Šta je novo?

Samsung Galaxy SII I9100 - Jelly Bean, Root i SIM-unlock u prvoj poruci

Ma zezam se bre... u pravu si u potpunosti, to je ono sto ne valja :d

I iskreno, ne kapiram kako to da je bas Telenor poslednji, od svih operatera... ocekivao bih da je to mt:s.
I to bas za S II, toliko popularan telefon... a vala i fon koga su se bas oni naprodavali na tone.

Mozda su zaboravili, sad im je bitniji HTC One X :)

A jeb'o ih HTC... there, I said it :p

Probaj neki drugi ROM. Ni meni nijedan ICS ne traje kao GB, ali wanamlite gura korektno. Još u siyah kernelu možeš da podesiš da bude optimizovan za bateriju.

Vidim da se povela prica o bateriji i zbog koje ja bas ludim sa S2. Baterija mi traje 14,15 sati maximum, a ne drndam ga nista preterano. To se vidi i po tome sto Android OS jede bateriju. Menjao sam svaki ROM koji je Sale izbacio, nema nikakvog napretka. Resenje ne vidim nijedno. Dovodi me toliko do ludila da mi dodje da promenim telefon koji sam mislio da nikad necu promeniti. Jedina druga opcija mi je da kupim drugu bateriju koju cu nositi sa sobom, jer ne vidim poentu telefona koji ne moze da izdrzi kad sam napolju 15ak sati, a malo ga jace gazim.

Ovo iznad je tebi upućeno, nešto mi se zbunio TT. ;-)

Hint: Touchdown, zaboravi sve stok exchange aplikacije.

Meni je 50% upotrebe s2 exchange.

Evo probao sam touchdown na brzaka i čini mi se da, osim što je ružan ko đavo :p , ne može da integriše kalendar sa calendar aplikacijom nego mu je sve "standalone" osim kontakata. Ovo mi treba pošto koristim više kalendara odjednom pa mi calendar app i agenda widget prikazuju sve zajedno. Jedino što mi se baš sviđa je što izgleda da ima search za mail, što u stock aplikaciji nisam pronašao, a tako osnovna funkcionalnost. Probaću hidrog3n rom, pa ako se ni sa njim ne usrećim moraću da pređem na touchdown

Last release v1.8 (26th April 2012)
Firmware: I9100XWLP9 (4.0.3)
Build date: 11th April 2012
Modem: XXLPS
CSC: KPNLP1
CF-Root LP9
Fully Deodexed
Zipaligned
Rooted
BusyBox
SuperSU
EFS auto backup
Fixed SDcard issue
Deep sleep works perfect
NO WIPE
Disabled boot sounds
Updated Google Maps to v6.6.0
Updated YouTube to v3.5.5
Updated Gmail to v4.0.5
Updated Play Store to v3.5.16

Neat ROM v1.8 XWLP9

15 Toggles

15t_stock.png

LP7/LP8/LP9 Stock 15 toggles

CHECK OUT MY PURE UNMODIFIED STOCK SAMSUNG ROM

Jel telefon radi sta brze sa Siyah-om. Sta konkretno dobijam sa tim :)

Poz ljudovi, izvinjavam se sto prekidam vasu ICS pricu ali na S2 koji je star ~6meseci, prvi vlasnik ja drugi zena znaci telefon provereno nije padao i sl. Primetio sam veceras dok ga je zena glancala da mu je bezel oko displeja naprso na 4 mesta :S ne nesto strasno ali pitanje je dal ce ispucati jos vise pa da ne pocne da se raspada. Da li je neko imao ovaj problem, napominjem telefon nikad nije ispao i veoma se dobro pazi i nosi se u debeloj futroli , takodje nije nagnjecen niti se nosi u prednjem/zadnjem dzepu. Ono sto je meni palo na pamet je da nije mozda zbog zagrevanja telefona kad se puni celu noc, ali ako je tako ona im je plastika jako losa. Verujem da ovo ne moze ni da se provuce kroz garanciju jer je "fizicko" ostecenje, osim ako ne dokazemo da nije ni jednom padao sto se doduse moze videti po stanju celog telefona jer nije nigde ni zagreban...

Poslednja izmena:
I meni se puni telefon čitavu noć, i to svaki telefon. Sigurno ne dostiže veće temperature kada se puni čitavu noć u odnosu na punjenje u nekom drugom delu dana, jer svakako on smanji struju punjenja na minimum. Obrati pažnju da je telefon sasvim hladan ujutru, kao da je ugašen. Ako je kod tebe vruć, nešto nije u redu sa softverom, tj imaš neki proces koji kuva u pozadini i greje ga - nije do punjenja u svakom slučaju.

I moj primerak je star oko 6m, nema nikakvih prskotina nigde, a bogme je umeo dobro da odskoči kada ga junior lansira preko pola sobe - doduše ima odličan plastični bamper obložen gumom sa svih strana, tako da bi verovatno preživeo pad sa zgrade.

NI zenin se ne greje puno prilikom punjenja, ali s obzirom da nije ni udaran ni gnjecen telefon to je jedino sto mi je palo na pamet da je moglo da izazove ta naprsnuca na bezelu...

Moj novi rekord screen on time-a :D

Ljudi ubacio sam neki lp7 preko odina. Da li mogu sad zvanicni sa mts krknuti u mij s2?

Pozz

Mora da si koristio nesto kad cekas update? Belo?

A i vala vas dvojica u svakoj temi, radite li sta drugo?
:p:p:p
A, samo sam jos i tebe cekao, pa da zavrsimo terevenku :d

Nisam bre nista koristio :p, nego bi mu, eto, opalio jedan oficijalni update, ako se vec nudi... nista vise :p
Da vidim i ja malko to famozno ICS cudo, pa da se potom, brze-bolje, vratim na stari dobri 2.3.3 Ginger :D

LP9 ima Deep Sleep of Death bug. Kada se telefon uspava, vise nece da se probudi. Sale.. sklanjaj LP9 iz potpisa da se ljudi ne zalete.

I napravio sam sebi problem sinoc.. hteo sam da instaliram 15 toggles za LP8 i posle restarta dobijem "UI has crashed". Ispostavilo se da zbog battery ikonice (plavi krizic) taj 15 toggles hack se nije lepo instalirao. Pregazio sam ponovo sistem sa Neat LP8, i tel je proradio, ali sam izgubio CWM manager i root (superuser) se cudno ponasao. Telon ima root, ali su nije hteo da se pokrene. Na kraju sam stavio CFroot za LP8, uz koji sam dobio CWM manager i posle preko toga stavio novi Siyah kernel i sad se nadam da ce sve da radi.

Sale... podebljaj info da ako vec imas neki mod na telefonu da nikako ne stavljas 15 toggles hack.

Jedna stvar koju ima iphone mi se jako svidja i bilo bi lepo ako bi bila i na Androidu. Naime, pri slanju sliku (share) iz galerije preko mail-a, iPhone ponudi da ti resize-je sliku. Stvar ume da bude veoma korisna, nekad mi je bzvz da šaljem što sam nešto slikao veliko 2-3 MB.

Pa ako ti je bitno uzmes i preko nekog programa je resize-ujes, ja vecinom i saljem fullsized pictures :)

Eh, nije to to :) Ovo ti ponudi par mogućnosti, tipa 500KB, 1MB i 2MB :) Ume da bude korisno kada se šalje više slika gde nisu bitni detalji.

Ma znam da nije, salim se :) Kad znam da treba da uploadujem sliku onda je resize-ujem, kad ne treba onda je posaljem tako vel'ku :D

LP9 ima Deep Sleep of Death bug. Kada se telefon uspava, vise nece da se probudi. Sale.. sklanjaj LP9 iz potpisa da se ljudi ne zalete.

I napravio sam sebi problem sinoc.. hteo sam da instaliram 15 toggles za LP8 i posle restarta dobijem "UI has crashed". Ispostavilo se da zbog battery ikonice (plavi krizic) taj 15 toggles hack se nije lepo instalirao. Pregazio sam ponovo sistem sa Neat LP8, i tel je proradio, ali sam izgubio CWM manager i root (superuser) se cudno ponasao. Telon ima root, ali su nije hteo da se pokrene. Na kraju sam stavio CFroot za LP8, uz koji sam dobio CWM manager i posle preko toga stavio novi Siyah kernel i sad se nadam da ce sve da radi.

Sale... podebljaj info da ako vec imas neki mod na telefonu da nikako ne stavljas 15 toggles hack.

A jos sam ga kopirao ispred tog mod-a jos jednom :)
Podebljacu kasnije nego zasto hack? Ubio sam se sa smali fajlovima da ga lepo sredim, da lepo i sve radi a ti kazes hack. Uff

Jel moze ova nasa djunta da izdrzi da ga stavim na 5.1 ozvucenje? Mislim koliko moze da izvuce, posto mi lakse da stavim u telefon i nakacim na zvucnike, nego da nosim jos i komp za prvi maj :) Jel neko probavao?

Edit: Uzeo sam ovaj back cover, onako, meni po meri :) Lep je :D

img20120427132918-hdr.jpg
img20120427132947-hdr.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam moj telefon (iz potpisa) kacio na logitech 5.1 i nije riknuo :)
Međutim, ne mogu da rade svih pet zvučnika, već samo 2 :-/

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Pih... Izgleda da ce morati onda komp da se nosi :)

Je l' vam se desava da telefon skroz zablokira i da pomaze samo restart? Znaci ne reaguje uopste, samo na vadjenje baterije ili long press power dugme. Da li je to taj deep sleep of death? Sto je najgore, dostupan sam kad me neko zove, a posle restarta ni traga ni glasa tom pozivu. Za sada nisam imao problema zbog ovoga, ali ono, slozicete se da bi moglo biti jako nezgodno, verovatno bi se isto ponasao u slucaju alarma na primer. Na Saletovom LP8 sam, ali mislim da se isto ponasao i sa ranijim verzijama.

Ko zna sta je kod tebe problem... Moj ti je predlog backup apps, format system/data/cache i instaliraj rom ponovo (moj ili drugi svejedno)

I sta sad ja da radim? Imam instalirana 2 moda green circle i no sms onda call log a ocu i toggle

Vrh Dno