Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

i kako ti se cini google weather? ja sam prvo bio probao 'obican' fw i gweather je bio katastrofa, nije imalo nikakve veze sa vremenom u beogradu. weatherbug je radio uglavnom ok, mada vidim da je kasnio za accuweatherom na kompu. sad koristim minimalistic text koji ima opciju za gweather i neki world weather online, koji je kao weatherbug - manje-vise ok.

Ok radi. Ima malih razlika u odnosu na accuweather koji koristim na kompu, ali nikada više od 1 stepen.

U cemu je fora sa pravljenjem ext particije na kartici? Mislio sam da ona sluzi za instalaciju aplikacija na karticu, al vidim da app2sd radi to isto.

Telefon tu ext particiju prepoznaje kao memoriju telefona!
Postoji puno app koje mogu da se prebace na karticu, ali isto tako postoki puno onih koje ne mogu.

A i kad se prebace ode samo delimično na sd, dosta toga ostane na samom telefonu ;)

Kako sad aplikacije koje su mi na kartici da prebacim na ext particiju? Da idem prvo move na telefon sd ili posle pravljenja particije? :)

Samo idi move to phone. Ako rom zna da iskoristi tu particiju, sam će prebaciti.

---
Ttalk

Jel to može bez rootovanja telefona? I ako može, ima li neko uputstvo za nas neuke (i lenje :D)?

Mislim da bez roota možeš samo da prebaciš na karticu. Za eksternu patriciju ti treba rom koji to podržava.

---
Ttalk

kako da podesim swappera da koristi swap particiju? izbacuje mi swapoff /dev/block/mmcblk0p3 invalid argument.

Shta je swapper?

Android ce automatski da swapuje chim mu napravish swap particiju. Ja sam to radio iz recoveryja na magicu. Na Z nemam swap.

Dajte neki widget nalik Switch Pro, ali da radi Mobile Internet prekidac..

@Boris

Mislim da nema nijedan,i meni trebalo i nadjem negdje na netu da je Google zabranio (zbog ko zna cega) 3rd party widgete i prekidace za data konekciju. Postoji varijanta u kojoj neki widgeti mijenjaju APN i na taj nacin sprecavaju da se telefon konektuje ali meni je izmijenio sva podesavanja (i gps i mms) i uslijedio je uninstall :D Mislim da sam koristio Control Pro ili tako neko ime.

@Boris

Mislim da nema nijedan,i meni trebalo i nadjem negdje na netu da je Google zabranio (zbog ko zna cega) 3rd party widgete i prekidace za data konekciju. Postoji varijanta u kojoj neki widgeti mijenjaju APN i na taj nacin sprecavaju da se telefon konektuje ali meni je izmijenio sva podesavanja (i gps i mms) i uslijedio je uninstall :D Mislim da sam koristio Control Pro ili tako neko ime.

Meni switchpro normalno radi. Samo na Sensu moraš prvo da upališ net iz settings (pa onda možeš da koristiš switchpro), barem je meni tako radio na htc-ovima.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Shta je swapper?

Android ce automatski da swapuje chim mu napravish swap particiju. Ja sam to radio iz recoveryja na magicu. Na Z nemam swap.

Neka aplikacijak koja je dosla uz costum rom, pomocu nje moze da se naopravi swap fajl na kartici ili moze da koristi swap particiju.

I ja sam napravio iz recoveryja, al kad u terminalu kucam free pise mi da je swap 0, tj. da ga ne koristi.

neznam sta mi je poludeo ovaj gosms. Odjednom ne prikazuje slike kontakta. Zna li neko o cemu se radi?

neznam sta mi je poludeo ovaj gosms. Odjednom ne prikazuje slike kontakta. Zna li neko o cemu se radi?

Zato sto je sad "Pro".. I onda me pitaju zasto nisam jos presao, pa to je novo, divlje, sta cekas... Vidim gomilu komentara da ih zeza nesto sa Pro verzijom, a ova fora da ga 'ugase', iako apsolutno ne zavisi od interneta... vrh.

ma probao sam i obicnu verziju i stariju i pro 3.1 i 3.3 i uvek isto. od celog imenika samo mi jedan kontakt prikazuje sa slikom

A zamisli ja koristi PRO i nemam nikakvih problema... pazi sad i to na wildfire-u... :D

A zamisli ja koristi PRO i nemam nikakvih problema... pazi sad i to na wildfire-u... :D

To je jos gora varijanta, sto problemi nisu svima isti, vec neko ima problema dok drugi nemaju.. ne znas na cemu si. Stvara se utisak da aplikacije mogu da te izdaju svaki cas bukvalno.. neki bitan SMS posaljes a on se iz nekog neobjasnjivog razloga ne posalje i slicno..

Moze li neka preporuka za drugi input keyboard za Android ?
Skinuo sam Smart Keyboard Pro v3.16.0, ali nema nasih slova, ili ja ne mogu da nadjem podesavanje.
Voleo bi da ima T9 za srpski, plus ga uci nove reci, nesto slicno kao na Nokia telefonima.

Smart keyboard Pro u verziji 3.13 ima medju jezicima i srpsku latinicu, i srpsku cirilicu sa svim nasim slovima. Ne vidim zasto 3.16 ne bi imao, proveri u podesavanjima.

TT

SlideIT? Može da se stavi i da se kuca, ako ne želiš da prevlačiš preko ekrana. A možeš i da mu dodaješ reči, na već postojeće ćirilične i latinične.

Ja koristim smart keyboard pro 3.16. Doduše, ja sam moju podesio još u verziji 2.nešto.
Moraš u opcijama da uključiš podršku za jezike koje hoćeš. Ja koristim engleski i hrvatski (oba rečnika se skidaju naknadno sa marketa). I može da uči reči, samo i to moraš da uključiš u opcijama.

---
Ttalk

Je l' imate neki predlog za bookmarks widget, da je slican onom sto ima u Sense-u?

Nazad
Vrh Dno