Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

Imam 2 harda na laptopu,prvi je seagate momentus 7200 rpm 320gb,a drugi je WD kupljen pre 3 meseca,evo slika od oba,molim za komentar kako i sta jer me zeza zestoko WD,sistem je na seagate-u.

Prilozi

• WDD.jpg
    WDD.jpg
    125.8 KB · Pregleda: 63
  • wd1.jpg
    wd1.jpg
    217 KB · Pregleda: 58
  • Seagate 1.jpg
    Seagate 1.jpg
    124.8 KB · Pregleda: 62
Evo i ja da prilozim moje slike, cini mi se da je ovaj drugi poceo da malo zavija, Samung green, 1,5 tb...
Nekako kad hocu neki sadrzaj da pokrenem sa njega, cuje se povremeno kao neko tiho zavijanje(ne znam kako da ga opisem) i ponekad na kratko prijavi gresku "error to connect G partition". I to traje par sekundi 2-3 i onda normalno ucita ...
Sa western digitalom od 640gb nema problema(a stariji je od ovog bar godinu dana), ali evo obe slike...

Prilozi

• Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    72.3 KB · Pregleda: 74
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    69.4 KB · Pregleda: 70
Da li su ovo normalne vrednosti?
Malko mi deluje spor hard pri ulasku u foldere punih file-ova :trust:

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    43.4 KB · Pregleda: 65
04-March-2011_07-22.png

Sta znaci ovaj warning?

WB 640gb black x2 Raid 0
desktop_2011_03_04_20_fbdr.jpg

Pozdrav svima, jel moze neko da mi kaze jel ovo ok i, posto imam opciju da kupim 1tb F3 za male pare, da li vredi preci na to?

Koliko su dobri ovi rezultati?

Prilozi

• 160GB.png
    160GB.png
    64.8 KB · Pregleda: 100
  • 1000GB.png
    1000GB.png
    64.9 KB · Pregleda: 81
Uuu al sam nabavio disk za muzej neki WD 1.3 GB potpuno ispravan, pazite što otkida kako je brz :D.

Prilozi

• WDC AC21200H.png
    WDC AC21200H.png
    20.1 KB · Pregleda: 240
WD Caviar Black SATA 3.

Prilozi

• disk.jpg
    disk.jpg
    187.3 KB · Pregleda: 163
Samsung Spinpoint F3 1TB RAID0 pre i posle instalacije Intel Rapid Storage Technology drajvera :trust:

Prilozi

• Before.jpg
    Before.jpg
    301.3 KB · Pregleda: 139
  • After.jpg
    After.jpg
    290.6 KB · Pregleda: 123
da li postoji nacin da se ubrza hdd? nov je, star 20-tak dana.. 500GB sata 3, ali radi na sata 2 zbog ploce..

To što radi na SATA 2 ne predstavlja problem (ograničenje), a odgovor na prvo pitanje je negativan, ne postoje steroidi za hard diskove.

Mašina je iz opisa. Tačnije u pitanju je lap top i na njemu SSD Kinston.
Evo Short i Long rezultata. Kakvi su? Imam slobodno samo 2GB memorije (od 30GB mogućih).

Prilozi

• short.JPG
    short.JPG
    105 KB · Pregleda: 124
  • Long.JPG
    Long.JPG
    106.6 KB · Pregleda: 97
Ovde mi nesto bas ne stima...:d sta vi mislite

EDIT: Pardon ovo je bio prikaz brzine (prva slika), a sto se tice ispravnosti sve zeleno :D

Prilozi

• 17-maj-2011_20-44.png
    17-maj-2011_20-44.png
    64.7 KB · Pregleda: 124
  • bench.png
    bench.png
    66.7 KB · Pregleda: 118
  • health.png
    health.png
    71.9 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Opet ja...:D
Odnedavno sam primetio da tokom rada na racunaru, sve odjednom zastane nakratko (na oko sekund), i onda sve bude ok jedno 15 sec. i onda ponovo iznova, jel ovo do harda ili mozda neceg drugog?

Do HDD je. Izgleda da je dobio neke bad sectore (sto HDTune pokazuje) a i simptomi koje si opisao definitivno ukazuju na to. Uradi backup bitnih podataka pa zatim low-level format diska. Ako posle formata stanje bude isto (a verovatno hoce) onda reklamacija ako je u garanciji ili juri neki drugi disk.

Uh, al`sam pojurio i odmah okrivio HDD...:lupko:

Ovako stvar je bila sto me za`eb`vao neki trojanac, koji je sad neutralisan (i sad vise nema kocenja), a sto se tice onih rezultata u HDTune, one crvene i zuckaste tacke su bile kad se klikne Speed Map, dok je u onoj pretrazi (prvobitnoj) za OK i Damaged blocks sve bilo zeleno (OK) trebao sam da okacim lepo i onu fotku sa tim da ne unosim zabunu pa se zato izvinjavam.

A bas sam se u pocetku cudio sto ta verzija HDTune-a pokazuje takav dijagram. To speed map su izgleda ubacili u neke novije verzije ili bar je to prvi put vidim, a nisam obratio paznju sta pise sa desne strane ..

Pa nista, svakako bolji ishod :)

Pa svakako, jedino na sta nisam obracao paznju je temperatura HDD-a koja se krece oko 35-38C sto deluje malo vise nego normalno

Negde sam na forumu video da neko je postavio screenshot sa informacijama o HDDu, ali nisam zapamtio koji je to program. Ono što mi se dopalo je to što prikazuje kakavo je "zdravlje" harda i koliko ima radnih sati. Da li neko može da mi kaže koji je to program?

Zna li neko dobar program ili aplikaciju za proveru zdravlja, temperature i testiranje diskova u RAID0?

1. A jel zna neko jel bolje za hard diskove (2 komada) da stoje na ovom mom napajanju na različitim granama ili na onoj jednoj (imam samo tu jedinu) grani koja ima 2 priključka za napajanje HD... Ja sam na nju stavio 2 harda a na neku drugu granu sam dodao onaj produžetak i stavio ga na DVD da napaja ?

2. jel postoji program koji je sposoban da uključi i isključi sekundarni hard disk... znači kao što windows 7 to radi na power option posle nekog vremena.

Nazad
Vrh Dno