Šta je novo?

iPad 2

@lazar05 takodje, ne vidim koju bi svrhu taj tablet imao u mojim rukama xD za mene je to i dalje igracka..ne mislim samo na ipad, nego bilo koji tablet....
 
@akki
a5 radi na 1.0, a xoom na 1.2
da, moja greska :) na isto mu dodje :d


Kako je normalno kada imas milion primera samo kod telefona gde su nabudzli hardver bez razmisljanja i tako unistili autonomiju uredjaja, e to se zove pravljenje budala jer to ne treba da se precutkuje.
imas, naravno, ali ti modeli su promasaj u startu... svaki iole krsten mobilni je imao sasvim ok autonomiju a noviji modeli su po pravilu imali ako ne bolju onda istu autonomiju jer je to tehnologija dozvoljavala... nije mi jasno sto i nesto negativno uvek branis... pa ne dira ti neko porodicu pa da skaces na svaku sitnicu :)


Zasto bi poredili cenu bilo cega na ugovor, mislim mozemo ali koji je smisao toga? Ocemo uzimati onda cenu Galaxy Tab-a u VIP-u ili cenu iPad-a u Vodafonu u IT gde sam ja uzeo svoj iPad? Besmisleno je apsolutno, porede se uvek cene bez ugovora. Dakle 729$ za iPad vs 1000$ za Galaxy Tab 10.1.
pa prosto jer jos uvek ne postoji zvanicna cena za galaxy bez ugovora... sa ugovorom je to 390 eura... u svakom slucaju, sigurno ce biti skuplji ali daleko kvalitetniji...


Pisem o tome da se oseti razlika izmedju 1kg i pola kg, i da se ruke zamaraju od tezine tableta i da smanjena tezina u svakom slucaju dosta znaci. A price da posetim teretane su mi iskreno smesne jer pricas sa covekom koji se od svoje 6. pa do sada 26. godine bavi sportom.
ne znam o kakvih pola kg pricas kada je ovde razlika 100grama :d
drugo, pricao si o drzanju tega od 1 kg ispruzenih ruku... jel tako drzis tablet? :d
super sto se bavis sportom, samo mi nije jasno onda kako ti 100 grama znaci toliko...

Da si pratio konferenciju video bi da uopste nije neki naglasak na tom feature-u nego je receno SAME BATTERY LIFE nakon sto su rekli HW specifikacije koje su popravljene. Dakle i dalje imaju najbolju ili jednu od najboljih autonomija od svih trenutno prisutnih uredjaja. I zasto se to ne bi reklamiralo u krajnjem slucaju?
imas video gde jeste naglasak na tome a i na samom sajtu je to akcentovano...
i nisam pratio konferenciju... lakse mi je da pogledam sazetak na engdtu :)



sto je najgore od svega slazem se sa vetjinom u nastavku posta :d ( da ne citiram sad :) )
 
Poslednja izmena:
Tegra 2 je stara ko biblija... msm lepo da je neko poceo da je koristi posle 2 godine...

a u jednoj temi iz neke 2009/2010 si mi rekao yooyo da je Tegra 2 xyz puta brza od tada aktuelnog PowerVRa.

Da li imas neki novi link za brzinu trenutno aktuelnih ARM GPUova?
 
da, 9x je samo za gpu...

btw, sad se setih za usb... imam milion prijatelja kojima je usb na privesku za kljuceve od kola/stana i mali milion puta mi se desilo da hoce da mi prebace nesto... a ja imam iPad i mobilni... mrka kapa...
 
pa prosto jer jos uvek ne postoji zvanicna cena za galaxy bez ugovora... sa ugovorom je to 390 eura...
Isto tako se zna manje vise da ce cena biti oko 1000$ sto je nekih 250$ vise od iPad konkurenta.

u svakom slucaju, sigurno ce biti skuplji ali daleko kvalitetniji...
Jos jednom po cemu kvalitetniji? Po tome sto ce imati za 0.2ghz jaci procesor, bolju kameru i displej nesto vece rezolucije? Nije sve u pukom HW-u, po meni je daleko veca mana to sto je ponuda aplikacija na Honeycombu smesna, u kvalitet da ne ulazimo.

ne znam o kakvih pola kg pricas kada je ovde razlika 100grama
drugo, pricao si o drzanju tega od 1 kg ispruzenih ruku... jel tako drzis tablet?

Tema je krenula tako sto sam ti rekao da je iPad 2 nekih 200 grama laksi od Motorola Xoom-a. Ti dodaj tih 200 grama na Motorola Xoom, posto je po tebi 200 grama +/- nebitno pa ces skoro doci na tezinu od 1 kg. A rekao sam ti ispruzene ruke da bih ti demonstrirao kako je to drzati duze vreme tablet kada nemas oslonac na laktovima, uopste nije naivna stvar i javlja se zamor, trenirao sam tenis 4 godine a rekreativno se bavim istim citav svoj zivot, mislis da se zamor javlja zbog moje slabosti u rukama?

imas video gde jeste naglasak na tome a i na samom sajtu je to akcentovano...
i nisam pratio konferenciju... lakse mi je da pogledam sazetak na engdtu

Pa bas si tu mogao i videti da je konferencija trajala preko 1h a da je o toj spornoj bateriji pricano manje od 1 minuta i da je prikazan ovaj slajd.

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/03/20110302-10232361--img4549.jpg

Od svega si se uhvatio za taj jedan slajd i izjavu da baterija drzi isto koliko i na iPad-u 1 (a koliko mi se cini za sada je jos uvek iPad sampion sto se tice autonomije baterije, Galaxy Tab 10.1 ne racunam jer se nije jos ni pojavio a kamoli istestirala baterija)

EDIT: Evo recimo poredjenje baterije iPad-a i Xoom-a :

http://www.foxbusiness.com/technolo...oom-software-impressive-pricey/#ixzz1FUJl80BE

"Another issue Mossberg noted was Xoom’s battery life. While Motorola advertises a 10-hour rating for the tablet, during his tests he found it only able to eke out seven-and-a-half hours. Compared to a typical laptop, this is a good amount of time, however it doesn’t hold up well against the iPad, which is also rated at 10 hours (but Mossberg tested to be 11.5)."

btw, sad se setih za usb... imam milion prijatelja kojima je usb na privesku za kljuceve od kola/stana i mali milion puta mi se desilo da hoce da mi prebace nesto... a ja imam iPad i mobilni... mrka kapa...

Pa majku mu, meni da je trebalo milion puta trebalo da prebacim preko usb-a nesto kupio bih camera connection kit, jb-ovao uredjaj i prebacivao do mile volje.. Ne kazem da je elegantno resenje i da nije bolje reseno na Android-u ali da mi je bas toliko potrebno resio bih sebi problem na ovaj nacin.
 
Poslednja izmena:
Neopisivo me nervira sto odbijaju da ubace nativni support za HD MKV video snimke.
 
Sad sam pregledao brzi review na engadgetu i razocaran sam. iPad2 nije nista posebno. Brzi cpu i kamere, nista novo i nevidjeno. iOS je i dalje ubedljivo najgora stvar na ovom proizvodu. Nema ni traga o uparivanju sa telefonom. Sa iMovies mozes editovati film, ali zato i dalje ne mozes razvrstati fotografije.
 
Ovde motorola prikazuje apple korisnike kao zaludjenike koji nista ne vide
:)

@Avijon
Ti nisi znao ni kursor unutar teksta da koristis, ali zato znas da pljujes apple :)
Ne, nikako. Ne pljujem samo epl, mnogo više mi smetaju fanbojsi koji ništa ne vide ;)

Klasicna osobina tipicnog hater-a, nit je koristio iPad (ovo se vidi po sledecem citatu) nit se razume ali pise uveliko na topic-u namenjenom za isti. Dakle Appstore si zaboravio da nabrojis, HDMI je nepotreban po tebi, ziroskop je nepotreban... Dakle sve je manje vise nepotrebno, verovatno bi trebalo i ukinuti aplikacije generalno sve na tablet uredjajima.
OK, Appstore. Ima beše 10 milki aplikacija, right? E pa ja ne koristim ni bedni 1% od svih tih aplikacija, tako da mi určenje sa tim milionima ne znači ništa.Verovatno je problem u meni?
Aa, šta će mi zaista hdmi? Sve što mi je potrebno, odgledaću ili na ipadu ili na PCu.
Žiroskop? Ne radi se o tome koliko je nepotreban, već o priči kako je i po tebi do juče žiroskop bio nepotreban, a sad, vau, ipad2 ima žiroskop, ajde da trljamo to na nos svakome.

Ovim se vidi da u zivotu nisi koristio iPad jer bi znao da na njemu sve radi savrseno glatko. Evo boljeg pitanja posto si vidim "upucen" u tematiku, sta je to kocilo na iPad-u?
Gde sam napisao da je igde išta kočilo? Kako care možeš da me kvotuješ i da mi izokreneš reč za 360 stepeni? Upravo suprotno sam napisao, da je ipad odličan i tečan, i baš zbog svega toga mi nije jasno gde ću ja, kao krajnji korisnik, primetiti tih 9x brži gpu, što i jeste krajnji cilj, a ne da mogu da idem od jednog do drugog i da se určim kako moj i2 radi 9x bolje (verujem da će se fenbojevi sad samo tako i hvaliti, 9x brže, bolje, jače) od i1.
 
:)


Ne, nikako. Ne pljujem samo epl, mnogo više mi smetaju fanbojsi koji ništa ne vide ;)...

....OK, Appstore. Ima beše 10 milki aplikacija, right? E pa ja ne koristim ni bedni 1% od svih tih aplikacija, tako da mi určenje sa tim milionima ne znači ništa.Verovatno je problem u meni?...
Aj objasni zasto je neko fanboy i sta to on ne vidi? Ne vidi to da su glupost: aplikacije, hdmi, ziroskop... to moze samo tebi da ne treba i to je tvoj problem sto ne umes da koristis ni 1% od onog sto nudi iPad i iz tog ugla pljujes apple i ljude koje cene i koriste te prednosti koje iPad ima.



i baš zbog svega toga mi nije jasno gde ću ja, kao krajnji korisnik, primetiti tih 9x brži gpu, što i jeste krajnji cilj, a ne da mogu da idem od jednog do drugog i da se určim kako moj i2 radi 9x bolje (verujem da će se fenbojevi sad samo tako i hvaliti, 9x brže, bolje, jače) od i1.

Sto se tice 9x brzeg gpu, to sigurno neces videti na homescreenu kako ti mislis vec ce to doci do izrazaja narocito u novim igricama.


Aa, šta će mi zaista hdmi? Sve što mi je potrebno, odgledaću ili na ipadu ili na PCu.
Isti slucaj, ako tebi to ne treba, drugima ce to biti od velike koristi jer sa novim Video Mirror opcijom mozes da odrzis prezentacije direktno sa iPad-a i sve sto ti vidis bice prikazano i na velikom TV-u preko HDMI. Ne mora hdmi da se koristi samo za pregled snimaka i filmova.

Žiroskop? Ne radi se o tome koliko je nepotreban, već o priči kako je i po tebi do juče žiroskop bio nepotreban, a sad, vau, ipad2 ima žiroskop, ajde da trljamo to na nos svakome.
Jeste ziroskop vau jer je puno precizniji od akcelerometra i ima puno vise mogucnosti da se iskoristi u igricama.


iOS je i dalje ubedljivo najgora stvar na ovom proizvodu.
iOS je i dalje najbolja stvar na ovom proizvodu i zbog njega konkurencija moze samo da place jer nemas nikakve vajde od otvorenog OS-a sa lepim homescreenom koji nema ni pet aplikacija i na kome nece programeri da rade jer nista ne zaradjuju za razliku od popularnog iPad-a, pa zato ceo izbor aplikacija ce se svesti na amaterske programe koje rade polovicno.




Ceo event mozete odgledati ovde:
http://events.apple.com.edgesuite.net/1103pijanbdvaaj/event/index.html
 
Poslednja izmena:
Iako iz dna duse ne podnosilm apple i zareko sam se da necu vise kupiti nista od njihovih budjavih proizvoda, iPad2 me ipak golica. Jasno, nije nikakvo spektakularno unapredjenje, Samsungov tablet ce biti mocniji... Medjutim ono sto je po pravilu najgora stvar kod apple proizvoda tj cena je u ovom slucaju vrlo neocekivana. Nisam ocekivao da ce neki apple proizvod biti znatno jeftiniji od konkurentskog Samsungovog. Jeste samsungov proizvod jaci, medjutim poenta je i jedan i drugi su vise nego dovoljno snaznid a rade ono cemu su namenjeni. Drugim recima ne vidim neku prakticu prednost od svih tih prednosti Samsunga dok je skoro dupla cena vrlo neprakticna :) Kod tableta je najbitnije da je lagan, kvalitetno izradjen, dobra autonomija, a to je ono gde ipak dajem prednost Apple-u u odnosu na konkurenciju, sirova snaga i specifikacije su od sekundarnog znacaja. Takodje ako uzmemo za primer HTC Flayera, on je i slabiji od Ipada al mu to ne smeta da bude skuplji od njega, suludo. Malo sam zbunjen, ko je ovde velika zla pohlepna kompanija???
 
*eš uređaj koji nema usb! Grozim se uređaja kojima treba poseban program i kablovi da se zakače na PC1!
 
JEste, nedostatak USB je definitivno najveci i to ogroman nedostatak.
 
Прочитах утиске са Engadget-а, баш размишљам како унапређења iPad->iPad2 неће ни на Benchmark-у бранити, пошто сем GPU-а није мање-више ништа промењено, што није могло да се једноставно дода на постојећу верзију. Кад оно међутим...

Оно што iPad-у и даље фали јесте већа диференцијација од iPhone-a. Још је четворка добила "Retina" екран, који је скоро па исте резолуције, а од могућности 99% ствари је и са телефоном могуће урадити, са подједнаким нивоом комфора. И ово ми је било ОК за прву генерацију уређаја, али за другу...

Оно што нико не помиње, а није ми јасно што, је HP TouchPad, који, по мени, објашњава на свим пољима шта таблети треба да буду. Просто невероватно колико је webOS напредан.
 
Nothing special....
Jeste dobar ko dobar dan,ali nista bolji od konkurencije...


I neko je spomenuo kako motorola i drugi u svojim reklamama pljuju i spominju APPLE kao konkurenciju i pokazuju ogorcenost, i kako je to mizerno i nije dostojanstveno...ok, mozda... Ali toliko dobra apple kompanija ne stidi se da na prezentaciji iPad2 napise za njih sve COPYCATS, da stavi sliku Honeycomb-a i stavi broj aplikacija koji postoji za njega....
Ako su vec tolke baje (gospoda u ovom slucaju) i nepokolebljivi, trebali su da ostanu cisti i da ih boli uvo za druge,a ne da se spustaju na njihov nivo...time su pokazali da su jadni kao i drugi.

Pravi 'ebach, nikad se ne hvali brojem devojka, i nikad se ne nadmece sa drugim 'ebachima.
Tako da...sami sebi pljuju u lice, dozvoljavaju da primetimo da im smeta sta drugi govore o njima.
Decje igre,podlegli su tome...
 
Занима ме јел тачно да имају тек 100 апликација или је Стив слагао?
 
Nemaju ni 100, Steva je cak i napomenuo da je bio darezljv kada je rekao 100 :)
A da su "copycats", jesu :)
 
iOS je i dalje ubedljivo najgora stvar na ovom proizvodu

Ma da ne mozes ni mail attachment sacuvati a kamoli ga kopirati na desktop... :wall:

Brzi cpu i kamere, nista novo i nevidjeno

Dzabe sve to kad krsten torrent klijent nije ubacen.

Avijon je napisao(la):
OK, Appstore. Ima beše 10 milki aplikacija, right? E pa ja ne koristim ni bedni 1% od svih tih aplikacija, tako da mi určenje sa tim milionima ne znači ništa.

Ok, koje aplikacije za iPad koristis i koja je njihova Honeycomb alternativa za tablete? Nije stvar u 10 miliona vec tome sto za Android tablete nemas ni 100 aplikacija (ne znam odakle Jobs-u taj broj kada je stvarni broj dosta manji).
 
cek, jel ima 100mil aplikacija samo za ipad? ili 100mil aplikacija za ios uredjaje?

zar ne bi trebalo onda da ih je malo vise od 100 za android uredjaje?
 
Ne znam ko je frljno tu cifru, na Apple Eventu je lepo receno 65 000 aplikacija za iPad, ko je tu ubacio milione ne znam, verovatno neko od "upucenih" .
 
cek, jel ima 100mil aplikacija samo za ipad? ili 100mil aplikacija za ios uredjaje?

zar ne bi trebalo onda da ih je malo vise od 100 za android uredjaje?

Android 3 je izasao prakticno juce ..
Koliko je IOS ima aplikacija specificno za tablet na dan izlaska Ipad ..
Za 3 meseca iz iskustva bice mnogo aplikacija .
Ali po meni Ipad 2 Android tablete su jos uvek skupe igracke
 
Ima Honeycomb da stigne iPad isto kao shto je Android stigao iPhone, pre godinu dana iPhone je imao 60k aplikacija vise, a sada je to 250k, i sve najbolje aplikacije su "portovi" sa iOSa :d
 
Uuu nice , znajuci efekat apple proizvoda na trziste , ovo ce itekako dobro doci jer ce sad konkurencija se krvavo boriti za svoje parce trzista izbacivanjem izvanrednih tablet uredjaja , koji ce naravno i dalje biti u senci Apple-a ali ce svojim kvalitetom privuci zeljenu publiku , ne u broju u kom oni to zele naravno , ali opet ce se pronaci best bang for buck
 
Isto tako se Fiat i Pezo krvavo bore na trzishtu, nikad gore automobile nisu imali :d:d

Samo jedna stvar odlucuje kakav ce neki proizvod biti, a to je poslovna politika. I to se grubo moze podeliti u dve grupe. Oni koji pokushavaju uz najmanje ulaganja i najbrze vreme da naprave uredjaj koji ce kupiti shto veci broj kupaca, i u toj grupi je 99.xx% kompanija na ovom svetu, a postoje one druge kompanije koje puno ulazu u R&D i umesto da komadaju i prave frankenshtajna od tudjih proizvoda, pokushavaju da sve ili skoro sve naprave sami, i to je jedini nachin gde se dobija zaokruzen proizvod koji se sa drugima ne moze porediti "na papiru" kako to inache ljudi vole da rade. Zato oni koji su iz prve grupe, nikada nece imati proizvode kao ovi iz druge. Ne zato shto ne znaju, ili ne mogu, vec zato shto ne zele jer je to tezi i mnogo rizichniji nacin da se dodje do profita.

Sad samo treba shvatiti koje kompanije su u kojoj grupi i sve je jasno kao dan, ukljuchujuci i Copycat komentar...
 
Poslednja izmena:
haha ,pa zašto su ubacili kameru kad je kamera na tablet uređaju APSOLUTNO NEPOREBNA?! koji ste vi carevi. da zalepe go*no na ipad3 rekli biste kako je go*netu baš tu mesto i ne biste mogli čudu da se načudite zašto prethodni tableti nisu imali go*na zalepljena na sebi...
 
Isto tako se Fiat i Pezo krvavo bore na trzishtu, nikad gore automobile nisu imali :d:d

Samo jedna stvar odlucuje kakav ce neki proizvod biti, a to je poslovna politika. I to se grubo moze podeliti u dve grupe. Oni koji pokushavaju uz najmanje ulaganja i najbrze vreme da naprave uredjaj koji ce kupiti shto veci broj kupaca, i u toj grupi je 99.xx% kompanija na ovom svetu, a postoje one druge kompanije koje puno ulazu u R&D i umesto da komadaju i prave frankenshtajna od tudjih proizvoda, pokushavaju da sve ili skoro sve naprave sami, i to je jedini nachin gde se dobija zaokruzen proizvod koji se sa drugima ne moze porediti "na papiru" kako to inache ljudi vole da rade. Zato oni koji su iz prve grupe, nikada nece imati proizvode kao ovi iz druge. Ne zato shto ne znaju, ili ne mogu, vec zato shto ne zele jer je to tezi i mnogo rizichniji nacin da se dodje do profita.

Sad samo treba shvatiti koje kompanije su u kojoj grupi i sve je jasno kao dan, ukljuchujuci i Copycat komentar...

Jel to znači da je Nokia najbolji proizvođač mobilnih telefona?


Sent from my SGS
 
haha ,pa zašto su ubacili kameru kad je kamera na tablet uređaju APSOLUTNO NEPOREBNA?!

Problem je da ne shvatate da je nedostatak kamere na tabletu nekim ljudima daleko manje bitan od nedostatka kvalitetnih aplikacija. Niko nije rekao da je APSOLUTNO NEPOTREBNA nego su verovatno ti ljudi sto su govorili smatrali da je u odnosu na ostale prednosti koje iPad i Appstore imaju u odnosu na konkurenciju nedostatak kamere manje bitan. Jer dzabe ti i 3 kamere ako recimo Skype za Android ne podrzava video pozive... Samo primer navodim ali primer koji oslikava sustinu. A takvih primera je koliko god hoces. Dzabe HW ako je SW podrska ocajna.
 
Poslednja izmena:
Naa, nista posebno, ocekivao sam vise od ove verzije...
Cisto kopiranje konkurencije, videli da fino idu laksi uredjaji (od njihove cigle) i sa kamerama pa dodali...
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno