Šta je novo?

Samsung Galaxy SII I9100 - Jelly Bean, Root i SIM-unlock u prvoj poruci

Moguce :). Inace, hteo sam samo da kazem da ne krivim Saletov ROM za brzo trosenje baterije. Ne bih da neko to pomisli, nego sam samo pitao da li se jos nekome slicno desava, imam brdo programa, kontao sam da nesto od njih srce bateriju, pa rekoh hajde da pitam. Saletov ROM je odlican, nocu je za 8 sati izgubio citav 1%. Zaista sjajno.

Moderatori, ako budete otvorili prethodnu temu, prebacite ovaj moj post tamo :).

screenshot2012-04-16-23-.png

Kako vam ovo izgleda?

Poslednja izmena:
Ovo kada ti je baterija odjednom izgubila, to si iskljucio telefon ili sta?

Pisao sam u benchmark temi, valjda ce tamo videti ako odobre... Ne znam samo zasto?

CM9 i AOKP romovi imaju problema sa media scan-om, tu dosta potrosi baterije na pocetku, pogotovo kada imas neki fajl njemu nepoznat na telefonu i on ne moze da ocita i onda moze tako u nedogled da skenira memorijsku i internu memoriju, najbolje je ne dirati ga jedno 4-5 minuta posle restarta...

Kaze se "Danke schön" :)

E *** sad je to vec za mene visa matematika, ali hvala na info-u :d

U poslednjih par dana mi se desava sledece- samo od sebe se javljalo obavestenje da je ukljucen usb kabl, samo od sebe se ukljucuje voice control, par puta se zakucao i morao sam bateriju da vadim. Nekoliko puta se neka aplikacija zaglavi i tek posle par minuta se dovede u red. Evo dok i ovo kucam moram da ga cekam da ispise sva slova.
Tel nije ni flesovan i rutovan. Imam utisak kao da treba da se reinstalira sistem jer sam za ovih sest meseci koliko ga imam instaliraoi deinstalirao mnogo aplikacija. Da li da ga nosim u telenor jer mi je pod garancijom ili je neki sof. Problem. Hvala.

Ne moras ga nositi u Telenor, mozes uci u recovery i odatle odraditi "factory reset", samo znaj da nakon toga gubis komplet podatke, pa odradi backup odredjenih stvari ako ti trebaju. Za SMS imas SMS Backup & Restore, za kontakte sinhronizuj sa Googlom, pa ce telefon povuci sa neta kontakte, a za aplikacije ti je Ok Titanium Backup, s tim da ti za to treba rootovan telefon.

Neka me neko ispravi ako gresim, nisam radio wipe data/factory reset iz default recovery bez instaliranja novog OS, pa malo pricam napamet :).

A da, da ne zaboravim, u recovery ulazis sa VolUp + Power + Home.

Evo i klipa kako to ide http://www.youtube.com/watch?v=ksDiaKE6umk

Poslednja izmena:
Zašto baterija oštro padne kad se telefon isključi ili restartuje?

Ovo sa resetom mi je gotovo jasno, jedna stvar me interesuje kada uradim backup sms-ova i kada uradim reset telefona da li taj back up ostaje negde na telefonu ne obrisan ili bi taj back up fajl prvo morao na komp da prebacim pa kad uradim reset da ga vratim na tel?
I jos nesto da li ovu situaciju koju imam mogu da iskoristim da fleshujem i rootujem tel, tj, ako to uradim da li dobijam istu situaciju kao i da sam reset uradio i ako je odgovor pozitivan dajte neki predlog roma koji se pokazao najbolje za bateriju, obzirom da mi je 3g non stop ukljucen kao i net, pa bi mi trebao rom koji uz takvo koriscenje moze da izgura jedno 15-17 sati neprekidnog rada?
I tel je sve ludji i ludji, sve se cesce ukljucuje voice ctr, i sve cesce prijavljuje da je ukljucen bluetooth pa onda radi skeniranje medija. loodilo

U poslednjih par dana mi se desava sledece- samo od sebe se javljalo obavestenje da je ukljucen usb kabl, samo od sebe se ukljucuje voice control, par puta se zakucao i morao sam bateriju da vadim. Nekoliko puta se neka aplikacija zaglavi i tek posle par minuta se dovede u red. Evo dok i ovo kucam moram da ga cekam da ispise sva slova.
Tel nije ni flesovan i rutovan. Imam utisak kao da treba da se reinstalira sistem jer sam za ovih sest meseci koliko ga imam instaliraoi deinstalirao mnogo aplikacija. Da li da ga nosim u telenor jer mi je pod garancijom ili je neki sof. Problem. Hvala.

Gilonio ja bih ti jos preporucio da odradis i format interne kartice i da ocistis sve, jer ostaju "repovi" od programa i igrica. Naravno prvo prebaci na komp slike, muziku, dokumente.

Edit: Evo ti predlog za ROM Ja jos ne znam ni jedan smartphone sa dijagonalom od 4" sa takvom upotrebom 3G stalno ukljucen i net da ti radi 15 sati... 8-12 sati ocekuj, mada internet pogotovo uz stock browser kida bateriju...

Poslednja izmena:
Sad ovo nadjoh na netu -
That is the problem I am also having. I took my phone to an AT&T service center and was told that there was corrosion on my micro USB port. I was told this was due to exposure to moisture and my warranty would not cover it.

Upravo se ovaj rom meni ucinio zanimljivim (mada sam preletao preko tema). Da li je ono sto si mi postavio ujedno i put za instalaciju , odnosno da li bi ja jos nesto trebao da uradim obzirom da je tel telenorov?

Неко је питао за dual boot. Ја користим. Занимљива опција! Треба дотерати неке детаље и биће врх!

Dual boot? Princip rada isti kao na PC? Npr., imam GB i pored njega ICS? :)

Ma nek proba :) mozda i moze :p

Један лик је хтео да портује ios на s2, али му је јабука запретила, па је одустао.

Даклем само ICS, за сада:)

sgs2 via tt2

Da, da, zezajte :D. Znaci, mogu razlicite ICS romove da instaliram. Pa lepo, nije to ni lose, posebno ako hoces da isprobas neke druge ROM-ove, a da ostanes pri glavnom. Npr. imam Saletov ROM i stavim neki drugi... nice :).

Tri pitanja:
može li se namjestiti da u portrait modu tastatura bude 4x3 a u landscape qwerty swipe?
Postoji li mogućnost da telefon zakažen kablom za pc koristi internet od pc-ja (suprotno od onoga što je neko postavio prije par dana)
Mogu li aplikacije sa playsotorea da skinem na pc pa onda dai h pushujem na tel (mislim da ovo može iz kiesa ali sam oda samsung apps)?

1. Ne moze.
2. Ne moze.
3. Ne moze.

imam ovaj siyah i ima dual boot u revcoveryju ali kako se instalira rom?

imam ovaj siyah i ima dual boot u revcoveryju ali kako se instalira rom?

0. Уђеш у recovery
1.backup!
2. Dual boot options/ клонирање:) clone primary ROM to secondary
3.одеш на почетак, па онда wipe свега
4. Install zip from sd card
5.флешујеш ром који хоћеш
6.одрадиш boot новог рома
7. Још једном флешујеш syiah kernel

Погледај упутство и на xda, тамо имаш детаљан FAQ.

sgs2 via tt2

Poslednja izmena:
Vrh Dno