Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Blah, taman da mi zamene i onaj muceni Kaon STB posto je otisao u vecna lovista. ,)

Моји утисци после месец дана, су врло добри, био бих и задовољнији да од јуче нисам имао проблем са брзином нета која је пала на 1.5 мб, а треба да буде 5 мб. Позвах их данас и рекоше ми да ишчупам онај црни кабла и да га поново утакнем, ваљда рестар модема, и сад је опет оживео нет. Али остајем у недоумици због чега је уопште дошло до забадања модема, а користим га само месец дана.

Da pratis malo temu i forum video bi da nije bilo problema do tebe i rutera vec je Ikom generalno imao problem sa mrezom ovih dana ;)

Ali je sada sve ispeglano i sljaka kako treba :)

Једино што се за који месец селим, а тамо SBB влада... Кад сам видео њихов ценовник, 10х сам проверавао је л' ја нешто пропуштам, или је стварно онолико скупље.

Cuti ti si super prosao - i ja se selim za koji mesec a u mojoj zgradi, kao i u okolnim vlada iskljucivo Telekom...
UZAS!!! Vec razmisljam sta i kako ciniti ali za sada nemam alternative.:(

Preselite se na ptt kds teritoriju da vidite sta je uzas.

Jos neko ima problema sa prekidima veceras? Oko 00:20 je bio prekid 5min., onda u 02:31 5min., i sada u 02:40 evo 4min.... Ne znam za sta ima sluzi sajt, ako je potrebno da bude prekid 2h sto to ne objave i gotovo.

Da imam prekide od prilike u vremenima koje pominjes... za ostalo znas gde zivis?

Isto i kod SBB-a (Beograd). Prekidi po 5-10 minuta prošla 2-3 sata.

Poslednja izmena:
Isto prekidi... baš kada je trebalo da roknem Diabla :(

Što se SBB-a tiče... najavljeni radovi na nivou celog grada. Možda je sa Ikomom bila slična priča.

Juce je sbb razvlacio optiku po sahtovima na Vidikovcu. Konkretno video sam da rade kod obdanista.

Sad videh da imaju novu promociju kod prikljucenja. Pre je valjda bilo mesec ili dva besplatno, a sada tri:

Promotivno priključenje na kablovsku televiziju i Internet od 15. maja do 15. septembra 2012.

100 din – priključna taksa za kablovsku televiziju + 3 meseca pretplata + 3 meseca Internet 5 Mbps (Flat 2)

100 din – priključna taksa za Internet + 3 meseca pretplata na paket FLAT 2 (5 Mbps)

U sve navedene cene je uključen PDV.

Ovo je realno super ponuda, ako je ugovor na godinu dana :)

Poslednja izmena:
Ovo je realno super ponuda, ako je ugovor na godinu dana
Nije na godinu, na dve godine je. Bilo bi fer posto je vec na 2 godine da flat dva bude 10Mb, paket 3 15Mb itd....:)

evo slike sa sbb sajta vezano za ponudu jos je kod njih ugovor na 12 meseci i daju vecu brzinu dosta vecu od standardne ko potpise taj ugovor..

Prilozi

• sbb.JPG
    sbb.JPG
    69 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Zna li neko šta se dešava sa uploadom na Ikomu? Već 2-3 dana je jezivo loše. Imam FLAT3 + uploadbooster 1024Kb/s i do pre neki dan je torentovanje išlo finom brzinom od 160-170kB/s no sad se vuče negde između 60 i 100 (u najboljem slučaju). Ljubazna operatorka me napravila na budalu, usput budi rečeno, a da nije bila ni od kakve pomoći. Speedtest koji je kao objektivno merilo varira od 0.9 do 1.1Mb.

Nije na godinu, na dve godine je. Bilo bi fer posto je vec na 2 godine da flat dva bude 10Mb, paket 3 15Mb itd....:)

Ugovor kod IKOM-a obavezuje korsnika na 12 meseci. Ja sam potpisao ugovor u januaru i bilo je 12 meseci, u maju je potpisao moj komsija i isto je bilo 12 meseci.

Ja potpisao juce i bilo je 24 meseca i pozvao telefonom da proverim koliko je jer mi se ucinilo malo mnogo i tamo mi rekao njihov operater potvrdio da je 24 meseca.....

To sto ti pominjes je bilo nekad, sad vise nije tako...

evo slike sa sbb sajta vezano za ponudu jos je kod njih ugovor na 12 meseci i daju vecu brzinu dosta vecu od standardne ko potpise taj ugovor..

E pa sad malo previse trazis :)
Ikomovi i SBB paketi su tu negde po brzinama, SBB je trenutno malo bolji na nizim paketima, ali vrlo brzo ce Ikom to da dovede u red, kao i pre sto je radio.
Nije trebalo da povecavaju ugovor na 24 meseca. Medjutim, dobra stvar kod Ikoma je da si duzan da odradis samo jedan ugovor, a posle dobijas sve max brzine i bez ugovora.

Poslednja izmena:
To da, videcemo korekciju brzina....Ponovo sam razgovarao danas sa njima, kazu do pre 20 dana je bilo na ugovor i od 12 meseci, od tad cepaju na ovaj od 24 meseca i nemaju nikakvu varijantu za potpisivanje na 12, pitao sam da dobro proveri ova sa kojom sam razgovarao..
Verovatno se osiguravaju i oni, nije lako opstati danas u ovakvom moru....

Neka se oni osiguravaju sve dok pruzaju uslugu onako kako stoji u ugovoru.

ja imam sb5101 i flat 4.
posle restarta, download je i dalje 15, iako i ja vidim u specifikacijama da može da izgura oko 30.
piše u obaveštenju da je potrebna zamena modema ukoliko to nije urađeno ranije, a ako jeste, nova brzina je već omogućena.

Imam isti modem, zvao podrsku kaze teta mora drugi ...kad e ? do prvog jula treba neko da donese drugi.

Све је ово супер, само чему статичка ИП адреса, мени би баш одговарало да је динамичка.:D

Zna li neko šta se dešava sa uploadom na Ikomu? Već 2-3 dana je jezivo loše. Imam FLAT3 + uploadbooster 1024Kb/s i do pre neki dan je torentovanje išlo finom brzinom od 160-170kB/s no sad se vuče negde između 60 i 100 (u najboljem slučaju). Ljubazna operatorka me napravila na budalu, usput budi rečeno, a da nije bila ni od kakve pomoći. Speedtest koji je kao objektivno merilo varira od 0.9 do 1.1Mb.
Vidim da se ostali ne zale, ali kod mene na padini je takodje jako losa situacija sa uploadom - isti simptomi kao tvoji. Ja sam na Flat 2 + ub 512kbps, pa mi je sad jos cudnije da samo ti i ja prijavljujemo ovaj problem a obojica koristimo ul-booster opciju :trust: Zvao sam ih i ja, cak poslao i pisamce, ali isto toliko (ne)uspesno :mad:

I kod mene (Novi Beograd, blok 70) ima problema sa uploadom. Nije katastrofa, ali osetno.
Rezultati sa speedtest-a od poslednjih nedelju-dve su u attachmentu.

Prilozi

• speedtest.jpg
    speedtest.jpg
    165.8 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Kod mene je download katastrofa, ne uspevam da predjem 20 mbps od mogucih 50 vec 2 nedelje.

Pa jel se neko oglasio po tom pitanju od nadleznih ?

Jeste Tadić, ali pošto kaže da nije više na vlasti da onda ne može ništa da uradi.

,)

Ja sam imao par prekida u poslednjih tri dana, ali nisam bio siguran da li je do IKOM-a ili do DD-WRT-a koji sam stavio na ruter.

Inace kod mene net radi super

1977542978.png

63596787.png

Poslednja izmena:
Dobio sam obaveštenje od IKOM-a da će od 1.jula brzina DL biti 10Mbps dok će UL brzina biti 512Kbps.Upitanju je Flat 3 paket.

Poslednja izmena:
Gde si dobio to? Kao pismo ili? Pretpostavljam da je flat3 u pitanju. Znaci kao sto smo i ocekivali, pocetkom leta ce prakticno da izjednace SBB ponudu :)

Vrh Dno