Šta je novo?

Radijus Vektor - pomagajte vektorovci

shoru

Cenjen
Učlanjen(a)
24.02.2011
Poena
151
Naime od sredine januara pocela je katastrofalno da mi trokira konekcija. Ping strahovito skace pa se normalizuje na par sekundi pa tako opet.Gubitak paketa solidan takodje. Od 8 sati pa do 12-1 internet postaje neupotrebljiv.
Posle 10 poziva, dolaska servisera, provere kablova, restartovanja modema, provere na 2 kompjutera i na kraju kupovine novog, ostao sam bez ideja. Cak sam pao na foru "Modem nije restartovan citava 2 dana probajte da ga ugasite pa da upalite za pola sata." Ne znam vise sta da radim, i dalje ocekujem poziv "eksperata" da dodju po treci put.

Zanima me da li je neko imao slicne probleme od pocetka godine?

Hvala unapred

Kod mene za sada radi sasvim normalno, da kucnem o drvo. Ja sam u 45-om bloku ako to uopste treba nesto da znaci. Ping se krece u okviru 10-15 ms. Ima li jos neko kod tebe u zgradi njihov net?

Aco,ako budes u prilici veceras izmedju 18h i 24h,probaj da izmeris brzinu speedtestom ili vec kako proveravas ...kod mene paket od 2Mbps jedva izvuce 1Mpps i taj problem postoji vec mesec dana !

Danju nema problema, izuzev u nedelju 13.2.2011. ( to je valjda bilo radi 13.-og) kada se paket od 4 Mbps vukao na 0,5Mbps neko vreme.
Navece od oko 19h pocne da usporava i ide od 2-3Mbps.
Kad problemi prestaju ne znam, ne sedim do previse kasno uz komp...
Valjda ce da se sve "normalizuje" i nece biti "gusenja" kad se konacno sve sredi i ispegla nakon predstojecih ubrzanja...
Kao sto Alister kaze problemi su poceli pred adsl-ovo ubrzanje...
Kad meris na speedtest-u brzinu ugasi antivirus obavezno radi tacnosti rezultata.
Nastavi da zoves podrsku, majstore i strucna lica trazi da dodju i rese problem...

Poslednja izmena:
Ima josh dvoje ljudi ali su na ADSL-u i kazu nemaju probleme, bar ne nesto ovako gadno kao ja. Merio sam kod jednog od njih i nema velikih oscilacija u pingu. Nema ni kod mene u toku dana, merim normalno od 15-60, ali cim prodje 6-7 popodne.....
Drago mi je da znam barem da nisam jedini posto su me ljudi iz tehnicke pravili ludim neko vreme.
Apsolutno se ne bih ljutio i nervirao samo mi nije jasno zasto od njih ne mogu da dobijem takav odgovor kao sto sam dobio ovde. "Znate radimo na povecanju brzina, kao i svi ostali pa moze doci do zagusenja....cegagod."

Sto se tice tih ubrzanja, to bi sve trebalo da bude gotovo i pusteno u rad odprilike 1. marta jel tako?

...
...Apsolutno se ne bih ljutio i nervirao samo mi nije jasno zasto od njih ne mogu da dobijem takav odgovor kao sto sam dobio ovde. "Znate radimo na povecanju brzina, kao i svi ostali pa moze doci do zagusenja....cegagod."

Sto se tice tih ubrzanja, to bi sve trebalo da bude gotovo i pusteno u rad odprilike 1. marta jel tako?

"Znate radimo na povecanju brzina, kao i svi ostali pa moze doci do zagusenja....cegagod."... je samo jedno od mogucih objasnjnja. Ne mora da znaci da je tako. :(
Bice ubrzanje 1.3. ali verovatno ni tada nece bas sve biti tip-top, protegnuce se to stelovanje jos neko vreme ...
Kad na speedtest-u merim meni ping ide i po 5-6seec cesto, ponekad 15-ak i skoro nikad 20 i nesto, zato me malo "brine" taj tvoj veliki ping, lako je moguce da je do njih na terenu, sa kablovima i sl.
Da nemas nekog komsiju divlje prikljucenog na ktv, da niste videokamere nadzora uvalili u ktv sistem ...?

Danas nesto nizi UL, obicno ide 0,35-0,37Mbps

Evo i pingtest do Budimpeste, Nisa i Banjaluke:

Ako problema ima jedini lek ti je da ih zoves, budes kulturan, uljudan, odlucan, jasan i nepokolebljiv da je do njih, da trazis da dodju, utvrde kvar i otklone smetnje...
Da li ti imas tokom dana normalne brzine? Nema usporenja i problema u 12h? Je li imas probleme samo kasno poslepodne i navece?
Ako je to slucaj, strpljenja, radilo je do kraja 2010. normalno pa ce valjda uljuditi linije i nakon toga...

Poslednja izmena:
Evo kod mene kad radi normalno tj, ujutro i rano popodne

e evo kad krene ****** oko 7-8

imam paket od 2 mega....
Ne znam vise stvarno trudim se kolko mogu, pitao sam ih kad su dolazili kazu nema nikakvih anomalija.....

Ovako laicki gledano rekao bih da je u pitanju neko zagusenje u vecernjim satima, isto kao kod mene, alistera i verovatno mnogih drugih ...
Ako se setim, izmericu veceras ping na pingtest-u i okaciti.
Ova 1. slika je merenje od jutros u 7:30h po nasem vremenu, deluje da je OK.

Poslednja izmena:

Cisto laicki pricam, ali pretpostavljam da od adsl-ubrzanja (pocetka radova na ubrzanju, kada je telekom sredinom januara poceo pustati svojim korisnicima vecu brzinu) svi a narocito "nezavisni" kabovski operateri imaju problema da u "udarno" vreme omoguce adekvatan protok pa imaju zagisenje, odvec mnogo korisnika u isto vreme zeli da mnogo toga povuce sa neta a kapaciteta za to nema, bilo u protoku na liku ili na kablovskoj mrezi operatera...
Al to je samo moje misljenje...
:S:

Evo sad preko vikenda pocinje jos ranije :mad:..znaci oko 13h je pao protok na jedva 1Mbps

Evo kod mene kad radi normalno tj, ujutro i rano popodne

e evo kad krene ****** oko 7-8

imam paket od 2 mega....
Ne znam vise stvarno trudim se kolko mogu, pitao sam ih kad su dolazili kazu nema nikakvih anomalija.....

Aj samo objasni sto si uzeo za server Frankfurt, kad imas 100 blizih servera, dal ovaj u BG ili onaj u Nis-u ne znam odakle si(sad vidim verovatno si iz BG ili okoline, jer ti je distance 650 mi kao meni) ili onaj u Madjarskoj, ili Bosni, a ti udario server u Nemackoj, pa naravno da ti je ping veci nego sto bi ti sa BG, NI bio.

Evo ti moj rezultat sa tog istog servera:
35620482.png

Ne znam da li si iskljucio firewall i antivirus jer oni hoce da prave takve rezultate pogotovu sa udaljenih servera.
Iskljuci FW i Antivirus pa idradi ponovo.
Pozz

1176535739.png

1Mbps/256kbps
uvek ovakvi rezultati net do 00 inace kablovski net je u pitanju.
(namerno sam stavio server u Nisu jer je Veratov server u qrcu, ping je preko 100 a brzina ne moze preko 512kbps bar sad trenutno)

Evo do Madjarske:
1176540897.png

A evo sad odmah i Verat koji mi je najblizi u BG:
1176542901.png

E sad ako neko samo i prvo uzme taj veratov server i testira a ostale ne testira ili ne uradi ping iz cmd-a moze da bude u zabludi, zato predlazem svima da istestirau par servera u blizini pa da onda sude, jer mozda je preopterescen veratov server i pokazuje to sto pokazuje kao sada.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam svi domaci provajderi osim SBB-a uzimaju linkove od Telekoma, a Telekom je, kao sto neko rece, povecao svoje brzine i mozda time zagusio ostale provajdere. Ne bi trebalo ali kazem mozda, ispravite me ako gresim.

Ah, opet je vektor aktuelan vidim. :)

Ima dosta tema o njima od ranije, zakljucak je da vektor radi u talasima, ima period kada ne radi kako treba, onda ima period kada radi kako treba i to je to uglavnom.
Trenutno je ocigledno period kada kradu opet internet od musterija, i tu ne mozete nista da uradite, svojevremeno sam se ja cimao u jednom od tih perioda, cak pricao i sa direktorom, i svi redom su me lagali isto kao sto verovatno i sad lazu, operateri imaju papirice sa kojeg citaju sablonske odgovore i pitanja, i tako.

Najinteresantnije u temama o vektoru je sto se uvek pojavi neko sa 1-im postom u kome brani vektor :) , eto na primer prebaci krivicu na telekom i slicne stvari.

Zakljucak je oduvek bio isti, ili cekajte da prestanu da kradu do perioda kada puste net kako treba, ili menjajte provajdera, sve ostalo je dzaba nerviranje, poz.

Koliko ja znam svi domaci provajderi osim SBB-a uzimaju linkove od Telekoma, a Telekom je, kao sto neko rece, povecao svoje brzine i mozda time zagusio ostale provajdere. Ne bi trebalo ali kazem mozda, ispravite me ako gresim.

Gresis, kao prvo i SBB ima jedan deo koji uzima od TS za ne daj boze, ali osnovni link im je njihov prema inostranstvu, dalje Verat ima svoj nezavisni link kao i SBB i to nekih 6-7 godina pre SBB-a, i sad ne znam tj. nisam siguran ali mislim da Orion ima svoje linkove + uzima i od TS za ovo ne znam ali to bi mogao da nam potvrdi neko ko je kod njih, a i to nekako zakljucujem jer kad pogledam cenu TS 16Mbps i njnihovu ponudu 16Mbps koja je jeftinija za 1000 RSD mesecno pod uslovom na 2 govine, jer u suprotnom ne vidim da im se to finansijski isplati prosto je neverovatno da uzimaju od TS i da daju za 1000 RSD manje mesecno.

Tacno u ponoc i Vektor je podigao brzine:zgran:...automatski,kao sto je vidim i SBB uradio ...pohvalno:D
e sad,ostaje da vidimo sta ce biti u onom kriticnom terminu 18h-24h

Poslednja izmena:
Aj samo objasni sto si uzeo za server Frankfurt, kad imas 100 blizih servera, dal ovaj u BG ili onaj u Nis-u ne znam odakle si(sad vidim verovatno si iz BG ili okoline, jer ti je distance 650 mi kao meni) ili onaj u Madjarskoj, ili Bosni, a ti udario server u Nemackoj, pa naravno da ti je ping veci nego sto bi ti sa BG, NI bio.

A aj ti meni reci kakve veze ima koji server sam uzeo? Pogledaj ponovo prvu sliku, tj onu koja prikazuje ping kada internet radi normalno. I ona je frankfurt. Sem toga zar bi 300 ms i gubitak paketa trebala da bude normalna pa cak i za server iz frankfurta? Ne bih rekao.

Al evo ti i nesto blize za svaki slucaj

verat mi je do sada davao neka potpuno random merenja tako da sam ga izostavio.
Naravno, sva merenja koja sam postavio do sada su bez firewalla i av, rutera, sa sveze instaliranog OS, na novom racunaru.

Alister kod mene josh ni traga ni glasa o povecanju. I dalje merim ona "2" mega ali da kucnem u drvo ping se malo smirio veceras. Sacekacu pa cu videti sutra. :)

Aj ti meni reci da li se zezas za prvo pitanje ili stvarno nista ne znas???
Ne naravno da nebi trebalo da bude normalno vidis valjda moje rezultate evo ti ping kod mene prema Frankfurtu je 48ms, e sad si rekao da ti je fresh windows i da si merio sve to bez firewalla, da si to rekao u predhodnom postu sigurno ti ne bih rekao to sto sam ti rekao vec bih ti rekao da nesto najverovatnije nije uredu sa vezom ka netu, ovako dao si nepotpune informacije i ja sam ti na osnovu njih i odgovorio.
Sad je to druga prica, pa zovi ih i zali se a da ajd uradi ping prema recimo google-u preko cmd-a.

Nisi razumeo pitanje, verovatno sam se lose izrazio..... Naime kakve veze ima koji je server "AKO" sam pokazao prvu sliku gde je ping za frankfurt 40ms. Naravno da ce biti veci sto je dalji server. Ali 260ms je velika razlika imho.
Zapravo napisao sam u prvom postu da sam proveravao na 2 racunara i da sam eventualno pazario novi racunar. Ok priznajem gresku sto nisam sve naveo ali smatrao sam da moze da se zakljuci Nov racunar = fresh instalacija.Ne mora da znaci ali bar ja tako rezonujem. No nema veze.

Radio sam i cmd ping i tracert i tracert od ortaka do mene i josh mali milion stvari. Koristio sam i docsdiag da vidim neke stvari za modem tipa signal strngth i noise ratio i tako to i sve je bilo u granicama normale.
Ping ka guglu osciluje nenormalno svaki 7 paket se gubi i tako to. Ima momente gde je tipa 40-60ms pa onda eto ti ga na 400,500, 600. Ode i do 1000 kad je bash ono spic oko 9-10 uvece. Jedina stvar koja mi je bila cudna prvo je to sto u logu modema ima mali milion gresaka nekih. Kad sam pitao ovog iz tehnicke kaze da to ne bi trebalo da znaci nista.

Kao sto rekoh trenutno se stabilizovao ping i bice da je sve to bilo zbog ovih skorasnjih povecanja ali testiracu josh sutra pa cu da potvrdim.

Resetuj modem,mozda ti promeni tako ...u kom si delu grada ?

u 37 bloku. Sad cu probam pa da vidim sta ce bidne.

Poslednja izmena:
Da ocigledno se nismo razumeli, naravno da ce ping biti veci sto je dalji server, ali naravno da ne treba da bude 260ms, e sad ko kako rezonuje jeb ja rezonujem kako procitam tj kako ljudi napisu, no nema veze, nisam bas najsigurniji ali jesi video sa nekim drugim modemom mesto tvog da probas da vidis kakva ti je konekcija, jer ako i sa tim drugim nije sa linijom nesto uredu onda je do njih i zovi intervenisi pusti ti sta ti oni kazu, ali ako je sa drugim modemom sve ok tj radi ti bolje nego ovaj normaln ping i sve ostalo onda je do tvog modema kupis drugi i teras, mada s obzirom da si prvu onu sliku postavio ja bih rekao da je do njih nesto.
Pozz i srecno.

Pa pazi kapiram da je do njih ovo do sad sto je bilo. :D
offtopic:
Jedno pitanje do duse? Da li uopste mozes da nakacis svoj kablovski modem i da ga koristis? Tj da li ce ti raditi net uopste.

Znam pre dok sam bio na sbb-u, da sam pozajmio od ortaka modem nesto cisto da probam dal moze i nije hteo da pusti internet uopste. :sceptic: Pritom dva identicna modema su bila u pitanju (sto se modela tice).
Necu nista da menjam trenutno posto radi internet super sad, cisto informativno pitanje.

dzaba povecanje kad se sve raspada :D

jel neko dobio ubrzanje ????

hoces reci da su samo jednoj osobi ubrzali ??? :)

jedna ali vredna :) ,,nego jel si ti na vektoru ili trolujes onako :) jel su tebi povecali na ove sulude brzine :p

Kao sto sam i ocekivao Vektor ubrzanje je FAIL !!! proslo je 18h sati i naravno brzina se spustila kao i prethodnih dana:S:

:mad:

ovaj paket bio trebao biti 3Mbps,sto on i jeste ali radnim danom od 00h do 18h vikendom verovatno i krace

Odlično im je ovo "ubrzanje" ovako sad radi paket od 4mb/s, inače treba da ide na 6. Ovo je svakim danom sve gore i gore. :mad:

Nazad
Vrh Dno