Šta je novo?

App Store ne radi

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam jedan totalno cudan problem - otkako sam instalirao Mac OS na MBP, App Store nece da prikaze svoj sadrzaj.

Sve sto stoji je poruka "One moment please" ali taj momenat je mnogo dug, tacnije beskonacno dugacak jer moze tako da stoji u nedogled a da ne uradi apsolutno nista.
itunes se ne pokrece automatski ali i pored rucnog pokretanja - mrka kapa.

Cistio sam cache i radio manje/vise sve sto preporucuju po netu i nisam uspeo da resim problem koji je perzistentan na nivou sistema (probao vise razlicitih naloga).

Ima li iko ideje sta da mu radim?

Ne radi i dalje.

Isti problem na X racunara. Tj samo sam na jednom video da radi. Gotovo svi sveze reinstalirani, sa svim updateovima. Ni meni nije pomogao ni jedan tutorijal oko ciscenja cache-a, instalacije dodatnih updateova itd.

Kada se podigne OS X, prvo mora da pokrente iTunes pa onda Appstore i ima da radi milion posto... Ukoliko se uradi obratno, sledi bye, bye appstore... Apple tu očigledno nije sve odradio kako bi trebalo, a u čemu je vic to verujem ni oni sami ne znaju...

Heh. Ja sam po reinstalaciji i apdejtovanja na 10.6.6 pokrenuo App Store pre iTunes.

A vic je verovatno u tome što App Store traži podatke iz nekih fajlova koje ostavlja iTunes, ali pri tom zabeleži trenutno stanje stvari i kasnije kad se iTunes i pokrene App Store neće. Ono brisanje koje sam našao verovatno briše to što je App Store zabeležio, a pošto je iTunes već bio pokrenut i ostavio svoje fajlove App Store može da se konsoliduje.

My 2 cents.

Kada se podigne OS X, prvo mora da pokrente iTunes pa onda Appstore i ima da radi milion posto... Ukoliko se uradi obratno, sledi bye, bye appstore... Apple tu očigledno nije sve odradio kako bi trebalo, a u čemu je vic to verujem ni oni sami ne znaju...

Jok, uradio sam tako i nije proradilo nikad. Samo na jednom Mac-u mi radi App Store, na ostalim - jok.

Imam jedno zanimljivo zapažanje u vezi Mac App Store-a. Ne znam da li je Apple rekao nešto po ovom pitanju ali vidim jednu nelogičnost.

Apple je prvo rekao da na Mac App Store mogu da idu samo aplikacije koje su u obliku jednog .app bundle-a, ne i DMG image-a ili .pkg instalacije. A sam Apple je stavio na App Store Xcode koji nije jedna aplikacija nego veliki paket i obliku je DMG image-a.

Jok, uradio sam tako i nije proradilo nikad. Samo na jednom Mac-u mi radi App Store, na ostalim - jok.

U stvari u pravu si... Ni ovo nije garant (ako je išta uopšte). Pa vidi ovako, ja ću ti reći kako sam ja uradio da bi mi to proradilo. Znači podigao sam 10.6.3 retail. Pa sam onda updejtovao 10.6.5 combo i onda pokrenuo iTunes... Zatim sam instalirao 10.6.6 delata i radilo je... Nesećam se više, ali mislim da sam jednom probao direktno sa combo na 10.6.6 i takođe nije htelo da radi... Ali ako poštuješ ovaj redosled u nadograđivanju, trebalo bi da ti proradi...

Poslednja izmena:
Prvi put sada čujem da App Store nekome ne radi...

Ja bar na 5 Mac-ova čačkao i sve radi, kao i na 2 Hack-a, a i kod mene. Ništa nije reinstalirano i čačkano. Jednostavno radi...

Evo meni na Macu i dva Hackintosha App Store radi potpuno normalno, a svaki sam drugachije instalirao (na jednom je Lion), i uopshte ne pazim da li startujem iTunes prvo ili shta.

Pa ne znam, ali kod mene tako nije htelo ni na SL-u a ni na Laviću... Što znači da tu sve ne fercera 100% kako bi trebalo... Eto!

Poslednja izmena:
Prvi put sada čujem da App Store nekome ne radi...

Ja bar na 5 Mac-ova čačkao i sve radi, kao i na 2 Hack-a, a i kod mene. Ništa nije reinstalirano i čačkano. Jednostavno radi...

Drago mi je zbog tebe ali nisam usamljen, na netu postoji tona ljudi sa ovim problemom.

Ovako, opet imam problem (da li je moguće da je do ovog 10.6.6?)...
Ne radi mi autotimezone, odnosno ispisuje mi da je Unable to set Time Zone automatically...
Siguran sam da opet postoji neka caka... koja je sada u pitanju? :[

To imam i ja i nije u pitanju nikakav bug. Jednostavno sistem ne može da odredi lokaciju tvog računara na Zemlji pomoću dostupnih resursa (internet konekcije). Da imaš priključen 3G modem ili da si konektovan na neki Wi-Fi access point koji može da da informaciju o fizičkoj lokaciji, onda bi radilo automatsko određivanje vremenske zone. A i šta će ti kad ti je računar stacionaran. Samo podesi manuelno i to je to.

Pa ok, kapiram ja to, ali ne razumem kako a ni zašto?
Imao sam i iPad (i isti geotag location, aka service location) i sve je šljakalo... Šljaka i sa ostalim smartphone uređajima, na istoj WiFi mreži, samo neće sa MBA?
Ok... Mada... čitao sam da i neki amerikanci imaju problem sa ovom auto zonom, zato i mislim da nije do mene, već do software-a... btw, imam 10.6.7

Nazad
Vrh Dno