Šta je novo?

The Witcher 2: Assassins of Kings

Ma znam i za Quen i za bombe i za sve. Malo sam popickio kao sto se moze zakljuciti iz moje prethodne poruke. Srecom u afektu sam obrisao sve vezano za tu igru tako da nema nazad :D.
Inace, prvi deo mi je legao kao budali samar i presao sam ga bar dva puta.

Mene jos vise zabavljaju legalisti koji kupe igru i onda se ponasaju kao da nisu iz zemlje u kojoj se 99% igara igra krekovano.

Ja zivim od software-a i ne mogu da podrzim pirateriju istog, posebno kad je u pitanju nesto oko cega se neko stvarno potrudio...
kolko god ti pljuvao ovu igru, odlicna je... nisam bio u mogucnosti da kupim W1 (kupio sam ga sad za 5$), ali sad sam zato sa zadovoljstvom dao tih 30e za W2. Meni se W2 svidja i taman ga igram kolko imam vremena, pa ce i dugo da mi traje |))

PS ne vidim ti my computer... al ako gajis neku 1000+eu kantu, a tu se igras piratskih igara, onda ta prica iz koje si zemlje pada u vodu ... tu cu da zavrsim, prosli put mi je obrisano par postova gde sam se uneo |>>

Poslednja izmena:
Mene vise zabavljaju ovi sto igraju crackovanu igricu pa se zale na nestabilnost.)

Ne znam iz licnog iskustva, cekam da uzmem novi komp pa da pazarim igru, ali ovo sto si rekao ne pije vodu iz prostog razloga sto zastita ne postoji, pa samim tim nema potrebe za crackom :)

Ja zivim od software-a i ne mogu da podrzim pirateriju istog, posebno kad je u pitanju nesto oko cega se neko stvarno potrudio...
kolko god ti pljuvao ovu igru, odlicna je... nisam bio u mogucnosti da kupim W1 (kupio sam ga sad za 5$), ali sad sam zato sa zadovoljstvom dao tih 30e za W2. Meni se W2 svidja i taman ga igram kolko imam vremena, pa ce i dugo da mi traje |))

PS ne vidim ti my computer... al ako gajis neku 1000+eu kantu, a tu se igras piratskih igara, onda ta prica iz koje si zemlje pada u vodu ... tu cu da zavrsim, prosli put mi je obrisano par postova gde sam se uneo |>>
I ja zivim od softvera, programiranja tacnije ali mi se nikako ne daje 30 ili koliko god vec evra za neku igru kojoj fali(ili je falilo) jos jedno mesec do dva dana poliranja.
Kanta je stara 3 godine. I da je stara 3 dana opet sam iz iste zemlje zar ne?
Nego da se vratim na pricu....malopre sam otkrio da nisam obrisao sejvove iako sam odgovorio potvrdno kad je doslo do brisanja. Mozda ipak zavrsim igru. :D

Majku mu...Instalirao sam danas Witcher 2..Svestan sposobnosti svoje masine stavio sam graficke opcije na medium-high setting...Igra je radila lose,pa sam smanjio jos vise,igra je potpuno isto radila(lag,lag,lag),onda sam popizdeo i smanjio sve na low,igra je opet lagovala...To mi se desilo i sa AC:B,igra je radila apsolutno isto na low i na high..

Slabasan dual core? Igra obozava quad.

Igra mi je naprosto poludela (u pozitivnom smislu) od kako sam instalirao 1.1 patch. Sasvim fino radi na ultra podesavanjima (samo ubersampling nije ukljucen).

@danijel00
Ovaj post kao da sam ja napisao samo sto ja ne zivim od softvera!Imam i ja nekoliko zamerki na ovu igru i slazem se da bi trebalo jos par meseci dodatnog usavrsavanja da to bude remek delo,ali i pored svih tih zamerki ponovo bih je kupio na nevidjeno!Kada se covek malo zadubi u igru,ti nedostaci se tako i ne vide i ovo je jedna od onih igara koja se igra vise puta i uvek ce se videti nesto novo,sto pre nije primecivao,ali da mu pri tome nece biti dosadno!Jedna stvar je sigurna da se nece pojaviti nikad igra za koju ce svi reci da je remek delo i posebno mi je drago sto vecina i pored piratskih verzija planira da je kupi!

pa jeste, samo sto je vecina hejtovala witcher 1 kada se pojavio, i to u prvih godinu dana celih :)

Izvinjavam se obrisah post, rekoh bice neka anatema :d Naveo sam Witcher 1 kao remek delo.
Al da se vratim, pa " remek delo " i nije nikad bilo za svog vremena, nego kad dodje ljudima iz u glavu

Igra mi je naprosto poludela (u pozitivnom smislu) od kako sam instalirao 1.1 patch. Sasvim fino radi na ultra podesavanjima (samo ubersampling nije ukljucen).
Meni je mnogo stabilinija posle krpljenja. Za performanse ne znam. Mozda su malo otisle na gore ali mi i dalje radi slabo i to na medium. Core 2 e2200 @2,8GHz i HD5850.

Meni je mnogo stabilinija posle krpljenja. Za performanse ne znam. Mozda su malo otisle na gore ali mi i dalje radi slabo i to na medium. Core 2 e2200 @2,8GHz i HD5850.

Kod mene sa istom kartom min. fps sto sam vidio je bio oko 30. To su rijetke situacije sa puno npc-ova na mapi. Npr, kada treba spasiti Zoltana i Dandeliona.

Jos sam tweakovao LoD sa 1.2 na 4.8. Znaci ima puno vise ucitanih objekata na sceni.

Ali igra ponekad ima nekakav lag i kada se frame krece oko 50-60, kao da igram s gamepadom. To moze biti problem kod ljudi sa slabijim konfiguracijama koji igraju na maloj frejmazi. Taj lag vjerovatno vise dolazi do izrazaja? Meni ne smeta.

Evo par fotki sa frejmazom.

Prilozi

• witcher2.EXE_2011-05-26-11-21-47-816.jpg
    witcher2.EXE_2011-05-26-11-21-47-816.jpg
    411.4 KB · Pregleda: 104
  • witcher2.EXE_2011-06-01-08-11-44-882.jpg
    witcher2.EXE_2011-06-01-08-11-44-882.jpg
    440.8 KB · Pregleda: 107
  • witcher2.EXE_2011-06-01-08-15-59-980.jpg
    witcher2.EXE_2011-06-01-08-15-59-980.jpg
    535.4 KB · Pregleda: 89
  • witcher2.EXE_2011-06-01-08-17-32-228.jpg
    witcher2.EXE_2011-06-01-08-17-32-228.jpg
    552.9 KB · Pregleda: 77
  • witcher2.EXE_2011-06-01-08-19-23-209.jpg
    witcher2.EXE_2011-06-01-08-19-23-209.jpg
    426.9 KB · Pregleda: 76
Na i5 2400 3.1 Ghz i Radeon 4870 - 1600x1050 rez. medium teksture i sjenke, AO off, Uber off, blur i motion blur off, Dof off, AA off, Vsync off... min frejm je kada je mnogo npc-ova 30 i ne pada ispod nikad, a u prosjeku je 40+.

@starac koja su tvoja podesavanja? Koliko mi se cini stavio si AA, bez DoF-a i Blura... ?!

Poslednja izmena:
Gde ste nasli taj patch 1.1..? Radi sa piratom patch?

Završio. Kratko, ali s druge strane, mora da se odigra dva puta. Vrlo zadovoljan, šteta što mi je borba bezveze, jer je sve ostalo odlično urađeno.

Ko kaze da je igra kratka. Ako resavate sve sporedne zadatke ima doooooooobro da se naigrate. Preporucujem da resavate sve ;)

Stigao sam do drugog ceptera i mogu reci da su dosadasnji utisci veoma pozitivni. Igra je samo drugacija od prvog dela po pitanju borbe, ali to ne znaci da je borba ovde lose uradjena. Jednostavno je drugacija. Ne razumem sto se svi zale na QTE kad ovde ga ima samo i borbama pesnicama u krcmama i u nekim boss fightovima. A u boss fightovima se QTE obicno svodi na neku sekvencu gde se branis od nekog insta-kill poteza boss-a, tako da brzina kliktanja nikako ne utice na sposobnost ubijanja protivnika.Ja sam poceo odmah na hard uzevsi u obzir da sam prvi deo presao na hard i da sam bezbroj puta igrao gothic i gothic 2 i sto se tice same tezine sam veoma iznenadjen(pozitivno).
Ovoliko nisam ginuo jos od gothica. Dok nisam malo istrazio swordsman drvo u talentima morao sam da sejvujem pre svake borbe.Jedino me zanima koja su pravila u kockarskoj igri. Ovde nema nikakvih objasnjenja , a da instaliram prvi deo samo da bih to proverio bilo bi malo glupo. Bilo bi lepo ako bi neko objasnio kako dice funkcionise , ko pobedjuje posto nisam mogao da provalim. Nekad izgubim iako je zbir mojih kockica veci od njegovog ,desavaju se i suprotne situacije.

najobicniji poker sa kockicama... par, triling, full, kenta itd...

Jedino me zanima koja su pravila u kockarskoj igri. Ovde nema nikakvih objasnjenja , a da instaliram prvi deo samo da bih to proverio bilo bi malo glupo. Bilo bi lepo ako bi neko objasnio kako dice funkcionise , ko pobedjuje posto nisam mogao da provalim. Nekad izgubim iako je zbir mojih kockica veci od njegovog ,desavaju se i suprotne situacije.
Od najjace do najslabije kombinacije:

1. Five-of-a-kind: Five dice showing the same value
2. Four-of-a-kind: Four dice showing the same value
3. Full House: A pair and a three
4. Six-high strait: Dice showing 2, 3, 4, 5 and 6
5. Five-high strait: Dice showing 1, 2, 3, 4 and 5
6. Three-of-a-kind: Three dice showing the same value
7. Two pairs: Dice showing two matched pairs of values
8. One Pair: Dice showing a single matched pair of values

Poslednja izmena:
@ Uruk
Hocu , ako ikad dobijem. :)

@Ostali
Hvala ljudi , nije mi palo na pamet da je to vise kao poker, ja sam sve mislio da je fora da se sakupi 21, ili jednostavno da zbir bude veci nego kod protivnika. A sad da vratim onih par iljada oren-a koje su mi uzeli na kocki. :)

@ Uruk
Hocu , ako ikad dobijem. :)

@Ostali
Hvala ljudi , nije mi palo na pamet da je to vise kao poker, ja sam sve mislio da je fora da se sakupi 21, ili jednostavno da zbir bude veci nego kod protivnika. A sad da vratim onih par iljada oren-a koje su mi uzeli na kocki. :)

Nazad
Vrh Dno