Šta je novo?

Prestigio MultiPad PMP5080B

danijeldev, jel ti na tom romu dobro radi reprodukcija filmova!? Ja sam probao i taj Xteam, i MediaDroiD-3.0, i na oba roma mi je prilikom startovanja filmova pucao video plejer.

Koji video player? Ja koristim Mx video player i
nemam problema. Kakav je Mediadroid?

Ma i ja koristim Mx Player, ali i sa njim i sa stock plejerom mi pucaju filmovi. Što se tiče Mediadroida, koristio sam ga desetak minuta :D, i čim sam video da i na njemu ne rade filmići vratio sam se na neki ruski (gb) root-ovani rom, i na njemu sve šljaka kako treba. Ne znam, prošnjuraću malo po onom italijanskom sajtu, da vidim da li neko ima sličnih problema kao ja.

Za mene je GB proslost, jednostavno ICS je mnogo funkcionalniji. Nisam jos odgledao ceo film na Xteam-u, ali jesam dve epizode South parka i nije pucao. Xteam 3 ima i fix koji treba instalirati odmah posle instalacije roma. Desavalo mi se da se s**** zvuk posle toga, ali jedan factory reset i jos jedan reset uredjaja resavaju problem.

Posle duzeg testiranja stock roma ICS 2.0.2 i Xteam 3 roma navodim prednosti svakog:

Prestigio:
- Mozda nesto duze trajanje baterije (Ali ovo je nemoguce proveriti zbog glupog ICS-ovog podesavanja za bateriju. Ja ne mogu da shvatim da nemam mogucnost kao na GB-u videti koliko sam dugo koristio ekran,wifi,sleep tokom jednog ciklusa punjenja. Posle svakog gasenja uredjaja ove stavke se resetuju na ICS-u i to je glupo. Molio bi nekog da me prosvetli da li postoji apk pomocu koje mogu ovo da vidim kao pre na GB-u.).
- Pokazivac stanja baterije je nesto bolji tj. precizniji, mada iskreno ne valja ni na jednom ICS romu.

Xteam 3:
- postoje podesavanja sa usb, znaci mozete da namestite da ga komp vidi kao prenosivi disk (ovo je vrlo vazno jer sugavi mtp mod ne radi na svakom kompu i dozvoljava samo prenos media fajlova)
- wifi se nikad ne gubi (retko mi se desavalo na stock romu, ali se desavalo)
- flash radi mnogo bolje nego na Prestigio-u (verzija 11.1 flash video player-a radi gotovo jednako dobro kao na GB-u)
- zvuk je glasniji i to dosta glasniji (E ovo nijedan rom nije imao, pa tako skype moze raditi bez slusalica ali samo za audio pozive. Za video pozive su opet nesto zabrljali. Ali apk tipa Talking Tom i slicne sada rade bez sluski. Cak radi i Gtalk audio i video poziv (bez sluski) ali samo ako vi zovete)
- Ovaj rom je sveukupno brzi i nece mi se desiti da mi sistem trokira (pukne browser i slicno) kada mi stigne nova por na gtalk-u ili mail dok surfujem u Dolphin-u. Zaglupljivanja su redja i ovde ima nesto vise rama za korisnika tj. 283MB naspram 272MB na Prestigio-u.
- Root (a prednosti ruta su sto mozete instalirati par najboljih apk sa marketa koje ce vam olaksati zivot tipa Titanium Backup, Root explorer i slicne), vise mesta za instaliranje aplikacija (oko 1GB naspram 500MB kod Prestigio-a) i fenomenalni Rom manager apk.

Da dodam jos linkove i upozorenje da sve radite na sopstvenu odgovornost :D :
http://x--t-e-a-m.blogspot.com/
http://www.androidworld.it/forum/altri-tablet-e-mid-android-65/%5Brom%5D%5Bxteam-3-0%5D%5Bics-4-0-4%5D%5Bmediacom-810c%5D-46159/

Poslednja izmena:
@danijeldav

Znači, da čekamo ispravke za Xteam. :)
Kako se stavlja Xteam? Da li je komplikovano? Jel ima neko uputstvo?

Ne znam da li ti se dešava u zvaničnom a i u ovom softveru da se tablet sam pali iz spavanja. Meni se to redovno događa (zvanični firmver), mada istina malo ređe sa ovom najnovijom verzijom. To nije neki problem ako se namesti kratko vreme za odlazak na spavanje ali ako se podesi 30min onda se dešava da ekran bude upaljen 30min a to pojede bateriju veoma brzo (govorim iz iskustva).
Ovo sa wifi je pojava koja se javlja još od GB i to od prve verzije ali su neke verzije manje a neke više podložne tom problemu. Čak se dešavalo na nekoj od verzija (one prve GB verzije) da se tablet posle recimo 30min na spavanju ugasi sam od sebe. Moraće Prestigio još puno da poradi na stabilnosti.

Ispravka: vidim da si stavio linkove. Pravac Gugl Translejt. ;)

Poslednja izmena:
@danijeldav

Znači, da čekamo ispravke za Xteam. :)
Kako se stavlja Xteam? Da li je komplikovano? Jel ima neko uputstvo?

Ne znam da li ti se dešava u zvaničnom a i u ovom softveru da se tablet sam pali iz spavanja. Meni se to redovno događa (zvanični firmver), mada istina malo ređe sa ovom najnovijom verzijom. To nije neki problem ako se namesti kratko vreme za odlazak na spavanje ali ako se podesi 30min onda se dešava da ekran bude upaljen 30min a to pojede bateriju veoma brzo (govorim iz iskustva).
Ovo sa wifi je pojava koja se javlja još od GB i to od prve verzije ali su neke verzije manje a neke više podložne tom problemu. Čak se dešavalo na nekoj od verzija (one prve GB verzije) da se tablet posle recimo 30min na spavanju ugasi sam od sebe. Moraće Prestigio još puno da poradi na stabilnosti.

Ispravka: vidim da si stavio linkove. Pravac Gugl Translejt. ;)

Iskreno meni se ovo budjenje taba iz sleep moda i gasenje nikad nije desilo (ili nisam primetio). Za wifi se slazem, ali to je toliko retko da nije strasno. Mozda nesto nije u redu sa tvojim uredjajem..

Iskreno meni se ovo budjenje taba iz sleep moda i gasenje nikad nije desilo (ili nisam primetio). Za wifi se slazem, ali to je toliko retko da nije strasno. Mozda nesto nije u redu sa tvojim uredjajem..

Па искрено, нисам ни ја приметио док нисам ставио време одласка на спавање на 30 минута. Иначе се дешавало да се упали али пошто не гледам 24 часа у таблет он се у међувремену угаси и као да ништа није било.

pozdrav svima novi vlasnik ovog tableta pa bi mi trebala pomoć kako da ga rutujem probao sam sa superone click izbaci poruku da je rutovan ali posle restarta ništa se ne dešava ne znam gde grešim? help

Koliko ja znam, solo rutovanje nije izvodljivo, ili grešim!?:)
Jedino da instaliraš neki custom rom. Već je o tome pisano na prethodnim stranicama.

Vidim da se u Maxiju pojavio 5080pro na akciji za 14990. :) Odlicna ponuda. :D

malopre sam skinuo sa prestigio sajta novi update 1.0.27 i probao da instaliram po upustvu. lepo sam sve odradio,prvo drajver za tablet rk290x,pa sam otvorio program za update rkbatchtool,iskljucio tablet,drzao taster za utisavanje i ubo usb kabli. e sad tu nastaje problem,u rkbatchtool-u ga nikako ne prepoznaje? koristim windows xp 32bit. ili ja nesto gresim ili sam kupio malerozan tablet. takodje i kad probam da ubacim slike,fajlove u internu memoriju,nikako nece. izbacuje gresku. jedino moze u mikrosd. greska koju izbacuje prilikom prebacivanja je "data error cyclic redundancy check"

Poslednja izmena:
Jedno pitanje od tablet početnika - vredi li MultiPad PMP5080C PRO tih 130€ u Maxi-ju? Nekako mi deluje kao povoljna kupovina, ali me malo brine kako će ipak zastareli CPU da se nosi sa ICS?

Gledao sam nešto, sličan je kao 5080B, ima 512MB ram više, ima 8GB umesto 4GB flash-a, dolazi out of the box sa ICS i baterija mu je 5000mAh, naspram 5400mAh u 5080b, ostalo sve isto.

Moja supriga ima 5080B koji je slabiji i na njemu sasvim lepo radi ICS, tako da nemoj da brines nego kupuj dok ima.....

Ne mogu da verujem da je ovaj novi model 130e?? To je stvarno vise nego povoljno.
Za te pare moze samo kinez i to nikakav da se uzme.
5080B kada se pojavio bio je nesto oko 200e ako se ne varam?

Jeste bio je oko 20k, nisam video nigde da se nudi ovaj novi za 130e, cak i ovaj stari vredi tih 130e.

Kupio PMP5080C Pro u lokalnoj samoposluzi 14.900 dinara (14.900/114=130.7€).

Lepo deluje, dosta je lagan, torbica je fina. Nisam ga još upalio, utisci malo kasnije.

ASBIS-ov garantni list.

Prilozi

• PMP5080CPro.jpg
    PMP5080CPro.jpg
    172.5 KB · Pregleda: 243
  • PMP5080CPro2.jpg
    PMP5080CPro2.jpg
    191.2 KB · Pregleda: 193
Svaka cast, ja sam uzeo juce 5097 i veoma sam zadovoljan( razmislajo sam se izmedju ova dva modela)

Evo malo utisaka od mene.

Koliko sam ga platio, očekivao sam nešto poluupotrebljivo, ali ispao je krajnje OK.
Sasvim fino radi, sajtove učitava solidnom brzinom, čak i malo intenzivnije sajtove tipa Gigatron Shop korektno prikazuje, ali mi treba malo vremena dok ne učita sve elemente.

Merio sam ga vagicom, težak je 486 grama i nije mi naporan za držanje. Zadnja 3 sata mi je stalno u rukama, nisam primetio da gubi WiFi i sl. Videćemo.

Uspeo sam bateriju da ubijem sa 75% koliko je došla napunjena na 35% za oko 3 sata neprestalne gnjavaže, wifi je stalno bio uključen i vukao nešto s marketa.

Startovao sam gomile aplikacija, nisam osetio uporenje ili potrebu da ga resetujem. Memorije slobodne stalno preko 400MB, biće da znači ovaj 1GB ram. I onih 8Gb za storage mi je skroz OK, za sada mi ne treba SD kartica još uvek.

Puštao sam 720p HD MKV serije (Game of Thrones) - 1.3GB po epizodi, radi super. Jedino ugrađeni player ima problem s našim slovima u titovimal, MX player radi bez problema.

Da krenem i sa zamerkama:

Prva i očekivana - ekran ima prosečne uglove gledanja za jedan TN. Nekako mi je bolji izgled i prirodniji u landscape nego u portrait modu. Ali opet koliko para, toliko muzike

Zvuk preko zvučnika nije baš nešto jak, čak je prilično tih. Možda će moći neštko kroz SW da se sredi, Youtube i sl. mi je OK, ali kad puštam filmove bilo iz ugrađenog player-a ili MX-a, moraju slušalice.

Skype radi prilično čudno, nekad bez problema, nekad video baguje. Nervira me što mora preko slušalice, preko zvučnika se ne čuje sagovornik, iako je sa druge strane sve OK.

Na Youtube-u nije hteo da mi pusti Piliće :( ostalo je puštao sve što sam probao. Piliće je puštao iz lokala, kao i sve ostale spotove skinute s YT, preko MX Player-a tako da nemam pojma u čemu je problem.

U principu zadovoljan sam, za sada sam odložio kupovinu nekog ozbiljnijeg tableta tipa iPad3 ili Prime, ostavio pare na stranu. Mislim da će mi ovo vršiti posao, nadam se samo da će da srede problem s Skype-om i onda bih bio sasvim srećan.

Poslednja izmena:
Mali update:

Izgleda da je glavni problem što sam Skype testirao između mog desktopa sa ženinim nalogom i tableta sa svojim. Pošto mi usr@ni PTT daje upload od 256K to je loše radilo. Sada smo obavili nekoliko Skype poziva s drugim ljudima i sasvim je OK.

Jedino nervira što mora da se koriste slušalice, tj. u skype-u ne radi zvučnik na tabletu, ali srediće valjda to.

Evo tek sad sam ga raspakovao i koristio nekih pola sata.. super je! Brzo otvara aplikacije i internet stranice.. youtube bez seckanja (na SBB 10/1).. vrlo je lepog izgleda... za sada, sve u granicama ocekivanog.. prezadovoljan! Sreca, pa sam malo sacekao sa kupovinom 5080b i eto kupio za 20-30 evra jeftinije noviji model! Svaka cast za Maxi.. malo mi je cudno da u samoposluzi pazarim tablet... kad stignu u IT radnjama mislim da ce imati dosta vecu cenu od ovih 130 eu!

Proverio sam i na Asb*** dilerskom sajtu i nema 5080C, samo 5080B i to po sličnoj VP ceni ovoj MP u Maxiju. Biće da je uvoz bio samo za Maxi i da su dobili odličnu cenu na količinu.

Videćemo kaja će biti redovna cena, akcija je 22.05-27.05.

Posle 5 i po sati igranja, baterija je spala sa 75% na 10%, otišao na punjač.

Dosta mu je za danas, meni nije :)

Baterija dobro drzi.. sa fabrickih 70% izdrzala je hajcanje nocas do 2 ujutro, danas celo prepodne i evo pre dva sata sam ga stavio na punjac! Odgledao sam i tri epizode losta, prevod radi ок.. jos mi nije jasno da se proizvod nasao u samoposluzi a nema ni dve nedelje od kako je predstavljen u svetu!

Mislim da ce ovaj uredjaj u narednom periodu biti samo u samoposluzi, nece ga biti u slobodnoj prodaji :)

Mislim da ce ovaj uredjaj u narednom periodu biti samo u samoposluzi, nece ga biti u slobodnoj prodaji :)
Moguce je da je Maxi procenio da ce 5080c pro biti hit pa je napravio dil sa Prestigiom.. u HR i u Madjarskoj se isti proizvod moze naci samo u IT radnjama!

Pazario ga danas za rodjendanski poklon. Igrao se oko sat vremena. Prvi utisak - bolji je nego sto kosta. Vise utisaka za vikend, kad ga urucim...

Danas sam uzeo i ja jedan. Iskreno na prvu ruku me je odusevio. Do sada nisam koristio tablete tako da ne mogu da ga uporedim ni sa jednim uredjajem.
Izrada je odlicna, brzina odziva super.
Mogu da vam kazem da za te pare ja nisam uspeo da nadjem nista slicno, cak i da zanemarim koznu futrolu koja se dobija sa njim.

Interesuje me da li je neko uspeo da poveze eksterni HDD sa njim ?

Ako da sa kojim USB kablom i gde moze da se kupi taj kabel.

Vrh Dno