Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pa ti nemas izbor koliko sam shvatio, to tako stoji vec neko vreme....zar ne?

Stoji...Stvarno ne znam, sta a radim.
Da li da ga iskljucujem il ne?
:/

Ja kapiram ako se nista do sad nije desilo, to jest ako je u nekom od procesa nesto zabolo i tako stoji, isto ce biti i da cekas do ujutro pa ti se odgovor sam namece sta da radis pre nego osvane.......

Ugasio sam ga i upalio i pojavilo se ovo
SamsungGalaxySoftBrik.jpg

Da li sam ga zeznuo skroz?
Kako da ga vratim u bilo kakvo funkcionalno stanje?:S:

To je bricked screen, ne mora da znaci da si ga zeznuo nacisto(jer se i ovo da srediti lagano u vecem broju slucajeva) ali ti moze biti otezavajuca okolnost jer nisi normalno ulazio u down. mod kao vecina nas ovde na vecini modela sa otkljucanom varijantom za klik ta 3 tastera odjednom , vec si radio fix itd...
imas na ovom linku sta da radis pod bricked screen pa vidi, mozda je potrebno i da kupis kabl koji je jeftin a resava problem ulaska u down. mod, procitaj sam pa vidi....
http://forum.xda-developers.com/wiki/index.php?title=Samsung_Galaxy_S_Series#Recovery_Mode

Poslednja izmena:
Da, video sam i ja sad da je to jedino resenje, ili mozda ima neko drugo?
Inace pokusao sam preko ADB-a da opet udjem u download mode i nece...
Da li ima neko sa foruma mozda taj usb jig i ako nije problem da mi pozajmi ima pice od mene, ako treba kinta nije problem :)
Napravih sr**** iz cista mira :S
Edit:
Hvala seizmos na odgovorima

@nikone, tu smo da pomognemo ako se moze ;). Ovo sto si ti radio je jedan od najrizicnijih a i najmanjih(u smislu najsitnijih da malo cacnes a shebes puno) modova da zeznes telefon, mislim da imas veliku sansu sa jig-om, sve u svemu javi ovde ako si nesto uspeo..

Poslednja izmena:
Ja cu probati za sutra da ti nabavim kabl ako ti nije kasno i ako ga uopste nadjem. Samo mo nije jasno zasto se ne procita makar ova tema na forumu. Izracunao je vec neko gore za koliko se moze cela procitati, mislim Marko. 1000 puta je receno. Samo citaj i prati uputstvo na XDA I NIJEDAN DRUGI ali ne vredi izgleda...:wall:

Zasto ne povezes fon sa kiesom i ides na emergency recovery ili firmwarw recoveri...mialim da se tako nesto zove taj deo... Meni se to.desilo kad sam.preko kiesa stavljao novi firmware i sam kies je.sredio stvar

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja sam ovaj moj nosio na opravku zbog senzora u samsung i jos 5-6 radnji u Podgoricu ali niko nema taj dio niti ga moze nabaviti :(
No dobro navikao sam se vec na ovu aplikaciju sto daje virtuelna dugmad, nego bi valjalo da rade radi prodaje :)
Koliko se inace placa postarina ako narucim sa neta? Evo ovdje sam nasao da je najjeftinije http://www.tvc-mall.com/details/Ori...cement-for-Samsung-Galaxy-S-i9000-SAMF-I9000/

Poslednja izmena:
Zola nisam siguran da ti se mnogo isplati , ti sam prosudi... Najjeftiniji shipping sa tog sajta ti 7.5 dolara plusa carina koja se ne moze izracunati ;) Sve zavisi kako su carinici raspolozeni... Ja sam na jedan proizvod koji je kostao 136 dolara platio carinu 55 eura... Ne znam kakvi su carinici u Podgorici :)

Poslednja izmena:
Ne radi mi sinhronizacija sa Facebook-om, izgleda da SNS kontakti zezaju. Šta da radim? Ne mogu da dodam account, neće da se uloguje na FB i sad nemam slike za kontakte.

@nikone ovo je moj citat od kraja prosle godine, imao sam isti problem kao ti. Evo ti kako sam ja uspeo da resim problem, pokusaj da uradis po ovoj proceduri.

Kod mene je upalilo da ga ponovo pokrenem, tako sto sam restartovao racunar, pokrenuo na novo podignutom sistemu Odin, ali sam mu ukljucio sve priveligije administratora na windows 7 64x, izvadio bateriju i sim, ostavio tako pola sata, nakon toga kada sam hteo da upalim fon, pritisnuo tastere za zvuk +/-, zatim dodao bateriju, pa uboo usb kabal, pritisnuo home i power dugme. Drzeci tako neko vreme, telefon je i dalje pokazivao znak telefon ! racunar, ali posle par puta je ponovo napisao download mode.
Pokusaj tako, mozda ces uspeti!

Ne radi mi sinhronizacija sa Facebook-om, izgleda da SNS kontakti zezaju. Šta da radim? Ne mogu da dodam account, neće da se uloguje na FB i sad nemam slike za kontakte.

mozda jedan restart da opalis, mada sigurno si to uradio ili da obrises fejs pa da ga ponovo instaliras, ne znam, mozda ce neko strucniji da ti odgovori sto se tice toga...

Zeza integrisani sync sa FB, nije do.aplikacije.

Potreban ti je Voodoo Control Plus. U mom postu imaš i link. Ako ne želiš da ga platiš, potraži po "onim" forumima. :)

E hvala, nisam znao da PLUS radi na bilo kom kernelu :) . Radi mi voodoo al i nije nesto velika razlika u kvalitetu kao sto ga svi hvale, bar mi se tako cini, a snimanje zvuka je i dalje krs zivi :( ... No dobro, sta je tu je :) .

Meni autobrightness radi savrseno na stock JVP, kao i sve ostalo :) ...

Marko, pa to je normalno. Vec posle drugog punjenja padnu oba androida ispod 5%. Ja ga posle drugog punjenja iskljucim, izvadim bateriju na minut/dva i posle je sve OK

U pravu si, druga noć za 6 sati (WiFi uključen) pao sa 98% na 95%, Android OS 2%, a problematični Android System po prvi put nije na spisku uopšte! :) Quadrant score za F1 V6 je 2230 (treći pass). Za sada sve fercera odlično, nemam primedbi!

@VexMunja
Znam da koristiš GO Launcher, aj molim te baci pogled na onu temu koju sam otvorio... Proveri da li posle update-a GO launchera i dalje imaš one transparentne ikonice, meni su nestale i ne znam kako da ih vratim.

Poslednja izmena:
^^^ ja sam jos na 2.29 i default-ne ikone su tu...

sent from TT

U pravu si, druga noć za 6 sati (WiFi uključen) pao sa 98% na 95%, Android OS 2%, a problematični Android System po prvi put nije na spisku uopšte! :) Quadrant score za F1 V6 je 2230 (treći pass). Za sada sve fercera odlično, nemam primedbi!

Samo nisi javio sta je sa automatskim osvetljenjem

Jel ovaj telefon kupljen u mtsu zakljucan ili ne i da li se moze otkljucati?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Jel ovaj telefon kupljen u mtsu zakljucan ili ne i da li se moze otkljucati?

Zakljucan je ,ali se bez problema otkljucava za minut. Pisano je o tome u ovoj temi ranije.

Samo nisi javio sta je sa automatskim osvetljenjem

Ne radi, to je JVP bug, tako da će biti rešen tek sa izlaskom novog stock ROMa. No nema ni veze, postavio sam za indoor neko srednje osvetljenje, koje mi završava posao i napolju, ako je baš jako sunce pojačam ručno na max. Za sada nije problem, ne smara preterano.

Trebao mi je hitno odgovor, pa nisam mogao da listam temu. Jel gubim time garanciju? Ako ti nije problem da mi pojasnis otkljucavanje ovde. Hvala

Vidim da svaka od ovih unlock varijanti trazi rootovanje, za koje cu takodje morati da potrazik tutorial. Od ovih bih odabrao drugu varijantu, jer mi prva deluje previse apstraktno.

Posle 2 nedelje ok rada, javio mi se battery drain na stock froyo. Snimio sam neku aplikaciju za battery percentage i odjednom se ista isisala. Za 6 sati pretežno stand by-a otišlo mi je 70%. Izbrisao sam aplikaciju ali baterija se i dalje isisava. Sada ga praznim do nule pa ćemo videti šta će biti kada je budem ponovo napunio do daske :) nadam se da će se stanje popraviti.

Nazad
Vrh Dno