Šta je novo?

HTC HD2

Znači, moji koraci:

Imao sam HSPL 2.08, Radio 2.15, Energy sencity ROM

1. Iz WM uradio Format SD card
2. Task 29, pa odmah u bootloader
3. MAGLDR, pa čim je krenuo u automatski restart, skinuo sam USB kabl, i držao duže power taster, dok nije pokrenuo MAGLDR.
4. Na ekranu sa opcijama, odabrao 4. USB flasher, potvrdi call tasterom
5. Povezao USB kabl, WXP prijavio new hardware, MAGLDR, instalirao drajver
6. Pokrenuo DAF.exe, flešovao.

Jedini problem koji imam (zabeležio Cotulla):
Problem: After power off I connect charger and it doesn't boot.
Solution: Not found yet.
Workaround: Turn on before connecting cable.

Poslednja izmena:
treba ce ovde jos neko vreme dok to ne srede, ja cu da sacekam jos par nedelja, ali ovo je jos jedna potvrda koliko je HD2 dobar telefon sa jaaako dugim zivotnim vekom :D

zamolio bi sve ljude koji su probali NAND da prijave potrosnju u standby i pri koriscenju (uz navodjenje aktivnih aplikacija)

U standby, vezan na 3G mrežu, uključen sync, video sam 4mA.
Još uvek punim bateriju, nisam instalirao aplikacije, pa nemam preciznije odgovore.
Ovaj ROM mi se ne sviđa, čekam neki malo bolji (CM, verovatno), pa ću onda aplikacije.
Radi odlično i WiFi, nakon sključivanja, odmah proradila 3G veza.

Flashing Your First NAND Android Rom

P.S. Quadrant 1141

Poslednja izmena:
evo i mojih utisaka...jedini bug je ovo sa punjacem..ostalo sve radi perfect sto bi rekli :)
potrosnja u stand by 3 mah sa sinkronizacijama ukljucenim..a u koriscenju ne ide preko 200 ja mislim..
jos da se potrude da srede 720p recording i na konju smo ..

Tek sad sam procitao o NAND flashu. Namerno za novu godinu izbacise :)
Nego da li ste primetili znacajne prednosti u odnosu na droide sa SD kartice?
Kakav je battery life? Da li je Android brzi, sem sto brze bootuje? Koristio sam JDMS pa recimo u poredjenju s tim ultrabrzim romom kako se NAND ponasa?

Ja sam proba MDJ_FroYo_Revolution_v._2.0_NAND i NexusHD2-Froyo_V1.9a_NAND i mislim da su tu negde sto se tice brzine, mislim da je brzi u poredjenju sa JDMS romom. U Quadrant testu dobijem mnogo manje poena, ali mislim da on uopste nije merodavan... Baterija se skora da se negreje, bas je hladana, e sad koliko ce izdrzati nemam pojma... wake up is sleep moda ima delay od 1-2 sec... to me bas nervira valjda ce to uskoro srediti da radi kako treba...probao sam par igara, nfs shift radi super... u speed forge-u fps u MDJ romu je oko 58 a u ovom drugom varira od 47-48 pa do 5x...

Poslednja izmena:
Tek sad sam procitao o NAND flashu. Namerno za novu godinu izbacise :)
Nego da li ste primetili znacajne prednosti u odnosu na droide sa SD kartice?
Kakav je battery life? Da li je Android brzi, sem sto brze bootuje? Koristio sam JDMS pa recimo u poredjenju s tim ultrabrzim romom kako se NAND ponasa?

Па овај стандардни Stock Desire ром је по брзини можда мало слабији од JDMS, батерија је боља и све је доста стабилније. Мени је тај JDMS најбоље радио од свих ромова али опет ово са NAND-ом је доста стабилније, нема нпр оних изненадних скокова потрошње и сличних проблемчића.

Само бих хтео да јавим да се појавила и NAND верзија JDMS рома. Линк је мало камуфлиран, налази се у 4. посту на страници SD верзије овог рома. Ја сада скидам па јављам утиске мада верујем да ће радити у најгорем случају једнако добро као и верзија за картицу, а овај ром је по мени најбржи и најстабилнији ром за HD2.

ljudi srecna nova,sva najbolje... jel ima neko link za mape za igo primo,hitno mi treba mapa bosne...hvala unapred,poz

ko hoce da stavlja nand android, probao sam par i kodvecine je problem slobodne memorije. za sada ovo je die beste
MDJ_Revolution_HD_Super_Light_v._1.0_NAND
ako neko ima iskustva sa baterijom na nandu nek napise

^ nije baš tako. Instaliraj aplikacije na SD, i nemaš nikakvih problema :)
Meni je i dalje najbolji JDMS. Ima built in mogućnost za prebacivanje aplikacija na SD. Instalirao sam sve što mi treba, i u telefonu imam slobodno oko 100MB (od 230)

И ја потврђујем да JDMS ради врхунски и да је батерија у рангу WM ако не и боља. Тј у мировању троши сигурно мање, е сада нисам сигуран каква је ситуација са овим захтевнијим радом, то још треба да се тестира.

Srecna Nova Godina!
Razmisljam da predjem na NAND Android, pa me zanima da li je u Nand verziji resen problem sa budjenjem ekrana iz stand by-a? Na svim bildovima koje sam ranije koristio, morao sam da sacekam od 2-3 sekunde, cak i za one verzije gde je drugima trebala sekunda. Recimo JDMS koji sam pokretao sa sd card, uvek je imao odlaganje pri budjenju ekrana od 2 sekunde.

JDMS NAND verzija. Ekran se budi instantno!

meni se budio trenutno i na SD buildovima.. to je verovatno do nekih aplikacija..

Mozda je i do kartice bilo.Ne znam da li i radio verzija ima bilokakve veze... :p

Ljudi jel ima neko problem sa aplikacijom Backgrounds na androidu. Ni jednu sliku nece da otvori pojedinacno. One 4 zajedno otvara,a ovde izbaci nesto tipa dissalowed key pa jos nesto, ali hoce da je sacuva i postavi za pozadinu. Jel se desavalo nekom,i sta raditi? - probano sa reinstalacijom,i ne vredi

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

na MDJ_Revolution_HD_Super_Light_v._1.0_NAND imam oko 80mb slobodno nakon instaliranja svih aplikacija koje meni trebaju (naravno na sd).
verujem i za jmds da je dobar ali nema sense, verovatno ima jos neki ali me nije privukao izgledom. meni licno je najlepsi mdj.
tako da, ljudi probajte. evo ova dva za pocetak. gledajte u komentarima tema da rom ima bar 130mb slobodno posle instalacije

p.s. jel moguce da ne postoji nikakva varijanta za srpski t9 za android hd2

Poslednja izmena:
Izašao je prvi NAND ROM koji koristi data.img sa SD kartice, biće toga još.

Koji radio rom koristite?
Meni svi Nand romovi imaju eho kod poziva osim rom-ova koji su bazirani na Cyanogenmod 6.1.
Da li je problem u radio rom-u ili necem drugom?

SRETNA NOVA GODINA

ja koristim 2.15 radio
probao sam NAND i sa MDJ i sa Hastarin kernelima, na ovom drugom sam imao robotic voice samo kod prvog poziva (kuvar naglasio da postoji ta mogucnost)

Pozdrav svima.. Dobio sam polovan htc hd2, pa pre nego sto se upustim u ovo planinarenje, zanima me kako da proverim da li imam HSPL? Inace radio mi je 2.12.50.02_2 i koliko sam skapirao on odgovara, a rom koji telefon ima na sebi je energy...

Pozdrav svima.. Dobio sam polovan htc hd2, pa pre nego sto se upustim u ovo planinarenje, zanima me kako da proverim da li imam HSPL? Inace radio mi je 2.12.50.02_2 i koliko sam skapirao on odgovara, a rom koji telefon ima na sebi je energy...

cim ima energy ima i hspl , svejedno stavi ovaj zadnji hspl za svaki slucaj ne moze da skodi

kada ukljucujes telefon drzi dugme za kontrolu jacine zvuka na dole...

imas na xda sve zivo bas za pocetnike kao sto rece :D

mada ako si vredan procitaj i ovu temu jer je sve obradjeno u par navrata

nije spomenuo ali to se podrazumeva :rotf:

Probao sam vise varijanti androida i nijedan mi se nesvidja jer baterija u radu prosto nestane, potrosnje su ogromne i dok se to nesredi necu ni da korstim android. Ima li neki noviji android da nema toliku potrosnju u radu ?

Nazad
Vrh Dno