Šta je novo?

Da li je neko za Hi-Fi diskusiju? :))

Titanium Angel

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2000
Poena
619
49 strana i skoro 1500 postova ode u vecna lovista...

Najpre ste izgubili 2-3 strane u prvom hackovanju foruma, a sada ceo thread... neko vas bas ne voli :)

Da...

Ma prebacicemo ih sve, ako treba jedan po jedan da pastujemo. Nista se vi ne brinite.

Pozdrav 300B.

Ajde bre kolege Notax, Aco, Bato, Jdrax, Miskooo i ostali (sory ako sam nekog izostavio) da se zna ko je najjaci.

Pozdrav 300B.

Ma kad bolje razmislim ima sam da nabijem 1500 :). E mislim da su bagovi na starom forumu izbili sto forum vise nije mogao da prebroji koliko smo postova napisali :D. Aj sad ozbiljno jel mogu nekako da se vrate postovi?

Pozdrav 300B.

Cekamo Notax-a hrkk

Misko je napisao(la):
Ajde bre kolege Notax, Aco, Bato, Jdrax, Miskooo i ostali (sory ako sam nekog izostavio) da se zna ko je najjaci.

Pozdrav 300B.

Izgleda da cemo morati dosta da radimo da bi ponovo napravili 1500 postova ali nesumnjam u nas.

pozdrav

Pa nije valjda SVE nestalo. Tek sam sada video. A kako je izgubljeno svih 1500 postova na HI-FI ako su neki drugi veliki treadovi od 30 ili 50 komada na Audio, Video ostali. Jel' se to desilo u pokusaju prebacivanja ili kako?
Place mi se. Razbolet cu se. Pa knjiga je mogla da se izda.

He, he....

De ste bando, idemo mozda jovo, nanovo. Znate sta, ja nisam bio lenj kao neki pa sam svukao sve postove na disk u HTML formatu. Zamislite molim Vas pa mi smo bili teski 19,3Mb. Videcu sa Pecom da li postoji neki nacin da se vrate postovi. Bilo je medju njima i gluposti ali i po nesto pametno da se procita. :p

Re: He, he....

Aca je napisao(la):
... Znate sta, ja nisam bio lenj kao neki pa sam svukao sve postove na disk u HTML formatu. Zamislite molim Vas pa mi smo bili teski 19,3Mb.
Aca nije moderator... on je Bog (oprosti Oce), prosto nisam verovao kad sam ovo procitao!!! Najludji thread (uz one V3 vs. nV) na forumu svih vremena. Kakav Del Boy & Rodney, Hi-Fi diskusija, bre!

Running Man je napisao(la):
Sta ti znaci 300b?

U pozdravu stavljam imena cevi lampaskih pojacala i to one "malo" bolje. Npr. 300B, 845, 211, el-ove..........

Pozdrav 300B.

Ladno 20 MEGA. Au al smo pisali.

Pozdrav 300B.

Misko je napisao(la):
U pozdravu stavljam imena cevi lampaskih pojacala i to one "malo" bolje. Npr. 300B, 845, 211, el-ove..........

Pozdrav 300B.

Ima nekih faca u BG koje sasvim OK rade integralna pojacala 2x10W sa 300B na izlazu za oko 1500 DM. Nije lose, ha?

Tako i minimaks... napravi 3000 emisija minimaksovizije i onda ode na pink... pa ispocetka...

(al mi je poredjenje)

Auuu...

Šta to učiniste....

___ poz. iz VJ ___

notax je napisao(la):
Ima nekih faca u BG koje sasvim OK rade integralna pojacala 2x10W sa 300B na izlazu za oko 1500 DM. Nije lose, ha?
Pa to i nije neko dostignuce.Sa 300B je zaje#@#cija napraviti dobro pojacalo.Pravio sam ih i sam vrlo uspesno, a sebe smatram amaterskim konstruktorom.
Osim toga kod Korata za 2000 DM (i manje ako znas ljude...) mozes da kupis Audio Note Kit One koji je em firmirano pojacalo em tuce sve pravise (provereno sopstvenim usima).
Da bi napravio bolje moras da ides na Tango ili Tamura trafoe a to onda dize cenu u nebesa.Kao i uvek: kol'ko para tol'ko muzike...:)

drapin je napisao(la):
Pa to i nije neko dostignuce.Sa 300B je zaje#@#cija napraviti dobro pojacalo.Pravio sam ih i sam vrlo uspesno, a sebe smatram amaterskim konstruktorom.
Osim toga kod Korata za 2000 DM (i manje ako znas ljude...) mozes da kupis Audio Note Kit One koji je em firmirano pojacalo em tuce sve pravise (provereno sopstvenim usima).
Da bi napravio bolje moras da ides na Tango ili Tamura trafoe a to onda dize cenu u nebesa.Kao i uvek: kol'ko para tol'ko muzike...:)

U pravu si nije tesko napraviti lampasko pojacalo, ima malo elemenata lampe kao ispravljaci i lampe na izlazu, al nije ni malo lako upariti izlazne trafoe sa zvucnicima (sa npr. 300 ohma na npr. 8 ohma), od cega mnogo zavisi i izlazna snaga kao i kavalitet zvuka. E sad moze i OTL al to je tek ludnica, jer sve ispadne mnogo skuplje, a svira losije (Mislim svaka cast Graffu, al ima i od Marka vecega junaka :D). A taj junak je direktno grejana trioda sa trafoima na izlazu, od tog nikada i nista ne moze da svira bolje, ma sta god Levinson, Krell, Rowland izmisle. E ladno se vracamo na stare puteve slave kada smo pisali nesto korisno.

Pozdrav 845.

Misko je napisao(la):
U pravu si nije tesko napraviti lampasko pojacalo, ima malo elemenata lampe kao ispravljaci i lampe na izlazu, al nije ni malo lako upariti izlazne trafoe sa zvucnicima (sa npr. 300 ohma na npr. 8 ohma), od cega mnogo zavisi i izlazna snaga kao i kavalitet zvuka.

Pozdrav 845.
E to bas nisam rekao ! Rekao sam da je lako napraviti 300B pojacalo:
-jer je lampa toliko dobra sama po sebi da sta god zeznes,lampa SVIRA svoje
-sema ima mali milion i uglavnom su sve dobre
-pojacalo je krajnje jednostavno

Napraviti dobar push-pull je itakako tezak posao, jer je to borba protiv zakona fizike,po principu "kako ispraviti nesto sto je u startu pogresno".

Primedba o trafoima mi je nejasna - ne razumem zasto bi neko sam pravio trafoe jer:
-kod nas nema kvalitetnih limova
-proces motanja odnosno sendviciranja spada u najbolje cuvane tajne velikih majstora audio zanata i nema sanse da namotas dobar trafo (teorija je jasna al ima hiljadu nacina da je sprovedes u praksu)
-jedan jedini covek u Beogradu zna da napravi pristojan trafo (jedan cikica sa Novg Beograda,stari majstor svog zanata,nema veze covek sa audiom),ALI - naplacuje neznatno manje od originalnog fabickog Audo Note trafoa...tako da ne vidim svrhu.

Sa svim ostalim se potpuno slazem. (D)

Re: Auuu...

Heinz je napisao(la):
Šta to učiniste....

___ poz. iz VJ ___

A sto? Sta je chudni ili nejasno?

Pa nije covek u toku, nije mu jasno gde je nestalo 1467 postova. :cool:

drapin je napisao(la):
Primedba o trafoima mi je nejasna - ne razumem zasto bi neko sam pravio trafoe jer:
(D)

Zato sto nema u prodaji uvek da se nadju odgovarajuci trafoi. eto zbog toga.

Pozdrav 300B.

Misko je napisao(la):
Zato sto nema u prodaji uvek da se nadju odgovarajuci trafoi. eto zbog toga.

Pozdrav 300B.
E da si rekao da su cene prejake pa da se slozim,al ovo ne kapiram.
U Koratu mogu da poruce sta god zelis iz proizvodnog programa Audio Note-a, a oni prave trafoe za sve zamislive audio lampe.Osim toga Tango i Tamura isporucuju robu postom za YU (kolega porucio i dobio).Prema tome sve lampe i sve konfiguracije su pokrivene dostupnim fabrickim transformatorima.
Jedini problem po meni moze da bude cena nekih od takvih trafoa i (ili) izbor nekih nestandardnih suludih tipova lampi za cije se impedance ili snage ne moze upotrebiti nijedan standardni trafo.
E sad ako neko hoce da se igra Proke Pronalazaca,to je vec drugi padez...:)

Treba mi vesanje za Dynaudio 21W54 , spoljasnje , to je valjda polipropilen , tj najobicnije "sundjer"! Da li neko zna gde mogu da nabavim to?

Nazad
Vrh Dno