Šta je novo?

U šta spakovati Brazos ploču?

Nisam očekivao neki naručit kvalitet, čak mogu reći da sam sa limom zadovoljan za te pare (nije to sjajno, ali sam svestan da za te pare ne može bolje). Prema napajanju sam bio skeptičan, ali sam očekivao da bude bar pristojno, no PSU deo i kablovi su bukvalno kao kineska roba iz onih kineskih šopova - služi čisto za ukras, a suštinski nepotrebljivo osim ako želiš da spališ sav HW unutra.

Poslednja izmena:
Hmm, ja imam jednu atom konfiguraciju u sličnom kućištu 1320mi i zadovoljan sam, nisam je ugasio od juna prošle godine, ali adapter je ok, nigde ništa ne varniči, a konektor na samom kućištu je ok, 100 puta sam vukao, šutnuo i sl računar (ispod stola je, pa ga ponekad potkačim nogom :) i nije mi se desilo da ispadne kabl/resetuje računar.

Dobio si garanciju na kućište i reklamiraj ga, ne sme ništa da ti varniči i sl.

Hvala, pa da, ovo će verovatno nazad u Atom gde je i kupljeno!

Ostatak konfe je ova ploča, 4GB SO-DIMM RAMa i ovaj SSD. Lep HW da bi bio prepušten na milost i nemilost LC napajanju koje varniči. :D

Lepa konfiguracija za HTPC, šteta što je kod nas izbor miniITX konponenti žalosno loš.

Zato je moj HTPC otišao u SilverStone kućište, ali bi ono bilo overkill za Zacate :)

Nažalost, od svih komponenata, čini mi se da je izbor mini ITX kućišta najslabiji, a od ovoga što se može kupiti je skoro sve diskutabilnog kvaliteta. Dao sam šansu LC-u i zeznuo se. Sad nemam pojma u koje bi kućište mogla da se prepakuje ova mašina? Napominjem da je kupljen externi optički drajv, pa je krajnje nepoželjeno da kućište ima 5.25 otvore.

Pa dobar izbor bi bilo ovo, ali jedino da ga neko donese ili da poručiš preko neta, kod nas nema :( Kod Amera je ~70$, malo više nego što si ti platio LC kod nas, da ga ima ovde, osećam da bi kod nas bio jedno 100€.

A i vidi ako možeš LC-a da zameniš drugim primerkom, moguće da si dobio feleričan.

Poslednja izmena:
Što se LC 1340MI tiče, biće verovatno odneto nazad do Atoma, ali sumnjam da je (samo ovo jedno) neispravno i da bi zamena za drugi primerak istog donela rešenje, više mi deluje da je takva cela serija jer ovde je problem što konektori fizički ne pasuju idealno jedan u drugi, ženski priključak na kućištu je preširok :d za muški priključak na kablu koji izlazi iz adaptera.

Možda su u seriju koju si ti kupio ugrađivali kvalitetnije priključke, pa u međuvremenu promenili dobavljača. To je verovatno i razlika između kvalitetnijih brendova i brendova tipa LC, kontrola i nivo kvaliteta koji kod boljih brendova ne ide ispod određenog nivoa.

Poslednja izmena:
Ja imam 1320mi, moguće je i da su nešto menjali, ali sad sam pričao s kolegom, on je za Asusovu E350 ploču uzeo baš 1340mi kao i ti, pričao mu o tvom problemu ali kaže da se to kod njega ne javlja, tj. da mu se nije desilo da varniči ili da se resetuje kad pomera računar ili da ispada konektor.

Opet, i on je uzeo pre nekoliko meseci, moguće je da su menjali dobavljače konektora što kažeš.

Da li ima negde CFI-ja da se pazari?

Koliko vidim As**s i dalje ima na lageru CBI-A6719TG.

Izvini, mislio sam na A8989, kutiju za cipele...

chassis_cfi_group_cbi-a8989_desktop_mini-itx_2xusb2_0_audio_psu_installed_150w_fan_1_x_80mm_90428103150034318.jpg

Što se LC 1340MI tiče, biće verovatno odneto nazad do Atoma, ali sumnjam da je (samo ovo jedno) neispravno i da bi zamena za drugi primerak istog donela rešenje, više mi deluje da je takva cela serija jer ovde je problem što konektori fizički ne pasuju idealno jedan u drugi, ženski priključak na kućištu je preširok :d za muški priključak na kablu koji izlazi iz adaptera.

Možda su u seriju koju si ti kupio ugrađivali kvalitetnije priključke, pa u međuvremenu promenili dobavljača. To je verovatno i razlika između kvalitetnijih brendova i brendova tipa LC, kontrola i nivo kvaliteta koji kod boljih brendova ne ide ispod određenog nivoa.

Sta bi sa ovim? Htedoh da uzmem 1360 sa istim eksternim napajanjem ali se sada dvoumim... Da li si dobio novo, ispravno napajanje ili si odustao od LC-a i cime si ga zamenio?

Zapravo celu mašinu sam sklapao drugaru, pa te odluke oko kupovine/nabavke nisu bile moje, a on je odustao od tog kućišta, vratio ga je Atomu i doplatio za neko veće Lian-Li kućište. Poduhvat sklapanja HTPC se neslavno završio. :d

Što se mene tiče, još nisam sklopio ništa, a "sklapam" HTPC već godinu+ dana... :D

Poslednja izmena od urednika:
Sta te koci?
Vidim ima MSI E350 ploca za 6700 din, bas jeftino. :)

U principu najviše kućište. HTPC mi nije neophodan u životu, ali bih jako voleo da spakujem tako jednu malu, lepu i tihu mašinicu pored laptopa, da pored HTPC funkcije izigrava i mali NAS (ovo "mali" se odnosi na broj diskova).

Bio sam skeptičan prema LC kućištima, evo drugar uzeo pa sam imao prilike da ga propustim kroz ruke, jednostavno nije to to i definitivno nešto tog kvaliteta ne bih uzeo za sebe. :)

To važi za skoro sve LC-Power proizvode...

marko_n, hvala za info.
garson, upravo tu plocu razmatram :)
Ako prelomim, bice utisaka na forumu...

da li neko zna da li asbis razmatra josh neko cfi kucjishte? ima MNOGO dobrih malih kucjishta....

Pojavila se kod nas Chieftec Flyer mini-ITX kucista. Cena je OK, jer ima 200w, samo nisam provalio ko je proizvodjac napajanja i kolko je bucno (tiho).

Nema jos ni jedan opis na netu, a sto se tice kvaliteta, predpostavljam da je bolje od LC i CFI kucista.

Mada bi marko_n mogao dati utisak iz prve ruke, ako je ovo kuciste to sto trazi.:)

Kucista su djubre, sramota u odnosu na bilo koji Chieftec od pre koju godinu, pa cak i na osrednji BT-02B. Ultra tanki lim, plastika sjajna i jeftina, ostre ivice. Mozda nekome lepo izgleda, ali je nekvalitetno.

Flayer mi deluje kao smeće, a BT-02B nije osrednji već je pojam za kućište u toj klasi na ovim prostorima (možda i šire)!

U Flyer moze samo slim 5.25" u BT moze debeli 5.25", FI moze 3.5" + 2.5", BT samo jedan 3.5". FI moze polozeno i uspravno, BT moze samo uspravno. BT ima bolju limariju, FI je crn BT sivo-crn. BT koristi SFX napajanje, FI ko zna kakvo. BT ima problem sa visinom kulera kao i polozajem procesora zbog poprecnog lima, FI to nema ali je nizi od BT-a.

Ja imam BT :D

http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=461&Itemid=694

http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=595&Itemid=2105

Ali mu je velika mana (meni bar) to što ima slot za optički drajv na prednjoj masci... Bar da su napravili nekako da može da se stavi neki ukrasni poklopac ili nešto, alternativu za one kojima ne treba optički drajv, plus ne bi bilo na odmet da je malo lepše...

Takođe, iskusne stare kajle. Dopuniću te samo da se 5.25" -> 3.5" adapterom i u BT može smestiti još jedan 3.5" uređaj ukoliko se ne koristi optika.

Bas tu opciju razmatram, da li da idem na 2x2.5" u 3.5", i 2TB disk u 5.25" ili neku drugu kombinaciju :)

@marko_n: pa te 'prave' Chieftece ili volis ili ne volis :) Meni ce ovo svakako biti primarna masina. HTPC ce ipak dobiti HiFi-look kuciste....

Da li je neko slucajno nasao ovo kuciste negde kod nas (ili video uzivo):

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1419&ID=1896 ?

Poslednja izmena:
Znam, ali malo je bezveze da ima vratanca za optički drajv, a da je iza ustvari hard disk, ali dobro... :)

Milane, šta je ostatak mašine? MB, CPU, kuler? :)

Ma prava stvar je SilverStone Sugo SG06B (ili S ko ima Hi-Fi komponente srebrne boje) -al je cena malko :exploder:

Žao mi je što ga nsiu imali kad sam uzeo SG05B, lepše izgleda, al i ovim sam jako zadovoljna, skoro sa 40% vremena radim na HTPC-u zavaljen u krevet :)

Još samo da pazarim ovo:

Ta Sugo kućišta navodno prodaju racunari.net, kažem navodno jer kad god sam ih zvao da pitam nisu imali i nisu bili u mogućnosti da nabave za nedelju-dve, nego ono "biće možda za mesec dana", pa kad ih pozovem za mesec dana opet ista priča i tako u nedogled. :D

Vrh Dno