it.

Bio sam ubedjen da ce imati samo prosecan audio kvalitet :) Gizmo jos pre par meseci rece da je dobar ali nije testirao sa slusalicama, meni to veoma znaci a gsm arena kaze se P1S odlicno pokazao.

Definirivno uz sledeci ugovor merkam samo Ascend P1S i HTC One S [mozda Galaxy Nexus] ali Huawei je u velikoj prednosti zbog micro sd slota i odlicne baterije, htc realno ima samo jaci gpu [za koliko nemam pojma] i lepse kuciste.

Sad videh da je ovo ipak Ascend P1, bez S, ima malo losiju bateriju.. nesto mislim da nasi operateri nece nabavljati ovaj S model ali videcemo..

Poslednja izmena:
Glupe li reklame covece.. kao dete da se zezalo u nekom programu 8 minuta..

Ali na svu srecu, telefon je odlican ;) Valjda ce neko od operatera nabaviti p1s, samo se plasim da to ne bude mts :d

Изаћи ће у Теленору, данас сам видео у пословници преко пута Ђерам пијаце изложену макету, али са истакнутим ценама по пакетима. Нисам загледао цене, мислио сам да натенане изанализирам на сајту, али на сајту још нема ничег. Жао ми је што нема у понуди модела Huawei HONOR који има шта да понуди.

Nece se huawei nesto proslaviti sa ovim modelom. Videh da je nabavna cena za p1 340€. Ne pitajte gde. :D

Stigao fizički u telenor radnje ali još nema cene. Mada na fakturi je cena 44000, po njima to je cena bez ugovorne obaveze što je manje od S2 i njegovih 58000

Opa :)

Znaci bice oko 25000 din u prenesi i surfuj 1Gb..

Opa :)

Znaci bice oko 25000 din u prenesi i surfuj 1Gb..

Ево цена по пакетима, слика није најоштрија, али се све види. У рекламном материјалу у продавници преко пута Ђерма стоји да је пуна цена 52000 (S2 je 58000, Note je 75000 kao i S3, Nexus je 55000, OneX 70000, One S 68000, наводим цене због поређења.) Значи, од ОneS са којим дели исти екран и сличан хардвер је јефтинији 16000, остало погледајте сами. Много ми се свиђа дизајн и кориснички интерфејс. У продавници кажу да може да се купи, имају 1(!!!!!!) комад ни мање ни више, могуће да је то неки engineering sample. Ипак ћу да сачекам да се појави у још продавница. Имају само у црној боји, мени се допада она комбинација напред црн, позади бео.

Prilozi

• Fotografija-0003.jpg
    Fotografija-0003.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 255
Poslednja izmena:
Cena je ok ali cekam da vip dobije ovaj model :D

Najverovatnije cu i ja da predjem u vip kad dodje vreme promene paketa. :)
Ovaj telefon je bas dobar pick, samo jos da vidimo kakvu ce zajednicu da ima. :)

5 je stiglo u telenor u uscu, crni. Svidja mi se sto je Android 95% stock, glatia ledja i odlicna rezolucija. Neko rece da je razlika u ceni u odnosu na One S 16000, ali na PIS 1000 je 7000. Mada cudno je da postoji cenovnik u radnji a ne i u telenor sistemu niti nekom internom obavestenju zaposlenima??

5 je stiglo u telenor u uscu, crni. Svidja mi se sto je Android 95% stock, glatia ledja i odlicna rezolucija. Neko rece da je razlika u ceni u odnosu na One S 16000, ali na PIS 1000 je 7000. Mada cudno je da postoji cenovnik u radnji a ne i u telenor sistemu niti nekom internom obavestenju zaposlenima??

Kako ne matori?
Zna se sve, od sutra krece...

A zasto bi iko kupio ovo kad mozete da uzmete novu Motorolu RAZR sa 2 godine garancije za 8000din manje? I to ne preko oglasa, vec u prodavnici, sa sve fiskalnim.

Ta Motorola je u svakom mogucem smislu bolji telefon od ovog kineza-10 puta bolja izrada, 4x vise interne memorije, veca baterija, microHDMI port, i na kraju Motorolino ime i tradicija, plus ih sad drzi Google.

A zasto bi iko kupio ovo kad mozete da uzmete novu Motorolu RAZR sa 2 godine garancije za 8000din manje? I to ne preko oglasa, vec u prodavnici, sa sve fiskalnim.

Ta Motorola je u svakom mogucem smislu bolji telefon od ovog kineza-10 puta bolja izrada, 4x vise interne memorije, veca baterija, microHDMI port, i na kraju Motorolino ime i tradicija, plus ih sad drzi Google.

+1

Zato sto motorola nema sta da trazi na ovoj temi,a i zasto bi iko kupovao motorolu razr kada za 2000 manje moze da se kupi odlicna ves masina sa 5 godina garancije i to u radnji a ne preko oglasa?
Cemu takvi postovi na temi drugog proizvodjaca?
Ovo kao kad na temi o SGS3 dodju pa kazu zasto njega da uzmete,kad ima i lepsi i jeftiniji HOX.

Evo bar jedan razlog-motorola razr mozda i dobije ics,ali kad p1 dobije neku rusku salatu,koja ce biti naslednik jb-a.

Ako ne pratiš vesti o tehnici ne moraš da dovodiš ljude u zabludu, RAZR već ima zvaničan ICS

Koga to briga ima li ili ne,ovo i dalje nije tema o motoroli..

Pa one koji planiraju da kupe nov telefon je briga, a ti ih dovodis u zabludu, navodeći netačne činjenice o temi o kojoj ništa ne znaš.

A činjenica je da je ovaj Huawei preskup za to što nudi i da se za tu, ili manju kintu od one koju bi ljudi odvojili za njega, može kupiti bolji telefon.

Super...o tome diskutuj na temi motorole,da li je bolja,jeftinija,ima li ICS ili ne...ovo je tema o P1.
Jel moguce da svaka tema o bilo kom modelu telefona mora da se zatruje sa-sto ovaj kad moze onaj(koji obicno taj koji krene sa takvom pricom,poseduje)
Sto tebe toliko svrbi sto je skuplji i sto ljudi bas p1 zele a ne nesto drugo?Pricas o dovodjenju zablude potencijalnog kupca,a sam poturas telefon druge kompanije kao bolji i jeftiniji?
Cena jeste jaca,tome malo i operater kumovao,ali ne znaci da nece pasti za koji mesec,a to koliko je ili da li je nesto drugo bolje,moze da se prica tek onda kad se dodje do uporednog testa..
Inace svi proizvodjaci daju garanciju od 2 godine, i uz sve "kineze" dodje i fiskalni,ne prodaju se u kineskim trznim centrima i poslednja zamerka im se moze dati na kvalitet izrade,toliko i tu o zabludama i netacnim cinjenicama.
Ko planira neka uzme sta god hoce,njegove su pare.

Ja bi opet uzeo p1 jer se oneclick rootuje ili bar mislim da sam video da moze. :d

Zakljucavanje bootloadera kod motorole je veliki minus (kod razra ne znam kako je) jer vremenom ako ne menjas telefone cesto samo root ce ti odrzati telefon zivim. :)

My 2 cents. :d

Vrh Dno