Šta je novo?

GeForce GTX 570 Thread

jel moze ovo cudo da radi na 600w upitanju je konfiguracija sa profila ?
kakvo je hladjene ?? jel se mnogo greje?

Poslednja izmena:
Može na tom napajanju, hlađenje je OK i ne greje se puno.

Nisam mogao da poteram ni priblizno drugu kartu,kao moju. Nisu htele da rade sinhrono, pa sam ih klokovao odvojeno_Ono sto mene interesuje,na moju zalost, ne radi u XP-u. ( problem sa driverima )

3Dmark vantage

;)

skoro 41K za gpu skor za dve karte

:crash:
Nidzo samo mesi ti taj SLI ;)
[YOUTUBE]v7DFK8ujgyg[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Koliko vidim, ima je i dalje za 32k.
U cenovnicima da... na lagerima niks ;)
Ceka se, eventualno, onaj (za kraj nedelje) najavljeni MSI za 34K.

BTW, vi's da na Emmi-jevom sajtu za sva tri modela stoji da je rok isporuke 10-15 dana...

Nije lose ali moze i bolje.Neka resenja su ok .Uprkos pojacanoj naponskoj sekciji wall je 950 Mhz i to je pitanje da li je 100% stabilan clock.
Apro po toga Nikolasev referentni Palit ide preko 1000 Mhz ,vrti testove ko i oni sto su radili.E sad ne znam,ne verujem da ce igre da izvrti na tom kloku.
Generalno sa ovom karticom za sigurno znas da imas probran primerak GPU-a koji ce da radi na 800 Mhz fabrciki a za sigurno 900 Mhz za svaki dan.To je neka olaksavajuca okolnost.
Nisam siguran da je bas i tiha pogotovu kad se stavi u SLI.Ima da stvara vakum izmedju karti koji ce se odraziti na huktanje..
Cena jaka..

Pojavio se Inno3D 570 model za okruglo 33k i ima ga na stanju u jednoj maloj prodavnici. Kako stoje stvari ko je ugrabio onog Palita ili Leadteka odlicno je prosao jer mi se cini da nece skoro biti tih kartica ponovo po tako povoljnoj ceni.
Mi sto sacekujemo nereferentne modele ima da se nacekamo, a ako su glasine o uskoro nadolazecem GTX 560 tacne, mozda i predomislimo.

Gigabyte zakon. Eno ga u A***-u.

Cena bogami baš i nije zakon.

Nije. A ni onih 300e nikako nije ..

Svi pricaju kako je cena super za "high-end kartu". Jel hocete da kazete da su npr. GTX280/260 kada su se pojavili bili skuplji u svoje vreme ? E pa nisu. Tada je 300e bilo 23-24k din. Prema tome karta nije nimalo jeftina, niti ima dobru cenu ..

Nije. A ni onih 300e nikako nije ..

Svi pricaju kako je cena super za "high-end kartu". Jel hocete da kazete da su npr. GTX280/260 kada su se pojavili bili skuplji u svoje vreme ? E pa nisu. Tada je 300e bilo 23-24k din. Prema tome karta nije nimalo jeftina, niti ima dobru cenu ..

za ovo vreme ima dobru cenu. u doba GTX260/280 si imao 4850 i 4870 koje su ih cinile besmislenim kupovinama i zato su i njihove cene otisle preko noci u provaliju.
sada je drugacija situacija i ATI nije mnogo bolji izbor kao sto je nekada bilo...
u svakom slucaju, ko je ugrabio GTX570 po 32k din prosao je odlicno.

Za ovo vreme cena i nije toliko losa koliko bi mogla da bude. Ali opet to nije nimalo jeftino, plate nisu nista vece no sto su bile u dobra GTX2xx serije, zapravo u evrima gledano su svakako manje, a danas je sve mnogo, mnogo sluplje. I GTX2xx serija je kostala isto toliko u dinarima, a ako me secanje ne vara, takodje je i 8800GTS bio 30tak hiljada dinara u svoje vreme ..

Moje misljenje je: high-end karta, sa istom takvom cenom.

za ovo vreme ima dobru cenu. u doba GTX260/280 si imao 4850 i 4870 koje su ih cinile besmislenim kupovinama i zato su i njihove cene otisle preko noci u provaliju.
sada je drugacija situacija i ATI nije mnogo bolji izbor kao sto je nekada bilo...

Koja situacija, dx 11?

Ispravka sa 980X ;) .
Kad zahladni bice bolje :) .

Poslednja izmena:
Novi 3D11 V1.01 skor je nesto veci mozete ga uporediti sa ranijim postom, ovaj klok je apsolutno stabilan jer sam protero Metro i MafiuII sve na max.[

3D11V101GTX570_920_2300.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Gaca otkljucaj taj bios i odsrafi voltazi i odskrini malo prozor kad udari minus, da razladis tu vodu! ;)

To sam ostavio Nidzi, moj moto je ono sto mogu svi sa malo truda da postignu, za nas manijake nista nije problem , kad ljudi hoce da se igraju ili nesto da rade ne mogu da sede na terasi pored neke turbo masine od 100dB, znaci maksimum u tisini na sobnoj temperaturi (22-23) za 24/7. Ovaj klok mislim da moze da postigne vecina karti jedino ne znam koliko se dere vent na ovom kloku posto mi je ovo sve na vodi a mrzime da ponovo sklopim kartu. E sad jedna opaska za nase prodavce, znam da svi vole sto vise da zarade ali mislim da karte nebi trebalo da idu preko 32K imaju oni dosta lufta. Voleo bih da vidim neki svez rez sa 6970 i novim drajverima ali mislim da je mrka kapa za ATI. Za one koji vole da renderisu ili racunaju sa ovom kartom i ovim klokom racuni su mi skocili 300% a verovatno i racun za struju. Potero sam ovaj moj ODIN tako da pratim struju na obe grane i mogu vam reci da je na jednoj grani bilo 23A a na drugoj 19A toliko o potrosnji karte, moraju ozbiljna napajanja

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam GTX280/260 su pojeftinile i odlicno se prodavale (svaka u svojoj klasi) tako da prica o besmislenim kupovinama nema veze sa zivotom. ;)

Kad je to ATI bio mnogo bolji izbor? Sada nije bolji a kamoli mnogo bolji.;)

GTX570 je u proseku ipak malko brzi od 6950 koliko sam video... a podrzava i CUDA i Physx ako nista drugo, a i SLI bolje radi od CF-a (nema sada vec cuvenog microstuttering-a)... Realno, GTX570 i vredi 50e više.

A ATI jeste bio bolji izbor u vreme 5850... Za 200-210e koliko je koštala za prošlu novu godinu, Nvidija je nudila samo GTX260 (oko 180-190e tada) koja je bila primetno sporija, ili GTX275 koja je bila oko 260-270e a u proseku iste brzine kao 5850, ako ne i sporija. Očekivao sam više od 6950/6970, ali sam se razočarao kada sam video mizerne dobitke u odnosu na 5850/5870.

Ako se dobro secam GTX280/260 su pojeftinile i odlicno se prodavale (svaka u svojoj klasi) tako da prica o besmislenim kupovinama nema veze sa zivotom. ;)

Kad je to ATI bio mnogo bolji izbor? Sada nije bolji a kamoli mnogo bolji.;)

kod nas se mnogo vise prodavao ATI i bio je mnogo isplativiji za kupovinu kako god da okrenes.
a sto se tice nove serije, upravo je kako sam rekao: svako moze na neki nacin da opravda kupovinu bilo koje 69 ili GTX karte, samo zavisi ko sta voli.

Vrh Dno