Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Da, i ja polako odustajem od kupovine.
"Odlican tab, radi super, restartuje mi se samo dva puta dnevno i par puta se zaglupi...."

Udji na temu o bilo kom tabu/telefonu na bilo kom forumu i videces istu pricu ako zelis tu pricu da vidis....

Ne, ne želim tu priču da vidim, jer mislim da za 250€ ne može da se nadje bolji tab.
Ali kad pročitam prethodnih 10-15 postova, ne daju mi se tih 250€.

Pokušavam već više puta da sa laptopa preko USB kabla kopiram u internu memoriju tableta folder sa filmom (oko 2,2GB veličine). To traje oko 10 min i kada kopiranje dođe skoro do kraja, dobijam poruku o grešci:

Error copying file Cannot copy ime fajla blablabla The device has either stopped responding or been disconnected.

Gledao sam po nekim forumima, često se pojavljuje ovaj problem kod kopiranja. Pokušao sam sa čekiranjem USB debutging-a i unknown sources, ali nema promene, nisam rešio problem.

Ovaj tablet je moj prvi android uređaj, pa nisam do sada mnogo čačkao oko toga. Dešava li se kome ovako nešto i ima li rešenja?
Inače, moj primerak za sada dobro radi, jednom mi je kamera odbila poslušnost, a ostalo je ok za sada, nekatakoiostane :)

Vidi,ovo su sve decje bolesti za jedan tablet,svaki uredjaj ih ima,bar po mom iskustvu sa tabletima,smartphonovima..
Ovaj uredjaj se svakako isplati za 1 dinar uz paket od 15gb,jos kad se uzme uz popust od 25% na 2 godine (uz vaucer),sto mu dodje 1600din mesecno,meni je to isplativo.
Pogledaj temu za Samsung Galaxy Tab 10 i 8.9,videces da ljudi posle ubacivanja raznih custom rom-ova,pljuju i kunu originalni softver da je kanta,da ne valja nista,jel to onda znaci da je i GT kanta sa stock rom-om?
Jednostavno,treba vremena da se aktiviraju developeri i srede malo ovaj HC ili cak ICS za SmartTab.
Ja sam sa njim prezadovoljan a imam ga tek nedelju dana.

Ckvrlj, to sto launcher zabode neme veze s tabom. I daleko od toga da se svaki dan desavaju kojekakvi problemi, nemoj preterivati.
Sve ono u vezi taba sto sam rekao stoji i dalje: hardware je odlican za ove pare, software place za ajdejtom i optimizacijom.
Poslednja verzija adw-a za sada radi kao sat, ni najmanji problem otkako sam je stavio.
Zamisli da si citao temu za galaxy s2 ili galaxy note, pa pomislio bi da su tezak krs pun problema. To druge nije odbilo. Ja opisao sve probleme realno da bi podelio iskustvo sa drugima da bi otkrili uzrok i veruj mi da se nijednog trenutka nisam pokajao sto sam ga uzeo. Ovo mi je cak i jedna od drazih kupovina :)

Edit: A jednostavno mozda je bolje da odustanes i od citanja threada i od kupovine, ovo nije za tebe definitivno ;)

Poslednja izmena:
Dajes ~500eur a ne 250 :) Ovaj tab bi bio vrh (za nase uslove) samo da ima podrsku zajednice, mnogo znace custom romovi...

Ima ga u oglasima za 250, ne mislim na Vip, to mi je previše.

Što se tiče custom romova, ono što me brine je da ih neće ni biti, ili vrlo malo. Zato me i plaši to što originalni rom ne radi kako treba. ***, džaba mi sutra super hardware kad software ne valja. A takav utisak imam kad čitam prethodne postove. Kao što neko reče: "meni se desava 2 dana da ne zabrljavi"!?:S:

I da, custom romovi na uredjajima kao što su Galaxy tab jesu bolji od stock romova, ali to ne znači da su stock romovi loši, već da su custom brži, upeglaniji, sa više opcija itd. Ja sa na SGS2 dva meseca držao stock rom, i radio je bez ijednog jedinog problema.

Poslednja izmena:
Ja naprotiv mislim da ce ih biti,tj nadam se.Kad sam nasao custom rom za moj stari Intex-ov tablet,bice valjda i za ovaj.

Pokušavam već više puta da sa laptopa preko USB kabla kopiram u internu memoriju tableta folder sa filmom (oko 2,2GB veličine). To traje oko 10 min i kada kopiranje dođe skoro do kraja, dobijam poruku o grešci:

Error copying file Cannot copy ime fajla blablabla The device has either stopped responding or been disconnected.
Mislim da je neko pisao da na internu memoriju ne mogu fajlovi veći od 2Gb, a na karticu ne veći od 4Gb... nije do tebe :)

Prijatelji, ne mogu kablovi od galaxy taba. Na zte-u je u pitanju 40 pinski kabl. Provereno sa servisom zte-a... ***...

Formatiras karticu na fat32 i onda moze do 4gb velicine da se prebacuje... sigurno je fat16 on ja mislim daje do 2gb...

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Vidi,ovo su sve decje bolesti za jedan tablet,svaki uredjaj ih ima,bar po mom iskustvu sa tabletima,smartphonovima..
Ovaj uredjaj se svakako isplati za 1 dinar uz paket od 15gb,jos kad se uzme uz popust od 25% na 2 godine (uz vaucer),sto mu dodje 1600din mesecno,meni je to isplativo.
Pogledaj temu za Samsung Galaxy Tab 10 i 8.9,videces da ljudi posle ubacivanja raznih custom rom-ova,pljuju i kunu originalni softver da je kanta,da ne valja nista,jel to onda znaci da je i GT kanta sa stock rom-om?
Jednostavno,treba vremena da se aktiviraju developeri i srede malo ovaj HC ili cak ICS za SmartTab.
Ja sam sa njim prezadovoljan a imam ga tek nedelju dana.

Sve si rekao. Imao sam sto puta vise problema sa galaxy s aparatom, pa ne mislim da je los. Sw je u pitanju, na nama je da ga lecimo. Kao sto smo to uradili sa adw.

Uzmi bilo koji fon sa pocetnim default rom-om, kako sa fonom tako i sa tabletom. Ima da se zaglupi, moras po neki put restart. Npr samsung gt-s5570 koji dolazi sa froyo 2.1 je krš, neoptimizovan skroz. A sa instalacijom official gingerbread 2.3.6 leti. Tako da mora se biti strpljiv i sa ovim , a ko hoce tab vrh , neka se izuje 50.000 - 70.000 din. Kao sto su vec kazali dečije bolesti, koje treba ispravljati.

Ne postoji savrsen android uredjaj. Cak i najskuplji i najbolji uredjaji imaju bagove. Traziti mane ovom tabletu je najblaze receno nekorektno. Zato opusteno koristite to sto imate i nadajte se nadogradnji.

Ja odoh danas da ga kupim,i poce procedura vi ste na predhodnon ugovoru kasnili sa placanjem, mora proci sest meseci p,a moramo zvati Beograd i na kraju kad su videli da sam u pravu rekose mi moze, ali da platim prve tri pretplate odmah 6600 dinara, naravno kazem im dovidjenja i odem u telenor uzmem samsung tab p1000 takodje za dinar na najvecoj tarifi.

Ja odoh danas da ga kupim,i poce procedura vi ste na predhodnon ugovoru kasnili sa placanjem, mora proci sest meseci p,a moramo zvati Beograd i na kraju kad su videli da sam u pravu rekose mi moze, ali da platim prve tri pretplate odmah 6600 dinara, naravno kazem im dovidjenja i odem u telenor uzmem samsung tab p1000 takodje za dinar na najvecoj tarifi.

Koliko si kasnio sa racunima !?
Ja sam u Vip-u već 4 god na pospaid-u, i nemam zamerki. Kasnio sam 5-6 računa do 5dana kad se uzme poslednjih 2 ugovora, i nisu mi pravili problem.

Da li je uređaj zaključan za VIP karticu, ili može da se ubac neka druga?

Probao sam sad i zaključan je. Probao sa dve druge kartice, samo VIP radi.

Ako neko ima ideju kako otključati...

ckvrlj je napisao(la):
Ma odustaću vrlo rado, ako mi nadješ nešto bolje za te novce.:)

Pa bolje za ove pare nema, tako dacje bolje da prestanes da zanovetas bez da si ga probao :p

Mozete traziti od VIP-a da ga otkljucaju. Mislim da postoji neki odredjeni period koji mora proci, ne secam se procedure najbolje ali raspitajte se slobodno.

Koliko se secam,od prosle godine bi provajderi morali da daju otkljucane telefone uz ugovore,ja sam uzeo preko Telenora Xperiu X8,bila je sim free.E sad,ne znam koja je stvar sa tabletima,trebalo bi da budu isto otkljucani ali nisu,pogledacu na SGT temi.

Koliko se secam,od prosle godine bi provajderi morali da daju otkljucane telefone uz ugovore,ja sam uzeo preko Telenora Xperiu X8,bila je sim free.E sad,ne znam koja je stvar sa tabletima,trebalo bi da budu isto otkljucani ali nisu,pogledacu na SGT temi.

Takođe Xperia X8 koju sam dobio za produženje ugovora na Mts-u je bila sim free, ali Vodafon Tablet eto nije?

Pa bolje za ove pare nema, tako dacje bolje da prestanes da zanovetas bez da si ga probao :p

Mozete traziti od VIP-a da ga otkljucaju. Mislim da postoji neki odredjeni period koji mora proci, ne secam se procedure najbolje ali raspitajte se slobodno.

Može se dobiti nakon isteka ugovora - tako je bar u Telenoru, kad istekne ugovor pošalješ mail sa zahtevom za unlock code i oni ti proslede na adresu.

Nazad
Vrh Dno