Šta je novo?

iPad 3

Realno Home taster je sada na iPad visak, jer gestures koje su ubacili rade bas dobro i ne treba da juris dugme...

Realno Home taster je sada na iPad visak, jer gestures koje su ubacili rade bas dobro i ne treba da juris dugme...

Nikad nije visak :D. To sam se uverio na svom starom iphoneu i SGSu. Kada nesto zabode pa ekran ne reaguje. Home taster resava stvar :D. Bilo bi totalno bzvz da ga izbace....

Bum. Quad core. Nadam se da je Apple otkrio novu vrstu baterija u protivnom baterija ima da traje 5 sati koriscenja u vrh glave.....

Nisu imali taj problem sa dualcore, nece verujem ni sada sa quad, ako uopste bude quad:)

Poslednja izmena:
Plasi me trac koji kruzi na renomiranim sajtovima da ce cena za 16gb wifi model biti 579$ zbog retina display-a.
32gb 679$, a 64gb 799$.
Nadam se da nije istina.

A sto te plasi, pa samo ces vise da ga platis :)

Nikad nije visak :D. To sam se uverio na svom starom iphoneu i SGSu. Kada nesto zabode pa ekran ne reaguje. Home taster resava stvar :D. Bilo bi totalno bzvz da ga izbace....

Ako ne preteras sa raznih neproverenih cydia tweak-ova, iOS jeste stabilan OS i bas veoma retko zabada, a i cak ako zaglavi nesto, sigurno ces i dalje imati Sleep dugme. Ja na iPad koristim uvek zvanicne gestures umesto Home dugmeta, i na iPhone isto (od kada se pojavio Zepyr).

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2928.jpg

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2931.jpg

It's 2048 x 1536, sure enough. That's 3.1 million pixels. "The most ever in a mobile device." Wow sta reci?

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2942.jpg

We're looking at 264ppi "and that is enough to call it a retina display."

40 percent better color saturation than before, too.

A5X processor is confirmed, quad-core graphics!

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2957.jpg

Comparing to a Tegra 3, Apple says the A5 is "twice as fast" and the A5X offers "four times the​ performance."

5-megapixel backside illuminated sensor on the back, 5-element lens, IR filter, and ISP built into ​the A5X chip.

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2962.jpg

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2965.jpg

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2968.jpg

Third feature: 1080p video recording. No big shocker there. "Wherever you are, you want to grab a​ video for work or play or school you've got a great camera to grab that with."

Fourth feature: voice dictation.

"The iPad like all great iOS devices has a great keyboard and now you'll see there's a new key on the bottom: a microphone."

Supports US English, British, Australian, French, German and Japanese.

Fifth feature: 4G LTE!

New iPad nwo has 21Mbps HSPA+ and DC-HSDPA at 42Mbps, with LTE taking the cake at 73Mbps.

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2982.jpg

Poslednja izmena:
I 2048 x 1536 piksela! Haha! 3.1 milion piksela! Quad core!

apple-ipad-event-2012_031.jpg

apple-ipad-event-2012_032.jpg

E da, iOS 5.1 danas izlazi!

Poslednja izmena:
Dual core procesor, a quad core grafika

4G LTE!

Ako zadrže istu cenu kao iPad 2, ili manju, gotovo je.

Samsung has left the building. Efektivno su obrisali pod svim ostalim tabletima.

Poslednja izmena:
But, all will be 3G world-ready, which is good news. "Whichever one you pick you can roam anywhere around the world."

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-2999.jpg

"You may recall, the iPad 2 we claimed 10 hours of battery life for most things you do." 9 hours on 3G.

Okay, it's 9.4mm thin, weighing 1.4lbs.

Poslednja izmena:
We're talking $499 for 16GB!

32 is $599 and 64GB for $699. Sorry, no 128GB yet.

If you want 4G it's $629, $729 and $829.

Same prices as current iPad, available on March 16th.

"If you want one as badly as I do you'll be happy to know that the pre-orders start today."

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-3008.jpg

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-3009.jpg

Poslednja izmena:
Super, baterija i dalje ce da traje i da traje kao i do sada.:
'10 hours of battery life still! 9 hours on 4G!"

4G LTE!

Ako zadrže istu cenu kao iPad 2, ili manju, gotovo je.

Samsung has left the building. Efektivno su obrisali pod svim ostalim tabletima.

Nemam iskustva sa tabletima, samo teoretskog. Ono sto ja ne razumem, zasto Samsung ne spusti cenu Galaxy taba? Meni se cini da im je skoro jedini razlog sto pokusavaju parirati sa Applom i preko cene. Stvarajuci efekat da su istog kvaliteta preko cene. Iako je spustanje cene cesto no-no u industriji, meni se cini da bi ovde bilo produktivnije.

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-3024.jpg

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-3026.jpg

Wow

apple-ipad-3-ipad-hd-liveblog-3027.jpg

James is saying this is "console-quality." "The only place to truly experience the intensity of​ action, the richness of detail is on the iPad."

Phil is back, calling the game "absolutely incredible." This level of quality has "never been done​ before."

Poslednja izmena:
Nemam iskustva sa tabletima, samo teoretskog. Ono sto ja ne razumem, zasto Samsung ne spusti cenu Galaxy taba? Meni se cini da im je skoro jedini razlog sto pokusavaju parirati sa Applom i preko cene. Stvarajuci efekat da su istog kvaliteta preko cene. Iako je spustanje cene cesto no-no u industriji, meni se cini da bi ovde bilo produktivnije.

zato sto Samsung najverovatnije nema prostora da smanji cenu svojih tableta.

bas me interesuje koliko ce vremena trebati da se pojavi u madjarskoj... :) posto je cena ista, odo da rezervisem svoj primerak ;)

Nijedan konkurentski tablet ne moze da se priblizi ni iPad-u 2, pa zato bi bilo zanimljvo koliko ce da spuste sada cenu dvojke.

iOS sa njegovim aplikacijama i dalje je ogromna prednost koju iPad ima.

Poslednja izmena:
zato sto Samsung najverovatnije nema prostora da smanji cenu svojih tableta.

Razmisljao sam o tome, nekako mi je tesko poverovati da nemaju dovoljno prostora da spuste cenu. Ali da ne hijackujem temu, i mene interesuje kako ce ovo uticati na cenu ipad dvojke u doglednoj buducnosti. To ce imati ogroman uticaj na trziste.

Jesu vec pomenuli cenu ipad3? Nesto ne mogu da otvorim theverge live coverage.

Poslednja izmena:
Cena je ista kao za iPad 2 pre ovog predstavljanja.

Ali kako su isprozivali Samsung i Android lol.

Sad kad Samsung izbaci novi Galaxy Tab, negde na jesen :) Čekamo Android odgovor :p

Oni su ovo cekali! Sad ce tablet 15" rezolucija 3000x2000 :D

Da da, i puni se svaka 3 sata :) Ili mu ubaciš 4 x AAA baterije :p

Tesko ce dati neki smisleni odgovor. U telefonima android je lako preuzeo vodjstvo ali za tablete ocigledno da je bolje imati centralizovanu proizvodnju. Specifikacije su takve da planiram da ga kupim cim budem isao u eu (volim povrat pdv-a :D )

Nazad
Vrh Dno