Ja imam totalno iritantan problem - Opera mi puca ko mutava. Sve je radilo super 2 meseca od instalacije SL-a i odjednom, bez ikakvog valjanog razloga, samo Opera je pocela da puca (i to nije radjen update). Logovi su cisti, fsck kaze da je disk ok, sve ostalo radi kao sat... i nemam ideje kako to da resim.
Računar ti (iz nekog razloga) odlazi u safe mod prilikom butovanja i tom prilikom zakucava verovatno pri proveri diskova. Evo šta možeš da probaš da uradiš... Restartuj računar i pritisni Command-S prilikom pokretanja računara. Trebalo bi da se pokrene single user mode. Dobićeš crni ekran, pa zatim sačekaj da računar stane sa učitavanjem. Izbaciće ti :/root gde je dalje u nastavku potrebno da ukucaš sledeće...
/sbin/fsck -fy
I pokrenuće se popravka diska. Sačekaj da to završi (potrajaće), i kad završi ispisaće ti (“The volume (ime particije) appears to be OK”) ako je sve u redu. Ako nije pisaće isto šta nije ok.
Nakon toga ukucaj:
reboot
I onda probaj ponovo da pokreneš noramalno sistem...
Ako ti ovo ne pomogne, još možeš da probaš putem DiskWarrior applikacije da to središ
Ma bolje i da prsne disk, makar da znam šta mu je i da ga promenim pošto je star 2 meseca! Imam kompletan TM pa se ne brinem mnogo a guglao sam i ništa pametno ne nalazim, tj nalazim kako se rešava restore (što znam) ali ne i šta je uzrok ovakvog problema (dešava se i na HDD i na SSD).Pa, još uvek ti ne piše I/O error, jer to bi u prevodu značilo da ti je disk prso, ali ni ovo što piše nije baš bajno. Uz I/O error obično u nastavku stoji: invalid node structure pa zagrade i ostalo što imaš uključujući i taj signal 8 na kraju. Proguglaj malo i vidi dal možeš da nađeš identičnu situaciju kao kod sebe...
U svakom slučaju ja bih da sam na tvom mestu gledao da povadim sve što mi je bitno odatle što pre i za svaki slučaj.
Pa ne može, Security Options mi je nedostupno, zatamnjeno. Dostupno je samo ako ponovo uradim particionisanje (imam OSX i Bootcamp particiju) a nešto nemam volju da se zezam, jedva sam naterao Bootcamp restore da mi radi. Možda za par nedelja kad imam više vremena.ako mozes, probaj da formatira SSD sa ukljucenim "Security Options..." na prvom nivou - neka upise svuda 0.
Butujem sa CMD + R (Recovery) pa pretpostavljam, ako već daje da mogu da ga formatiram, da i security options bude dostupno. Probaću i sa instalacionim.pa ne mozes da formatiras disk sa kog si pokrenuo OS
uzmi instalacioni disk OS X-a, bootuj racunar sa njega i bice ti dostupna opcija za formatiranje sistemskog diska.
Ma jok... neće. Nemam opciju Security Options... nikako, ni sa instalacijom od nule. Kako sam letimično čitao SSD ne podleže pod low level zato što nije magnetni medijum i drugačije se postupa ako se naiđe na lošu lokaciju, postoji obično "spare" blokovi koji rade posao. Pogotovu SSD sa TRIM opcijom koji imaju drugačiji koncept pisanja i brisanja memorijskih lokacija.ako mozes, probaj da formatira SSD sa ukljucenim "Security Options..." na prvom nivou - neka upise svuda 0.
Ništa ne čitaš prethodne postove![]()
pa ne mozes da cmd+r jer se sistem i dalje podize sa sistemskog diska (samo sa recovery perticije)!! moras system podici ili sa DVDa ili sa eksternog (USB/FireWire diska)!
i nisam napisao u prethodnom postu: ne znam kako radi SSD sa losim sektorima ali ako forsiras da svuda upise 0 bar ces znati koji sektor radi a koji ne radi (moguce da i SSD kao i harddisk ima neku kolicinu rezervnih sektora koje ubacuje umesto badsectora - ovo bi trebala da radi interna logika HDDa/SSDa ali ako se potrose rezervni sektori, sistem ce poceti da brljavi).
jednostavno pretpostavljam da ce se upisivanje 0 (ujedno i cekiranjem svakog sektora) pokazati sta valja ili ne valja od sektora na SSDu.
http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=16&t=59061/CODE]
[QUOTE]1) remove previously installed DSDL from /Extra directory, and remove all previously installed sound-kexts (*HDA*)
2) install AppleHDA rollback from MultiBeast 4.5.1
3) install Non-DSDT HDA enabler ALC887/888b from MultiBeast 4.5.1 (!!)
4) install the kext from the opening post (2a) with Kextbeast
Reboot, and sound works!/QUOTE]
Ali problem je što ne mogu nikako da našem ove sistemske foldere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari